DotVPN

ProPrivacy.com Rezultat
6.8 od 10

Povzetek

DotVPN uživa izjemno popularnost kot brezplačna razširitev brskalnika za Chrome in Firefox. Uporabniki lahko kupijo tudi naročnino DotVPN Premium, ki omogoča dostop do celotnega seznama strežnikov DotVPN in povečane hitrosti povezave..

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  40 Mb / s
 • Pristojnost
  Hong Kong
 • Hkratne povezave
  5
 • Države
  12

Lastnosti

DotVPN je naveden kot storitev, ki jo ponuja Smart Security Ltd. Smart Security je registrirano v Hong Kongu, vendar sem bil malo zmeden, kdo ali kaj to podjetje dejansko je. Nisem mogel najti nobenih kontaktnih podatkov in zdi se, da ni spletnega mesta ali česar koli drugega v zvezi s Smart Security. Čeprav to ni velika težava, je nekoliko zaskrbljujoče videti, da je za matično družbo DotVPN tako malo na seznamu.

DotVPN oglašuje z več kot 700 strežniki v 10 različnih državah. To je tudi nejasno, saj DotVPN dejansko ponuja strežnike v 12 različnih državah. Poleg tega lahko brezplačni uporabniki izberejo le 12 skupnih strežnikov in se morajo spoprijeti z omejitvami hitrosti.


Uporabnikom DotVPN Premium je dovoljeno do pet sočasnih povezav s storitvijo, kar je precej lepo, če upoštevamo, kako ugodna je storitev. V tem pregledu DotVPN velja omeniti tudi to, da bodo brezplačni uporabniki storitve ne morejo dostopati do storitev Netflix, Hulu ali drugih pretočnih storitev. Nadgradnje na premijski načrt bodo te omejitve odpravile.

Obiščite DotVPN »

Hitrost in zmogljivost

Preizkusi hitrosti za brezplačno storitev bodo skoraj vedno razočarali. Medtem ko je bila splošna hitrost med pregledom DotVPN spodobna, sem med uporabo brskalnika vtičnik naletela na pogoste prekinitve in prekinitve povezave..

DotVPN hitrost

Grafikoni prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije si oglejte razlago preskusa hitrosti. Medtem ko splošne hitrosti prenosa niso bile preveč močne, nisem mogel dokončati preskusov hitrosti prenosa za ta pregled DotVPN. Prenosni test se je pred začetkom celo zamrznil, zato mislim, da je nalaganje omejeno na brezplačno storitev DotVPN. Glede na vse stvari me je DotVPN pustil zelo razočaran, kar se tiče zmogljivosti in zanesljivosti.

Cena

1 mesec

0,00 USD
na mesec

DotVPN uživa izjemno popularnost kot brezplačna razširitev brskalnika za Chrome in Firefox. Uporabniki lahko kupijo tudi naročnino DotVPN Premium, ki omogoča dostop do celotnega seznama strežnikov DotVPN in povečane hitrosti povezave. DotVPN Premium lahko kupite za ceno v mesecu mesecu 4,99 USD ali pa letno naročite le za 2,99 USD na mesec.

DotVPN cene

Naročnina na DotVPN Premium se zdi precej dostopna v primerjavi z nekaterimi drugimi storitvami VPN, ki sem jih pregledal. Kljub temu je nekaj težav s storitvijo, ki bi vas morale oklevati, preden se prijavite. Spodaj bom to omenil.

DotVPN Premium lahko v prvih 30 dneh prekličete za celotno vračilo, po 30-dnevnem obdobju pa dobite nadomestno vračilo. Glavna težava, ki smo jo opazili takoj med pregledom DotVPN, je ta kreditne kartice se ne sprejemajo! (Če premaknete kazalko logotipa kreditne kartice, prikazane na spodnjem posnetku zaslona, ​​vam bodo rekli, da plačilo z njimi ni mogoče). Čeprav je to lahko dobrodošel znak za tiste, ki cenijo anonimnost, bo tipični uporabnik VPN razočaran. PayPal je edina možnost, če se želite prijaviti za DotVPN Premium.

Enostavnost uporabe

Podpora

DotVPN ima na voljo samo podporo na vozovnicah, kar je zelo slabo, zlasti za plačljive stranke DotVPN. Če potrebujete nujno pomoč, boste prisiljeni čakati ure (ali celo dlje) na odgovor.

