Периметар 81

 • Цене

  Фром $ 8,00
  / месец дана

 • Доступно на:


  • Виндовс

  • МацОС

  • иОС

  • Андроид

Периметар 81 нуди предузећима модерну алтернативу засновану на облаку традиционалном корпоративном ВПН моделу. Развио га је СаферВПН и представља ребрандинг свог производа СаферВПН фор Бусинесс.

ПроПриваци.цом Резултат
9.5 од 10

Резиме

Предузећа су дуго користила корпоративне ВПН (Виртуал Привате Нетворк) системе како би удаљеним радницима омогућили сигуран приступ ИТ интранетима компаније, попут база података и СааС софтвера. Међутим, традиционални ВПН-ови за предузећа захтевају физичке ВПН сервере који су скупи за инсталирање и покретање и који захтевају висок ниво техничке стручности за одржавање.

Такође се боре да остану сигурни када се суоче са изазовним иновацијама, попут тренда доношења сопственог уређаја (БИОД), и нефлексибилни су када је у питању обједињавање приступа ресурсима који се налазе на више платформи - као што су традиционални физички сервери, приватна меморија у облаку, мобилни уређаји и Интернет ствари (ИоТ).


Користи софтверски сигурносни модел дефинисаним ободом (СДП-ом) како би осигурао да овлашћени радници могу сигурно приступити (само) ресурсима који су им потребни. Модел дефинисаним ободом софтвера првобитно је развила Агенција за информационе системе одбране (ДИСА), а осмишљен је да пружа прецизна дозвола за приступ на основу потребе да се зна.

Куицк Статс

 • Надлежност
  Израел
 • Истовремене везе
  5

Цена

Пословни план периметра 81 кошта 8 УСД по члану тима плус 40 УСД месечно по наменском пролазу. Прилично збуњујуће описано је „24/7 тренутна подршка“ као доступна, али са једнодневним прозором за подршку путем е-поште.

Ентерприсе план је такође доступан са скупним попустима, напредним АПИ-јем активности и „24/7 ВИП подршком“ (тренутна помоћ, са једночасовном подршком путем е-поште). Контактирајте Периметар 81 за понуду.

Погледајте одјељак Служба за кориснике касније за наше искуство везано за времена корисничке подршке.

Подржане платне платформе


Виса / МастерЦард

Периметар 81 такође прихвата ПаиПал.

Карактеристике

Периметар 81 пружа све предности традиционалног корпоративног ВПН-а, укључујући сигуран удаљени приступ корпоративним интранет ресурсима и заштиту приликом приступа ресурсима преко несигурних јавних ВиФи мрежа. Без потребе за скупим физичким серверима и високо квалификованим особљем које је потребно за њихово покретање.

Такође:

 • Омогућава много флексибилнији приступ широком распону мање традиционалних мрежних ресурса - као што су облачне мреже и ИоТ ресурси.
 • Може се динамички скалирати током креирања приватних пролаза ВПН сервера, сваки са својом статичком ИП адресом.
 • Омогућује администраторима да додијеле детаљна одобрења за приступ на основу потребе да знају. Више корисничких група са тимским дозволама може се управљати с лако обједињеног портала за управљање.
 • Омогућује администраторима да надгледају мрежне активности као што је коришћење пропусне ширине, пазе на која се ресурса приступа и да открију проблеме и аномалије у мрежи.
 • Пружа апликације које се једноставно користе за већину главних платформи: Виндовс, мацОС, иОС и Андроид. Ове апликације укључују прекидач за убијање.
 • Нуди аутоматску ВиФи заштиту када се користе непознате или несигурне ВиФи мреже.
 • Омогућује употребу двофакторске провјере идентитета за додатну сигурност.
 • Интегрише се с пружатељима идентитета за побољшану провјеру аутентичности корисника. Подржани провајдери укључују Гоогле Суите, Окта, ОнеЛогин и Мицрософт Азуре Ацтиве Дирецтори. Периметар 81 такође може да поседује активни директоријум компаније Он-Промисес путем активног директорија / ЛДАП конектора ваше мреже.

