ibVPN

 • Cenitev

  Od 3,08 USD
  / mesec

 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • Odblokira:


  • iPlayer

ibVPN je odšel s tretjim mestom v Najboljši VPN za storitve za stranke na podelitvi nagrad ProPrivacy.com 2020. Ne pozabite, če želite izvedeti, zakaj je bil ibVPN tretji najboljši VPN pri pomoči svojim strankam! In, če želite izvedeti več o tej nadpovprečni storitvi.

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

ibVPN je romunski ponudnik VPN brez dnevnika. Kot bomo videli v tem pregledu ibVPN, je glede te poceni storitve veliko občudovanja. Njegova programska oprema je zelo dobro predstavljena, vrhunske stranke pa dobijo impresivno storitev Smart DNS brezplačno. Vendar bo nezadovoljiva hitrostna uspešnost verjetno zadela večino uporabnikov.

Hitre statistike

 • Države
  57
 • Hkratne povezave
  5
 • Pristojnost
  Romunija
 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  50,27 Mb / s

Lastnosti


Torrenting
Skupaj strežniki 180
Države 57
Hkratne povezave 5
Podpora usmerjevalnikom
Posredovanje pristanišč
Izbira vrat
Podprti usmerjevalci ASUS, SABAI, DDWRT
Goli kovinski ali virtualni strežniki Kombinacija

Načrt Ultimate VPN ponuja naslednje funkcije:

 • Strežniki v 47 državah
 • P2P: da
 • Tri hkratne povezave
 • Proxy strežniki na vseh lokacijah
 • Nogavice5 pooblaščenci
 • Podpora za protokole OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, SoftEther in IPsec VPN
 • Popoln dostop do storitve Smart DNS (več o tem kasneje)
 • DoubleVPN
 • Tor nad VPN

Cenejši načrti VPN so naenkrat omejeni na samo eno povezavo in nimajo dostopa do vseh strežnikov (44 držav za standardni načrt VPN in devet za načrt torrent VPN). Prav tako nimajo dostopa do pametnega DNS ali običajnih proxy strežnikov, čeprav uporabniki Torrent VPN lahko uporabljajo proxy socks5.

P2P ni dovoljen v standardnem načrtu, je pa dovoljen na Torrent VPN načrtu (seveda!).

Dvojni VPN

To vam v osnovi omogoča veriženje strežnikov VPN, tako da se vaši podatki usmerjajo med dvema ali več strežniki VPN, ko potujejo med vami in internetom.

Vaš računalnik / naprava -> VPN strežnik 1 -> VPN strežnik 2 -> Internet

Takšno vezanje lahko prinese nekatere varnostne koristi, vendar bo vedno povzročilo veliko izgubo hitrosti. Koristi za zasebnost / varnost VPN z dvojnim skokom so precej omejene. Razumem pa, da to ni pogled, ki si ga vsi delijo. Kot lahko vidimo nekoliko kasneje v tem pregledu, je na voljo več možnosti Double Double VPN sever.

Tor nad VPN

Druga novost je Tor preko VPN. V tej konfiguraciji se pred dostopom do interneta najprej povežete s strežnikom ibVPN in nato z omrežjem Tor:

Vaš računalnik -> VPN -> Tor -> Internet

ibVPN to doseže s preglednim usmerjanjem vaših podatkov iz tunela VPN v omrežje Tor. To pomeni, da imate celotno internetno povezavo od Tor preko VPN.

Ta nastavitev sicer ponuja nekatere prednosti zasebnosti in varnosti, vendar je podoben učinek mogoče doseči preprosto z uporabo brskalnika Tor, ko ste povezani na VPN. Ključno je, da je taka namestitev veliko bolj varna od metode, ki jo ponuja ibVPN.

Torn preko VPN (pa vendar to storite) bo resno upočasnil vaše internetne hitrosti, saj boste deležni kombiniranega zadetka uporabe omrežja Tor (ki je zelo počasno) in VPN. ibVPN trenutno ponuja strežnike Tor nad VPN na Nizozemskem, v Singapurju in ZDA.

Obiščite ibVPN »

Hitrost in zmogljivost

Vsi testi so bili izvedeni z mojo Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps fiber povezavo. Uporabil sem protokol OpenVPN-UPD.

