BTGuard

  • Cenitev

    Od 9,95 USD
    / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
5 od 10

Povzetek

Prvotno se je BTGuard VPN povzpel na vidno mesto zaradi potrditve s strani TorrentFreak. Od takrat naprej so potrošniki pogosto rušili storitev, saj so se pritožili zaradi slabe hitrosti povezave in nestabilnosti. Potem se je pred nekaj leti pojavila novica, da je BTGuard VPN gesla shranjeval v navadnem besedilu in jih kupcem nešifrirano pošiljal. To je popolnoma grozno vedenje podjetja, ki naj bi zagotovilo zasebnost in varnost svojim naročnikom. Tako množična napaka nas je prisilila, da smo posodobili pregled ProPrivacy.com in tako umaknili svojo podporo in priporočilo storitve.

Ker smo bili kljub temu posodobljeni in ker je preteklo že veliko časa (in si vsi VPN-ji zaslužijo drugo priložnost), smo mislili, da je pošteno posodobiti naš pregled BTGuard, da pravilno odraža njegovo trenutno storitev. Rezultat? Ugotovil sem, da gre za grozljivo in prenizko cenovno storitev, ki se niti približno ne kosa z drugimi VPN-ji, ki so na voljo na trgu po podobni ceni.


Lastnosti

BTGuard VPN je zelo malo funkcij, tiste, ki jih ima, pa so standardno s programsko opremo drugih proizvajalcev, ki jo morajo naročniki uporabljati za povezavo z VPN. Dovolite mi, da razložim. BTGuard VPN deluje na zunanji programski opremi OpenVPN. Ta programska oprema je odprtokodna in zelo dobro opravlja svoje delo. Glede na to je zelo učinkovit način povezovanja s tremi strežniki BTGuarda.

Poleg tega je ta odprtokodna programska oprema zanesljiva in dandanes zagotavlja zaščito pred uhajanjem sistema domenskih imen (DNS) (čeprav te različice ne bi mogel dejansko delati z datotekami .ovpn BTGuard in sem moral uporabiti zastarelo različico brez zaščite pred puščanjem DNS).

Vendar večina VPN-jev svetovnega razreda ponuja programsko opremo VPN po meri, ki ima pro funkcije, kot sta stikalo za ubijanje in samodejno povezovanje, za zaščito identitete naročnikov, če povezava VPN prekine. Ker BTGuard deluje na zunanjem OpenVPN, teh funkcij ni nikjer videti. Glede na stroške naročnine je to neokusno. Zakaj to stane toliko, za dostop do samo treh povprečno lociranih strežnikov?

Tri lokacije strežnika

Strežniki so locirani le na treh mestih: Kanadi, na Nizozemskem in v Singapurju. Ta VPN zato ni primeren za deblokiranje, kot je gledanje britanskega BBC iPlayerja ali ameriškega Netflixa. Naročite se samo, če želite dostop do teh treh lokacij.

Btguard Network

Protokoli

BTGuard omogoča dostop do svojih strežnikov prek samo dveh protokolov. Ker je dokazano, da je protokol tuneliranja od točke do točke že nekaj časa dokazano nevaren, naročnikom toplo priporočamo, da ga nikoli ne uporabljajo. Dobra novica je, da se uporabniki lahko povežejo s strežniki BTGuarda z uporabo najboljšega protokola VPN: OpenVPN. Vendar, kot je že omenjeno, bodo naročniki morali uporabiti programsko opremo OpenVPN drugega proizvajalca.

Obiščite BTGuard »

Hitrost in uspešnost

BTGuard sem preizkusil s testmy.net na 50 Mbps internetni povezavi. ProPrivacy.com ponavadi testira britanski strežnik, ameriški strežnik in nizozemski strežnik. Na žalost, ker BTGuard nima strežnika ZDA ali Združenega kraljestva, to ni bilo mogoče. Zaradi tega sem Kanado preizkusil s preskusnega strežnika iz ZDA (San Francisco), Singapur s preskuševalnega strežnika v Singapurju in Nizozemsko s testnega strežnika v Veliki Britaniji (da dam neko predstavo o hitrostni razliki med mojim britanskim testom, ki ni VPN, in hitrosti z vključenim VPN čim bližje).

Seveda ne pozabite, da je nekaj izgube hitrosti posledica geografske oddaljenosti.

