PCProtect

 • cijena

  Iz $ 49.00
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
2 od 10

Sažetak

U ovom pregledu PCProtect AntiVirus Pro pronalazim sigurnosni proizvod koji se sastoji od više platformi, a koji uključuje i VPN komponentu. PCProtect je brand koji pripada britanskoj kompaniji SS Protect Limited, koja je odgovorna za marketing Scanguard i TotalAV.

Iako te proizvode nisam testirao, sudeći po njihovim snimkama, izgledaju identično kao na PCProtect traku i neke manje promjene robne marke.

Cijene i planovi

Na web stranici PCProtect AntiVirus Pro oglašava se na 39,99 USD (također £ i €), navodni popust od 80 USD od "redovan" cijena. Stvar je, međutim, da "redovan" Cijena je, koliko ja mogu reći, u potpunosti izmišljena jer je ovaj proizvod u stalnoj upotrebi "ponuda" godinama.


PCProtect cijene

Još više zabrinjava činjenica da je ovo samo promotivna cijena koja istječe nakon 1 godine. Nakon tog vremena, „sve se usluge automatski obnavljaju po standardnoj tarifi koristeći isti način plaćanja, osim ako ne zatražite promjenu.“ Standardna godišnja pretplata košta 149 USD. Jao! A to na web stranici uopće nije jasno,

Ako želite isprobati PCProtect, dostupna je 30-dnevna garancija povrata novca, "Nema pitanja!" S obzirom na sjenovitu promotivnu taktiku koju koristi, plus odbijanje podrške da odgovori na moja pitanja, međutim, nisam siguran da ovo jamstvo može se vjerovati.

Možete i preuzeti besplatnu verziju PCProtect-a. Ovo će skenirati vaš sustav zbog prijetnji, pojačanja sustava i problema s čišćenjem diska, ali ih neće riješiti. Da biste riješili probleme koje pronađe, morate platiti licencu.

Do tri uređaja mogu se zaštititi pomoću jednog "kućnog" (standardnog) paketa. Web stranica primjećuje da se može kupiti obiteljski paket koji uključuje licence za šest uređaja (ukupno). Međutim, čini se da daljnje informacije o tome nisu dostupne.

Plaćanje se vrši putem kreditne / debitne kartice ili PayPal-a.

Značajke

Jezgre PCProtect-a koje se oglašavaju su:

Značajke PCProtect-a

Iako ne pogađa naslove, PCProtect uključuje i VPN.

Posjetite PCProtect »

Privatnost

PCProtect prikuplja ogromnu količinu osobnih podataka od svojih korisnika - previše je detalja ovdje. Te će informacije biti podijeljene s pružateljima usluga treće strane (u mjeri u kojoj to dopuštaju važeći zakoni o zaštiti podataka), partnerima i sponzorima.

Međutim, kreditno zaduženje: "privatnost" pravilo jasno objašnjava da nemate privatnost kada koristite ovaj proizvod.

Također je vrijedno napomenuti da krovna tvrtka PCProtect, SS Protect Limited, ima sjedište u Velikoj Britaniji. Kuća GCHQ-a i sada Zakon o istražnim ovlastima, koji je Edward Snowden opisao kao "najekstremniji nadzor u povijesti zapadne demokracije", UK je strašno mjesto za privatnost.

Tvrtke za tehnologiju i VPN u Velikoj Britaniji zakonski su dužne voditi zapisnike i na zahtjev ih predati nadležnim tijelima.

VPN sigurnost

Rečeno nam je da PCProtect VPN koristi OpenVPN sa AES-256 šifrom sa SHA-512 hash autentifikacijom i RSA-4096 stiskom ruke. Savršena tajna naprijed (PFS) je podržana, iako nisu navedeni detalji. To su zapravo goos postavke, iako nije jasno koriste li se iste postavke šifriranja i hash provjere autentičnosti i na podatkovnim i na kontrolnim kanalima.