Ko sem se povezal z nekaterimi VPN strežniki, ki so 100-odstotno brezplačni, sploh nisem imel internetne povezave. Zato sem preizkusil strežnike pod obremenitvijo (najnižja za vsako lokacijo), da bi zagotovil, da se lahko povežem z internetom.

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije si oglejte razlago preskusa hitrosti.

Rezultati prenosa so izrazito slabi. Omeniti velja tudi, da sem med preskušanjem storitve utrpel nenavadno veliko število prekinitev VPN. *

Preskusi tesnosti

Zaznano je puščanje IPv4?
Zaznano je puščanje WebRTC?
Omejitve podatkov
Omejitve pasovne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (max / razpok) 87.38
ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno) 50.27

Zaznal sem, da ni puščanja IPv4, DNS ali WebRTC (če je bila v odjemalcu omogočena zaščita DNS). To je dobro.

Na žalost moj ISP (Virgin Media) ne podpira povezav IPv6, zato trenutno ne morem preizkusiti puščanja IPv6. To vprašanje je, s katerim si ProPrivacy.com prizadeva najti rešitev.

Dobra novica je, da tako ameriški Netflix kot BBC iPlayer delujeta, ko sta povezana s primernimi strežniki.

Cena

12 mesecev

3,08 USD
na mesec

6 mesecev

3,32 USD
na mesec

1 mesec

4,95 dolarja
na mesec

ibVPN ponuja tri načrte VPN in načrt Smart DNS. Načrt Ultimate VPN stane 10,95 USD na mesec ali 4,83 USD na mesec, če se kupi letna naročnina. Vsi drugi načrti stanejo 4,95 USD na mesec ali 3,08 USD, če jih kupite letno.

Na voljo je tudi načrt Business VPN. To je v osnovi načrt Ultimate VPN, vendar z več sočasnimi povezavami. Cene se začnejo pri 13,95 USD na mesec (8,32 USD, če se plačujejo letno) za pet hkratnih povezav, do 44,95 USD na mesec (33,32 USD, ko se plačujejo letno) za 20 hkratnih povezav.

Na voljo je tudi 24-urna brezplačna preizkusna različica. To zagotavlja vse prednosti načrta Ultimate za njegovo trajanje. Poleg tega ibVPN ponuja 15-dnevno garancijo vračila denarja.

Sprejeti so naslednji načini plačila: Avangate (ponavljajoča se in enkratna plačila - Alipay, WebMoney, iDeal in kreditna kartica), PayPro (ponavljajoča se in enkratna plačila - kreditna kartica in PayPal), Payza, WebMoney, AstroPay, Western Union in Perfect Money.

ibVPN sprejema tudi plačilo v bitcoinih in drugih kripto valutah (Litecoin, Blackcoin, Dogecoin in Ripple), kar lahko pomaga izboljšati zasebnost.

Storitev za stranke

Garancija za vračilo denarja
24-urna podpora
Klepet v živo
Dolžina garancije vračila denarja 15
Brezplačen preizkus Da - 24 ur

ibVPN ponuja “24/7” podporo za klepet v živo, kar se mi je zdelo dobro in koristno. Na voljo je tudi podprta e-poštna podpora. Če potrebujete dodatno pomoč, je možno zakazati sestanek za prejemanje oddaljene pomoči od ekipe za podporo. Tega še nisem preizkusil, je pa odlična ponudba.

Enostavnost uporabe

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Spletna stran

Oblikovanje spletnega mesta izgleda pametno in se izogiba nekaterim bolj bombastičnih (in netočnih) trditev, ki jih najdemo na straneh številnih ponudnikov. Čeprav so tehnične podrobnosti na terenu le malo svetlobe, pogosto zastavljena vprašanja, baza znanja in forum zagotavljajo večino informacij, ki bi jih morali zahtevati glavni uporabniki.

Ta seznam strežnikov ni le dobro videti, ampak je tudi uporaben. Vsi IP-ji so deljeni, toda ali prejemate statični ali dinamični IP, je odvisno od tega, s katerim strežnikom se povežete.

