PandaPow WiFi

 • cijena

  Iz $ 6,60
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
4.5 od 10

Sažetak

Ova usluga utemeljena u Hong Kongu smatra se "možda najlakšim za korištenje VPN-a na planeti". I sigurno, u ovom PandaPow WiFi pregledu, teško mi je raspravljati s ovom tvrdnjom. Problemi s rasponom na stranu, PandaPow usmjerivač je vrlo jednostavan za korištenje.

Međutim, problem je bio očigledan drugi, ovaj, prilično pametni izgled, kit koji je projurio kroz moj poštanski sandučić. Obrada VPN enkripcije vrlo je težak procesor i memorija. Da biste to učinili bez ozbiljnog oštećenja brzine interneta, potreban vam je plemenit hardver.

A PandaPow WiFi, sa svojim elegantno umanjenim izgledom, jednostavno ne pakira takve vrste gunđanja. Rezultat su izuzetno loši internetski uspjesi.


 • Pros
 • Vrlo jednostavno postavljanje i korištenje (ako su u dometu)
 • Router izgleda dobro i čvrst
 • Stajat će u džep traperica
 • USB punjiva baterija
 • Može se povezati s usmjerivačem preko WiFi
 • Cons
 • Strašna brzina interneta
 • Loš raspon WiFi
 • Loš WiFi
 • Opsežni dnevnici veza

Posjetite PandaPow »

Cijene i planovi

PandaPow WiFi je prijenosni VPN usmjerivač. Košta 99 dolara godišnje i dolazi s dodatnom tromjesečnom pretplatom besplatno. Drugim riječima, plaćate pretplatu i dobivate usmjerivač besplatno. To se isplaćuje 6,60 USD mjesečno prvu godinu, a 8,25 USD mjesečno nakon toga.

cijene za pandapow wifi

PandaPow također nudi "Klasik" softver temeljen VPN plan. Molimo provjerite naše detalje. Ovdje je ipak vrijedno spomenuti jer je PandaPow WiFi plus PandaPow Classic kombinirani paket dostupan za 149 USD godišnje (uz tri mjeseca dodatka besplatno).

Cijene PandaPow Classic počinju od 9 USD mjesečno i padaju na 7 USD mjesečno ako se kupi godišnja pretplata.

Značajke

Prema njegovoj web stranici, PandaPow poslužuje poslužitelje u 11 zemalja. Međutim, samo ih je devet dostupnih putem sučelja usmjerivača (Francuska, Njemačka, Hong Kong, Japan, Nizozemska, Singapur, Švedska, Velika Britanija i SAD). Značajke uključuju:

 • Odabir priključka
 • Značajka filtriranja koja vam omogućuje isključivanje ili uključivanje prometa na temelju određenih domena, IP-ova i priključaka
 • Klijentski filtar koji vam omogućuje isključivanje određenih uređaja iz VPN-a
 • Poslužitelji u devet zemalja
 • USB punjiva baterija
 • Koristi OpenVPN (uprkos tvrdnjama suprotno)

PandPow u kutiji

Možete, naravno, spojiti što više uređaja na usmjerivač odjednom. Kao i kod svih VPN usmjerivača, to mogu biti uređaji koji se obično ne mogu konfigurirati za VPN, poput pametnih televizora i igraćih konzola..

Specifikacije hardvera usmjerivača

PandaPow WiFi usmjerivač je kompaktan, prijenosni VPN usmjerivač. Svoje uređaje na njega povezujete putem WiFi-a, a on se povezuje na internet putem ožičenog LAN-a (uključite ga u usmjerivač), WiFi ili USB modema. Specifikacije koje sam dobio su:

 • IEEE 802.11 b / g / n (maksimalna brzina prijenosa: 150 Mbps)
 • 8MB bljeskalica i 64MB RA
 • CPU: [zaštićeno e-poštom]

Ove su specifikacije znatno niže od onih, primjerice, Betterspot VPN rutera. Kao što ćemo vidjeti, to pokazuje.

PandaPow portovi

Za razliku od sličnih VPN rutera koje sam pregledao, PandaPow WiFi spakira USB punjivu bateriju. Ovo je sjajna značajka i pomaže u tome da PandaPow bude zaista prenosiv. Bojim se, međutim, da nisam imao strpljenja da pravilno testiram koliko dugo baterija traje između punjenja.

