FrootVPN

 • Cenitev

  Od 2,99 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
7.5 od 10

Povzetek

FrootVPN se je leta 2014 znašel na prizorišču VPN, na videz pa se je čez noč nabrala ogromna baza strank zaradi nekaj gladkega oglaševanja v The Pirate Bay. Kar se je začelo kot brezplačna storitev, so zdaj morda najbolj dostopni VPN-ji tam. Kako se FrootVPN primerja z nekaterimi uveljavljenimi akterji v panogi? Če želite izvedeti, preberite moj pregled FrootVPN!

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  10 Mbps
 • Pristojnost
  Švedska
 • Hkratne povezave
  3
 • Države
  19

Lastnosti

FrootVPN ima sedež na Švedskem, ki je država, ki je del te države "Štirinajst oči" omrežje. Teh 14 držav ima različne sporazume o zbiranju in izmenjavi obveščevalnih podatkov med seboj. To ni idealno, če iščete popolno zasebnost v spletu, vendar se bom tega dotaknil kasneje v pregledu.

V tem pregledu FrootVPN bom tudi opozoril, da se je ponudnik sprva začel kot brezplačna storitev, le prešel je v plačljivo storitev, ko so obratovalni stroški in uporabniška baza postali preveč kos.


FrootVPN ima 36 strežnikov v 19 državah, od tega 12 na Švedskem. Na voljo je lepa kombinacija lokacij, vključno z Rusijo, Brazilijo in Izraelom.

Nakup načrta FrootVPN vam omogoča do tri hkratne povezave s storitvijo ali pa lahko preprosto konfigurirate usmerjevalnik za FrootVPN in nikoli ne skrbite, da bodo vse vaše naprave zaščitene.

Obiščite FrootVPN »

Cene in načrti

Mogoče je podcenjevanje reči, da ima FrootVPN enostavno strategijo oblikovanja cen. Na voljo je en načrt, cena pa je določena z dolžino naročnine. En mesec FrootVPN stane 4,99 dolarja, tri mesece pa pade na 3,99 dolarja (skupaj 11,97 dolarja). Celoletna naročnina vas bo stala 2,99 USD na mesec (skupaj 35,88 USD). Ta pregled FrootVPN prikazuje, kaj dobite za svoj denar.

Med pregledom FrootVPN sem opazil, da je ponudnik eden najcenejših VPN-jev tam, saj vam bo znižanje cene verjetno prineslo brezplačen VPN! Prav tako je lepo videti, da FrootVPN privzeto nima samodejne obnove, kar lahko povzroči veliko frustracij.

Cene FrootVPN

Če se prijavite na FrootVPN, imate varnost 30-dnevne garancije za vračilo denarja, če niste zadovoljni s storitvijo.

FrootVPN sprejema vse glavne kreditne kartice kot tudi Paypal. Plačilo z Bitcoin je možno tudi prek BitPayja, kar strankam daje dodatno raven anonimnosti.

Hitrost in zmogljivost

Kar zadeva pregledovanje storitev VPN, je hitrost morda najpomembnejši test. Omeniti velja, da lahko OpenVPN povzroči počasnejše hitrosti, kar sem imel v mislih pri testiranju FrootVPN.

Hitrost FrootVPN

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije si oglejte razlago preskusa hitrosti.

Žal mi ni uspelo vzpostaviti povezave s strežniki FrootVPN v Veliki Britaniji ali Franciji. Poleg tega so bile hitrosti čez ploščo slabe, tudi če upoštevamo počasnejše hitrosti OpenVPN.

V okviru mojih hitrostnih testov sem opravil tudi nekaj testov za tesnjenje IP in DNS, da sem videl, ali FrootVPN pušča katero od teh informacij prek storitve. Z veseljem sem videl, da pri FrootVPN ni puščanja, vendar bi priporočal, da to preverite sami z ipleak.net ali podobnim testom.

Varnost in zasebnost

Protokoli VPN, ki jih podpira FrootVPN, vključujejo OpenVPN, PPTP in L2TP. Z veseljem sem videl, da FrootVPN priporoča OpenVPN, čeprav je zaradi tega rahlo zmanjšanje zmogljivosti.

Kot sem že omenil v tem pregledu FrootVPN, je švedsko podjetje in zanj veljajo dogovori o hrambi in izmenjavi podatkov Fourteen Eyes. Švedska za zasebnost ni tako grozna kot ZDA ali Združeno kraljestvo, vendar možnost, da se vaši podatki delijo med 14 državami, ni idealna, če iščete popolno zasebnost. Več o skupini Fourteen Eyes si lahko preberete tukaj.

FrootVPN izvaja šifriranje AES-256-CBC v kombinaciji s hash-SHA-384 in 2048-bitnim ključem. Na voljo je tudi podpora za TLS 1.1+ prek Perfect Forward Secrecy, kar nadalje kaže, da FrootVPN skrbi za zaščito podatkov o strankah.

