Opera VPN


 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS
 • deblokira:


  • Netflix

Opera VPN je potpuno besplatni "VPN" ugrađen u radne verzije preglednika Opera. Razlog zbog kojeg smo dodali navodnike oko VPN-a je taj što je, u stvari, proxy preglednika, a ne pravi VPN. Ali hej, besplatan je, nema ograničenja podataka i općenito dobro funkcionira. Pa zašto se svađati?

ProPrivacy.com Postići
4 od 10

Sažetak

Opera je peti najpopularniji preglednik na svijetu i ima relativno malu (350 milijuna korisnika), ali vjernu bazu obožavatelja. To je velikim dijelom zbog pionirskih vrhunskih tehnologija koje su zapravo korisne, poput Opera Turbo (tehnologija kompresije dizajnirana za ubrzavanje pregledavanja weba) i ugrađene blokade oglasa.

To je brz i lagan preglednik koji se može natjecati u značajkama s Google Chromeom i Mozilla Firefoxom. Za razliku od Firefoxa i njegovih derivata, to je zatvoreni izvor.

Opera je dostupna za većinu platformi, ali je besplatni VPN sadržan samo u verzijama za Windows, masOS i Linux. Opera je u početku nudila samostalnu stvarnu VPN aplikaciju za Android, ali ona više nije dostupna. To znači da samo korisnici desktop računala mogu iskoristiti svoj besplatni VPN. U ovom pregledu OperaVPN detaljno smo pogledali različite aspekte ove usluge, uključujući: ima sigurnost i performanse. Također vam pokazujemo kako postaviti uređaj VPN na svoj uređaj!

Brza statistika

 • Nadležnost
  Hong Kong (?)
 • zemlje
  3

Opera VPN je VPN usluga koja radi s petim najpopularnijim preglednikom na svijetu, Opera je uvijek održavala malu, ali odanu bazu obožavatelja. To je velikim dijelom zahvaljujući pionirskim najsuvremenijim tehnologijama koje su zapravo korisne, poput Opera Turbo (tehnologija kompresije dizajnirana za ubrzavanje pregledavanja weba) i ugrađenoj blokadi oglasa.

S obzirom da je Opera prošle godine kupila kanadski VPN uslugu SurfEasy, malo je iznenađujuće što je Opera odlučila integrirati VPN tehnologiju u svoj vodeći preglednik. Prema riječima Stevea Kellyja, potpredsjednika marketinga u Operi, razlog poteza je poboljšati privatnost i sigurnost korisnika.

"Svi zaslužuju privatno surfati ako žele. Danas je previše teško održavati privatnost pri korištenju weba i previše ljudi ima internetske blokade na cestama, poput blokiranog sadržaja. Oslobađanjem integriranog, besplatnog i neograničenog VPN-a u pregledniku ljudima pojednostavljujemo poboljšavanje njihove privatnosti i pristup željenom sadržaju. "

Cijene i značajke

100% besplatno korištenje VPN-a u paketu s Operaom i nema ograničenja podataka. To samo po sebi čini uslugu jednim od najiskrenijih besplatnih VPN-ova u okolini. Hoće li Opera i dalje nuditi ovu razinu usluge, naravno, nagađa se svatko.

Dostupno je pet lokacija VPN poslužitelja - Kanada, SAD, Njemačka, Nizozemska i Singapur. To je više ograničeno od većine komercijalnih VPN usluga, ali hej ... besplatno je! Također obuhvaća dobar izbor popularnih lokacija VPN poslužitelja, mada vidljivo nedostaje Ujedinjeno Kraljevstvo.

To znači da nećete moći koristiti Opera za gledanje iPlayera. Nažalost, oni koji žele pristupiti američkoj verziji Netflixa također su bez sreće ... kad sam pokušao, Netflix je uspješno otkrio da imam "proxy" i odbio je igrati. Međutim, ovaj VPN može deblokirati Youtube videozapise koji su u vašoj regiji ograničeni.

Sigurnost i privatnost

Nadležnost

Opera Software ASA je norveška tvrtka s uredima u Poljskoj, Švedskoj i Kini. Od studenog 2016., međutim, uglavnom je u vlasništvu kineskog konzorcija sa sjedištem u Hong Kongu, a na čelu ga je biznismen milijarder Zhou Yahui. Gdje to ostavlja "VPN," i pod kojom je jurisdikcijom pod sobom, vrlo je nejasno.

Opera Software ASA prodao je odjeljak preglednika za potrošače kineskom konzorciju, ali čini se da to ne uključuje "VPN" infrastrukturu koja, koliko možemo reći, ostaje u rukama Opera Software ASA. No Yahui Zhou obavljao je dužnost predsjednika uprave i izvršnog direktora tvrtke od lipnja 2016. godine...

Iako je u izvještaju Freedom House-a u svijetu 2020. ocijenjena sa 100 od 100, Norveška je članica špijunskog saveza Nine Eyes pod vodstvom SAD-a i provodi opsežan domaći nadzor. Sve davatelji internetskih usluga i telekomunikacijske tvrtke dužni su šest mjeseci pohranjivati ​​zapise metapodataka i povijesti web preglednika, mada nije jasno odnosi li se to na VPN usluge.

