Hola


 • Na voljo v:


  • Windows

  • MacOS

  • iOS

  • Android

  • Linux

ProPrivacy.com Rezultat
4 od 10

Povzetek

Ta pregled Hola je osredotočen predvsem na brezplačni načrt podjetja Hola, saj bi bilo glede storitve Premium kot nadrejenega popolnoma napačno, kar bi lahko škodovalo vaši denarnici ali še huje, iz razlogov, ki so podrobneje raziskani v nadaljevanju.

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  31 Mbps
 • Pristojnost
  Izrael
 • Hkratne povezave
  10
 • Države
  50

Lastnosti

Goli kovinski ali virtualni strežniki Navidezni
Podpora usmerjevalnikom
Posredovanje pristanišč
Izbira vrat
Torrenting
Hkratne povezave 10
Države 50

Naše prejšnje poročanje je pokazalo, da se Hola načeloma ne razlikuje od Ponzijeve sheme, saj se obseg pasovne širine vsakega uporabnika poleg (morda, vendar ne nikoli dokončno) podatkov uporablja za zaslužek celotne storitve za tiste na vrhu. Hola je pred tem zagovarjala svoj poslovni model in trdila, da je bila iskrena glede skupne pasovne širine uporabnika in spreminjanja vsakega uporabnika v izhodno vozlišče, podobno kot vsak uporabnik deluje tako kot izhodni rele Tor. Vendar to v ProPrivacy in EFF odločno odsvetujemo, saj lahko odgovarjate za morebiten zlonamerni, nezakoniti ali drugače škodljiv promet, ki poteka skozi vašo povezavo..

Hola ima sedež v Izraelu in šteje IP v milijonih z veliko bazo naročnikov, vključno s tistimi, ki se prijavijo na proxy Luminati Business (še ena prevara v steni). Če vas do zdaj nič ni prestrašilo, poglejte po nečem ostudnem oglaševanju po skoku ali pa preberite branje za nadaljnjo analizo Hola in nekaj priporočil za dostojne nadomestne ponudnike.

Obiščite Hola »

Hitrost in zmogljivost

Običajno vidite dve sliki, ki prikazujeta rezultate hitrostnih preskusov, zložene ena nad drugo, tik pod tem odstavkom. No, v tem pregledu je bilo videti neumno, da bi na svojem ponudniku internetnih storitev preskusili hitrostne rezultate (glej, kako ti testi nimajo nobenega pomena za hitrost Hola), vendar povprečno hitrost prenosa 30-34 Mbps hitrosti od strežnikov v Veliki Britaniji in v 10- 15 Mbps nizvodno, ko so testirani na ameriških testnih strežnikih v New Yorku v povprečju 30 Mbps.

Uporaba Hola ni povzročila opaznih razlik med neuradnim brskanjem ali pretakanjem ali med izvajanjem testov, vendar to ni najbolj težava. Popolnoma odvratno je videti, da se rezultati vedno vrnejo s testno lokacijo in ne s strežnikom, na katerega bi moral biti povezan po moji izbiri v razširitvi Hola.

Preskusi tesnosti

Omejitve podatkov
Omejitve pasovne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno) 31

Za trenutek primerjajte Hola zaščito pred puščanjem jezov in nasipov, ki preprečuje, da bi Nizozemska pred menoj poplavila (vidno, da je skočil s palice zgoraj). Dobro, zdaj si predstavljajte bizarni svet z Nizozemsko pod vodo, kar pomeni, da so se jezovi bodisi zlomili pod pritiskom naraščajoče vodne gladine in jih odnesli - ali pa jih nekako ni bilo nikoli - in to je stopnja anonimnosti, ki vam jo Hola daje. Zilch.

Če želite preveriti ipleak.net za večino puščanja DNS, in WebRTC Bug. Test-ipv6.com vam bo pokazal široko odprto puščanje IPv6, doileak.net pa je del obeh preizkusov, če vas bo spopadel mazohizem zasebnosti. Šalu na stran, vedno je dobra praksa, da občasno preverite, ali puščate, da vas ne poznajo, medtem ko verjamete, da ste pod zaščito VPN-jev..

Cena

1 mesec

0,00 USD
na mesec

Cene Hola

Hola je popolnoma brezplačna, ampak kako? Z uporabo vaše naprave - ko je programska oprema nameščena - kot končne točke v povezovalni verigi, funkcija, za katero običajno skrbi vaš ponudnik VPN. Če se odločite za izključitev, lahko kupite vrhunsko naročnino Luminati, ki vam jo močno priporočamo glede na težave v brezplačni različici. Naj vas ne zavede neškodljivi model freemium.