Kot lahko vidite na zgornjem posnetku zaslona, ​​sem pravzaprav prejel precej hiter odgovor na svojo prošnjo (nekaj več kot uro), vendar je bila raven angleščine zelo sumljiva. Za nekoga, ki mu je ime "Douglas Wells", to je zelo sumljivo in sproža nekaj zanimivih vprašanj v zvezi z DotVPN. Še enkrat bom omenil, da je DotVPN ne imeti prisotnost na Twitterju ali Facebooku, zato vam je težko, če jih kontaktirate, ko potrebujete pomoč. Kljub temu imajo na voljo majhno bazo znanja, ki vključuje nekaj splošnih pogostih vprašanj.

Vpiši se

Ko se prijavite v DotVPN, boste preprosto potrebovali e-poštni naslov in geslo, da se bo račun nadaljeval. Ni potrditve e-pošte, kar pomeni, da lahko celo uporabite ponarejen ali začasen e-poštni naslov, da začnete uporabljati DotVPN.

Po prijavi vam bo DotVPN poslal e-poštno sporočilo s povezavami do njihovih aplikacij (lahko jih prenesete tudi s spletnega mesta).

Odjemalec VPN DotVPN iOS

Kot sem že omenil v tem pregledu DotVPN, ponudnik nima namiznega odjemalca za Windows, Mac ali Linux. Trdijo, da se kmalu ukvarjajo z izdajo teh izdelkov, vmes pa sem preizkusil aplikacijo iOS VPN na svojem iPhone.

Če želite VPN za Windows ali Mac VPN, ta storitev morda ni za vas. Storitve Linux po meri težko pridejo, vendar obstajajo nekateri ponudniki, ki ponujajo Linux GUI. Oglejte si naš najboljši vodnik VPN za Linux za več podrobnosti.

Aplikacija DotVPN za iOS je elegantna in je zelo podobna Chromovemu vtičniku, ki sem ga tudi preizkusila. Preprosto se prijavite z e-pošto in geslom, aplikacija pa bo poskrbela za ostalo. Navdušen sem bil, predvsem nad tem, da je DotVPN brezplačna storitev. Če želite v brskalniku uporabiti celoten VPN, priporočamo, da preverite svojih 5 najboljših VPN za Google Chrome ali 5 najboljših VPN za Firefox, odvisno od izbranega brskalnika.

Druge / brezplačne storitve

DotVPN Chrome Razširitev

Ker je DotVPN znan predvsem kot proxy storitev za deblokiranje spletnih strani neposredno v vašem brskalniku, sem se odločil, da poskusim razširitev DotVPN chrome. Vtičnik ima več kot 600k vseh uporabnikov in ima oceno 4/5 v spletni trgovini Chrome. Aktivirati in povezati se je z menoj enostavno, za začetek pa je potreben le e-poštni naslov.

DotVPN Firefox razširitev

Preizkusil sem se tudi z razširitvijo Firefoxa DotVPN, ki kljub temu ni tako priljubljena, kot je Chrome kolega, še vedno opravi nalogo.

Varnost in zasebnost

Razširitve brskalnika DotVPN uporabljajo povezavo proxy SSL s 4096-bitnim ključem. Namizne povezave in Android VPN uporabniki se lahko povežejo prek protokola OpenVPN, medtem ko je IPSec vzpostavljen za uporabnike iOS. Na srečo v Hongkongu ni zakonov o hrambi podatkov, kar pomeni, da vaši podatki ne bodo shranjeni ali zapisani. Kljub temu DotVPN trdi, da vodi dnevnike povezav in nekatere podatke o povezavi.

Čeprav bi radi videli popolnoma brez log (npr. NordVPN)
) uporaba DotVPN za preprost dostop do blokiranih spletnih mest ne bi smela biti preveč težava.

DotVPN ne podpira hudournikov ali kakršne koli dejavnosti P2P. Čeprav je to nekoliko razočaranje, je smiselno, če pomislimo, da je DotVPN v bistvu proxy vtičnik za vaš brskalnik. V kratkem, DotVPN ni storitev VPN, ki bi jo morali uporabljati vsi, ki cenijo zasebnost in varnost. DotVPN je uporaben predvsem za deblokiranje omejenih spletnih mest v vašem brskalniku, ne pa tudi za zaščito vaših podatkov.

Končne misli

Kot brezplačna razširitev brskalnika, brez kakršnih koli omejitev pasovne širine, je DotVPN dovolj spodoben proxy storitev za deblokiranje spletnih mest. To bi bilo lahko super za učence, zataknjene za šolskim požarnim zidom, ali za ljudi, ki bi presegli kakršne koli omejitve na delovnem mestu (na primer Facebook ali Reddit), toda tistim, ki iščejo varnost in zasebnost v spletu, je bolje, če iščejo drugje. Oglejte si nekaj alternativnih brezplačnih storitev VPN ali pa poskusite DotVPN!

Obiščite DotVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me