Fizički dizajn

Sve dok ste ljubitelj bijelog hardvera (moram priznati da nisam), PandaPow WiFi usmjerivač izgleda sjajno. Njegov stil je gladak, a uređaj je dovoljno kompaktan da stane u čak i najtanji džep traperica.

PandaPower WiFi

Plastično kućište djeluje malo jeftino, ali je robusno. Ovo je usmjerivač koji bi se trebao lako nositi sa udarcima i ogrebotinama povezanim s svakodnevnim nošenjem.

Posjetite PandaPow »

Privatnost

Sjedište tvrtke PandaPow je u Hong Kongu, a nema zakone o obveznom čuvanju podataka. Prema pravilima o privatnosti, nema evidencija uporabe:

"Ni pod kojim okolnostima ne pohranjujemo nikakve privatne podatke o našim korisničkim aktivnostima na našoj mreži, poput e-pošte, chatova, VOIP poziva, posjećenih web stranica itd."

No čuva različite zapise veza (metapodataka):

"Pored svih osobnih podataka koje nam date, možemo pohraniti sljedeće podatke: IP adresu, vrijeme kada ste povezani s našom uslugom, ukupnu količinu prenesenih podataka i podatke o brzini prijenosa."

S druge strane, NSA i njihovi pripadnici nemaju jurisdikciju u Hong Kongu. Što se tiče P2P i autorskih prava, PandaPow ima ovo za reći:

„Ako primimo pritužbe u vezi sa materijalima zaštićenim autorskim pravima, poput glazbe i filmova koji se dijele preko naše mreže, možda ćemo biti prisiljeni poduzeti neke mjere kako bismo spriječili pravne postupke prema našoj usluzi. Takve mjere uključuju filtriranje prometa kako bi se utvrdilo koji račun zloupotrebljava našu uslugu i otkazao taj određeni račun. "

sigurnosti

PandaPow koristi "naš VPN protokol utemeljen na SSL-u, u svim našim aplikacijama i usmjerivačima. Dizajniran je posebno kako bi se izbjeglo otkrivanje i blokiranje koje inače krši standardne VPN protokole."

Kad sam pitao PandaPow znači li to da koristi OpenVPN, rečeno mi je (na kraju), da ne, "to je vlasnički VPN protokol."

Međutim, brzi pogled na konfiguracijske datoteke klasičnog softvera za plan jasno pokazuje da PandaPow zapravo koristi redoviti OpenVPN. Windows klijent je prilagođena gradnja OpenVPN 2.3.11.

[brzifaksbox naslov ="Šifra šifriranja OpenVPN"]
[quickfactsbox_data predmeti ="Šifra, Blowfish-128, žuta; Rukovanje, RSA-2048, zelena; Kontrola Auth, HMAC SHA1, zelena; Naprijed tajnost,?,?"]
[brzifactsbox_data naslov ="drva & pravni" stavke ="Veza, Da, žuta, prometa, nitko, zelena, Zemlja, Velika, zvijezda"]
[/ Quickfactsbox]

Također sam tražio daljnje detalje u vezi s "izbjeći otkrivanje" malo. Rečeno mi je,

"Ne želimo detaljno opisivati ​​što se protiv nas može koristiti od strane onih koji žele blokirati našu VPN. Recimo samo da je naša VPN usluga već godinama uspješna na mjestima gdje mnogi naši konkurenti imaju problema s blokiranjem."

Mogao bih pogriješiti, ali pretpostavljam da su OpenVPN veze jednostavno usmjerene preko TCP porta 443.

Iz konfiguracije OpenVPN i datoteka zapisa jasno je da se koristi sljedeća enkripcija: Blowfish-128 šifra, rukovanje RSA-2048 i HMAC SHA-1 provjere autentičnosti. Drugim riječima, početne postavke OpenVPN. Molimo pogledajte vidi Uvjeti za šifriranje VPN-a za više pojedinosti.

PandaPow kaže da se primjenjuje savršena tajna naprijed (PFS). To ne bi bilo iznenađujuće, jer je PFS implementiran u najnovijem službenom ažuriranju OpenVPN 2.4.0. Ali softverski klijent PandaPow Windows zasnovan je na OpenVPN 2.3.11, a u konfiguracijskim datotekama nisu navedeni ključi Diffie-Hellman ili ECDH. Ovo ukazuje da se PFS u stvari ne koristi.

