Оверплаи

 • Цене

  Фром $ 4,95
  / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7.8 од 10

Резиме

ОверПлаи је ВПН компанија са седиштем у САД, са седиштем у Винтер Парк-у на Флориди. Иако се сервис налази у Сједињеним Америчким Државама, он подржава бујицу све док су преузимања намењена само личној употреби..

Осим што ће привући бујице, ова компанија ће бити од великог интереса за оне који желе да гледају стриминг видео, нарочито за оне који воле да користе Коди.

Куицк Статс

 • Надлежност
  Америка
 • Земље
  50

ПРОС

 • Петодневна гаранција поврата новца
 • Одлично за Коди
 • П2П је дозвољен
 • Добре брзине
 • ВПН сервери у 45 земаља

ЦОНС

 • ВПН не може ући у Нетфлик УК или ББЦ

Посетите ОверПлаи »


Цене и планови

Не можете преузети претплату на ОверПлаи ако сте на Куби, Ирану, Либији, Северној Кореји, Судану, Сирији, Нигерији или Гани. Компанија има паметну ДНС услугу и на њу се једноставно можете претплатити. Други план комбинује ВПН са паметним ДНС-ом.

Добијате додатак од три истовремене везе са ВПН услугом, али дељење налога није дозвољено.

Можете да плаћате ПаиПал или кредитним картицама.

Карактеристике

Карактеристике пакета компаније су:

 • Петодневна гаранција поврата новца
 • Седамдесет локација сервера у 45 земаља
 • ОпенВПН Л2ТП и ППТП
 • АЕС енкрипција
 • Прилагођена апликација
 • Нема дневника активности
 • Дозвољавање три истовремене везе
 • Нема ограничења пропусности података
 • Килл прекидач
 • П2П је дозвољен
 • Смарт ДНС за стриминг видео записа

Преузимање П2П дозвољено је на мрежи све док је лично у употреби. Компанија не дозвољава повезивање са сервисом преко другог ВПН система, путем Тор-а или са виртуелног сервера, као што је цлоуд услуга.

Оверплаи има велики број сервера који се налазе у 45 земаља. Серверска мрежа има локације у Европи, Азији, Африци, Аустралији, Северној и Јужној Америци. Амерички сервери налазе се у девет градова. Четири града у Великој Британији су домаћин Оверплаи сервера и канадске мреже укључују Монтреал, Торонто и Ванцоувер. Постоје сервери у два града у свакој Аустралији, Шпанији, Турској, Аустрији, Бразилу и Естонији.

Иако у Русији нема сервера, купце на западу земље опслужују оближње локације у Латвији, Литванији, Естонији, Финској и Украјини. Кинески купци могу се повезати са серверима у Хонг Конгу и Јужној Кореји.

Ово није једна од највећих серверских мрежа у индустрији, али је веома добро дистрибуирана и постоји у земљама које многе ВПН компаније превиде.

Посетите ОверПлаи »

Сигурност

Апликација ОверПлаи имплементира ОпенВПН, што је ВПН протокол који ми на ПроПриваци.цом подржавамо. Апликација даје могућност јачине шифровања и такође вам омогућава да одлучите да ли ћете користити ТЦП процедуре или УДП методе.

Протокол контроле преноса је методологија комуникације која се традиционално користи путем интернета. Међутим, његове процедуре успостављања сесије и провере редоследа преноса стварају одлагања која успоравају интерактивне апликације, попут интернет телефоније и система високог волумена, као што је стреаминг видео записа. Ове апликације боље раде са Усер Датаграм Протоцол, што је УДП - врло лаган протокол преноса који има врло мало поступака.

