BlackVPN

 • cijena

  Iz $ 5.11
  / mjesec

BlackVPN kreće od 2009. godine. Prvobitno je sa sjedištem u SAD-u, međutim, od tada se preselio u Hong Kong. Ovo je veliko poboljšanje s obzirom na to da se američke tvrtke mogu podvrgnuti potjernicama i nalozima.

Black VPN nudi razne planove pretplate koji su prilagođeni strujanju video sadržaja, privatnosti i bujici. To je VPN usluga bez zapisa s dobro implementiranom enkripcijom, što znači da je sigurna. Omogućuje i razumnu brzinu te dopušta "peer-to-peer" (P2P) preuzimanja na većini poslužitelja (ne u SAD-u i Velikoj Britaniji).

ProPrivacy.com Postići
7.1 od 10

Sažetak

Donedavno BlackVPN nije imao prilagođene klijente, što je značilo da su mu nedostajale određene značajke (poput killswitch-a). BlackVPN je sada razvio prilagođene klijente za Windows, Android i iOS. Nažalost, ti beta klijenti su puni pogrešaka i neće se povezati s mnogim poslužiteljima. Čak i Android klijentu - koji je bez beta verzije - nedostaje prekidač i ne uspijeva se povezati s mnogim poslužiteljima. Pogledajmo bliže ...


Brza statistika

 • Nadležnost
  Hong Kong
 • Istovremene veze
  7
 • zemlje
  18
 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  0 Mb

Cijene i planovi

Tvrtka nudi pretplatnicima tri različita paketa. Prvi je "Privatnost" paket koji pruža pristup poslužiteljima u 16 zemalja i omogućuje preuzimanje P2P. Ovaj je plan dobar - ali nedostaje poslužitelja iz SAD-a i Velike Britanije - što ga mnogi mogu vjerojatno isključiti.

"televizor" paket pruža pretplatnicima pristup samo poslužiteljima u SAD-u i Velikoj Britaniji. Po cijeni od 75 dolara nešto je skupo jer se britanski i američki poslužitelj još uvijek ne mogu koristiti za bujice. Međutim, za one koji su zainteresirani samo za strujanje sadržaja s tih mjesta, to bi moglo biti od interesa.

Globalni paket kombinira TV i privatnost pakete - i u osnovi je potpuno isti kao zadani plan s većinom ostalih VPN-ova na tržištu. Zbog toga ćemo se u ovom pregledu koncentrirati na Globalni plan.

Cijene BlackVPN-a

Svi se paketi mogu kupiti mjesečno, tromjesečno ili godišnje. Globalni plan razvija 11,60 dolara za mjesec dana, 33,02 dolara za tri mjeseca i 121,08 dolara za godinu dana (ekvivalent 10 dolara mjesečno). Te su cijene prilično skupe u usporedbi s ostalim VPN-ovima vrhunskog raspona - koji imaju više od 60 zemalja.

Da biste vidjeli ove opcije, kliknite na odabir ispod Global (ili neki od drugih planova, ako želite). Tada ćete dobiti mogućnost odabira duljine pretplate. Bizarno, BlackVPN svoje cijene navodi samo u eurima. Pokušao sam se povezati s američkim VPN serverom kako bih vidio cijene u dolarima, ali još uvijek je to bilo u eurima, što je prilično neortodoksno. (Pretvorio sam cijene u dolare za ovaj pregled radi vaše udobnosti.)Paketi globalnih cijena za BlackVPN

Imajte na umu da, iako globalni paket uključuje sve poslužitelje tvrtke, i dalje vam ne dopušta da koristite bujicu kada ste povezani s Velikom Britanijom ili SAD-om..

Korisnici mogu dobiti trodnevnu besplatnu probnu verziju globalnog paketa ako instaliraju aplikaciju za Android ili novog beta iOS VPN klijenta. Nažalost, ne postoji besplatno probno razdoblje za Windows ili OS X. Međutim, BlackVPN nudi potpuno 14-dnevno jamstvo povrata novca: tako da možete testirati uslugu bez rizika..

Pretplatnici mogu birati za plaćanje putem kreditne kartice, PayPal-a, Bitcoin-a i UnionPay-a. Kao i putem bankovnog prijenosa i poklon kartica.