Prenesite BtguardNaloži Btguard

Kot vidite, je prišlo do ogromnega padca hitrosti. Ta osip je bil podobno velik na vsakem strežniku, tudi če smo upoštevali izgubo hitrosti zaradi geografske razdalje. Ker BTGuard ni mogel delati z najnovejšo različico OpenVPN, v programski opremi ni bilo zaščite pred puščanjem DNS ali WebRTC.

To je prava sramota. Uporabil sem ipleak.net in ugotovil, da ni nobenega naslova IP ali WebRTC. Vendar pa, jaz je zaznal puščanje DNS na številne naslove DNS, vključno z GoogleDNS (ki vodi dnevnike). To je napačna napaka podjetja, ki trdi, da zagotavlja zasebnost za svoje uporabnike.

Cene in načrti

1 mesec

9,95 USD
na mesec

BTGuard VPN ponuja dva ločena načrta. Te se lahko plačujejo mesečno ali letno (s 25% znižanjem cen za letno plačilo). Prva je proxy storitev, ki je namenjena predvsem BitTorrent uporabnikom (BT del njihovega imena pomeni BitTorrent). Druga je popolna storitev VPN s strežniki v Torontu, Amsterdamu in Singapurju.

Cena btguarda

BitTorrent proxy

Ta načrt je namenjen BitTorrent uporabnikom, ki želijo datoteke prenašati anonimno. To stori tako, da zagotovi proxy naslov IP protokola (IP), s katerim lahko uporabniki skrijejo svoj resnični naslov IP. To je izjemno koristno orodje za zaščito vaše identitete pred drugimi uporabniki v katerem koli omrežju enakovrednih (P2P). Poleg tega BTGuard omogoča šifriranje uporabnikom, ki jim pasovno širino duši ponudnik internetnih storitev (ISP). BTGuard VPN je namenjen temu, da ljudje stopijo v pogon in imajo vnaprej konfigurirano različico odjemalca uTorrent BitTorrent.

Poleg tega vsebuje navodila za ročno konfiguriranje drugih odjemalcev torrentov s svojimi proxy strežniki. Za vse, ki želijo med deljenjem datotek skriti svojo identiteto, bo ta proxy storitev zagotovo opravila svoje delo. Vendar ne pozabite, da na 6,95 USD na mesec je zelo drago. Pravzaprav - za to ceno (in manj) bi lahko celotno VPN storitev dobili drugje, zakaj se torej poravnati samo za proxy storitev?

Storitev BTGuard VPN

Ta načrt stane 9,95 USD na mesec, ki se zaračuna po znižani tarifi v znesku 27,95 USD za trimesečni naročnina (5% popusta), 49,95 USD za šest mesecev naročnina (15% popusta) ali najboljši načrt vrednosti 89,95 USD na leto (25% popusta) Vsi trije načrti so glede na ponujeno storitev identični: uporaba brez pritiska samo treh strežnikov VPN. To je zelo drago, in brez VPN strežnikov v Veliki Britaniji, ZDA in mnogih drugih uporabnih krajih, je storitev nenehno omejena glede na visoko ceno. V bistvu, kolikor sem zaskrbljen, lahko zdaj s tega pregleda odmaknete: BTGuard VPN je raztrgan (preostali pregled pa dokazuje).

Varnost in zasebnost

Družba BTGuard ima sedež v Kanadi - kraj, ki ni več posebej dober za zasebnost podatkov. V zadnjih nekaj letih je Kanada sprejela številne invazivne zakone, zaradi katerih je sedež VPN daleč od idealnega mesta. Poleg tega se mora sporazumeti o izmenjavi obveščevalnih podatkov Five Eyes.

Če pa ob strani, BTGuard trdi, da ne vodi hlodov, kar je dobro. Na žalost nekatere osebne podatke hranijo v datoteki za namene zaračunavanja. Poleg tega politika zasebnosti ni napisana v najjasnejšem možnem jeziku, kar je malo zaskrbljujoče. Vsaj določa, da nobenih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če naročnik ne odobri dovoljenja.

Vseeno pa me skrbi tisti del politike zasebnosti, če na začetku ni nobenega ponudnika dnevnikov, na prvem mestu ne bi smeli imeti nobenih podatkov. To pomeni, da se vodijo nekateri dnevniki povezav, zato bi predlagal BTGuard v resnici pomeni, da se dnevniki uporabe ne vodijo.