Шифровање

ОпенВПН имплементација ОверПлаи-а користи АЕС енкрипцију. Можете одабрати дужину кључа који се користи за ову шифру. Дужи тастер ствара шифрирање које је теже пробити. Међутим, дугачак кључ за енкрипцију знатно шири поступак шифрирања. Ово ствара одлагања и веже више времена процесора. Дакле, неки радије користе краћи тастер за брзину и ефикасност. Опције за шифровање у апликацији ОверПлаи су АЕС са 256-битним кључем или са 128-битним кључем.

АЕС захтева да и пошиљалац и прималац шифроване поруке поседују исти шифровани кључ. То је зато што тај исти кључ шифрира и дешифрује поруку. Ова потреба је потенцијална слабост, јер поруке које дистрибуирају шифрирани кључ за АЕС морају бити заштићене. ОпенВПН користи РСА у ту сврху. РСА је асиметрични систем. Шифрирање и дешифрирање се изводи с различитим кључем. Не можете добити кључ за дешифрирање из шифрираног кључа и тако се шифрирани кључ може учинити јавним.

ОверПлаи користи РСА са 2048-битним кључем. Ово је типично за ову индустрију. Међутим, врхунски ВПН сервиси користе дужи кључ од 4096 бита.

Приватност

Политика приватности ОверПлаи-а је врло кратка изјава: "Оверплаи, Инц. не сакупља и не бележи било какав промет нити користи своју виртуелну приватну мрежу." То представља изјаву да компанија не води евиденције активности. Међутим, евиденција веза може бити подједнако откривајућа и компанија се не прихваћа у својој политици за ту категорију записа.

Једна заштита коју купци имају је та што компанија јасно изјављује да дозвољава коришћење своје мреже за преузимање П2П. Ова изјава вас неће спречити из затвора ако вам агенције за спровођење закона успеју да пронађу евиденцију о повезивању са позивима на позиве. Међутим, то потенцијално инкриминира компанију као саучеснике, тако да ће правна црна рупа мотивисати компанију да заштити услугу како би заштитила идентитет својих купаца. На крају, једина заштита је одсуство записа, па се надамо да компанија води минималне или анонимне записе о повезивању. Међутим, нема гаранције.

Подршка

Центру за подршку приступа се из ставке подршке у горњем менију веб локације. Главна страница Центра за подршку заузета је Базом знања.

Ова страница са ФАК-ом је добро организована са питањима која су организована у категорије. Свака категорија наводи највише пет издања са везом до дуже листе на дну сваке секције. Базу знања можете претраживати, што вам помаже да сузите чланке у Центру за подршку да бисте пронашли оне који су релевантни за ваш проблем.

Приступ обрасцу за контакт је путем везе са десне стране странице Центра за подршку. Ово је једини канал који је доступан за контактирање подршке.

Одговори на упите достављају се е-поштом. Одговор можете очекивати у року од пола сата од слања захтева.

Процес

Пријавити се

Да бисте се претплатили на ОверПлаи, морате да одете на страницу са ценама или да кликнете на један од тастера за регистрацију на почетној страници. Кликните на "Изаберите План" дугме у опису услуге коју желите - било паметну ДНС услугу или ВПН и паметни ДНС пакет.

На следећем екрану треба да одлучите да ли желите да преузмете услугу у току једног месеца или једне године.

Унесите своју адресу е-поште и затим одаберите да ли желите да платите кредитном картицом или ПаиПал-ом. Одељак за плаћање обрасца за пријаву проширује се чим изаберете начин плаћања.

Одлучио сам да платим ПаиПалом.

Фаза плаћања је прилично јасна. Ако имате промотивни код, унесите га овде. Они који плаћају кредитном картицом требају унијети детаље картице. Они који плаћају ПаиПалом само требају кликнути на дугме Претплати се да наставе. По завршетку плаћања биће вам приказана страница са захвалношћу. Важан документ у овој фази је е-маил који ћете добити да потврдите свој рачун. Да бисте активирали претплату, морате да кликнете на дугме у овој поруци е-поште.