Dobro je tudi opozoriti, da so pogoji storitve in politika zasebnosti jasni in napisani v navadni angleščini. Na voljo je blog, ki v glavnem izpostavlja funkcije in promocije, povezane s storitvijo ibVPN.

Odjemalec IBVPN za Windows

Odjemalec Windows VPN je videti precej pameten in je poln funkcij. Vseeno sem opazil, da pogosto spreminjanje strežnikov povzroči zrušitev programa, zato je bolje, da pred preklopom na drug strežnik prekinete povezavo. * Opazite tudi seznam strežnikov Double VPN.

Izbira protokolov je privzeto "samodejna." Iz dnevniških datotek je razvidno, da to pomeni, da je privzeto uporabljen zelo nevaren protokol PPTP, ki mu sledi L2TP / IPsec, če to ne uspe (tako kot v mojem primeru). Priporočam, da takoj preklopite na OpenVPN!

Nimam pojma, zakaj so možnosti puščanja DNS privzeto onemogočene, vendar jih morate tudi takoj vklopiti. Dobro je, da obstajajo.

Velika značilnost odjemalca ibVPN je stikalo za ubijanje po aplikaciji in po postopku. To zahteva malo nastavitve, vendar je bolj izpopolnjeno kot moe običajna stikala za ubijanje celotnega sistema.

Upoštevajte pa, da stikalo kill deluje tako, da v primeru okvare VPN zaprete določene programe. To ni tako varno kot rešitev, ki temelji na požarnem zidu, kar preprečuje povezave zunaj tunela VPN.

Na splošno je to popolnoma odsotna stranka. Malo pa me skrbi dejstvo, da privzeto deluje na šibke protokole VPN in nima zaščite pred puščanjem DNS. Te je mogoče spremeniti / vklopiti, toda manj tehnični uporabniki to verjetno ne bodo storili.

Druge platforme

ibVPN ima aplikacije po meri za Windows, Mac OS, iOS in Android. Poleg standardne aplikacije "vse v enem" uporabniki Mac VPN lahko uporabljajo tudi novo aplikacijo za hitro povezavo. Ta funkcija je manj popolna kot aplikacija vse v enem, vendar je zelo enostavna za uporabo.

Navodila za ročno nastavitev so na voljo tudi za široko paleto platform in naprav.

Aplikacija za Android

Njihova aplikacija VPN za Android zahteva dovoljenje za dostop do mojih fotografij / predstavnosti / datotek, kar je čudno.

Aplikacija uporablja OpenVPN, kar je dobro. Izbira vrat je lepa lastnost, čeprav ni stikala za ubijanje.

Z aplikacijo Android nisem zaznal puščanja IP.

Pametni DNS

ibVPN ponuja storitev Smart DNS, ki je prav tako vključena v načrt Ultimate VPN. To ne pomaga izboljšati vaše varnosti ali zasebnosti, vendar omogoča geo-ponarejanje z reševanjem zahtev DNS na določeni lokaciji. Zaradi tega je idealen za pretakanje vsebin, ki so blokirane v geo.

Šifriranje / dešifriranje ni vključeno, prevod DNS pa je skoraj trenutni. To pomeni, da pametne storitve DNS trpijo manj težav z medpomnjenjem kot pri uporabi VPN-ja za pretakanje (čeprav razdalja še vedno lahko povzroči težave).

Druga prednost Smart DNS je, da ga je mogoče konfigurirati v kateri koli internetni napravi, ne samo tisti, ki lahko poganja programsko opremo VPN. To pomeni, da lahko pametni DNS uporabljate na pametnem televizorju, igralni konzoli in Roku (med drugim).

Pametni DNS ibVPN je odklenil ameriški Netflix in BBC iPlayer, ko sem ga preizkusil.

Razširitve brskalnika

Uporabniki ibVPN lahko namestijo tudi razširitve brskalnika za Chrome, Firefox in Opera, ki posredujejo povezavo brskalnika.

Med uporabo razširitve nisem zaznal puščanja DNS, vendar sem videl puščanje WebRTC. Ameriškega Netflixa ni bilo, vendar z veseljem sporočam, da je bil BBC iPlayer.