Čeprav se lahko uporablja brezplačno, obstaja Premium naročninski načrt, ki trdi, da vas ne uporablja kot vrstnik v omrežju (čeprav obstaja precej dokazov, za katere verjamemo, da to še vedno počne, in zagotovo je bil v preteklosti). Potem je tu dvojno zdravorazumsko in etično razmišljanje o uporabi svobodno dane pasovne širine drugih ljudi, hkrati pa si dovolite, da boste imeli koristi od zelo malo, če sploh, oprijemljive koristi za vas. Da ne omenjam, da bi bili v nevarnosti, Hola ne bo prevzela, saj bi bila dražja in vključevala nastavitev, zaščito in delovanje strežnikov.

V tem primeru stara poslovica "Kdo bi kupil kravo, če mleko prosto teče?" takoj pride na misel.

Enostavnost uporabe

Windows Phone
Windows
MacOS
iOS
Android
Linux

Spletno mesto Hola je dobro zasnovano in ne vsebuje le minimalnih informacij. Povezave je enostavno slediti, pri iskanju informacij pa ni nobene stene.

Če želite uporabljati VPN v mobilnih napravah, ponujajo aplikacijo VPN za naprave Android in iOS. Aplikaciji Android in iPhone VPN sta na voljo v trgovinah z aplikacijami in ju je zelo enostavno uporabljati. Ponujajo tudi podporo za računalnike z VPN za uporabnike Windows, Mac in Linux. Odjemalec Mac VPN je podoben različici Windows. Ne ponujajo polnega odjemalca VPN Linuxa, vendar ga lahko uporabniki uporabijo kot dodatek brskalniku za Firefox, chrome in Opera.

Pomoč strankam

24-urna podpora
Klepet v živo

Žal so podporniki Hola dobili nizke ocene. To je predvsem posledica neodzivnosti. Od tega pisanja več e-poštnih sporočil, ki so bila poslana z nepovezanim računom, v kateri ni bilo omenjene moje pripadnosti ProPrivacy, je pet dni brez odgovora. Lahko se samo sprašujem, zakaj se Hola-ove oblikovalske ali prodajne ekipe niso odzvale na moja vprašanja o storitvi. Ker ne obstaja LiveChat ali podpora za podporo na vozovnicah, boste morali poskrbeti za precej redko poseljen odsek s pogostimi vprašanji. To ali če molite nekoga na koncu odgovori na vaša sporočila.

Na blogu Hola je nekaj zanimivih spoznanj o tem, kako dohodek pridobivajo iz blaga ali storitev na spletu, med drugimi ustreznimi in zanimivimi novicami iz industrije zasebnosti. Težava je v tem, da se spodaj objava začne dobro, kar pomeni trdno predpostavko, le da vas zapustite tako, da zanemarite v celoti pokritje nesorazmerno, tako da bo vaša pasovna širina služila kot most za promet z vsega interneta. To ni AirBnB toliko, da povabite koga, naj brezplačno počepa na vaš podatkovni tok (ali še bolje, Hola plača za privilegij, da to stori. Ne, hvala!).

Spodaj je zadnja objava na Holainem Facebooku, v kateri je tema o pritožbi Netflix tekla kot odgovor na objavo dela Hola Social Media Team&predvajaj sliko v teh dneh vsakih nekaj dni. Trenutno ni nobenega odgovora Hola na Facebooku, kar je najmanj zanimivo.

Objava iz zgodnejšega maja je povzela razpoloženje uporabnikov Hola v zadnjem času, kar kaže, da veliko ljudi še vedno uporablja storitev, ki je ne pozna ali pa se spoštuje splošno samoohranitev v spletu.

"Vseeno mi je, če sami zaposlujete Boga, samo popravite prekleto blokado Netflixa."

Postopek

Vpiši se

Registracija je za brezplačni načrt preprosta. Samo vnesite e-poštni naslov in naložite ustreznega odjemalca ali razširitev za svojo napravo ali platformo. Ne pozabite, da vam plačilo naročnine na noben način ne bo anonimiziralo, še vedno ste vrstnik.

