FlashRouters

FlashRouters je ameriško podjetje, ki je zase izoblikovalo nekoliko edinstveno nišo. Prodajajo usmerjevalnike, ki so predhodno utripani z vdelano programsko opremo DD-WRT ali Tomato. V tem pregledu bomo preučili njihove utripajoče usmerjevalnike in lastno aplikacijo FlashRouters VPN.

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

Tesno sodelujejo s številnimi ponudniki VPN. Zato bodo verjetno sodelovali s ponudnikom VPN. FlashRouters zato ponuja rešitve zunaj usmerjevalnika plug-and-play VPN usmerjevalnikov.

Zdaj so razvili tudi lastno aplikacijo DD-WRT, ki deluje kot dodatek k strojni opremi DD-WRT. Aplikacija vam omogoča enostavno preklapljanje med številnimi priljubljenimi storitvami VPN in doda nekaj koristnih funkcij, povezanih z VPN.


Cena

FlashRouters prodaja 15-20 različnih tipov usmerjevalnikov od treh vodilnih proizvajalcev: Linksys, Netgear in Asus. Modeli, ki jih prodajajo, se razlikujejo od nizkocenovnih primerov, kot so Netgear R6400 (150 USD) do usmerjevalnikov s polno močjo, kot je ASUS RT-AC5300 (499,99 USD). Te cene so podobne in v nekaterih primerih nižje kot njihovi konkurenti.

Za to ceno dobite tudi njihovo fantastično podporo, ki jo bomo pozneje opisali v tej objavi. Dražje je, kot če bi usmerjevalnik kupil sam in ga nato bliskal sam, vendar bi lahko na koncu prišlo do nekaterih težav.

Usmerjevalniki iz FlashRouters so vedno uspešno vnaprej utripajo. Razveljavljeno garancijo proizvajalca nadomestijo z garancijo FlashRouters (90-dnevna, podaljša se do dve leti za dodatne stroške).

Aplikacija VPN je brezplačna za vse podprte usmerjevalnike FlashRouters.

Funkcije aplikacije FlashRouters VPN

V aplikaciji FlashRouters VPN je na voljo nekaj odličnih funkcij:

 • Preprosto preklapljajte med izbiro storitev VPN
 • Globalno stikalo za ubijanje
 • Usmerjanje pravilnikov za naprave
 • Usmerjanje pravilnikov za gostitelje (domene)

Trenutno podpira 11 VPN storitev: Black Box Unzoner (samo za deblokiranje), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, zasebni dostop do interneta (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN in Windscribe.

Omeniti velja, da DD-WRT sam podpira ročno konfiguracijo za skoraj katero koli storitev VPN, ki podpira PPTP in OpenVPN. Če kupite usmerjevalnik od FlashRouters, vendar ne želite uporabljati ene od storitev VPN, ki jo podpira njegova aplikacija, lahko. Kljub temu jo boste morali nastaviti ročno in ne boste imeli koristi od dodatnih funkcij, ki jih ponuja aplikacija.

Podpora

FlashRouters ima obsežne mehanizme podpore: e-pošto, vozovnice, klepet v živo, oddaljeno namizje, bazo znanja in telefon. Čeprav nobena od teh ni 24/7, je lepo videti tako velik razpon.

Njihovi pogovori v živo, elektronska pošta in sistemi za vstopnice so bili običajno hitri. Lahko so nam pomagali pri večini problematičnih stvari. Za zahtevne težave, kjer potrebujejo dostop do namizja, boste najverjetneje potrebovali podporo na daljavo. To smo tudi preizkusili in bilo je vrhunsko.

Za aplikacijo so na svojem spletnem mestu tudi navodila za nastavitev. To vključuje navodila za nastavitev nekaterih podprtih ponudnikov VPN. Običajno ne za ExpressVPN, ki ima najbolj zapletene zahteve za namestitev iz sklopa.

Pri prvi aplikaciji smo imeli težavo z aplikacijo, vendar smo bili zelo navdušeni nad odzivom podporne ekipe FlashRouters. Trdo so se trudili, da bi odkrili težave in hitro potrdili posodobitve vdelane programske opreme, ko je bila težava potrjena.

Postopek

Prejeli smo naš utripajoči usmerjevalnik, ki deluje na strojni opremi Tomato. Znotraj polja je bil tudi priročnik, kako nastaviti in optimizirati naše nastavitve. Celoten postopek od naročila do postavitve je bil hiter in enostaven.

Za uporabo aplikacije FlashRouters boste potrebovali naročnino pri eni od storitev VPN, ki jih aplikacija podpira. Če ga še nimate, se boste morali prijaviti za enega.