Internet stranica

Web stranica je vrlo pametnog izgleda, a FAQ i baza podataka sadrže obilje podataka o tome što PCProtect radi. Međutim, dokumentacija je malo kratka o teškim detaljima. Tu je i dobar popis tutorijala u videozapisima ili dobro predstavljenih formata kako.

podrška

Uz gore navedena često postavljana pitanja (FAQ) i tutorijale, možete se obratiti PCProtect-om putem 24/7 live chat-a, potvrđene poruke e-pošte ili Twittera. Čini se da Facebook i Google+ stranice trenutno ne rade.

PCProtect chat uživo

Kada sam na chatu uživo pitao neka tehnička pitanja u vezi sa PCProtect-ovom VPN uslugom, potpuno sam zanemaren. Da bi se takvo ponašanje opisalo kao nepristojno teško ga pokriva. Stoga sam svoja pitanja poslao e-poštom, a odgovor sljedećeg dana dobio sam dobro upućen odgovor.

Postupak

Prijaviti se

Prvi problem na koji sam naišao bio je antivirusno upozorenje NOD32 o web stranici PCProtect. To nije nadahnulo samopouzdanje.

PCProtect

Web stranica vas poziva da preuzmete besplatnu verziju PCProtect-a. Jednom instaliran, izvršit će skeniranje koje vas uvijek upozorava na alarmantni broj prijetnji. Kada pokušate riješiti ove prijetnje, pozvani ste kupiti licencu.

Softver za Windows PCProtect

PCProtect ima vrlo pametno izgleda Windows VPN sučelje.

PCProtect nadzorna ploča

Također je vrlo jednostavan za upotrebu. Samo pritisnite veliku zelenu tipku "Skeniraj sada" i ona će početi skenirati cijeli vaš sustav.

PCProtect skeniranje

Tada možete odabrati kako se nositi s identificiranim prijetnjama (karantena, brisanje, bijela lista ili ništa učiniti).

Rezultati antivirusa PCProtect-a

Kao što biste mogli očekivati ​​od tvrdnji da su potpuno predstavljeni antivirusni proizvod, PCProtect nudi zaštitu u stvarnom vremenu od virusa i drugih prijetnji. System Boost omogućuje vam čišćenje programa pokretanja i deinstaliranje aplikacija. Upravitelj preglednika omogućuje vam brisanje kolačića i povijesti iz različitih preglednika.

Pojačaj sustava PCProtect

Ipak, imajte na umu da sve Deinstalacijske aplikacije pokreću ugrađenu rutinu deinstalacije aplikacije, baš onako kako to čine Windows programi i značajke. Ono što ne čini jest vršiti bilo kakvo duboko čišćenje preostale datoteke onakve kakve izvodi Revo Uninstaller.

Uređaji za čišćenje diska uklanjaju duplikat datoteka i oslobađaju prostor brišući nepotrebne datoteke „bezvrijedne datoteke“. S obzirom na veličinu modernih tvrdih diskova i SSD-a, dvojbeno je da bi od brisanja neželjenih datoteka moglo biti puno koristi, ali može vam pomoći da zadovoljite svoj osjećaj urednosti.!

Zanimljivo je da je Junk Shredder pronašao daleko manje datoteka (139,7 Mb) nego što je imao ugrađeni uslužni program za čišćenje diska (263 Mb) ...

PCProtect Čistač diska

VPN vam omogućuje povezivanje s poslužiteljima u 43 različite zemlje. To uključuje neke neobičnije lokacije, poput Južne Afrike, Brazila i Azerbejdžana.

Odabir poslužitelja PCProtect

PCProtect vatrozid je zapravo samo osnovni Windows vatrozid, s jednostavnim prekidačima za uključivanje i isključivanje ulaznih i odlaznih veza..

PCProtect vatrozid

Kada sam prvi put započeo s pregledom ovog proizvoda, imao sam velikih problema sa aktiviranjem računa. Stoga sam deinstalirao softver dok sam čekao da se problem riješi. Kad sam ponovno pokrenuo sustav nakon deinstalacije PCProtekta, odbio se dignuti!