Е-пошта такође садржи ваше корисничко име, што је ваша адреса е-поште, и генерисану лозинку. Ова лозинка није радила за мене, тако да након што сам инсталирао апликацију, морам да одем у одељак „Мој налог“ и променим лозинку пре него што бих могао да приступим.

ОверПлаи Виндовс ВПН клијент

Једном када инсталирате ВПН за Виндовс открит ћете нову пречицу на радној површини. Кликните на то да бисте отворили апликацију ОверПлаи.

Када први пут отворите апликацију, морате да унесете корисничко име и лозинку.

Када сам испробао услугу, нисам се могао пријавити док нисам отишао у подручје клијента на веб локацији и промијенио лозинку из генерисаног случајног низа знакова који су ми послани у е-поруци добродошлице.

Након што се први пут пријавите у апликацију, нећете се морати поново пријављивати. Након следећих посета, бићете преусмерени директно на главни екран апликације. То јест, осим ако се посебно не одјавите из апликације. Функцији за одлазак приступа се кроз икону која изгледа попут врата са стрелицом која излази са десне стране и налази се у горњој ивици апликације.

Картица Цоннецтион на екрану Подешавања омогућава приступ неким важним функцијама. На овој страници можете одабрати да ли желите да користите ТЦП или УДП за своје везе и имате избор портова - 443 или 1194. На овој страници можете укључити и прекидач за укидање. Ово је функција која ће спречити да се друге апликације на вашем рачунару повезују на Интернет пре него што је ВПН активна.

Велика одлука коју треба да донесете пре укључивања ВПН-а јесте одабир ВПН сервера. Да бисте дошли до листе за избор сервера, морате да кликнете на поље локације.

Листа сервера укључује метрике које приказују тренутно оптерећење на свакој машини и време стандардног обртања поруке на њу (пинг). Када притиснете Саве, тренутно одабрани сервер ће се копирати у поље локације у главном прозору апликације. Такође можете одлучити да ли ћете користити АЕС шифрирање 256-битним кључем или 128-битним кључем. Такође можете да изаберете да немате шифровање на вези.

Притисните дугме Цоннецт да бисте укључили ВПН. Једном када је веза успостављена, дугме Цоннецт прелази у дугме за искључивање. Такође ћете видети неке детаље о статусу везе.

У апликацији нема мјерача времена или протока података, тако да не требате бринути о томе да напустите ВПН.

Перформансе (тестови брзине, ДНС, ВебРТЦ и ИПв6)

Повезао сам се са ВПН-ом са локације у Шпанији и користио апликацију ОпенВПН са УДП протоколом.

Док сам повезан на лондонски сервер, пријавио сам се на сајту ИПЛоцатион.нет. Ова страница прегледава пет засебних база података о локацији. У овом случају, један сервер је пријавио да се моја ИП адреса налази у Лондону. Међутим, ниједан од преостала четворица ме није сместио тамо - две нису могле да дају ниједну локацију, једна ме је сместила негде у ЕУ, а друга ме смјестила у Фаир Лавн, Нев Јерсеи у Сједињеним Државама. Прикључио сам се на сервер у Њујорку и поново проверио са ИПЛоцатион.нет. Два панела од пет база података смјестили су моју локацију у Нев Иорк. Остала три нису знала где сам.

Користио сам иплеак.нет и доилеак.цом за тестирање на ИП и ДНС пропусте. Обоје су пријавили моју локацију као у Великој Британији. Тестови на иплеак.нет нису могли да поставе моју локацију и открили су позиве на само један ДНС сервер, који је био у непосредној близини откривене ИП адресе, а који се такође није могао поставити на географску локацију. Тестови на доилеак.цом поставили су ИП адресу у САД и открили позиве на ДНС сервере у САД.

