SPREMENILI SMO KAKO BREZPLAČILI PREGLEDE!
Pred kratkim smo posodobili naš postopek ocenjevanja za vsa mnenja na ProPrivacy.com. Podrobnosti o naših novih merilih za ocenjevanje najdete tukaj

Astrill VPN

 • Cenitev

  Od 5,83 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
7.6 od 10

Povzetek

Astrill je VPN, ki ima sedež na Sejšelih, kar pomeni, da se močno izogiba pretiranemu vladanju. Ponuja osebno storitev VPN, usmerjevalnike VPN in poslovne rešitve VPN. Ta pregled bo osredotočen na osebno možnost VPN.

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  47 Mb / s
 • Pristojnost
  Sejšeli
 • Hkratne povezave
  5
 • Države
  49

Na prvi pogled se zdi, da je Astrill storitev vrhunske VPN, ki ponuja vse ugodnosti, ki bi jih pričakovali. Ima strežnike, ki se nahajajo v 49 državah, zaradi česar je idealen za namene ponarejanja in deblokiranja. Odjemalca sistema Windows je napolnjena s funkcijami, omogoča preklop med različnimi možnostmi šifriranja in ima zaščito pred puščanjem DNS, zaščito pred uhajanjem IPv6 in stikalo za uničenje. To so funkcije, ki jih dobite samo z najboljšimi VPN-ji in so vsekakor znak kakovosti. Na žalost se odjemalec Android ne primerja z odjemalcem Windows, zato smo ugotovili, da šifriranje manjka (glejte spodaj). Stranka se morda zdi malce zapletena začetnikom v svetu VPN. Vendar je večina nastavitev privzeto nastavljena. Če uporabniki v spustnem meniju na vrhu izberejo OpenVPN (privzeto je nastavljen na lastniško šifriranje OpenWeb *), bo vse od začetka pravilno.


Cene in načrti

Medtem ko večina VPN-jev ponuja možnost plačila mesečno, lahko pri Astrillu kupite trimesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Če se prijavite za tri mesece, vam bo vrnil nekaj manj kot 10 USD na mesec. Naročnina za eno leto naenkrat se izkaže za bistveno manj, kar stane le 5,83 dolarja na mesec. To je res smiselno glede na raven ponudbe storitev. Očitna slabost, da se morate zavezati najmanj za tri mesece, je, da se boste za to storitev morali zavezati toliko časa. Dobra novica je, da vam omogočajo, da celotno storitev brezplačno preizkusite sedem dni. To pomeni, da lahko poskrbite, da naredi vse, kar želite. Poleg tega kupcem obstaja garancija za vračilo denarja. Vendar ne pozabite, da garancija za vračilo denarja velja samo za stranke, ki ne uporabljajo brezplačnega preskusnega obdobja. Če uporabljate sedemdnevno brezplačno preskusno različico, ne boste dobili garancije za vračilo denarja. To je zato, ker menijo, da ste storitev že temeljito preizkusili pred nakupom naročnine. Zato morate biti previdni, da ne boste kupili enoletne naročnine, če se boste morda premislili (in ste že uporabili sedemdnevno brezplačno preskusno različico).

Obiščite Astrill »

Lastnosti

Nalaganje P2P

Medsebojni pregled je dovoljen z uporabo Astrill, čeprav boste za njegovo uporabo morali biti v načinu OpenVPN ali StealthVPN. Tu je zapisano spletno mesto Astrill:

Če želite več informacij o uporabi storitve VPN pri hudourništvu, si oglejte naš najboljši vodič VPN za mesta za hudournike.

Lokacije strežnika

Astrillini strežniki so po vsem svetu, v 49 državah. Poleg tega uporabniki dobijo dostop do strežnikov ZDA na vzhodni in zahodni obali (skupno 27 strežnikov v ZDA). Na splošno so izbire lokacije strežnika resnično izjemne pri Astrillu. Definitivno ena najboljših stvari v zvezi s storitvijo.