Vrijedno je zapamtiti da će plaćanje Bitcoin-om povećati vašu privatnost - ali neće vas učiniti anonimnim jer VPN i dalje ima mogućnost znati vašu stvarnu IP adresu svaki put kad se povežete (u stvarnom vremenu), čak i ako se ne prijavi nakon što se sesija završava. To vrijedi za sve VPN-ove bez evidentiranja (i vođenja dnevnika).

Značajke

Značajke BlackVPN-a uključuju:

 • Poslužitelji u 18 zemalja (na globalnom planu)
 • 14-dnevna garancija povrata novca
 • Nulta pravila dnevnika
 • P2P je dopušten na većini poslužitelja (ne u Velikoj Britaniji ili SAD-u)
 • Opcije šifriranja OpenVPN, L2TP i PPTP
 • Dopušteno sedam istodobnih veza
 • Nema upotrebe podataka ili ograničenja propusnosti
 • Zaštita od distribuiranog uskraćivanja usluge (DDoS)

Mreža poslužitelja BlackVPN prilično je mala u usporedbi s drugim VPN-ovima sličnih cijena (i još jeftinijim). Global paket ima servere u Velikoj Britaniji, SAD-u, Australiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj, Estoniji, Francuskoj, Njemačkoj, Japanu, Litvi, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj, Rumunjskoj, Španjolskoj, Švicarskoj i Ukrajini..

Da budemo fer, ovo je vrlo lijepo širenje poslužitelja s kojima će biti zadovoljna većina ljudi.

sigurnosti

Pretplatnici mogu birati između tri različita VPN protokola kada koriste BlackVPN. To su PPTP, L2TP / Sigurnost internetskog protokola (IPSec) i OpenVPN. Od ovih preporučujemo OpenVPN jer je najsigurniji. Pored toga, općenito pozivamo korisnike da se drže dalje od PPTP-a koji je zastarjeli i nesiguran protokol.

Sretni smo što možemo izvijestiti da su implementacijski standardi BlackVPN-a za OpenVPN jedan od najjačih u industriji. Koristi Advanced Encryption Standard (AES) enkripciju s 256-bitnim ključem. Uključuje 4096-bitni RSA stisak ruke - što je izuzetno sigurno. I podaci i kontrolni kanali izuzetno su visoki standard, što znači da sigurnost je osigurana ovim VPN-om.

Privatnost

BlackVPN nema pravila o zapisima. Tvrtka briše sve zapise sesije čim se korisnik odjavi. Ne čuva zapise aktivnosti ili zapisnike veza. BlackVPN je također prešao iz SAD-a u Hong Kong kako bi izbjegao potjernice i narudžbe koje bi mogle staviti pod pritisak da omoguće pristup u stvarnom vremenu računima (ili čak da započnu tajno čuvanje zapisa). Doista je to dobra vijest. Iz pravila:

Uvjeti usluge BlackVPN

Jedno valjano pitanje okružuje onemogućivanje P2P-a BlackVPN-a na njegovim britanskim i američkim poslužiteljima. Ako apsolutno ne drži nijednu evidenciju, čini se da BlackVPN nema načina znati jesu li korisnici zaista prekršili ta pravila. Razgovarao sam s agentom BlackVPN-a i oni su mi rekli sljedeće:

"Umjesto da čuvamo zapise veza kako bismo odvratili od zlouporabe, oslanjat ćemo se na reagiranje na dolazne izvještaje o zlostavljanju privremeno blokirajući pristup onim web lokacijama i uslugama koje se zlostavljaju..

"Također možemo nadzirati veze s IP-ovima koje se zloupotrebljavaju da bismo pronašli i zabranili nasilnika. Nadgledat ćemo na mjestu dok zlostavljanje ne prestane, obično samo nekoliko dana."

Za više informacija o BlackVPN politici bez zapisa kliknite ovdje.

Internet stranica

Web stranica BlackVPN prilično je zgodna, s fantastičnom animiranom pozadinom kada stignete na početnu stranicu. Pomicanje po stranici daje obilje informacija o glavnim značajkama usluge. To čak uključuje spominjanje poslužitelja golog metala i činjenicu da nema "virtualan" VPN lokacije, ovo je visoka razina detalja.

Web mjesto je također zaštićeno Cloudflareom nakon što je pretrpjelo DDoS napad 2016. godine. To je dobro i znači da web mjesto vjerojatno neće postati žrtvom drugog napada koji bi mogao blokirati korisnike. To ne znači da ćete od vas možda tražiti da povremeno snimite snimak.