Šifriranje

Šifriranje se izvaja prek PPTP, ki je zastarel protokol, ki ni priporočljiv, ali OpenVPN. Izvedba OpenVPN je naslednja: Podatkovni kanal uporablja šifro Blowfish-128 s kodo za preverjanje pristnosti sporočil s ključem-hash (HMAC) Varnostni algoritem za zaščito Hash-a 1 (SHA1). To ni odlično, vendar je verjetno nepomembno, ker morate priti do podatkovnega kanala (s čimer so dejanski podatki šifrirani) najprej prekiniti nadzorni kanal ali povezavo TLS Security Transport Security..

Povezava TLS je šifrirana na naslednji način: AES-256 (Napredni šifrirni standard) s stiskanjem RSA-1028 in popolno tajnostjo naprej (PFS) z dovoljenjem Diffie-Hellmanove izmenjave. Na žalost se po današnjih standardih stisk roke RSA-1028 ne šteje dovolj močno, zato celostna implementacija OpenVPN na BTGuardu nekoliko zaostaja za najboljšimi ponudniki VPN. Razsodba? Ta VPN je predrag in ne zagotavlja toliko zasebnosti, kot bi jo moral.

Enostavnost uporabe

Spletno mesto BTGuard je resnično gladko in na svoji domači strani ima simpatično Flash animacijo. To naredi, da se zdi veliko boljše, kot je v resnici. Črni logotip in spletna stran sta vsekakor zasnovana tako, da vzbudita izjemno strokovno občutje za dobro zaščiteno VPN.

Spletna stran Btguard

Vendar pa je potreben le klik ali dva, da ugotovite, da se ta blagovna znamka ne nadaljuje na celotnem spletnem mestu. To je le luštna prodajna tehnika, ki je namenjena sesanju potrošnikov. Podporne strani in pogosta vprašanja uporabnikom ponujajo splošen forumski vmesnik, ki je grd in vodi domov, sporočilo, da je ta VPN namenjen prikrajšanju ljudi za težko prisluženi denar za malo v vrnitev.

Btguard grd blog

Prav tako hitro postane očitno, da je celotno spletno mesto izredno redko glede na funkcije in informacije. Seveda, kar je na voljo, je pravilno in opravlja svoje delo. Toda drugi VPN-ji imajo bloge o razvoju v industriji VPN in zasebnosti na splošno. Tudi drugi VPN-ji poskušajo svoje naročnike obvestiti o posodobitvah platforme. Ta vrsta stvari ni na voljo pri BTGuard. Ponuja najosnovnejšo storitev, ki jo morebiti nadaljuje, ne da bi poskušali posodobiti ali izboljšati to povsem osnovno storitev.

Pomoč strankam

Osnovna je tudi podpora strankam: samo e-poštna storitev na osnovi vozovnic. Tudi po mojem mnenju glede na visoke cene storitve to ni primerno. Večina VPN-jev s podobnimi stroški zagotavlja 24-urno storitev za stranke. Nekateri imajo na svojem spletnem mestu celo funkcijo klepetanja v živo. Še bolj vznemirljivo je, da BTGuard, ko vložite prošnjo za vozovnico, svetuje, da bo potreboval od enega do treh dni. Vstavil sem vozovnico z različnimi vprašanji o storitvi, da vidim, kakšen odzivni čas bi mi bil podvržen.

Sistem vozovnic me je obvestil o napaki, ko pa sem se prijavil v „aktivne vozovnice“, sem imel aktivne vozovnice. Neverjetno, niti moja sporočila o predprodaji niti dve vstopnici, ki sem ju predložil (ena označena kot nujna), nista dobila odgovora! Glede na visoko ceno, ki jo ljudje plačujejo, je to noro omamno in precej strašljivo. Brez dvoma je nekaj najslabše podpore, kar sem jih kdaj srečal v industriji VPN.

Postopek

Vpiši se

Prijava je enostavna. Za prijavo potrebujete samo e-poštni naslov in podatke o plačilu. Plačilo sprejemamo preko PayPal ali kreditne / debetne kartice. Poleg tega z veseljem povemo, da je VPN od zadnjega testiranja storitve dodal bitcoin kot možnost plačila.

Btguard Btc

Kot smo že omenili, BTGuard nima lastne programske opreme VPN. Namesto tega se morajo uporabniki povezati na enega od njegovih treh strežnikov z uporabo programske opreme OpenVPN drugega proizvajalca. Ta programska oprema je preprosta - na voljo je v trgovini Google Play za Android, prek iTunes za iOS in Mac ter na spletnem mestu OpenVPN za Windows. Poleg tega povezave BTGuard z vsemi temi različicami, tako da njihovo nabiranje ne predstavlja težave.

