IronSocket

 • cijena

  Iz $ 6,99
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
8.5 od 10

Sažetak

IronSocket je usluga virtualne privatne mreže (VPN) sa sjedištem u Hong Kongu. Svojim kupcima nudi i Smart DNS sistem i proxy usluge bez dodatnih troškova. Usluga je započela 2005. godine pod imenom HideMyNet. Marka se promijenila u IronSocket 2013. godine.

Tvrtka daje prioritet usluzi torrenterima i ima izbor poslužitelja na kojima omogućava peer-to-peer (P2P) preuzimanje. Pretplatnici IronSocket-a dobivaju izbor protokola pomoću kojih mogu sakriti svoj identitet.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  15 Mbps
 • Nadležnost
  Hong Kong
 • Istovremene veze
  3
 • zemlje
  40

Značajke

Značajke paketa tvrtke su:


 • Poslužitelji u 40 zemalja
 • Višejezično web mjesto i aplikacija
 • Popularno za P2P preuzimanja
 • Politika bez zapisa
 • Pametna DNS usluga
 • SOCKS5 i HTTP proxyji
 • OpenVPN, L2TP i PPTP protokoli
 • Koristi aplikaciju OpenVPN Connect za Windows, Mac OS X, macOS, iOS i Android
 • Ručna instalacija za usmjerivače, prijemnike, igraće konzole i Linux uređaje

Mreža poslužitelja IronSocket uključuje lokacije u 40 zemalja. Mnoge od navedenih zemalja imaju više lokacija na poslužitelju. U SAD-u postoji 11 poslužiteljskih web mjesta.

Posjetite IronSocket »

Brzina i performanse

Proveo sam ispitivanja brzine za IronSocket koristeći OpenVPN preko UDP-a. U svakom sam slučaju s testmy.net-om obavio pet probnih vožnji s lokacije na Karibima. Američki testovi napravljeni su na poslužitelju u Miamiju, a britanski testovi otišli su na server u Londonu.

IPLocation.net koristio sam za testiranje stvarne lokacije IronSocket VPN servera kojem sam pristupio. Koristio sam poslužitelj IronSocket US East Coast, za koji je IPLocation objavio da se nalazi u New Yorku. Izvještaj o lokaciji IronSocket servera u Kanadi bio je malo zbunjujući.

IPLocation izvještava o lokacijama koje je otkrilo pet različitih izvora. Jedan od njih identificirao je lokaciju poslužitelja u Milanu u Italiji. Još jedna misao da je poslužitelj u Moultrieu u državi Georgia u SAD-u. Ostala tri su identificirala lokaciju poslužitelja kao Vancouver, Kanada. IPLocation izvješća o lokaciji IronSocket UK VPN servera dosljedno ga lociraju u londonskom Canary Wharfu.

Grafovi pokazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

IronSocket brzine

Moja lokalna internetska usluga nije sjajna. Prosječne brzine preuzimanja od 3 Mbps u današnje su doba gromoglasne. Vaša kućna veza vjerojatno je puno brža. Međutim, kad odete na godišnji odmor, možda se suočite s tako malim brzinama. Brzina od 3 Mbps je važna, jer HBO preporučuje propusnu vezu od najmanje 3 Mbps radi udobnog gledanja HD streaming videa. Također navodi da vam je potrebno najmanje 2 Mbps za gledanje SD streaming videa.

Bez VPN-a, moja lokalna usluga bila bi dovoljno dobra za gledanje američkih emisija putem interneta. Jedini problem je što video serveri ne dopuštaju pristup njihovom sadržaju iz inozemstva. IronSocket američka istočna obala i kanadski poslužitelji povukli su brzinu prijenosa do točke u kojoj bi se reprodukcija HD videa zaustavila i napravila pauza za punjenje. Međutim, ove su brzine dovoljno dobre za gledanje SD streaming videa.

Londonski poslužitelj IronSocket imao je vrlo promjenjive performanse, premašivši i podcjenjujući brzine na osnovnoj vezi od testa do testa. Prosječna brzina britanskih VPN testova bila je niža od najniže brzine u pet testnih veza s Londonom bez uključivanja VPN-a.