Web stranica BlackVPN ima odgovarajući crni zaglavlje za svoj izbornik. Taj izbornik ostaje u pogledu dok se krećete po stranici, što je korisno. Stranica zapravo ima nekoliko stranica, ali to je zato što se većina informacija o prodaji nalazi na početnoj stranici.

Snimka zaslona web lokacije BlackVPN

Poveznica do bloga tvrtke odnosi se na Medium - gdje se nalazi njegov blog. Blog ima mnoštvo zanimljivih članaka, ali nije nešto što se redovito ažurira. Umjesto toga, čini se da mjesto na kojem BlackVPN objavljuje dodavanje novog poslužitelja ili značajke svojoj usluzi i da objašnjava značajke koje već ima. Neki VPN-ovi također pružaju vijesti o pitanjima privatnosti digitalne mreže - BlackVPN se ne muči s tim.

Post na blogu BlackVPN

Podnožje web stranice BlackVPN također sadrži linkove na različite dijelove karte. Ovdje možete pronaći razne različite pakete kako biste ih kliknuli i dobili više informacija. Uvjeti pružanja usluge, pravila o povratu novca i odjeljak nazvan "svoja prava" mogu se naći i ovdje. "Kontaktirajte nas" veza se također može naći u podnožju.

Na kraju, postoji poveznica na "Čitajte i spali" besplatni mrežni alat koji pokreće BlackVPN, a koji ljudima omogućuje slanje jednokratne privatne poruke koja se automatski samouništava nakon što mu se pristupi.

Podnožje web stranice BlackVPN

Na prvi pogled bio sam razočaran što su Uvjeti usluge uključeni u podnožje, ali ne i o VPN-ovoj politici privatnosti. No kad sam kliknuo na ToS, ustanovio sam da uključuje Politiku privatnosti, uključujući važne detalje o njenoj politici nulte evidencije..

podrška

Stranica podrške na web stranici BlackVPN uključuje poveznice do stranice sa FAQ-om i obrasca za stvaranje ulaznica za podršku. Tomu možete pristupiti klikom na Pomoć u gornjem izborniku.

Podrška za chat uživo od BlackVPN

Baza znanja vodi vas na stranicu FAQ. Nažalost, odjeljak s FAQ-om je prilično gol. Dakle, morat ćete otvoriti kartu kako biste dobili odgovarajuću pomoć za većinu problema.

Na mjestu se nalazi značajka chata uživo, a agent za chat uživo mi je rekao da je 24 sata dnevno. Međutim, po mom iskustvu, obično se vrši punjenje oko 16 do 18 sati dnevno. Ovo je još uvijek prilično dobro.

Podrška za chat uživo od BlackVPN

Ako je u okviru za chat u donjem desnom kutu zaslona navedeno da je pomoć uživo online, kliknite na nju da biste pristupili agentu za chat uživo. Da biste započeli razgovor, morate unijeti svoje ime i pitanje.

Kad operater podrške postane dostupan, započet će vaš razgovor.

Postupak

Prijaviti se

Prijavljivanje na BlackVPN je jednostavno. Kliknite na "Kupi sada" u gornjem desnom kutu ekrana, a zatim "Odaberi" ispod paketa koji vas zanima. Htio sam testirati premiju "globalno" račun - pa sam se odlučio za to.

Odlučio sam platiti Paypalom zbog jednostavne uporabe i zapravo sam koristio lažni račun e-pošte kako bih mogao obaviti misteriozno kupovinu kada je u pitanju otvaranje ulaznice za podršku.

Zatim ćete morati odlučiti o načinu plaćanja. Za jednostavniju upotrebu koristio sam PayPal. Ako želite, možete se odlučiti za bitcoine ili trgovinsku karticu.

Od pretplatnika se traži da potvrde da "pristati NE preuzimati ili dijeliti bilo koji materijal zaštićen autorskim pravima putem američkih ili britanskih VPN servera." Sljedeći klik "Nastavite do plaćanja". Nakon što popunite sve vjerodajnice i vaše plaćanje se obriše, vidjet ćete zaslon za potvrdu u svom pregledniku.

Nakon toga, dobit ćete dva e-maila od BlackVPN. Prvo sadrži vaše korisničko ime i lozinku. Drugi uključuje veze do vodiča za postavljanje i stranicu za preuzimanje aplikacija.