Če želite dostopati do aplikacije, se v brskalniku prijavite na nadzorno ploščo usmerjevalnika DD-WRT -> Zavihek stanja -> Moja stran. Teoretično lahko v vrstico URL vpišete tudi "flashroutersapp.com" kot bližnjico, vendar nam to nikoli ni uspelo..

Nadzorna plošča DD-WRT

Aplikacija FlashRouters DD-WRT

Glavna stran

Glavna stran aplikacije vam omogoča, da na seznamu podprtih ponudnikov izberete svojo storitev VPN. V večini primerov morate preprosto vnesti uporabniško ime in geslo, izbrati lokacijo strežnika in se povezati.

Aplikacija Flashrouters VPN

Ena od težav, s katerimi smo se srečali, je, da imena lokacij strežnika temeljijo na imenih, ki so jih ponudniki dali svojim datotekam konfiguracije OpenVPN (.ovpn). Kot lahko vidimo v spodnjem primeru, so v nekaterih primerih ta imena lahko precej zgovorna in zahtevajo določeno razumevanje terminologije VPN.!

Izbirnik lokacije VPN Flashrouters

Na srečo aplikacija omogoča, da strežnike VPN razvrstite po najbližjem v izbrani državi. Lahko pa pustite, da aplikacija izbere strežnik za vas, na podlagi tega, kateri strežnik je najmanj naložen v določeni državi.

Izbirnik države VPN Flashrouters

FlashRouters nas obvešča, da njegovi testi kažejo, da izbira najmanj naloženega strežnika skoraj vedno prinese najboljše rezultate (še več kot izbira strežnika v državi, ki vam je najbližje).

Glavna stran aplikacije vam omogoča tudi samodejno povezavo VPN, ko se usmerjevalnik zažene, in omogočite globalno stikalo za ubijanje.

Večina storitev VPN za povezavo potrebuje le uporabniško ime in geslo, pri ExpressVPN pa morate tudi prilepiti uporabniško potrdilo in zasebni ključ. Navodila o tem, kako to storiti, trenutno niso na voljo, čeprav smo informacije lahko izvedeli iz splošnejših navodil DD-WRT na spletni strani FlashRouters.

Manjša prepir je, da če zamenjate ponudnika VPN, se vaše poverilnice za prijavo ne shranijo, ko naslednjič izberete ponudnika. Vendar to vprašanje bolj kritizira pregledovalce, kot smo mi, kot večino rednih strank VPN.

Killswitch

Aplikacija ima stikalo za prekinitev, ki prekine internetno povezavo usmerjevalnika, če povezava VPN ne uspe. To je bistvena varnostna funkcija, ki preprečuje, da bi bil vaš resnični naslov IP izpostavljen, ko se to zgodi.

V praksi preprečuje tudi puščanje DNS, kar ni presenetljivo, saj "stikalo za ubijanje" uporablja stene požarnega zidu usmerjevalnika, da se zagotovi, da zunaj vmesnika VPN internetna povezava ni mogoča. Kot tak deluje prav tako dobro pri preprečevanju puščanja IP, saj deluje tudi stikalo za ubijanje.

Kot ubijalec deluje, vendar nekoliko predobro. Več kot nekaj minut nam ni uspelo iti z omogočenim stikalom kill, preden smo izgubili internetno povezavo. To morda ni bilo tako moteče, če bi aplikacija takoj samodejno ponovno povezala VPN. Toda kot je bilo, smo morali vsakič znova ročno onemogočiti stikalo kill za ponovno uporabo interneta.

Ni minilo dolgo, preden smo se tako razjezili, da smo zgolj onemogočili stikalo kill, kar je pomenilo tudi, da smo izgubili zaščito pred puščanjem DNS.

Opcije

Stran z možnostmi omogoča nastavitev usmerjanja pravilnikov za naprave in gostitelje. To je drugje pogosto znano kot split-tunneling. Usmerjanje pravilnikov za naprave vam omogoča, da izberete, kako vsaka naprava, povezana z usmerjevalnikom, deluje s povezavo VPN. Na voljo so tri možnosti:

 • Privzeto: promet do naprave in z nje bo preusmerjen skozi tunel VPN, če je omogočen VPN. Če je stikalo kill privzeto vklopljeno, ga bo naprava tudi uporabila.
 • Killswitch: enako kot privzeto, vendar z omogočenim globalnim stikalom za ubijanje, če ni privzeto vključeno.
 • VPN bypass: promet do naprave in z nje ne bo šel skozi tunel VPN.

Izbirnik usmerjanja VPN bliskavic

Če želite omogočiti možnost bypass-bypass, morate spremeniti nastavitev v običajnem vmesniku DD-WRT in znova zagnati usmerjevalnik. To je dovolj enostavno in to je treba storiti le enkrat. Delalo je, kot je oglaševano, ko smo ga preizkusili.