Ponovno sam se povezao s lokacijom IronSocket East Coast kako bih nastavio testiranje. Ovoga puta IPLocation izvješća su ovaj poslužitelj postavili u Miamiju. Pronađeni testovi nisu otkrili curenja IP-a, DNS-a ili otkrivanja web-real-time komunikacije (WebRTC). Testovi su neprestano pokazali moju lokaciju kao Miami u SAD-u, koristeći DNS poslužitelj na istoj lokaciji (zapravo sam bio u Dominikanskoj republici). Testove sam obavio s ipleak.net da provjerim curenje DNS-a i pogrešku WebRTC. Čudno da je web mjesto prijavilo curenja WebRTC-a koja su ukazivala na to da sam u Velikoj Britaniji.

Probna stranica doileak.net posebno je izražena zbog curenja WebRTC-a, ali ta web lokacija nije mogla otkriti moju stvarnu lokaciju. Međutim, otkrila je da se moja lokacija nalazi u Nizozemskoj. Ako bi US streaming servisi pokupili te podatke dok sam bio spojen na ovaj VPN poslužitelj, blokirali bi me da gledam videozapise. Unatoč tome, prije završetka sesije provjerio sam na ABC.com, koji ima vrlo jake VPN sustave za detekciju, i to mi je omogućilo da gledam video.

Moj ISP ne koristi IPv6 adrese, pa nisam mogao testirati na IPv6 propuštanja.

Cijene i planovi

IronSocket nudi jedan paket na koji se možete pretplatiti za različita razdoblja. Cijena mjesečnog pružanja usluge djeluje jeftinije ako skinete dužu pretplatu. Međutim, cijelu pretplatu morate platiti unaprijed.

Cijene IronSocket-a

Možete platiti IronSocket kreditnom karticom, PayPal-om, Bitcoin-om ili pohraniti poklon kartice.

Privatnost i sigurnost

IronSocket ima sjedište u Hong Kongu. Ima reputaciju za zaštitu bujica i ne drži zapisnike aktivnosti. No, i dalje čuva zapise veza. Problem s tim je što web stranice koje posjećujete i sustavi na kojima sudjelujete mogu vidjeti IP adresu koju vam je dodijelila VPN tvrtka.

Ako VPN tvrtka ima podatke o korištenju usluge i bilježi stvarnu IP adresu, odvjetnici i agencije za provođenje zakona mogli bi dobiti sudski nalog za oduzimanje tih podataka. Nakon što dobiju vašu stvarnu IP adresu, mogu vas pratiti do vaših vrata putem vašeg davatelja internetskih usluga (ISP), koji vodi evidenciju vaših aktivnosti. Zadržavanje zapisnika veza slabo je mjesto u postupcima privatnosti IronSocket-a.

Tvrtka označava neke od svojih poslužitelja kao pogodne za preuzimanje P2P. Upozorava korisnike da ne preuzimaju bujice s drugima.

Šifriranje

IronSocket nudi Otvoreni VPN preko korisničkog protokola Datagram (UDP) ili Protokola kontrole prijenosa (TCP), L2TP / Sigurnost internetskog protokola (IPSec) i PPTP.

Implementacija OpenVPN koristi 256-bitnu enkripciju naprednog standarda (AES) sa SHA256 autentifikacijom poruke i 4096-bitnu RSA enkripciju za uspostavljanje sesije..

Opcija L2TP tvrtke IronSocket koristi i AES enkripciju s 256-bitnim ključem. Ovo je izuzetno snažna enkripcija za L2TP sustav. Obično L2TP koristi 128-bitnu enkripciju i bolja je opcija za mobilne uređaje (gdje AES enkripcija može isprazniti bateriju), što je izvrstan izbor za sve koji žele VPN za Android ili iPhone VPN uslugu.

Jednostavnost korištenja

Web-mjesto IronSocket nije tako glatko poput onih svojih glavnih konkurenata. To bi moglo učiniti s redizajnom. Pristup području klijenta vrši se preko gumba u gornjem desnom kutu zaslona. Ostala navigacija po web mjestu nalazi se putem trake izbornika na vrhu. Ovaj je izbornik nepopravljen, pa ga izgubite dok se krećete po stranici.

Jedna izvrsna značajka web mjesta je mogućnost prebacivanja jezika na dugi popis mogućnosti. Postoji više opcija za navigaciju u podnožju web mjesta. Te veze uključuju pristup stranici tvrtke o privatnosti i politiku povrata. Na blogu IronSocket možete se povezati i iz podnožja.

podrška

Stranice podrške za IronSocket nisu baš sofisticirane. Postoji stranica s FAQ-om koja sadrži vrlo korisne informacije. Ostali odjeljci Centra za pomoć uključuju vodiče za instalaciju i vezu do popisa poslužitelja.