BlackVPN Windows VPN klijent

BlackVPN koristi se samo za korištenje treće strane OpenVPN GUI klijenta. Korisnici i dalje mogu koristiti ovog klijenta (a trebat će to kako bi se povezali s određenim poslužiteljima).

Dobra vijest je da BlackVPN sada ima prilagođeni Windows VPN klijent koji je u beta verziji. Možete mu pristupiti klikom na "VPNSetup" u topnav izborniku. Odabirom Windowsa odvest ćete se na brojne mogućnosti. Ovo je ono što želite:

Aplikacija BlackVPN

Nakon preuzimanja i instaliranja softvera automatski se pokreće. Klijent izgleda sjajno, zabavan je i atraktivan klijent, za koji se čini da ima puno funkcija.

Prvo što ćete trebati učiniti je upisati svoje vjerodajnice u gornjem desnom kutu. To su u vašem prvom e-mailu dobrodošlice.

Postavke aplikacije BlackVPN

Klik na globus na vrhu vodi vas do mogućnosti poslužitelja. VPN dolazi po zadanom u Nizozemsku. Testirao sam nekoliko poslužitelja i ustanovio da se ovaj beta klijent neće povezati s bilo kojim američkim poslužiteljem, Kanadom, Brazilom, Australijom, Španjolskom, Češkom, Norveškom ili Japanom. Svi ostali europski poslužitelji, međutim, dobro su radili na beta klijentu.

Zbog ovog razloga, i dalje ćete trebati koristiti OpenVPN GUI klijent za povezivanje s dosta važnim poslužiteljima (dok je ovaj beta klijent još u razvoju).

Odaberite BlackVPN poslužitelj

Srce na desnoj strani trenutno ne radi ništa.

U postavkama možete prebaciti nekoliko opcija šifriranja OpenVPN. Standardno je postavljen na UDP 443 i AES-256-CBC. Ove su postavke većini ljudi u redu, tako da nema potrebe za ažuriranjem tih postavki. Trenutačno se ne nude drugi protokoli. No, kako je OpenVPN najbolji, to nije problem.

Auto-Connect dobar je dodatak, pogotovo ako se radi u kombinaciji s killswitchom. Dobra vijest je da beta klijent dolazi sa zaštitom od propuštanja DNS-a i prekidačem kill. Ove se značajke ne mogu isključiti: uključene su u cijelo vrijeme kad uspostavite vezu. Oba će oblaka postati zelena kada je veza uspostavljena. P2P je označen crvenom bojom jer sam bio spojen na UK server.

Prekidač za ubijanje BlackVPN

Isprobao sam prekidač za isključivanje interneta, a zatim ponovno povezivanje i ustanovio da nemam internet sve dok se VPN veza ne uspostavi. Tako se činilo da za mene dobro funkcionira. Međutim, BlackVPN je priznao da značajka ubojice nije "u potpunosti implementirano još" u beta verziji sustava Windows. Tako da je možda još uvijek malo buggy.

Namjerno sam srušio i VPN da provjerim prekidač kill i otkrio da je to značajka koja se temelji na aplikaciji koja neće raditi ako VPN padne iz bilo kojeg razloga. Ipak, BlackVPN beta sam trčao punih 16 sati i nikad se nije srušio.

Na kraju, korisnici imaju mogućnost uključenja VPN skrivanja pomoću Stunnela. Ovo je izvrsna značajka koja će ljudima omogućiti da zaobiđu vatrozidove u mjestima poput Kine, Egipta i Irana (gdje korištenje internetskih internetskih usluga smanjuje korištenje VPN-a). Djeluje tako što prikriva VPN promet tako da nije prepoznatljiv.

Učinkovitost (testovi brzine, DNS-a, WebRTC-a i IPv6)

BlackVPN sam testirao koristeći našu, znanstvenu metodologiju ispitivanja brzine temeljenu na poslužitelju. Koristili smo konfiguracijske datoteke OpenVPN za provjeru brzina pomoću preporučenog protokola.

Brzina za preuzimanje BlackVPN

Kao što vidite, u usporedbi s četiri druge popularne VPN usluge, BlackVPn djeluje vrlo dobro. Prosječna brzina preuzimanja je 30,3 Mbits u sekundi s maksimalnom brzinom od 71,7 Mbits u sekundi. Ovi rezultati pokazuju da je ovaj VPN definitivno dovoljno brz za strujanje u HD-u.