Usmerjanje pravilnikov do gostiteljev vam omogoča, da določite, kako se ukvarjajo določena imena domen, IP naslovi ali obsegi IP. Povezave do določenih gostiteljev lahko bodisi prisilimo, da vedno gredo skozi VPN (ne glede na to, ali je drugače omogočeno ali ne) ali pa so izvzeti iz VPN.

Gostitelji VPN bliskavic

To je precej kul, vendar prihaja z velikim opozorilom. Ne deluje za spletna mesta ali storitve, ki razrešijo več domen, kar vključuje Netflix, Amazon, BBC iPlayer in številne druge priljubljene storitve pretakanja.

Glede na to, da je izvzetje storitev pretakanja v vaši državi, ki sicer blokirajo povezave VPN, pomemben razlog, da želite to funkcijo, je to nekoliko razočaranje. Zdi se, da za spletno mesto google.com sploh ni delovalo, kar je zgled v zloženki z dokumentacijo!

DNS pušča

Poiskali smo puščanje IPv4 DNS in WebRTC s pomočjo ipleak.net. Nismo mogli preizkusiti puščanja IPv6, saj naš ISP ne podpira povezav IPipv6.

Na napravah Windows in Android, povezanih z usmerjevalnikom, ni bilo zaznanih puščanj DNS ali WebRTC, vendar smo pri uporabi VPN-ja brez omogočenega stikala za odstranjevanje navideznega računalnika doživeli redne puščanje DNS-a IPv4 na našem Macbooku..

Preizkusili smo se v Firefoxu in Chromu z uporabo načina Private / Stealth, da preprečimo, da težave s predpomnjenjem onesnažijo rezultat. Poudarjamo, da so šlo za redne puščanje DNS in ne za puščanje brskalnika prek WebRTC.

Kot smo že ugotovili, pa je težavo odpravil vklop globalnega stikala za ubijanje. FlashRouters bi moral resnično razmisliti o preimenovanju stikala za globalno ubijanje v "globalno stikalo za ubijanje in zaščito pred puščanjem DNS." Toda kot smo tudi zapisali, je stikalo za ubijanje tako nadležno, da smo ga morali prisiliti izklopiti. Kar nam je povzročilo puščanje DNS.

FlashRouters naj bi ljudi opozoril, naj ga uporabljajo za zaščito pred puščanjem DNS. V nasprotnem primeru se veliko uporabnikov verjetno ne more zavedati, da morda brskajo po internetu s svojim resničnim IP-naslovom, ko mislijo, da je skrit za VPN.

FlashRouters: Zaključek

Všeč nam je bilo

 • Najlažji način je, da na usmerjevalniku nastavite VPN!
 • Brezplačna aplikacija za vse podprte usmerjevalnike FlashRouters
 • Podprta je široka paleta storitev VPN
 • Usmerjanje pravil (split tunneling) za naprave
 • Usmerjanje pravilnikov za gostitelje
 • Global kill (deluje tudi kot zaščita pred uhajanjem DNS)
 • Fantastična podpora
 • Odlični usmerjevalniki

Nismo bili tako prepričani

 • Usmerjanje pravilnikov do gostiteljev ne deluje na številnih spletnih mestih, kjer bi bilo najbolj koristno

Sovražili smo

 • Uporabnike je treba opozoriti, da omogočijo stikalo kill, da se prepreči uhajanje DNS
 • Stikalo ubijanja je bilo tako nestabilno, da smo ga morali onemogočiti. Kar je pomenilo tudi, da smo izgubili zaščito pred puščanjem DNS.

Aplikacija FlashRouters DD-WRT je daleč najlažji način uporabe VPN-ja na usmerjevalniku. Obdobje In oproščeno je globalno stikalo za ubijanje, deluje dobro. Usmerjanje politike do gostiteljev je načeloma tudi odlično - če bi le lahko našli spletno mesto, na katerem deluje, bi ga radi uporabili!

Težave, ki smo jih imeli s stikalom kill, so popolne težave. Uporabo smo ugotovili, da je preveč nestabilna; težava je bila še samo v tem, da smo zaznali puščanje DNS, ko stikalo ubijanja ni bilo omogočeno.

Vendar so sami utripajoči usmerjevalniki fantastični in na splošno ne moremo najti veliko napak s FlashRouters! Če želite usmerjevalnik DD-WRT ali Tomato in se preveč bojite, da bi to naredili sami - to je vaš odgovor! Pojdite na FlashRouters, če želite izvedeti več o čudovitem svetu vnaprej utripajočih VPN usmerjevalnikov. Ali pa preverite svojega najboljšega prodajalca Linksys WRT3200ACM za usmerjevalnik VPN, za katerega je znano, da je zastrašujoča vrednost.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me