Ово је тешка ситуација, јер ако је процена доилеак.нет тачна и моје локације није било могуће утврдити, та ситуација би ми отежала приступ услугама ограниченим за рад. Ако је доилеак.цом тачна, моја веза са сервером у Лондону не би ме увела у услуге стреаминга из Велике Британије. Међутим, није било пропуштања ИП-а које су одавале моју стварну локацију и није било позива на ДНС сервере у Шпанији да се скрене пажња на коришћење услуге идентитета за маскирање.

Стреаминг Сервицес

Тестирао сам приступ сервисима за прекоморски стреаминг током коришћења ОверПлаи ВПН услуге. То су сервиси за стриминг у Великој Британији и САД-у који ми иначе не би омогућили приступ видео снимцима из Шпаније.

Нажалост, ББЦ-јев сервер приметио је да нисам у Великој Британији и одбио ме да пустим да гледам његове емисије. ИТВ Хуб и Цханнел 4 имали су мање строге провере локације и могао сам гледати видео записе на тим локацијама захваљујући мојој вези преко ОверПлаи-а. Нетфлик УК има опсежне процедуре откривања локације и такође скенира захтеве за доказ о ВПН активности. Та страница ми не би испоручила видео записе док сам био повезан са Шпанијом преко ОверПлаи сервера у Лондону.

Када сам се повезао са ОверПлаи сервером у Миамију, био сам у прилици да гледам видео записе на Нетфлику. АБЦ је приметио ВПН, али НБЦ ме је пустио да гледам.

Покушао сам да приступим Нетфлику и другим видео-сервисима са ограниченом гео геолошком мрежом. Посебно ме занимало да ли ће ми ВПН путем Кодија приступити каналима ББЦ-а.

Нисам био у могућности да приступим видео снимцима ни са Нетфлик-ом у Великој Британији, ни са Нетфлик-ом САД-а путем Коди-ја користећи Лондон и Нев Иорк ВПН сервере ОверПлаи-а. Лондонски сервер ми је омогућио приступ директном току ББЦ Оне и ББЦ 2 преко додатка ТВПлаиер у Коди-у.

Остале платформе

Прилагођена апликација ОверПлаи доступна је за Виндовс рачунаре. Корисници Виндовс уређаја могу се одлучити и да се повежу на услугу са ППТП и Л2ТП ВПН протоколима. Те везе морају бити постављене ручно.

Корисници Мац ОС Кс система могу да инсталирају прилагођени ОпенВПН клијент или користе апликацију Туннелблицк за приступ ОпенВПН услузи. Л2ТП и ППТП се такође могу подесити ручно. Ове су опције исте за Мац ВПН, осим што ППТП није доступан.

ВПН за Андроид и иОС ВПН уређаји могу приступити ВПН-у са Л2ТП и ППТП, али те везе морају бити постављене ручно.

ОпенВПН се може поставити на рутерима ДД-ВРТ и Томато.

Остале услуге

Паметни ДНС сервис је главни производ ОверПлаи-а. Када се претплатите на ВПН, добијате и приступ паметној ДНС услузи. Понекад паметни ДНС системи имају више успеха у заобилажењу ограничења гео-локације на веб локацијама него што то чине ВПН-ови. Међутим, паметни ДНС системи не укључују шифровање и заштиту идентитета које нуде ВПН-ови. Дакле, паметна ДНС услуга неће вам пружити заштиту приликом преузимања са П2П мрежа. Такође нису баш ефикасни у заобилажењу владиних контрола приступа интернету, попут оних које су наметнуте у Кини, Ирану и Саудијској Арабији.

У зависности од ваших околности, можда ће вам бити добро да понекад користите ВПН и паметни ДНС.

Да бисте користили паметни ДНС, требате изменити поставке ДНС-а за свој обични интернет адаптер. Ово је једноставан задатак и на сајту постоје опсежна упутства која ће вас водити кроз овај задатак. Након тога морате се пријавити у клијентску област ОверПлаи веб локације. Пасица на картици Смарт ДНС ће вам рећи да ваш рачунар није постављен. Кликните на "Проверите поново" линк. Када банер постане зелени, паметни ДНС систем је на месту.