Sve sam pokrenuo i ponovno pokrenuo samo izvođenjem potpunog vraćanja sustava Windows iz prethodne točke vraćanja. Kao posljedica ovog iskustva, većinu ovog pregleda obavio sam s PCProtectom instaliranim unutar virtualnog stroja radi vlastite zaštite.

Performanse i djelotvornost

Napredna antivirusna izvedba

Antivirusna zaštita je glavna značajka PCProtect-a, pa je VELIKO pitanje: koliko je učinkovit i može li se stvarno natjecati s drugim ustaljenim, velikim imenom protuvirusnim proizvodima na tržištu.?

Izjava o odricanju odgovornosti: testiranje učinkovitosti antivirusnog i anti-malware softvera nije nimalo lako (i stoga je provincija profesionalaca protiv zlonamjernog softvera (što ja nisam)). Oni mogu sa sigurnošću i etično dobiti viruse pomoću kojih mogu testirati sigurnosne proizvode u sigurnom i sigurnom okruženju.

Ono što sam učinio je testirati PCProtect pomoću Testfile protiv zlonamjernog softvera koji je kreirao Europski institut za računalno antivirusno istraživanje (EICAR) i Istraživačka organizacija za računalno antivirusno testiranje (CARO) za testiranje odgovora računalnih antivirusnih programa.

Ovaj Testfile (koji je dostupan u različitim formatima kompresije osmišljen za testiranje sposobnosti otkrivanja antivirusnih i anti-malware programa) sam po sebi nije zlonamjerni softver, već je osmišljen da aktivira odgovor od bilo kojeg dobrog antivirusnog i anti-malware softvera (samo za Windows).

Testfile ne može mjeriti koliko je učinkovit softver u otkrivanju često vrlo suptilnih virusa koji postoje "u divljini", ali barem ukazuje na osnovnu razinu kompetencije. Od ukidanja paketa alata za testiranje otkrivanja zlonamjernog softvera koji je razvio Spy Car, jedini je takav alat dostupan javnosti (čega sam svjestan, u svakom slučaju).

Rezultat: Neuspjeh.

Zaštita u stvarnom vremenu nije otkrila Testfile kad sam ga preuzeo niti me spriječila da ga otvorim. No kada sam izveo ručno brzo skeniranje, PCProtect je otkrio datoteku i identificirao je kao virus.

PCProtect rezultati brzog skeniranja

Kad sam obavio ručno brzo skeniranje, PCProtect je otkrio datoteku i identificirao je kao virus. Ali do ovog trenutka već sam otvorio različite verzije Testfile-a. Da su to bili pravi virusi, PCProtectvovo brzo skeniranje bilo bi prekasno da se moj sustav ne bi zarazio.

Kao usporedbu, Windows Defender je odmah otkrio i karantirao Testfile (tako da ga nisam mogao otvoriti), a drugi sam ga pokušao preuzeti.

Otkrivanje zlonamjernog softvera PCProtect

Nakon instaliranja PCProtect-a, naišao sam i na cijenjeni Malwarebytes anti-malware softver. Zanimljivo je da je od 1.507 prijetnji koje su prepoznali Malwarebytes njih 1.501 datoteke koje pripadaju PCProtect-u!

VPN performanse (brzina, DNS, WebRTC testovi)

Svi testovi brzine izvedeni su na mojoj Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps vlaknoj vezi.

PCProtect brzine preuzimanja

PCProtect brzine prijenosa

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više pojedinosti.

Na obližnjem poslužitelju očekujte da ćete izgubiti oko pola svoje brzine interneta. Iako sam vidio i gore, ovo je vrlo neinspirativna izvedba.

PCProtect otkrivanje propuštanja

Imajte na umu da su RFC IP-ovi za privatnu uporabu samo lokalni IP-ovi. Ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinca i na taj način ne predstavljaju WebRTC IP propuštanje. Međutim, ta DNS adresa u Velikoj Britaniji propušta DNS. Nažalost, moj ISP (Virgin Media UK) ne podržava IPv6 veze, pa trenutno ne mogu testirati IPv6 propuste. To je situacija koja bi se u skoroj budućnosti trebala promijeniti.