Vrijeme pretraživanja BlackVPN DNS-a

Vremena pretraživanja DNS-a nažalost su bila lošija. Ova vremena mogu stvarno utjecati na vrijeme učitavanja stranica, a kao što možete vidjeti, BlackVPN je zabilježio najsporije brzine 5 konkurentskih VPN tvrtki.

Što se tiče vremena VPN veze, BlackVPN je prošao prilično dobro. Prosječno vrijeme veze bilo je 3,3 sekunde. Međutim, doživio sam puno duža vremena povezivanja kada sam koristio njihove Beta klijente. ti su rezultati postignuti korištenjem konfiguracijskih datoteka OpenVPN, stoga su reprezentativni za ono što možete očekivati ​​pomoću klijenta treće strane OpenVPN GUI.

Sveukupno, ovi rezultati ispitivanja brzine nisu strašni. No, za ono što plaćate nisu baš tako brzi kao neki drugi konkurenti na tržištu.

Zatim sam obavio testove propusnosti IP adrese i DNS-a pomoću ipleak.net dok sam bio povezan s BlackVPN serverom u Londonu, također sam provjerio postoji li greška WebRTC. Nisam uopće pronašao curenje IP-a ili DNS-a. Probno mjesto pokazalo je samo VPN IP adresu i DNS poslužitelj. Web mjesto je izvijestilo o propuštanju mrežne komunikacije u stvarnom vremenu (WebRTC) koja nije imala nikakve veze s mojom stvarnom lokacijom, tako da je i ovo bilo zeleno svjetlo. Ovi su testovi izvedeni pomoću Windows beta klijenta - što znači da je klijent sigurno koristiti u privatnosti.

Moj davatelj internetskih usluga (ISP) ne koristi IPv6 adrese, pa nisam mogao testirati na IPv6 propuštanja.

Usluge struje

Tijekom svojih testova pokušao sam se povezati s američkim istočnim i kanadskim poslužiteljima kako bih vidio mogu li pristupiti Netflixu. Otkrio sam da se beta verzija za Windows ne povezuje sa SAD-om ili Kanadom. Zbog toga sam prešao na OpenVPN GUI koji sam preuzeo s web stranice BlackVPN (dolazi s unaprijed instaliranim poslužiteljima). Blokirali su me i Netflix US i Netflix Canada.

Kontaktirao sam BlackVPN i rekli su mi da koristim poslužitelj USA West da bih pristupio Netflixu u SAD-u. Nažalost, u Windows beta klijentu, opet se nisam uspio povezati s poslužiteljem West West (rekao je povezivanje na neodređeno vrijeme). Iz tog razloga sam se još jednom obratio klijentu OpenVPN GUI radi testiranja.

Dobra vijest je to Uspio sam gledati američki Netflix na poslužitelju TV-USA-Zapad pomoću OpenVPN GUI aplikacije.

Pomoću američko-istočnog poslužitelja (još uvijek na OpenVPN GUI-u) uspio sam pristupiti emisiji na CBC-u. TVA je također bila dostupna. ABC.com je, s druge strane, primijetio da se koristi VPN i ne dopušta me da gledam bilo kakve streamove. NBC.com je uspješno deblokiran pomoću VPN-a.

UK poslužitelj je dobro funkcionirao u Windows beta klijentu Windows, ali nije mogao zavarati Netflix UK proxy sustav otkrivanja. BBC iPlayer - koji je dobar u blokiranju VPN-a - pustio me je da gledam. To se odnosilo i na ITV Hub i Channel 4, koji su svi bili dostupni pomoću beta Windows klijenta.

Ostale platforme

Možete instalirati BlackVPN klijent na Windows, Mac OS X, macOS i Android. BlackVPN je također dovršio razvoj svog iOS VPN klijenta i sada ga je poslao u Apple App Store. Međutim, trenutno se čeka odobrenje. Dobra vijest je da još uvijek možete koristiti beta verziju izravno kontaktirajući BlackVPN.

Mac VPN klijent samo je povezana verzija inačice Tunnelblick. Uz to, verzija Tunnelblick-a koju isporučuje BlackVPN nije ni najnovija verzija. Najnovija inačica Tunnelblick-a ima killswitch pa bih preporučio da je nabavite i ručno dodate .ovpn config datoteke.

Također je moguće postaviti BlackVPN na Linux i DD-WRT, pfSense i OpenWRT usmjerivač. BlackVPN pruža .ovpn konfiguracijske datoteke tako da se korisnici na bilo kojoj platformi mogu vratiti na službenog OpenVPN klijenta treće strane ako to žele.

