Опенмаилбок.орг


ОпенМаилБок је понудио и бесплатну и плаћену верзију своје услуге, нажалост, чини се да је ОпенМаилБок тренутно без посаде и портал за пријаву тренутно не функционише, што значи да се нови корисници не могу пријавити на сервис. Добра вест је да постоји неколико алтернатива ОпенМаилБок-у, погледајте наше најсигурније клијенте е-поште и сигурне водиче за складиштење у облаку за њихову листу.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Опенмаилбок.орг
је безбедан провајдер е-поште и услуга за чување датотека са седиштем у Француској која је у власништву фирме САСУ Инитик. Сједиште у Француској није посебно утјешно из приватних разлога, због владиних и обавештајних пракси које су гладне националне власти.

Француску владу критикује Хуман Ригхтс Ватцх због њених обавезних директива о чувању података, а француски закони о надзору донесени у 2014. и 2015. години омогућавају влади да прекорачи приступ осетљивим приватним подацима без транспарентности или судског надзора.

За потрошаче који траже сигурну похрану у облаку и слање е-поште, то може бити довољно да их искључе из услуге. Међутим, ОпенМаилБок има снажну политику приватности због чега се сматра вредном алтернативом инвазивним услугама као што су Гоогле налози, Иахоо или Мицрософт.

Остатак ове рецензије заснован је на анализи његових смерница и осмишљен је тако да обавести све који можда већ имају налог и пита се да ли да настави са обнављањем своје тренутне претплате.

ОпенМаилБок.орг колико кошта?

ОпенМаилБок је пружалац услуга у облаку који обећава да ће дати приватност својим корисницима остављајући своје податке саме. Корисници се могу одлучити за бесплатни рачун са 5 ГБ простора за складиштење или премиум плаћени рачун са 500 ГБ простора за складиштење за 4,99 евра месечно (еквивалент од 5,80 долара).

Нема сумње да је 5 ГБ простора за складиштење изузетно издашно бесплатно. Међутим, вреди приметити да су откад су програмери ОпенМаилБок-а одлучили да фирму промене из непрофитне организације у друштво са ограниченом одговорношћу - број функција доступних у бесплатној услузи се смањио.

Стога, свако ко жели приступ функцијама као што су ИМАП / ПОП / СМТП, прилагођено хостинг домена и неограничени контакти, мораће да плати за пуну верзију. С друге стране, ако радо приступате својим е-маиловима путем клијента веб поште фирме - ова услуга ће можда бити вредна разматрања.

Карактеристике

Испод ћете пронаћи комплетан списак функција које су доступне са плаћеним рачуном. Међутим, вриједно је напоменути да је бесплатна услуга масивно уклоњена задња верзија са само голим основама.

  • Цлоуд стораге
  • ИМАП / ПОП / СМТП
  • Неограничени контакти
  • Неограничени календарски догађаји
  • Прилагођени домени
  • Нема огласа
  • Вебмаил платформа
  • Двофакторна аутентификација

Приватност

ОпенМаилБок.орг је базиран у Француској, што изазива одређене забринутости када је у питању приватност. Држава је дио већег уговора о надзору Нине Еиес и усвојила је бројне законе о надзору који дозвољавају државним сноопима приступ комуникацијским подацима без потребе за налогом.

Веб локација ОпенМаилБок тврди да се сви подаци о клијентима чувају на серверима у „земљама које поштују приватност“. Међутим, није посебно транспарентно где се ти сервери налазе. Услузи такође недостаје било каквих стварних техничких информација у вези са начином заштите података о клијентима.

Одлучили смо да проверимо Услове коришћења услуге (ТоС), јер нигде на њеној веб страници није постојао документ о политици приватности. ТоС јасно даје до знања да услуге ОпенМаилБок заиста подлежу француским законима, што донекле доводи у питање тврдње изнете на њеној почетној страници. Сматрамо да је Француска инвазивна надлежност за услуге приватности са седиштем у; једна од најгорих у Европи (и упоредива по гадним навикама надзора са САД-ом и Великом Британијом).

Изузетно минималан ТоС документ не садржи детаље о томе који се подаци могу потрошачима прикупити или не морају прикупљати. На својој почетној страници тврди: „Ваша приватност се поштује и ваши лични подаци се не користе у комерцијалне сврхе. Ваше право, наша дужност, ”тешко је то проверити због недостатка транспарентне законске политике приватности.

