Бадгер приватности


Бадгер приватности је алат за приватност који је развила Фондација Елецтрониц Фронтиер. То је веома корисно проширење које је доступно за Фирефок, Цхроме и Опера. Инсталирањем и коришћењем Приваци Бадгер-а потрошачи могу драстично умањити количину праћења које трпе у рукама веб локација.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Лепа ствар приватности Бадгер је да, осим што зауставља огромне количине праћења, убрзава и време учитавања страница умањивши количину података коју свака страница треба да учита..

Бадгер приватности је потпуно бесплатан, што значи да га било ко може користити за почетно блокирање пратилаца. Популарно проширење функционише тако што аутоматски блокира пратиоце веб локација. А употреба приватности Бадгер није захтјевна ствар, као што је случај са више техничких блокатора скрипти попут уМатрик.

Логотип приватности Бадгер на радној површини

Како ради Бадгер приватности

Бадгер приватности доступан је као проширење за Цхроме, Фирефок, Опера, па чак и за Фирефок на Андроиду. Да бисте добили проширење, једноставно га потражите помоћу прегледача или директно путем Гоогле-а. Једном када је инсталиран, Бадгер приватности функционише тако што аутоматски учи да блокира пратиоце. То се постиже тако што се траже скрипте и слике других произвођача за које се чини да остављају колачиће или отискују отиске прста на вашем претраживачу.

Проширења за Бадгер приватности могу се наћи на Гоогле Цхроме-у, Фирефок-у и Опери на радној површини, као и Фирефок-у на Андроид-у

Бадгер приватности такође користи заглавље „Не прати“ (ДНТ) доступно у вашем прегледачу. Ако сервис игнорише ДНТ захтев (већина пратилаца у потпуности игнорише ДНТ јер то није законски услов) Бадгер приватности надгледаће друге веб локације за исти трацкер. Ако се открива тај скрипт који вас прати на три различите веб локације, Приваци Бадгер ће почети блокирати тај трацкер сваки пут када се нађе у њему.

Бадгер приватности такође блокира праћење кликова на одлазној вези на Фацебооку, Гооглеу и Твиттеру. Праћење везе дизајнирано је тако да омогући мрежним предузећима да вас прате када кликнете на линк и напустите његову веб локацију. То омогућава компанијама да разумију шта вас огласе, на примјер. Међутим, Бадгер о приватности такође спречава Гоогле да прати било које везе које пратите из докумената са Дриве или Хангоут разговора!

Штавише, Бадгер приватности пружа заштиту од „пинг“ праћења и ВебРТЦ пропуштања - што значи да ако користите ВПН који пати од пропадања ВебРТЦ - приватни јазавац ће вас заштитити.

Како се користи Бадгер приватности

Употреба приватности Бадгер може бити једноставна попут инсталирања и пуштања да ради своје. Међутим, вредно је разумевања проширења да бисте га максимално искористили. Такођер је вриједно напоменути да вам препоручујемо да бисте је користили заједно са уБлоцк Оригин-ом да бисте добили водонепропусну заштиту од праћења. То је зато што ће њих двоје који раде заједно пружити много опсежније искуство.

Зашто? Бадгер приватности блокира само пратиоце других произвођача који вас активно прате, а не домене (чак и оне за оглашавање) за које се чини да нису. Дакле, упаривање Приваци Бадгер-а са уБлоцк Оригин-ом (а можда чак и Гхостери-ом) може помоћи у стварању исцрпнијег дранетта како за треће стране, тако и за пратиоце других страна. С тим у вези, спремни сте да почнете да користите Бадгер о приватности.

Започните инсталирањем проширења Приваци Бадгер у ваш претраживач. Од тог тренутка треће компаније за праћење уграђене у веб странице које посетите биће блокиране; увелико побољшава вашу дигиталну приватност у том процесу.

За потребе овог водича, инсталирали смо Бадгер приватности у чисту верзију Фирефока, што је општеприхваћено као бољи претраживач за приватност од Цхроме-а.

почетна страница за приватност бадгер

Затим смо посетили Форбес, веб локацију која је позната по томе што садржи пуно трагача. Као што можете видети са снимка екрана ниже, ПБ је открио 20 трагача.

Проширење за приватност Бадгер цхроме

Клик на икону ПБ на траци са алаткама за проширење омогућава вам да видите квар блокираних пратилаца. То вам даје снагу да измените оно што Бадгер приватности ради са свим потенцијалним пратиоцима откривеним из домена трећих страна. Скрипте домена треће стране које је детектирао ПБ подељене су у три групе:

  1. Трагачи који се приказују као црвени потпуно су блокирани.
  2. Жути трацкери - са клизачем у средини - су треће стране које су дозвољене јер изгледа да су потребне да би веб локација правилно функционисала. Жутим пратиоцима је дозвољено да учитају садржај са својих домена - али их ПБ активно прегледава како би уклонили колачиће трећих страна и референце из њих.
  3. Зелени трагачи - са клизачем удесно - су скрипте из домена трећих страна које ПБ још није открио да вас прати на више локација (још). Док ПБ не примети домене које вас прате на три различите веб локације, неће их почети блокирати.