Ажурирање 06/19: Тим Периметар 81 тражио је од нас да напоменемо да је објавио важне нове функције од када је објављена ова рецензија. Ови укључују:

 • Приступ нултом поверењу апликацијама
  , који омогућава приступ веб апликацијама, ССХ, РДП, ВНЦ или Телнет, кроз отпорне ИПСец тунеле - без агента.
 • Зеро Труст Нетворк Аццесс користећи обод дефинисан софтвером (СДП) да би привилеговао и верификовао сав приступ мрежи.

Штавише, сада нема ограничења у броју приватних сервера који се могу креирати. У потпуности ћемо прегледати ове нове функције и у складу са тим ажурирати овај чланак када то време дозволи.

Брзина и перформансе

Ови тестови су изведени из Велике Британије употребом тестних сервера из Велике Британије и САД-а. Просечни резултати пинга приказани су у заградама. Већина тестова користи ОпенВПН протокол, али такође смо тестирали и на УК серверу са ВПН протоколом постављеним на „Аутоматиц“.

За овај преглед тестирали смо само приватне Периметер 81 сервере. Молимо погледајте нашу рецензију СаферВПН за резултате тестова на јавним серверима.

Периметер 81 брзина преузимања

Периметар 81 брзина слања

Ови резултати нису сјајни, али у складу су са оним што бисмо очекивали од софтверских ВПН сервера хостираних на "капљицама" Дигитал Оцеан ВПС (види доле).

Тестови за пропуштање

Откривено је цурење ВебРТЦ-а?
Откривено је цурење ИПв6?

Нажалост, доследно смо откривали цурења ИПв6 приликом коришћења Периметра 81. У Виндовс-у и мацОС-у открили смо и редовне и ИПВ6 пропусте и ВебРТЦ ИПв6 пропуштања на свим тестираним серверима - и јавним и приватним.

Стога топло препоручујемо да онемогућите ИПв6 на свом уређају пре коришћења ове услуге.

Тренутно нисмо у могућности да тестирамо пропусте ИПв6 на мобилним платформама. За више информација о ИПв6 и ВебРТЦ пропустима погледајте Потпуни водич за заштиту од протицања ИП адресе.

ДНС упите решавају услуге трећих страна као што је Гоогле ДНС, али претпостављамо да су правилно подешени да сачувају приватност корисника.

Лакоћа коришћења

Портал за управљање облаком

У срцу Периметра 81 је веб портал који вам омогућава да управљате члановима тима, серверима и дозволама. Омогућава вам и праћење ангажмана вашег тима са ВПН платформом.

Периметар 81 управљање облаком

Картица Теам вам даје преглед свих чланова тима. Одавде можете позвати нове чланове и видети када су се чланови тима последњи пут пријавили. Можете им додијелити и „улоге“ у вашој организацији, а свака од њих даје члановима различитог низа дозвола.

Периметар 81 корисника

Администратори могу да креирају групе, специфицирајући који чланови тима могу да приступе којим приватним серверима. Будући да сваки приватни сервер може да се конфигурише за приступ различитим ресурсима, то администраторима пружа висок ниво специфичности приликом избора који чланови тима могу приступити којим ресурсима.

Периметар 81 Корисници тима

Наводно, најслађа особина услуге је могућност креирања приватних приватних ВПН сервера. Ово су софтверски ВПН сервери који се покрећу на виртуелним машинама (ВПС инстанце). Употреба добављача ВПС хостинга донекле зависи од места где се налази приватни сервер, али открили смо да је многе хостирао Дигитал Оцеан.

Прављење нових сервера је невероватно једноставно.

Периметричне лиценце за сервер 81

На истој локацији или на разним локацијама широм света може се креирати више сервера. Тренутно је могуће креирати приватне сервере на разним локацијама у САД-у, Торонту, Амстердаму, Лондону, Франкфурту, Сингапуру, Бангалору, Паризу, Сиднеју и Токију.