Zasebnost

Astrill ima sedež na Sejšelih, kar pomeni, da podjetje ni pod jurisdikcijo nobene vlade, ki pretirava. To je zelo dobra novica za zasebnost in vsekakor plus v zvezi s storitvijo Astrill.

Pravilnik o zasebnosti in dnevniki uporabe

Astrill ima odlično politiko zasebnosti, ki ne sodeluje z nobeno tretjo stranjo. To pomeni, da se uporabniški podatki zaradi oglaševanja ali kakršnih koli drugih razlogov nikoli ne delijo s tretjimi osebami. Poleg tega Astrill ne uporablja nobenih dnevnikov uporabe. To je super, saj tudi če bi organi pregona od Astrilla zahtevali dnevnike uporabe naročnikov, jim ne bi mogli pomagati. Ker ima služba sedež na Sejšelih, to vseeno verjetno ne bo več vprašanje.

Dnevniki povezav

Čeprav se dnevniki uporabe ne vodijo, Astrill hrani zadnjih 20 dnevnikov povezav (čas povezave in dolžina povezave). Te se izbrišejo, ko ustvarite več, in se hrani samo zadnjih 20 dnevnikov. To je res dobro, čeprav seveda ni nič VPN-jev dnevnika, če to iščete.

Varnost

Možnosti šifriranja

Astrill ponuja veliko možnosti šifriranja na svojem odjemalcu Windows. Lahko uporabite OpenVPN, StealthVPN in OpenWeb. Priporočamo OpenVPN, saj je to edina resnično varna možnost šifriranja VPN. Odlična novica je, da ima OpenVPN v odjemalcu Astrill Windows veliko možnosti za šifriranje. Uporabniki lahko izbirajo med:

 1. 128-bitni BlowFish, 192-bitni BlowFish, 256-bitni BlowFish, 512-bitni BlowFish.
 2. 128-bitni AES, 192-bitni AES, 256-bitni AES
 3. CAST 128-bitni, CAST 192-bitni, CAST 256-bitni, CAST 512-bitni
 4. Camellia 128-bitna, Camellia 192-bitna, Camellia 256-bitna

To je neverjetna paleta možnosti. Brez dvoma uporaba Camellia je vsekakor zelo vesela in zelo priporočljiva. Kar zadeva stisk roke, hash auth in ali se uporablja Perfect Forward Secrecy: Ne morem vam povedati, ker mi je podjetje povedalo, da so podatki "tajni". Kot tak lahko domnevamo, da je šifriranje izvedeno slabo. * OpenWeb: Upoštevajte, da je bil v odjemalcih Windows in Android VPN (tistih, ki sem jih preizkusil) protokol OpenWeb izbran kot privzeti. To je neznani in lastniški protokol šifriranja, o katerem vemo zelo malo. Ne zaupamo mu zaradi zasebnosti in varnosti. Kot takšnemu ti odsvetujemo. Astrill mi je povedal, da deluje kot proxy storitev v brskalniku, vendar ga ni treba namestiti kot aplikacijo v brskalniku - torej, ali to deluje za zasebnost, je igra. Dejstvo, da je zaprti vir in lastniško, zagotovo ne predstavlja dobro. Na žalost odjemalec nima toliko možnosti. Šifriranje je bodisi StealthVPN bodisi OpenWeb. Privzeto je 256-bitni AES, vendar brez stiskanja rok in hash-auth - to še vedno verjetno ni tako močno, kot bi moralo biti. Na žalost nisem uspela izvedeti ničesar o Perfect Forward Secrecy pri nobeni od strank.