Poskusil sem namestiti najnovejšo različico OpenVPN 2.4.1, saj ima ta odlične funkcije, kot sta DNS (vključno z različico Internet Protocol, različica 6 - IPv6) in zaščita pred uhajanjem v spletu v realnem času (WebRTC). Na žalost BTGuard kljub namestitvi vseh znakov gonilnikov OpenVPN in njegovih omrežnih gonilnikov (TAP) in ponovni namestitvi preprosto ne bi vzpostavil povezave z najnovejšo različico. Zaradi tega sem se moral odločiti za starejšo različico (openvpn-install-2.3.14-I601-x86_64.exe), da se sproži.

Openvpn

Ta različica je delovala kot sanje, vendar manjka tistih odličnih novejših lastnosti. To je res žalostno, ker sem med testiranjem na puščanje DNS z ipleak.net dobil puščanje zahteve DNS (in zdi se, da vseeno uporabljajo GoogleDNS).

Vprašanja združljivosti

Poskusil sem vzpostaviti stik z BTGuardom, da vidim, zakaj njihove datoteke .ovpn niso združljive z novejšo različico OpenVPN, vendar nisem dobil odgovora. Zagotoviti, da so njihove konfiguracijske datoteke .ovpn združljive z novim odjemalcem OpenVPN, je nekaj, kar ne bi smelo biti možno - to je zelo enostavno storiti. Ko je programska oprema nameščena na uporabniški platformi, mora naročnik prenesti .ovpn datoteke iz območja za prenos spletnega mesta. Te datoteke je treba izvleči v napravo in jih nato s funkcijo uvoza (v aplikaciji) uvoziti v programsko opremo OpenVPN ali vstaviti v programske datoteke > OpenVPN > config v operacijskem sistemu Windows.

Celoten postopek je enostaven, BTGuard pa ima vodnik za sprehajanje ljudi skozi postopek. Če imate kakršne koli težave, komunikacija z BTGuardom ni 24/7, kot je to z mnogimi drugimi VPN-ji v istem cenovnem razredu. Ko je programska oprema nameščena in datoteke .ovpn uvožene, je povezovanje enostavno. Z desno miškino tipko kliknite ikono na namizju in zaženite kot skrbnik, nato z desno miškino tipko kliknite strežnik in izberite poveži. Vprašali vas bomo za uporabniško ime in geslo.

Btguard Openvpn

Ko se zažene, z desno miškino tipko kliknite ikono v sistemski vrstici v spodnjem desnem kotu zaslona (v sistemu Windows) ali uporabite gumb Connect v različnih aplikacijah za pametne telefone. Preprosto izberite želeno lokacijo in se povežite s strežnikom. Ko je povezava vzpostavljena, ikona postane zelena in uporabniku sporoči, da vse deluje tako, kot mora biti. Ko je enkrat povezan, je dobro, da z ipleak.net preverite, ali povezava deluje pravilno. Preveriti je treba tudi puščanje DNS (o tem glejte razdelek o hitrostnih preskusih spodaj).

Odjemalca BTGuard Windows in VPN za Android

Žal uporabniki Windows VPN in Android VPN morajo za povezavo z BTGuardom uporabljati zunanjo programsko opremo OpenVPN. To je posledica dejstva, da ne ponujajo aplikacije po meri. Enako velja za uporabnike iPhone VPN in Mac VPN.

Končne misli

BTGuard je VPN, ki obstaja že leta. Kanadska storitev zato nima opravičila za tako slabo storitev. BTGuard VPN znova in znova ne more zagotoviti ugledne storitve VPN. Njegova spletna stran je zasnovana tako, da pritegne potrošnike z bliskovitim videzom, vendar olupite zaveso in tako kot v Ozu je vse skupaj slaba iluzija.

Ta storitev VPN je draga kot mnogi VPN-ji svetovnega razreda, ki ponujajo strežnike v več kot 50 državah, vendar ponuja tako malo: slabo oblikovana politika zasebnosti; slabo izvajanje šifriranja; ni stranke po meri; IN pomanjkanje združljivosti z najnovejšo programsko opremo OpenVPN. Poleg tega je najslabša skrb za stranke, kar sem jih kdaj doživela med pregledovanjem VPN-jev. BTGuard VPN nikomur ne priporočamo.

Obiščite BTGuard »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me