Kina je jako zainteresirana za ograničavanje pristupa svojim građanima otvorenom internetu, a vlada domaćim nezadovoljstvom nadgledanjem internetskih foruma i platformi društvenih medija. Unatoč mnogim sumnjama, međutim, ne postoje dokazi da bi to bilo kakvo zanimanje slušati u internetskom prometu međunarodnih internetskih korisnika.

Hong Kong je tradicionalno uživao u vrlo besplatnom i otvorenom internetu, iako napetosti s kineskom vladom koja je željela pojačati kontrolu nad bivšim britanskim teritorijem izazivaju sumnju da bi on mogao biti podvrgnut pojačanom nadzoru s kopna..

Da bismo dodatno zavarali stvari, odnosi se i izjava o privatnosti za članice koje nisu članice EU-a "Opera Unite Pte. Ltd. ('Opera'), tvrtka Opera grupa" sa sjedištem u Singapuru....

Pravila o privatnosti i zapisnici

"VPN preglednika" dio Operove politike privatnosti jednostavno kaže da:

"Kada koristite našu ugrađenu VPN uslugu, ne bilježimo nikakve podatke povezane s vašom aktivnošću pregledavanja i podrijetlom mrežne adrese.."

Tehnička sigurnost

OperaVPN je proxy, a ne VPN usluga. Veze su osigurane pomoću HTTPS, sheme šifriranja koja štiti osjetljiva web mjesta, što OperaVPN čini HTTPS proxy. Budući da se temelji na Chromiumu, preglednik Opera podržava TLS 1.3. Ovo je najnovija inačica protokola, a razumno je pretpostaviti da VPN koristi i TLS 1.3.

Podrška VPN značajci malo je na putu, iako je upotreba tako jednostavna da je jedva treba. Ako se iz bilo kojeg razloga zaglavite, možete postavljati pitanja na forumima Opera.

Kako postaviti OperaVPN (Windows)

Preuzmite i instalirajte Opera VPN za Windows.

Opera omogućiti VPN

Jednom kada je softver instaliran, morate omogućiti značajku VPN tako da otvorite Izbornik -> Privatnost & sigurnosti -> VPN -> Omogući VPN. Imajte na umu da sam instalirao staru verziju Opere i trebalo mi je deinstalirati je i ponovno instalirati najnoviju verziju kako bi ova opcija postala dostupna

OperaVPN u pregledniku

Upotreba VPN-a je samo pitanje klika na oznaku "VPN" s lijeve strane trake / URL trake, odabira lokacije poslužitelja i klika na "Uključeno"

Vrijedno je napomenuti da VPN značajka izgleda vrlo slično ekstenziji preglednika SurfEasy (iako ovo teško da bi trebalo biti iznenađenje). Za razliku od tog proširenja, VPN paket bez Opera nema ograničenje podataka od 500 MB.

Ostale platforme

Opera je uklonila aplikacije Android VPN i iOS VPN iz svojih trgovina. Za razliku od značajke radne površine uključene u preglednik, ovo su bile prave VPN aplikacije. Ali to je akademsko jer više nisu dostupne.

Učinkovitost (testovi brzine, curenja DNS-a i WebRTC)

Ispitivanja brzine izvedena su na širokopojasnoj vezi od 50Mbps / 3Mbps UK koristeći TestMy.net.

Brzina preuzimanja brzine testiranja OpeaVPN Speed

Brzina prijenosa za test test brzine OperaVPN

Ovi su rezultati poprilično dobri, pogotovo ako uzmete u obzir da je usluga besplatna! Boja me impresionirala!

Postavke OperaVPN u pregledniku

Zaštita od propuštanja WebRTC sada je ugrađena. Ovo je super!

DNS razlučivost izvodi se pomoću Google DNS poslužitelja koji se nalaze u istoj zemlji kao i VPN poslužitelj na koji ste povezani. Dakle, kada je spojen na američki VPN poslužitelj, DNS rezolucija se izvodi i s američkim DNS poslužiteljima. To je dobro za geo-podmetanje.

Iz perspektive privatnosti, što se tiče Google-a, čini se da će vaši DNS zahtjevi potjecati iz Opere (a ne vaše stvarne IP adrese).

Završne misli

Besplatno je svima omiljena cijena, a na mnogo načina, besplatni VPN tvrtke Opera pruža fantastičnu uslugu (iako je stvarno proxy za preglednik, a ne VPN). Za razliku od većine besplatnih VPN usluga, neograničen je (bez ograničenja podataka) i brz. Za one koji jednostavno žele zaobići cenzuru, otkriti njihov položaj ili zaštititi njihovo pregledavanje tijekom upotrebe javnih WiFi žarišta, Opera može pogoditi samo mjesto.

to je ne, međutim, dobar izbor za sve koji koriste VPN radi zaštite svoje privatnosti, žele koristiti VPN za Netflix ili koji žele koristiti VPN za bujice.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me