Jednostavan web obrazac na ovoj stranici vaše je glavno sredstvo za pristup timu za podršku.

Postupak

Prijaviti se

Da biste se pretplatili na IronSocket, kliknite na Cijene na traci izbornika ili na nekoj od "Započnite" tipke razbacane po glavnoj stranici web mjesta. Kliknite na "Naručite sada" ispod opisa željenog razdoblja pretplate.

Da biste dobili račun, samo morate unijeti adresu e-pošte i unijeti svoju lozinku. Adresa e-pošte trebala bi biti stvarna jer će ovdje IronSocket poslati vaše podatke za prijavu. Ako ne želite da IronSocket zna vašu redovnu adresu, samo postavite i koristite besplatni račun za webmail.

Ako doista ne želite vezu s e-poštom između vas i VPN-a, mogli biste se skloniti jer nakon što se vaš račun plati, možete dobiti podatke o prijavi iz klijentskog područja web mjesta. E-pošta koju dobijete kada platite uslugu zapravo ne sadrži vjerodajnice. Umjesto toga, ona sadrži vezu do stranice u području klijenta koja prikazuje te detalje.

Osnovni paket daje vam dopuštenje za tri istodobne veze. To možete povećati do osam uz dodatnu naknadu.

Nakon što odaberete način plaćanja, sloj vam daje mogućnost da se jednom prijavite za odabrani period plaćanja ili postavite ponovljeno plaćanje kako biste pretplatu obnovili.

Nakon što IronSocket obradi vašu uplatu, preusmjerit će vas na područje klijenta. Automatski će vas prijaviti. Ova stranica sadrži veze na upute za preuzimanje i instalaciju za tvrtke VPN, HTTP proxy i Smart DNS usluge.

U vašoj pristigloj pošti trebali biste pronaći dvije e-poruke od IronSocket-a. Drugi od njih ima liniju predmeta "Informacije za prijavu IronSocket VPN - Važno." Nema nagrada za nagađanje sadržaja ove e-pošte.

Zaporka koju ste postavili kad ste otvorili račun, zajedno s adresom e-pošte, odvest će vas u područje klijenta. Da biste se prijavili na VPN, trebat će vam generirano korisničko ime i lozinka u e-pošti.

Windows VPN klijent

IronSocket nema vlastitu Windows VPN aplikaciju. Umjesto toga, usmjerava korisnike da preuzmu aplikaciju OpenVPN Connect. Organizacija koja upravlja OpenVPN protokolom to proizvodi. To nije nužno loše. OpenVPN Connect omogućuje izravan pristup konačnoj OpenVPN usluzi. Mnoge VPN tvrtke koriste ovo sučelje, tako da IronSocket nije jedinstveno neuredan. Međutim, propuštena je velika prilika za marke. Nakon što na računalu imate OpenVPN klijent, možete jednostavno preskočiti s jedne VPN usluge na drugu (s pretplatama). Stoga IronSocket kod svojih kupaca ne veže svoje znanje.

Nakon instaliranja aplikacije ona će se pokrenuti. Ništa nećete vidjeti na zaslonu. Umjesto toga, kliknite strelicu prema gore u programskoj traci da biste pogledali ikone aktivnih programa. Simbol koji izgleda kao rupa u ključu je aplikacija OpenVPN Connect.

Klikom na ikonu OpenVPN ne otvara se aplikacija. Ikona je aplikacija. Kada kliknete na njega, dobit ćete skočni izbornik. Ovdje su detaljno opisane kontrole VPN klijenta.

Primijetit ćete da nema nijednog servera na koji bi se mogli povezati. Nedostatak korištenja ovog generičkog sučelja je taj što nije postavljen posebno za IronSocket. Morate se vratiti na popis poslužitelja da biste preuzeli definiciju veze za svaki poslužitelj na koji se možda želite povezati. To je vrlo naporan zadatak. To je jedan od razloga što se najbolji pružatelji VPN-a ne oslanjaju na OpenVPN sučelje, već ulažu u vlastite aplikacije.

Klikni na "Nabavite profil" gumb za preuzimanje datoteka koje trebate povezati s određenim poslužiteljem. Šteta što IronSocket nije sve ove profile spajao u jednu datoteku za preuzimanje. Bilo bi puno lakše uspostaviti službu ako bi mogli organizirati taj objekt. Kako sada stvari stoje, ako želite aktivirati pristup svim VPN poslužiteljima, imate puno posla.