Ми генерално препоручујемо да пустите Приваци Бадгер да блокира све што жели. Међутим, постоје случајеви када је могуће да ће функционалност неких веб локација бити нарушена када се користи ПБ. Ако се то догоди, имате две могућности:

  1. Померите клизач за веб локацију за коју сматрате да је потребна на средину или у десно да бисте видели да ли ово поправља како се веб локација учитава и функционише. Ако нисте сигурни која је услуга потребна, можете их тестирати једну по једну док не пронађете ону која вам је потребна.
  2. Потпуно онемогућите ПБ на тој веб локацији како бисте стекли приступ функцији која вам је потребна. Бадгер приватности такође вам омогућава да пошаљете информације назад ЕФФ-у обавестивши га да је апликација покварила веб локацију. То омогућава ЕФФ-у да прегледа веб локацију и донесе одлуку о томе да ли је сигурно почети дозвољавати ту услугу преко дранетта.

Као што можете видети на снимку екрана испод, два од пратилаца која су на Форбесу постављена као жута су Гоогле и Фацебоок. То значи да ПБ верује да су ови трагачи неопходни за рад странице. Упркос томе, наша је склоност да нас Гоогле не прати или Фацебоок и из тог разлога смо се одлучили да их преместимо улево.

јазавац приватности приказује праћење

Након померања ових клизача улево, страницу смо поново учитали освежавањем да би се осигурало да страница и даље ради. Као што се сумњало, страница је добро функционирала, што значи да смо стекли мало додатне приватности ручним блокирањем ових скрипти.

Бадгер приватности приказује скрипте за блокирање приватности

Понесите своје податке са собом!

Такође је вредно напоменути да Бадгер приватности поседује алат за увоз / извоз. Ово вам омогућава да извезите било које податке о којима је примерак ПБ-а сазнао у једном прегледачу да бисте га пребацили на други. Као резултат тога, не морате да почнете да учите Бадгер приватности испочетка сваки пут када га инсталирате.

Да бисте искористили ову функцију, притисните зупчаник у горњем десном углу екрана проширења и изаберите Управљање подацима.

извозити корисничке податке из јазавца приватности

Затим кликните или Преузми или Увези. Подаци се извозе у облику Јсон датотеке која се чува на вашем рачунару и може се увести било са вашег тврдог диска или са УСБ кључа ако желите да их понесете са собом за увоз на радни рачунар или негде другде.

Важна подешавања

Кликом на велики зупчић у горњем десном углу проширења отвориће се прозор прегледача са поставкама за проширење. Овде можете одлучити да укључите ВебРТЦ блокирање и блокирање пратилаца у режиму анонимности (Цхроме) или приватном прегледавању (Фирефок).

блокирање вебртц блокирања на анонимном

Да ли желите ове карактеристике зависи од ваших личних преференција. Међутим, ми генерално препоручујемо да укључите заштиту од цурења ВебРТЦ-а, јер је то корисна функција.

Друга важна поставка на коју морате водити рачуна је Веб локације са инвалидитетом картицу. Ово вам омогућава да проверите на којим сте веб локацијама онеспособили приватност Бадгер. Помоћу ове картице можете проверити где је ПБ онемогућен и можете се предомислити уклањањем веб локације са беле листе.

Закључак

Коришћење Бадгер приватности за блокирање скрипти трећих страна врло је једноставно, а већини људи је једноставно инсталирати и пустити да се покреће у позадини. Ипак, свако ко је заинтересован за блокирање што је више могуће нежељених пратилаца има могућност померања постављањем више пратилаца на леву страну.

Поред тога, могуће је поставити одређене трагаче на жуту или зелену или у потпуности онемогућити Бадгер приватности, ако то негативно утиче на веб локацију коју желите да користите. Међутим, имајте на уму да онемогућавање ПБ-а током посете веб локација које крши (као што су стриминг сајтови који одбијају да репродукују видео записе уколико не онемогућите све блокаде огласа) може вас отворити за ризичне скочне прозоре и праћење.

Такође вам топло препоручујемо да користите ПБ заједно са уБлоцк Оригин како бисте осигурали да буде што више нежељених скрипти блокирано. На тај начин ћете још више затегнути појас за приватност - истовремено вам омогућити боље време учитавања страница на свим веб локацијама које посетите!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me