Spletna stran

Spletno mesto je preprosto, enostavno za krmarjenje in samoumevno. Nima posebej bliskovitega občutka ali poskusa (kot to počnejo nekateri VPN), da bi se preveč prodajal. Na spletnem mestu je veliko možnosti, vendar so namenjene bolj izkušenim uporabnikom in podjetjem VPN. Vsi, ki jih VPN za osebno uporabo zanima, bodo dobro ignorirali veliko večino funkcij na spletnem mestu. Lepa stvar dodatnih informacij (in možnosti) je, da so na voljo, če jih potrebujete. Za večino uporabnikov pa bo dovolj, da preprosto prenesete odjemalca, ki ga potrebujete za platformo, ki jo izvajate. Dobra novica je, da ima Astrill odjemalsko programsko opremo za vse priljubljene platforme: Windows, Mac, Linux, Android in iOS.

Podpora

Podpora je zagotovljena prek sistema vozovnic ali e-poštnih sporočil in 24/7 sistema za klepet v živo. E-poštni naslovi so dobili odgovor v nekaj urah, na kar ni treba dolgo čakati. Še pomembneje je, da je bila njihova tehnična podpora v nekaj minutah vsakič, ko sem uporabil storitev. Na žalost niso vse njihove tehnološke ekipe zelo dobro poznale možnosti šifriranja. Vendar pa je ekipa lahko hitro stopila v stik s svojimi razvijalci, da bi odgovorila na vprašanja. Čutil sem, da se je ekipa združila in me sprehodila po stvareh, ki sem jih želela spoznati hitro in na zelo učinkovit in prijazen način. Zato ne morem kriviti njihove skupine za pomoč strankam. Dobro je tudi dejstvo, da ima Astrill na svoji spletni strani bazo znanja, ki ima odgovore na številne pogoste težave. Uporabniki ga lahko hitro iščejo, da bi dobili odgovore.

Postopek

Naročanje na Astrill je morda najbolj nadležno pri storitvi. Nekajkrat sem se soočil z 'captcha', ko sem spletno stran uporabljal za naročanje in prenos programske opreme. Vendar pa to majhno sitnost nadomešča dejstvo, da pomeni, da Astrill po svojih najboljših močeh preprečuje, da bi boti vdrli v svoje sisteme. Ena pomanjkljivost je količina podrobnosti, ki jo Astrill želi od uporabnikov, da bi jim lahko omogočili naročnino. Uporabniki morajo vnesti e-poštni naslov, fizični naslov in telefonsko številko, da dobijo štirimestno kodo za preverjanje. Če ne vnesete štirimestne kode, morda ne boste uporabljali Astrill (vključno z brezplačno preskusno različico). Ko potrdite kodo, je odjemalec enostavno dostopen na svojem spletnem mestu in se hitro prenese. Namešča se zelo hitro in po potrditvi e-poštnega naslova in gesla se boste lahko povezali z njegovimi strežniki. Zavedajte se, da je programska oprema VPN privzeto nastavljena na OpenWeb - zato v spustnem meniju na vrhu odjemalca izberite OpenVPN, da boste pravilno zaščiteni.

Odjemalec Windows VPN

Odjemalec Windows VPN je res super. Ko ga namestite, ga boste našli v območju za obvestila na vaši začetni vrstici. Od tam je zelo enostavno nadzorovati vse njegove lastnosti. Preprosto kliknite na Nastavitve, da dobite vse možnosti. Tu lahko izberete stopnjo šifriranja, ki jo želite za svoj protokol OpenVPN. Poleg tega lahko kliknete na zasebnost, da pridete do stikala za ubijanje in orodij za zaščito pred puščanjem. Ko ste na OpenVPN, boste ob lokaciji strežnika videli malo ključavnico. Ta ključavnica bo ostala na mestu ves čas, ko ste zaščiteni. Če želite spustni meni lokacij strežnika znova prikazati, boste morali izklopiti povezavo VPN.

DNS zaščita pred uhajanjem

Astrill ima možnost uveljavljanja zaščite pred puščanjem DNS, zaščite pred puščanjem IPv6 (ki sta obe privzeto vklopljeni) in zaščite pred uhajanjem WebRTC IP.