Картица Смарт ДНС у подручју клијента има одличну функцију која вам омогућава да одаберете локацију за приступ различитим локацијама. Овај објекат решава један од великих проблема са паметним услугама ДНС-а - неке веб локације, као што је Нетфлик, имају једну универзалну веб адресу. Паметни ДНС системи селективно преусмеравају ваш саобраћај на проки сервере у различитим земљама према веб локацији коју желите да посетите. Дакле, ако сте у Немачкој и желите да гледате видео записе на веб локацији ББЦ, паметни ДНС ће захтев послати преко сервера у Великој Британији. Ако затим желите да посетите веб локацију АБЦ, паметни ДНС ће тај саобраћај преусмерити преко проки сервера у САД. Не морате да номинирате земљу јер паметни ДНС систем брине о свима вама.

Бирач локације на страници Смарт ДНС на веб локацији ОверПлаи води рачуна о оних неколико околности у којима паметни ДНС систем не може да зна у којој земљи треба да се појавите. Нетфлик је пример тога. Ако сте у Немачкој и желите да приступите Нетфлик-у, паметни ДНС систем не може знати тај избор земље, јер Нетфлик.цом омогућава приступ видео стримовима у свим земљама света, осим Северне Кореје и Сирије. Тако сте поставили жељену локацију за Нетфлик у бирачу локације и тада ће ОверПлаи паметни ДНС систем ваше захтеве преусмерити преко сервера у земљи коју сте номиновали..

Тестирао сам приступ сервисима за видео стреаминг са ограниченом геолошком мрежом помоћу паметне ДНС услуге ОверПлаи и дао је боље резултате од ВПН-а. С паметним ДНС-ом сам могао да гледам видео записе на веб локацијама британске ТВ станице ББЦ, ИТВ и Цханнел 4. Такође сам могао да уђем у Нетфлик УК јер сам ту земљу номиновао за Нетфлик на бирачу локације ОверПлаи веб локације. Затим сам то подешавање пребацио у САД и добио приступ Нетфлик-у САД само уписивањем исте веб адресе као и пре када сам ушао у верзију услуге у Великој Британији. Такође сам могао да нађем на веб локацијама АБЦ и НБЦ у САД, а ВПН ми није могао да помогне.

Паметни ВПН није био тако добар у Коди-ју. Иако ме је то водило у сваки гео-ограничени канал који сам покушао, постојао је један изузетак од тог наступа. Није ме успело увести у Нетфлик ни за Велику Британију ни за САД преко Кодија.

Закључак ОверПлаи прегледа

Уживао сам у кориштењу апликације ОверПлаи. Ниво детаља у интерфејсу је управо довољан да вам омогући контролу над атрибутима ВПН-а без да морате да похађате курс мрежне технологије да бисте га користили. Информације дате на листи за избор сервера су такође сјајне, посебно за оне земље у којима компанија користи сервере на многим локацијама.

Услуга не укључује тренутни цхат разговор за комуникацију са тимом за корисничку подршку. Међутим, мојим питањима су одговорили брзо и компетентно.

свиђало ми се

 • Петодневно бесплатно пробно раздобље
 • Прихваћа ПаиПал
 • Добро за Кодија
 • П2П је дозвољен
 • Компетентна паметна ДНС услуга

Нисам био тако сигуран у то

 • Нема онлајн ћаскања за подршку

Мрзео сам

 • Не могу да уђем у Нетфлик на Коди-ју

ОверПлаи нуди добар спој паметног ДНС-а и ВПН-а. Уз употребу, типични корисник ће успоставити рутине да одлучи када ће се користити ВПН и када ће се користити паметни ДНС. Овај пакет ће вам пружити сигурност и заштиту када вам је потребна и агилност на Интернету у свако друго вријеме.

Посетите ОверПлаи »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me