FrootVPN trdi, da drži strogo politiko brez beleženja. Čeprav sem prepričan, da FrootVPN stori vse, da se temu drži, saj se na Švedskem nahaja na različnih področjih "Štirinajst oči" sporazumi.

P2P aktivnost je dovoljena na vseh strežnikih FrootVPN. Priporočam, da najprej preverite seznam strežnikov in izberete lokacijo z nizko obremenitvijo strežnika.

Enostavnost uporabe

FrootVPN ima vizualno prijetno spletno mesto z veliko lahko koristnih informacij, ki so lahko dostopne. Območje odjemalca vam omogoča tudi ogled seznama strežnikov in upravljanje nastavitev računa. Obstaja tudi lep blog z rednimi objavami o novostih v industriji in nasveti v zvezi s storitvijo VPN.

Na žalost je kar nekaj slabe angleščine, raztresene po spletnem mestu (kot lahko vidite na spodnjem posnetku). To sem že doživel pri drugih ponudnikih, kar je razočaranje glede na globalni doseg storitve VPN.

FrootVPN's "Politika zasebnosti" in "Pogoji" strani prav tako puščajo veliko želenega. Besedilo je komaj vidno, kar je pri premisleku o pomembnosti teh strani zelo sumljivo.

Podpora

Kar zadeva podporo strankam, ima FrootVPN sistem vozovnic, dopolnjen s pogostimi vprašanji in nekaterimi vodniki za odpravljanje težav, odvisno od vaše platforme. Obstaja tudi storitev klepetanja v živo, čeprav je ta na voljo samo v rednem delovnem času FrootVPN.

Predložil sem testno vozovnico v tednu zjutraj, da vidim kakovost odgovorov in kako hitro sem lahko dobil odgovor. Zadovoljen odgovor sem prejel manj kot 24 ur kasneje.

FrootVPN vzdržuje tudi aktivne profile na Facebooku, Twitterju in Google Plusu. Če uporabljate te platforme, lahko na te profile pošljete tudi sporočila, če potrebujete odgovore v ščepec.

Postopek

Vpiši se

Prijava na FrootVPN je popolnoma neboleča. Za začetek potrebujete le e-poštni naslov in geslo. Spletno mesto oglašuje, da bo postopek prijave lahko zaključil v manj kot desetih sekundah.

Odjemalec Windows

Kot sem že omenil v tem pregledu FrootVPN, ponudnik nima odjemalca programske opreme, kar pomeni, da boste morali vse nastaviti ročno v svoji napravi.

Ta metoda je dolgočasna in naredi zamenjavo strežnikov zamuden dogodek. Tisti, ki nimajo tehničnega znanja, bi se lahko znašli v težavah, če bi se pojavile težave.

Prenesla sem potrebne konfiguracijske datoteke in preizkusila FrootVPN zase. Potem ko sem naletel na nekaj začetnih vprašanj, me je presenetilo, kako hiter je bil celoten postopek. Po prenosu konfiguracijskih datotek iz uporabniškega področja FrootVPN morate datoteke preprosto dodati v odjemalca OpenVPN, vnesti svoje poverilnice in vse ste pripravljeni!

Druge platforme

Zaradi podpore za OpenVPN je FrootVPN na voljo za skoraj vsako platformo, ki jo je mogoče zamisliti. Edina ovira pri tem je, da vse ročne konfiguracije naredite sami, kar bi bilo lahko moteče za tiste, ki niso dobro strokovni..

Za ta pregled FrootVPN sem preizkusil nastavitev storitve na svojem iPhoneu z iOS 9.3.5. Nastavitev je bila enostavna, postopek je bil celo hitrejši kot nastavitev FrootVPN v sistemu Windows. Vse, kar morate storiti, je, da e-poštne datoteke OpenVPN pošljete sebi in jih odprete na svojem iPhone-u. Vnesite svoje poverilnice za FrootVPN in že ste pripravljeni!

Končne misli

Če iščete cenovno zelo dostopen VPN in imate razumevanje, kako nastaviti VPN ročno, je FrootVPN morda ravno prava storitev za vas. Trdno šifriranje, veliko lokacij in funkcij, kot so plačevanje z Bitcoin in Perfect Forward Secrecy, vse prispevajo k temu, da je FrootVPN trdna VPN.

Glede hitrosti in razpoložljivosti storitev obstajajo nekateri pomisleki, čeprav je bilo to v času, ko je bil napisan ta pregled, morda le začasno vprašanje. Preizkusite FrootVPN zase in izkoristite 30-dnevno garancijo vračila denarja, da ugotovite, ali je storitev primerna za vas. Za začetek pritisnite spodnjo povezavo!

Obiščite FrootVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me