Ova bi konfiguracija trebala biti u redu za ležerniju upotrebu. Ali pada ispod naše minimalne preporuke za "sigurnu" VPN vezu koja bi trebala biti otporna na bilo koji poznati oblik napada u doglednoj budućnosti. PandaPow mi to govori,

"U tijeku smo dodavanja opcija za još jače šifriranje, npr. AES-256."

Internet stranica

Web-lokacija PandaPow nedostaje vizualnog laka, ali dovoljno je jednostavna za navigaciju. Često postavljana pitanja (FAQ) dostupna su, ali to je u velikoj mjeri usmjereno na VPN početnike. Blog stalno čitatelje prati najnovijim dostignućima u PandaPow-u.

podrška

Podrška je putem putem e-pošte ili s live chat-om. Možda se zato što se moja vremenska zona u Velikoj Britaniji razlikuje od one u Hong Kongu, ali razgovor uživo nikada nisam bio dostupan kada sam posjetio web stranicu. Telefonska podrška dostupna je tijekom radnog vremena u Hong Kongu (GMT + 8). Primjenjuju se redovni troškovi međunarodnih poziva.

Nekoliko sam pitanja poslao e-poštom, a samo dva djelomična odgovora dobio sam dva dana kasnije. Kad sam zatražio pojašnjenja i dodatne detalje, PandaPow je trebao puna dva tjedna da odgovori. Sada znam da se to sve događalo tijekom prazničnog razdoblja, ali još uvijek sam bio prilično iznenađen ovim vrlo dugim kašnjenjem. Pogotovo što je tvrtka bila svjesna da pregledavam njezin proizvod!

Kao što je gore opisano u enkripciji, kad sam primio odgovore, ovi su bili djelomični, ucjenjivački ili zapravo netočni. Je li to zbog neznanja ili namjernog pokušaja obmane, nemam pojma.

Postupak

Prijaviti se

Prijavljivanje je dovoljno jednostavno. Plaćanje se vrši putem kreditne ili debitne kartice, PayPal-a, Alipay-a, UnionPay-a ili TenPay-a. Plaćanja se automatski ponavljaju dok se ne otkažu.

Moguće je i plaćanje pomoću bitcoina (putem Coinbase-a), ali to bi bilo poprilično besmisleno za privatnost, jer je potrebna fizička adresa za isporuku usmjerivača..

Sučelje usmjerivača

Kao i kod većine VPN rutera, PandaPow WiFi upravlja se putem web sučelja. Jednostavno se prijavite na navedenu web stranicu u pregledniku i upotrijebite pruženu lozinku.

PandaPower sučelje usmjerivača q

Web sučelje je atraktivno i lako razumljivo.

PandaPower ruter sučelje 2

Stranica postavki VPN-a. Imajte na umu da je moguć ručni odabir daljinskog priključka.

pandapow wifi sučelje 4

Jedna od najboljih karakteristika PandaPow-a je mogućnost filtriranja VPN-a po web stranici ...

Sučelje usmjerivača PandaPower 3

...ili putem uređaja.

PandaPow se može pohvaliti da je vrlo jednostavan za upotrebu. Također podržava neke vrlo korisne značajke. Najkorisnija od kojih su (barem prema mojem umu) mogućnosti filtriranja.

Performanse WiFi

PandaPow WiFi može koristiti samo 2,4Ghz opseg pri teoretskim maksimumima od 150 Mbps. Kako bih testirao sirove performanse WiFi, započeo sam s uspoređivanjem brzina prijenosa i preuzimanja putem interneta: kada koristim svoj uobičajeni modem / usmjerivač, kada koristim PandaPow WiFi spojen na moj modem / usmjerivač preko Ethernet kabela; i kad koristite PandaPow spojen na moj modem / usmjerivač putem WiFi.

Ovdje je vrijedno napomenuti da je raspon bio velik problem kod PandaPow. Tek kad sam stavljen na pola puta između računala i mog modema / usmjerivača (što pruža odličnu vezu), dobio sam vezu s PandaPowom koja je bila dovoljno stabilna za pokretanje ovih testova.

Čak i tada, veza je često bila vrlo ljuskava.

Svi testovi izvedeni su na mojoj UK 50 Mbps / 3 Mbps vlaknoj vezi. Moj modem / usmjerivač je Virgin SuperHub 2ac (2,4ghz / 5Ghz 802.11ac), a ja sam izvršio kontrolni test pomoću pojasa 5Ghz.

PandaPower WiFi performanse dolje

Povećanje performansi PandaPower WiFi

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki test.