Ако вам треба други сервер, треба вам само минут да купите нову лиценцу. Као што је већ напоменуто, можете уклонити један сервер и створити другог на истој лиценци. Једном када је сервер креиран, потребно вам је око десет минута да постане активан. Лиценце приватног сервера коштају 50 УСД месечно (ажурирање 06/10: сада нема ограничења у броју приватних сервера који се могу креирати).

Додајте нове лиценце за сервер Периметер 81

Приватни сервери могу деловати као сигурни пролази до корпоративних ресурса. Упуте су дате за повезивање на ЛАН ресурсе преко ватрозида, поред различитих приватних ресурса у облаку, попут Амазон Цлоуд Сервицес (АВС), Гоогле Цлоуд Платформ (ГЦП) и Хероку Привате Спацес.

На пример, АВС-у и ЦГП-у може се приступити белим долазним везама са приватног сервера или подешавањем ИПСец ВПН-а на место до места са тих облачних сервиса на обод 81.

Периметар 81 говори да се ради на увођењу Визардс-а како би се процес подешавања разних сервиса олакшао.

Интеграцијом мобилних уређаја за сигурно подешавање БИО-а управља се интеграцијом са неколико популарних независних МДМ услуга (Управљање мобилним уређајима). Они тренутно укључују ВМВаре АирВатцх, МобилеИрон, Мицрософт Интуне, ЈАМФ и Мераки.

Поред приватних сервера, чланови тима могу се повезати са великим бројем јавних сервера. Ова функција у основи пружа свим корисницима Периметра 81 потпуни приступ редовној СаферВПН мрежи. За више детаља, погледајте наш преглед СаферВПН.

Периметар 81 мрежа сервера

Картица Активност пружа администраторима детаљан и прилагодљив преглед повезаности њиховог тима са платформом. Међутим, за нас нису приказани резултати активности, али то може бити последица чињенице да смо прегледали помоћу пробног налога.

Заслон активности периметра 81

Генерално, импресионирани смо платформом за управљање облаком Периметер 81. Омогућава флексибилан и интуитиван начин креирања ВПН сервера у покрету и затим их користи за контролу приступа широком спектру ресурса компаније. Потпуни приступ редовној СаферВПН мрежи је такође леп бонус.

Тимски ВПН клијенти

Кад чланови тима добију позивницу, тада могу активирати свој налог на мрежи.

Периметар 81 Активирајте свој рачун

Једном када то ураде, они могу преузети различите клијенте. Везе су доступне преко веб конзоле уколико им буде потребно касније.

Клијент Периметар 81 за Виндовс

Не изненађује, клијент Периметер 81 је готово идентичан ономе уобичајеном Виндовс клијенту СаферВПН-а. Једина стварна разлика је та што омогућава члановима тима да се повежу на Периметер 81 приватне сервере поред јавних сервера СаферВПН-а.

Периметер 81 Виндовс клијент

Клијент укључује прекидач за искључивање и аутоматску ВиФи заштиту. Ова последња функција може се подразумевано омогућити и за све чланове тима путем веб конзоле. Виндовс клијент подржава широк спектар ВПН протокола.

Периметар 81 протокола

У тестовима, прекидач килл функционирао је добро чак и након што смо симулирали пуни софтверски пад (и клијента Периметер 81 и услуге Периметер 81). Због тога користи заштитни зид на нивоу система.

Остале платформе

Периметар 81 апликације доступне су за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Мац клијент је скоро идентичан Виндовс клијенту. Једина стварна разлика је што не подржава ППТП или ИКЕв2 ВПН протоколе. Ово, међутим, није велики губитак, јер је ППТП ионако веома несигуран.

За разлику од Виндовс клијента, прекидач килл није успио након симулираног рушења софтвера.

Апликација Андроид дели сличан изглед као и десктоп апликације.