Odjemalec Hola Windows VPN (Chromium)

Hola-ov Windows VPN je spremenjena različica Google Chroma s tremi vtičniki Hola. Glavni je logotip goreče glave Hola v zgornjem desnem kotu strani, tik pod gumbom za zapiranje okna. S klikom nanj se odpre dokaj standarden, vendar uporabljiv uporabniški vmesnik, s sprednjim in sredinskim izborom strežnika in zavihki z nastavitvami v spustnem meniju, do katerih dostopate skozi tri vodoravne vrstice zgoraj desno. Aplikacija Hola VPN je izgledala in se je počutila pravilno, vendar je pri preizkušanju zaostajala, saj bo naslednji del prikazan nekoliko podrobneje.

Sicer pa Hola vsebuje tudi precej spodoben blokator oglasov (ki je videti, kot da temelji na drugih priljubljenih blokatorjih oglasov) in video pospeševalnik, ki ni imel oprijemljivega učinka na moje hitrosti pretakanja. Zgodovina v brskalniku Hola je bila bolj vznemirjajoča, čeprav, kot vidite, beleži datoteke, ki sem jih notranje odprl v računalniku, na kakršen koli način popolnoma niso povezane z internetno povezavo. Opazite klic v Skypeu z oznako 'apps.skype.com' na zadnji strani. Grozljiva in nepotrebna sečnja je v nobenem primeru nerodna. V tem konkretnem primeru je vsaj skladen z oblakom suma, ki obkroža Hola.

Druge platforme

Težko je krivdo Hola, da je dvodimenzionalna glede naprav ali platform, med katerimi lahko izbirate. Edini glavni igralec manjka je brskalnik Opera. Omejitve za istočasno povezavo ni, ker večja pasovna širina pomeni dobiček Hola.
Na isti opombi lahko ljudje na hitrem potovanju ali tisti, ki morajo datoteko naložiti v ščepec, tehtajo prednosti in slabosti in uporabljajo Hola. Mogoče je boljša možnost kot sploh nič, če imate na zadevni napravi nič občutljivega materiala in kratkoročne do srednjeročne skrbi za zasebnost.

Druge / brezplačne storitve

Hola ponuja tudi plačan video CDN, če zaupate Holi, da gostuje vašo vsebino iz neznanega ali drugega razloga.

Varnost in zasebnost

Skupna raba datotek P2P je brez možganov, saj hrbtenica storitve Hola temelji na arhitekturi P2P. Ni jasno, ali Hola na kakršen koli način unovčuje vaše podatke, čeprav špekulacije v zvezi s tem ne bi bile popolnoma neupravičene. Vendar je očitno videti, da se vodijo dnevniki uporabe in povezav, četudi bi vas zadnji stavek, ki omenja „združene“ podatke, zgrešil - preprosto napačen. Edinstven IP-naslov, časi, datumi in sledi klikov, ki jih vsi puščamo med brskanjem po spletu, so ravno razlog, zakaj ljudje, kot smo mi, za VPN tehnologijo na prvem mestu. Sicer pa, zakaj uporabljati enega?

Šifrirni protokoli

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

Če hočem povedati, je Hola odlična za deblokiranje med veslanjem po krvavi reki vaših davno umrlih in zakopanih zasebnosti. Ni podatkov o tem, katere vrste šifriranja se uporabljajo (če obstajajo), toda močna puščanja IP, ki so se pojavila med testiranjem, bi v vsakem primeru razveljavila šifriranje.

Vsak premišljen varnostni načrt temelji na ideji tako imenovane najšibkejše povezave, v kateri backdoor ogroža celoten varnostni načrt. No, šifriranje je običajno med najmočnejšimi točkami vaše povezave VPN - vrata v grad, če hočete. Eno puščanje IP je kot skriti prehod in večkratno puščanje povzroči kakršno koli zasnovo varnosti in zasebnosti do te mere, da se smeji..

Končne misli

Dobro bi se znašli v okvirih osnovne logike in razloga, če bi našli zdravo priporočilo Hole kot vredne VPN storitve z zdravim skepticizmom. Brez šifriranja, zamaskiranja IP ali skrbi za to in dokazanih nepoštenih praks, ki segajo od delnih resnic do popolnega nerazkritja, bi Hola morali upoštevati le v najneugodnejši uri, ki jo je treba pretakniti. V nasprotnem primeru si oglejte naše Top VPN Services ali Ultimate Privacy Guide, če želite videti, kaj je vredna storitev VPN.

Obiščite Hola »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me