Ako tražite VPN za Netflix, možda ćete htjeti razmotriti drugu uslugu. PCProtect nije mogao deblokirati Netflix kada sam pokušao pristupiti s američkog poslužitelja. S druge strane, mogao sam gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije.

Tehnička sigurnost

Web stranica kaže da PCProtect koristi OpenVPN s AES-256 šifrom, što mnoštvo pitanja ostavlja bez odgovora. Kao što je već spomenuto, PCProtect je odbio pružiti detalje kao što su rukovanje, autentifikacija ili koristi li se Perfect Forward Secrecy.

Kodiranjem, vrag je u detaljima. Dakle, bez ikakvih detalja, ne mogu komentirati koliko je dobra VPN sigurnost.

Ostale platforme

PCProtect nudi Windows, macOS, Android i iOS VPN aplikacije. Na web mjestu piše da je dostupan i za Chromebook i Amazon Fire. No, za Chromebook aplikaciju nisu dostupne veze za preuzimanje.

Za preuzimanje Android VPN aplikacije potreban je Google Play, tako da mislim da se ne može upotrebljavati na Amazon Fire uređaju. To je ionako pomalo akademsko, jer očigledno ažurirana inačica Android aplikacije čeka odobrenje iz Trgovine Play. To znači da u vrijeme pisanja aplikacije nije dostupna. Moguće je ažurirati ovu recenziju kad bude.

PCProtect pregled: zaključak

Volio sam:
 • Izgleda super
 • Vrlo jednostavan za upotrebu
 • 30-dnevna garancija povrata novca (ali tome se može vjerovati?)
 • Izvrsna VPN enkripcija
 • Tri zaštićena uređaja (standardni plan)
 • BBC iPlayer nije blokirao VPN
Nisam bila sigurna u:
 • Zašto mogu vidjeti samo cijene u Firefoxu?
 • Mnoge "značajke" su stvarno standardne Windows funkcije
 • Malwarebytes je PCProtect identificirao kao zlonamjerni softver!
 • Nemam pojedinosti o korištenom šifriranju OpenVPN
Mrzio sam:
 • Nije uspio najosnovniji test za otkrivanje virusa!!!
 • Shady marketing prakse
 • Pri deinstaliranju razbijeni Windows
 • Podrška je u početku bila vrlo nepristojna
 • Loša VPN izvedba
 • DNS propušta prilikom upotrebe VPN-a
 • Vrlo skupo (nakon isteka uvodnog razdoblja)
 • Sa sjedištem u Velikoj Britaniji
 • "Pravila o privatnosti" su barem iskrena: svi vaši podaci pripadaju nama!

Nemojmo se tući oko grma. PCProtect je zaista užasan proizvod. Shady marketing taktike su me pokrenule od alarma od početka, ali čak i tada sam bio šokiran koliko je softver zapravo loš.

Najspektakularnije, nije uspio na svojoj najvažnijoj svirci! Zaštita u stvarnom vremenu u potpunosti je propustila najosnovniji dostupni virus test!

Bitovi koji djeluju u osnovi samo podupiru postojeće značajke Windows-a (na primjer, "Napredni vatrozid") ili su aktivno inferiorni u programima koji su već u paketu sa sustavom Windows. VPN stvarno radi i koristi sjajno šifriranje, ali performanse su približno iste kao i moje dobivanje. A sudeći prema politici privatnosti tvrtke, ona sigurno nije privatna!

Što se tiče podrške koja u početku bezobrazno odbija odgovoriti na osnovna (ako malo tehnička) pitanja, jesam li smetala? Ma. Iako sam bio prilično iznenađen. Ono što me nervira je da je PCProtect uništio moj sustav kad sam ga deinstalirao. Pretpostavljam da mi dobro služi zbog toga što prvo ne bih koristio virtualni stroj da bih ga pregledao.

Ne samo da ozbiljno sumnjam u učinkovitost ovog programa, već ga aktivno smatram zlonamjernim softverom koji može oštetiti vaše računalo ako ga instalirate. Izbjegavajte.

Posjetite PCProtect »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me