Dobra novica je, da je zaščita pred puščanjem DNS vgrajena v odjemalca Windows in deluje. S pomočjo ipleak.net ni bilo zaznanih puščanj DNS. Poleg tega ni bilo zaznanih nobenih uhajanj WebRTC. To je odlična novica in pomeni, da odjemalec Astrill za Windows dobro opravlja svoje delo, ko gre za zasebnost. Na žalost to ni veljalo za odjemalca Android. To ne vpliva na to, da OpenVPN ne bi imel možnosti, in med preizkusi je bilo ugotovljeno, da ima DNS puščanje.

Kill stikalo

Astrill ima stikalo za ubijanje. Če ga želite najti, kliknite Nastavitve > Zasebnost > Internet Kill stikalo. Ko ga izberete, boste zaščiteni pred izpadom svoje VPN in pošiljanjem nešifriranega prometa svojemu ponudniku internetnih storitev. Stikalo kill bo popolnoma prekinilo vašo internetno povezavo, dokler se ne vzpostavi povezava VPN. To je dragocena lastnost, ki jo imajo samo najboljši VPN-ji.

Druge platforme

Astrill-ov Android VPN je na dnu možnosti platforme. Naloži se hitro in je zelo enostaven za namestitev. Odjemalec je zasnovan za Android in kot tak je pripravljen za uporabo takoj, ko prenesete in namestite aplikacijo. Na žalost ni nobenega stikala za ubijanje ali zaščite pred puščanjem DNS v odjemalcu Android. Poleg tega sem med testiranjem odjemalca Android ugotovil, da je prišlo do puščanja DNS. Druga majhna pomanjkljivost odjemalca Android je, da ne ponuja ravni možnosti šifriranja, ki so na voljo v odjemalcu Windows. Šifriranje je StealthVPN ali OpenWeb, ne pa naš priporočeni protokol OpenVPN. Astrill ponuja tudi VPN za uporabnike iPhone. Različica aplikacije iPhone ne podpira openVPN, zato jo bo treba nastaviti ročno.

Uspešnost (preskusi hitrosti, DNS, WebRTC in IPv4)

Testi so bili izvedeni z uporabo TestMy.net na UK Virgin Media VIVID 100 optični povezavi. Hitrosti povezave so bile res dobre na strežnikih Združenega kraljestva, Nizozemske in ZDA. Delovanje na vsakem od strežnikov je bilo le majhno. Pravzaprav so bile hitrosti povezave tako dobre, da je to mogoče šteti za enega najboljših delov storitve.

Dobra novica je, da v odjemalcu Windows ni bilo zaznanih puščanj IPv4 DNS. Poleg tega v odjemalcu Windows ni bilo zaznanih puščanj WebRTC.

Zaključek

Za zaključek je Astrill precej dobra storitev VPN za Windows, ki je dobra vrednost za denar. Windows odjemalec ponuja odlične možnosti za šifriranje, zaradi katerih je storitev precej varna (čeprav je stisk roke, hash auth in PFS nepotrjen in verjetno opuščen). Na žalost Android odjemalca ne primerja: OpenVPN ni na voljo in odkrili so puščanje DNS. Zaradi tega menim, da je Astrill veliko boljša storitev VPN za Windows in vredna premisleka. Glede na to ne bi smatral, da je odjemalec Android v isti ligi kot odjemalec Windows. Zaradi tega bi razmislil, da bi drugje iskal stran, če je za vas pomemben odjemalec Android. Poleg tega nam Astrill ni mogel dodeliti zelo pomembnih podatkov o šifriranju. Ker se večina VPN-storitev s ponosom pohvali z dobro šifriranjem, se zdi precej verjetno, da je Astrill-ovo šifriranje (kljub številnim šifrantom v odjemalcu Windows) zanič.

Obiščite Astrill »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me