Zasebnost in varnost

Zmedenost (prikrita)
IPv4 zaščita pred uhajanjem
IPv6 zaščita pred uhajanjem
Zaščita pred puščanjem WebRTC
Kill stikalo
DNS s samostojnim gostovanjem / posrednikom Da

„IbVPN ne zbira ali beleži nobenega prometa ali uporabe svoje storitve navideznega zasebnega omrežja. Ne moremo povezati nobene posebne dejavnosti z nobenim določenim uporabnikom. Če bomo kakršna koli pravna obvestila posredovali našemu pravnemu oddelku, bomo upoštevali to obvestilo. Vendar pa nas ne morejo prisiliti v predajo informacij, ki jih nimamo. "

To je odlično. ibVPN ima sedež v Romuniji, ki je zavrnila direktivo EU o hrambi podatkov, še preden jo je Evropsko sodišče odklonilo. Romunija je tudi udobno zunaj neposrednega območja vpliva NSA in GCHQ.

Na strani o zasebnosti je ibVPN zelo dober.

Šifrirni protokoli

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Drugi protokoli Softether, Stealth VPN

OpenVPN povezave so zavarovane s šifro AES-256 in HMAC SHA384 hash pristnosti. Od prve objave tega pregleda je ibVPN posodobil šifriranje s stiskom roke na RSA-2048 in šifriranje podatkovnih kanalov na AES-256.

To se nanaša na moje prejšnje kritike. Popolna tajnost za naprej je zagotovljena z vljudnostjo tipk Diffie-Hellman Exchange (DHE). Z veseljem lahko povem, da ibVPN zdaj uporablja zelo močan šifrirni nabor.

Če nameravate uporabljati to VPN za iOS in želite uporabiti šifriranje OpenVPN, ga boste morali ročno konfigurirati s pomočjo tretje osebe OpenVPN. Oglejte si spletno mesto ibVPN za navodila, kako to storiti.

Oglejte si pojasnjene pogoje šifriranja VPN za več podrobnosti o tukaj uporabljenih pogojih.

Končne misli

Všeč mi je bilo:

 • Brez dnevnikov (sploh)
 • Zmerno ceno
 • Dobra storitev Smart DNS
 • Strežniki v 47 državah
 • 24/7 podpora
 • Popolnoma predstavljena programska oprema s stikalom za ubijanje po aplikacijah
 • P2P: da
 • Tri hkratne povezave
 • Nogavice5 pooblaščenci
 • Na voljo sta ameriški Netflix in BBC iPlayer
 • Dobre mobilne aplikacije
 • Dvojni VPN

Nisem bil tako prepričan v:

 • Privzeto je šibek protokol VPN in ni zaščite pred puščanjem DNS
 • Tor nad VPN (uporaba brskalnika Tor nad VPN je varnejša)

Sovražil sem:

 • Slaba zmogljivost
 • Odjemalec Windows se je odpovedal in se zrušil *

Pri ibVPN je veliko všeč. Za primerno ceno dobite zelo celovito storitev (s pametnim DNS brezplačno vrnete program Ultimate VPN). Med uporabo storitve nisem zaznal puščanja IP, in čeprav ne temelji na požarnem zidu, mi je všeč stikalo za ukinitev za posamezno aplikacijo in za vsak postopek.

Želim si, da bi bil odjemalec Windows malo bolj stabilen *. Če iščete VPN za Netflix, potem je to VPN vredno razmisliti. Prav tako je dobra možnost za vsakogar, ki želi VPN za BBC iPlayer, saj tako VPN kot Smart DNS storitev uspešno odblokirata obe storitvi.

Edina resnična težava so rezultati hitrosti uspešnosti ibVPN. Malo uporabnikov je verjetno vesel, da bodo njihove internetne povezave do te mere upočasnjene.

* Ta članek je bil posodobljen, da vključuje informacije o izboljšanem šifriranju in novih funkcijah, ki so na voljo uporabnikom storitve. ibVPN mi tudi zagotavlja, da posodobljeni odjemalec All-in-One Windows odpravlja težave s stabilnostjo, na katere sem naletel, vendar tega še nisem preizkusil.

Obiščite ibVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me