Android VPN klijent jedini je klijent koji je stvarni ne-beta prilagođeni klijent. Dostupna je u trgovini Google Play. Klijent omogućuje ljudima da biraju između OpenVPN UDP i TCP na portalu 443. Također ima značajku automatskog povezivanja s mogućnošću odabira treba li se povezivati ​​na nepoznatim i poznatim javnim WiFi žarišnim točkama..

BlackVPN automatsko povezivanje

Ponovno Android klijent nema prekidač za ubijanje. Pored toga, neće mi dopustiti da se povežem s bilo kojim od američkih poslužitelja, Kanade, Brazila, Australije, Španjolske, Češke, Norveške ili Japana. To je potpuno isti problem koji sam doživio s Windows beta platformom. Vrlo razočaravajuće.

S druge strane, Android Nougat 7+ nudi OS OS s posebnim VPN killswitchom koji će raditi za sve VPN aplikacije. Tako ćete moći zaštititi svoje Android veze upotrebom te značajke ako imate Nougat 7+ ili više. Međutim, ako želite koristiti sve VPN servere, trebat ćete nabaviti OpenVPN klijent treće strane za Android.

Pregled BlackVPN: Zaključak

BlackVPN je usluga koja se smatra sigurnom zbog snažne implementacije enkripcije i nulte politike zapisivanja. Brzina je razumna, a s obzirom da dopušta P2P na većini svojih poslužitelja, obično se smatra dobrim za Torrenting. Međutim, nedostatak prilagođenih klijenata s "ubojicom" nešto je što je ljude odbacilo u prošlosti (a možda će i nastaviti). Svakako, nijedan ubojica nije daleko od idealnog za bujicu.

Dobra vijest je da BlackVPN u svojim radovima ima prilagođene klijente, iako su za sada klijenti iOS i Windows još uvijek u beta verziji i jako su gnjaviti. Nažalost, Windows beta pokušao se povezati s mnogim poslužiteljima. Pored toga, tim za podršku me obavijestio da prekidač kill još uvijek nije u potpunosti implementiran. Iz tog razloga, molim malo opreza.

Android klijent je u potpunosti funkcionalan - i dalje mu ne nedostaje prekidač. Uz to, neće se povezati s mnogim važnim poslužiteljima. Dakle, vjerojatno se bolje držite OpenVPN klijenta treće strane. Jedna je prednost što korisnici mogu birati između OpenVPN UDP-a i TCP-a - izvrsno ako ne trebate koristiti nijedan poslužitelj koji se ne uspijeva povezati..

Ne može biti sumnje da će prilagođeni klijenti s prekidačem za ubojstvo biti korisni nakon što se usavrše, ali, za sada, možda ćete otkriti da je potrebno da koristite kombinaciju treće strane OpenVPN klijenta i beta klijenta kako biste dobili najviše iz usluge.

Volio sam:

 • Dobro postavljena web stranica
 • 14-dnevna garancija povrata novca
 • Stroga politika privatnosti bez trupaca
 • Privatni DNS i bez curenja
 • Dopušteno sedam istodobnih veza
 • Radi na usmjerivačima i ima vodiče za postavljanje
 • Deblokira Netflix US na poslužitelju USA West (pomoću OpenVPN GUI)
 • Deblokira iPlayer (čak i na beta verziji)

Nisam bila sigurna u:

 • Mac klijent je samo Tunnelblick i nema prekidač
 • Podrška za chat uživo nije dostupna 24/7
 • Ubrzavanje bi moglo biti brže
 • Dijeljenje računa nije dopušteno
 • Killswitch na beta verziji Windowsa i dalje je pomalo buran
 • Nema Killswitch na Android klijentu

Mrzio sam:

 • Android klijent ne povezuje se s mnogim poslužiteljima
 • Beta Windows klijent ne povezuje se s mnogim poslužiteljima

BlackVPN je dobar VPN za ljude koji ne smetaju da koriste treći strani OpenVPN klijent. No, s obzirom na cijenu čini se da malo nedostaje u usporedbi s drugim vrhunskim VPN uslugama.

Želim BlackVPN sreću u dovršenju implementacije svojih beta klijenata i radujem se ponovnom pregledu usluge kada je uspio izvući neke od komplikacija koje imaju. Dobar VPN koji ima puno potencijala.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me