Također sam testirao performanse lokalne mreže WiFi pomoću aplikacije WiFi Speed ​​Test za Android. Ispitivanja su obavljena s mojim telefonom postavljenim pored usmjerivača.

PandaPower WiFi ubrzava 3

Računalo spojeno na moj modem / usmjerivač putem 5Ghz 802.11ac WiFi (kontrola).

PandaPower WiFi ubrzava 4 dolje

Računalo spojeno na PandaPow WiFi.

Iako je između mog računala i pandaPow-a postojala samo polovina nego u odnosu na računalo i moj usmjerivač / modem, PandPow je bio znatno sporiji. U skladu s tim, treba pohvaliti PandaPow jer uopće uključuje WiFi funkcionalnost. Za to su potrebna dva WiFi čipa i to je značajka koja se ne nalazi uvijek u sličnim proizvodima.

Internetske performanse (testovi brzine, DNS-a, WebRTC-a i IPv6)

Svi testovi izvedeni su pomoću PandaPow WiFi usmjerivača. Ruter je bio povezan s internetom putem Ethernet kabela, a moje računalo spojeno na PandaPow putem WiFi.

Internet PandaPower ubrzava

Internet PandaPower ubrzava

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Očekujte da vidite oko 85-90% gubitka brzine pri preuzimanju VPN-a na PandaPow usmjerivaču. To nije dobro, ali ne iznenađuje s obzirom na očigledno vrlo ograničene mogućnosti hardvera.

IP testovi propuštanja PandaPower

Otkrio sam da nema propuštanja IPv4 ili WebRTC (lokalni IP prikazan gore pod WRTC detekcijom ne otkriva vašu IP adresu outfacinga i tako ne predstavlja propuštanje IP-a). Nažalost, moj ISP (Virgin Media) ne podržava IPv6 veze, pa nisam bio u mogućnosti testirati na IPv6 propuštanja.

Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti kako ni američki Netflix niti BBC iPlayer nisu blokirani kada su spojeni na PandaPow poslužitelj u ispravnoj zemlji. S obzirom na gore navedene rezultate brzine, ipak se možete boriti za strujanje sadržaja s tih usluga bez većih problema s međuspremnicima.

Ostale platforme

Svaki WiFi uređaj može se povezati s PandaPow WiFi usmjerivačem. Vjerojatno je vrijedno spomenuti i da programski paket PandaPow ("Classic") ima desktop klijente za Windows i MacOS / OS X, te mobilne aplikacije za Android i OS X (9+). Molimo pogledajte moj PandaPow Classic Review za više detalja.

PandaPow WiFi pregled: zaključak

Volio sam:

 • Hardver je u osnovi besplatan s VPN pretplatom
 • Vrlo jednostavno postavljanje i korištenje (ako su u dometu)
 • Može se povezati s usmjerivačem preko WiFi
 • Dobro dizajnirano korisničko sučelje
 • Router izgleda dobro i čvrst
 • Stajat će u džep traperica
 • USB punjiva baterija
 • Filtriranje web stranica i uređaja
 • Odabir priključka
 • Sa sjedištem u Hong Kongu
 • Američki Netflix i BBC iPlayer rade
 • Nema zapisa o upotrebi, ali ...

Nisam bila sigurna u:

 • Opsežni dnevnici veza
 • Korištena je samo osnovna OpenVPN enkripcija

Mrzio sam:

 • Strašna brzina interneta
 • Loš raspon WiFi
 • Loše WiFi performanse
 • Šokantno loša podrška
 • P2P: ne

S obzirom na njegovu malu veličinu, uvijek je bilo jasno da PandaPow nikada neće postati demon s internetskom brzinom. Čak i po standardima sličnih uređaja, njegova je izvedba vrlo loša. Također ima najgore performanse WiFi s kojima sam se susreo, u pogledu brzine i raspona.

PandaPow WiFi očito nije prikladan za svakodnevnu upotrebu. Na kraju krajeva, koliko je ljudi spremno žrtvovati 90% svoje brzine interneta? Njegova jednostavnost uporabe i punjiva baterija mogli bi joj pružiti određenu uslugu kao siguran putni usmjerivač. Međutim, ovaj je alat loše ugrožen svojim ograničenim rasponom, zbog čega će povezivanje s mnogim javnim WiFi žarišnim točkama biti nepraktičan prijedlog u najboljem slučaju.

Posjetite PandaPow »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me