Периметер 81 Андроид апликација

Садржи ауто ВиФи заштиту, прекидач за заустављање и подршку за ИКЕв2 или ОпенВПН протоколе.

Кориснички сервис

Бесплатна реклама Да. Демо на захтев.
24-часовна подршка
Гаранција за повраћај новца

На веб локацији постоји опсежна документација, укључујући примере како Периметер 81 може имати користи од различитих врста пословања.

Подршка се може контактирати путем клијента уживо Цхат, али одговор је само путем е-поште. Што је збуњујуће имајући у виду да се, иако је описан као "тренутна подршка 24 сата дневно", одговор е-поштом обећава само у року од једног дана за редовне купце за мала предузећа.

У пракси, путем нашег пробног налога, добијали смо одговоре од е-поште од било ког места у року од једног сата до целог дана. Задовољство нам је рећи да је квалитет одговора био висок.

Приватност и сигурност

ДНС са властитим хостом / проки-ом Прокиед
Килл Свитцх
ИПв4 заштита од цурења

Надлежност

СаферВПН (а самим тим и Периметар 81) је са седиштем у Израелу, који има снажне законе о заштити података који строго и посебно ограничавају способност владе да шпијунира људе

онални подаци.

С друге стране, Моссад је блиски савезник НСА-е, а Израел је познат по робусности својих операција на сајбер-одбрани и по сарадњи са НСА-ом у операцијама масовног надзора..

Међутим, сматрамо да израелски закони о заштити података чине изражену локацију прилично погодном за приватност.

Трупци

Забиљежено је пуно података који се односе на употребу функција Периметер 81:

„1. - Админ акције - Снимамо све административне акције укључујући: позивање новог члана тима, брисање члана тима, промену дозвола тима, креирање нових приступних приступника заснованих на облаку и било које друге акције које се могу предузети на нашем порталу за управљање.

2. - Акције чланова тима - Бележимо временску ознаку везе и пријаве, успех / грешку пријаве, локацију уређаја који је био повезан, име домаћина повезаних уређаја чланова тима, сервер на који је пословни корисник повезан и време маркице веза. "

Изворна ИП адреса се бележи на приватним приступним пролазима, али не и на јавним серверима. Заправо је политика пријављивања јавних сервера готово сигурно идентична оној за редовне кориснике СаферВПН-а.

Протоколи и шифрирање

ИКЕв2
ОпенВПН
ППТП
Л2ТП / ИПсец

Периметар 81 користи следећу ОпенВПН енкрипцију:

Канал података: АЕС-256 шифра са СХА256 хасх идентитетом.

Контролни канал: АЕС-256 шифра са РСА-2048 ТЛС енкрипцијом руку и СХА-256 идентитетом. Савршена тајна напријед (ПФС) омогућена је захваљујући љубазности ДХ-4096 Диффие-Хеллман размјене кључева

Ова подешавања су врло сигурна и удовољавају или превазилазе наше минималне препоруке.

Последње мисли

У ширем смислу, мислимо да је Периметер 81 узбудљив производ који је добро изведен. Нарочито мала и средња предузећа (СМБ) ће ценити способност размештања корпоративне ВПН мреже без високих трошкова како у погледу хардвера, тако и квалификованог особља традиционално повезаног са таквим подешавањем.

Управљачка конзола омогућава једноставну и детаљну контролу над радњама и дозволама тима, а клијентски софтвер добро ради и лаган за употребу чланова тима.

Способност стварања летећих ВПН сервера, сваки са сопственим дозволама, и затим им на флексибилан начин додељује чланове тима, представља откриће. Ова флексибилност, међутим, долази по цени. Као што је за очекивати, ове софтверске ВПС инстанце које се налазе на заједничким физичким серверима не нуде велике брзине перформанси.

ИПв6 пропуштања која смо видели на свим серверима (укључујући јавне сервере које користи СаферВПН мрежа) представљају забринутост, мада ИПв6 повезивање може бити ручно онемогућено на уређајима како би се осигурало да то није проблем..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me