Ako zaista nemate vremena, jednostavno instalirajte profile za mjesta koja znate za sigurno da ćete ih koristiti. Za ovu recenziju definitivno sam trebao pokrenuti poslužitelje u Miamiju, Kanadi i Velikoj Britaniji, pa sam ih samo preuzeo.

Nakon što kliknete na datoteku za preuzimanje profila, dobivate skočnu poruku. Klikni na "Preuzeti sada" gumb na ovom. Nakon što se konfiguracijska datoteka nalazi na vašem računalu, morate je premjestiti. Kliknite ikonu OpenVPN u programskoj traci i odaberite Uvezi s izbornika koji se pojavi. Odaberi "Iz lokalne datoteke" i pronađite konfiguracijsku datoteku u vašem zadanom direktoriju za preuzimanje. Kliknite Otvori u sučelju datoteke za učitavanje definicije.

Kad slijedite upute za učitavanje definicija poslužitelja, vidjet ćete mogućnosti povezivanja. Kliknite ikonu OpenVPN Connect ponovo da biste vidjeli popis poslužitelja.

Sada se možete povezati. Također možete promijeniti svoje korisničko ime i lozinku u dijelu klijenta kako biste im učinili nešto nezaboravnim. Pri prvom pristupanju poslužitelju, morate unijeti svoje korisničko ime i lozinku. Zasloni za prijavu pamte vaše korisničko ime za sljedeće posjete. Međutim, morate unijeti zaporku svaki put kada se prijavite na neki poslužitelj.

Kad prvi put pristupite svakom poslužitelju, primite poruku upozorenja. Ovo se upozorenje ne pojavljuje pri naknadnim vezama s tim poslužiteljem.

Nakon što uspostavite vezu, obavijestit će vas sistemska poruka. Uz to, mijenja se ikona OpenVPN Connect za prikaz krpelja.

Kada vrhunske VPN tvrtke kreiraju vlastite aplikacije, ugrađuju dodatne sigurnosne značajke kao što su prekidač za isključivanje ili automatska WiFi zaštita. IronSocket ne može ponuditi ove usluge jer nije uložio u vlastiti softver za kontrolu.

Usluge struje

Povezao sam se s američkim poslužiteljem East Coast i testirao pristup Netflix USA, ABC.com i NBC.com i ušao sam u sve njih. Zatim sam se povezao s britanskim VPN-om i isprobao Netflix UK, BBC iPlayer, ITV Hub i web stranicu Channel 4. U svakom slučaju, IronSocket me primio i mogao sam gledati videozapise.

Ako se brinete da biste mogli poželjeti pristup web-lokaciji u koju IronSocket ne može ući, možete pogledati popis na tom mjestu koji prikazuje kanale u koje je tvrtka uvjerena da može ući. Ne možete dobiti pristup ovoj stranici dok se niste pretplatili. Međutim, ovdje možete pogledati snimku zaslona da vidite jesu li omiljene video usluge uključene.

Ostale platforme

IronSocket VPN podržava Windows, Mac (Mac VPN podrška za OS i OSX), Android, iOS i Blackberry operativne sustave. VPN možete instalirati i na usmjerivače, igraće konzole, televizijske prijemnike i pametne televizore. Kao što je ranije spomenuto, IronSocket nema vlastiti prilagođeni VPN klijent, tako da ćete morati preuzeti treću OpenVPN aplikaciju kako biste je postavili. Vodiči za postavljanje za sve popularne uređaje dostupni su na web mjestu davatelja usluga.

Završne misli

IronSocket ima fantastičnu mogućnost uključiti se u gotovo bilo koju uslugu streaminga videa u zemljama u kojima ima poslužitelje. SOCKS5 proxy, Smart DNS i HTTP proxy usluge zanimljivi su dodaci s kojima se možete besplatno igrati oko sebe nakon što se pretplatite na VPN uslugu..

Dopuštenost samo tri istodobne veze možda će biti ograničavajuća. No IronSocket vam omogućuje kupnju dodatnog dodatka, proširujući broj istodobnih veza na osam, što bi trebalo biti više nego dovoljno za obitelj.

Ako bi IronSocket redizajnirao svoju web stranicu i proizveo vlastitu samoinstalirajuću aplikaciju, ja bih je svrstao u jedan od pet najboljih VPN-ova na svijetu. U ovom trenutku, bodovi postignuti tehničkim mogućnostima usluge smanjuju se zbog poteškoće pri instaliranju aplikacije.

Posjetite IronSocket »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me