Нигде не постоји политика приватности у складу са ГДПР-ом и тешко је утврдити да ли фирма прикупља податке од корисника; укључујући у погледу података о обради плаћања. Ово је обустава услуге која се продаје као услуга приватности.

У датим околностима се препуштате поверењу фирми и не видимо прави разлог да јој верујете имајући у виду помало варљиве изјаве на њеној почетној страници.

ТоС изричито забрањује корисницима да користе услугу да „шаљу нежељене, масовне или безобзирне поруке или поруке у циљу промовисања илегалних активности или чија је намена да буду штетне или деструктивне, крше приватност или права интелектуалне својине или садрже насилне, лажне, језик или било коју другу врсту садржаја забрањену законом. "Иако то није изричито наведено, може се претпоставити да ће, уколико фирми предочи налог за извршење закона, бити у складу са спровођењем закона ако се верује да је извршена једна од тих незаконитих активности од претплатника. У ствари, компанија подсећа кориснике да могу бити одговорни:

„Не филтрирамо или не цензурирамо садржај који шаљете или добијате путем наших услуга, те стога не можемо бити одговорни за њихову дистрибуцију. Рачун који вам је дат припада вам и ви сте у потпуности одговорни за њега; не сме се под било којим околностима делити, продавати или стављати на располагање било којој трећој страни; у супротном, можете одговарати. "

Сигурност

ОпенМаилБок.орг тврди да ради на потпуно отвореном (фреемиум) софтверу и чини се да је то нека врста Уник решења за виртуелну пошту имплементирана са РоундЦубе-ом.

Међутим, нисмо успели да пронађемо доказе за код за ОпенМаилБок објављен на мрежи (нисмо га могли наћи ни на Гитхуб-у) и чини се да није ревидиран да бисмо проверили да ли је заиста сигуран.

Стога све тврдње његовог програмера Пиерре Барре-а морају бити узете са прстохватом соли. За све што тренутно знамо да би могао бити потпуно несигуран или пун страга.

Сви подаци који прелазе из вашег прегледача на портал веб поште заштићени су ХТТПС енкрипцијом, а ми смо проверили његову ТЛС безбедност помоћу Куалис ССЛ Лабс. Добра вест је да је сервис добио А +, ово је веома висока оцена која указује да ће сервис заштитити ваше податке док је у транзиту од вашег прегледача до његових сервера.

Нажалост, међутим, нисмо у потпуности могли да проверимо како се подаци чувају на његовим серверима и не помиње се да је његова веб локација коришћена енкрипцијом за поруке е-поште у мировању или да ли се та енкрипција врши у покрету..

ПГП функционалност доступна је унутар клијента веб поште, тако да корисници могу да шаљу е-пошту са енкрипцијом од почетка до краја. Ово ће уклонити све страхове о томе како се поруке е-поште чувају у мировању тако што ћете дати потпуну контролу над садржајем порука е-поште у руке пошиљаоца и примаоца.

Вриједно је напоменути да зато што је вебмаил клијент базиран на претраживачу, он трпи рањивости узроковане начином на који ЈаваСцрипт код ступа у интеракцију са вашим прегледачем. То значи да је могуће да корисници постану жртва мушкарца у средњем нападу који присиљава на њих кључеве. Као резултат, биће неопходно користити ову услугу е-поште са самосталним клијентом е-поште треће стране, као што је Тхундербирд, како би се услуга е-поште сигурно користила..

Нажалост, ИМАП и ПОП доступни су само на плаћеном рачуну, што значи да ћете се морати придржавати веб клијента ако не желите да платите.

Поставити

Добијање налога са ОпенМаилБок.орг требало би бити једноставно. Међутим, покушали смо да отворимо бесплатан налог како бисмо стекли увид у то како сервис функционише и нисмо у потпуности могли да добијемо рачун. И бесплатни и плаћени портали за пријављивање доводе вас на исту страницу и ниједан вам тренутно неће омогућити да добијете рачун.

бесплатне и плаћене верзије услуге

Ово је збуњујуће јер на његовом Твиттеру нема вести о томе да је сервис угашен. У ствари, последњих неколико порука сервиса тврди да је обустављено, али да ће ускоро бити копирано:

опенмаилбок твеет

Додуше, то је било пре десет месеци, међутим, чини се да је веб локација ажурирана и актуелна ...

Подножје веб локације Опенмаилбок

Нажалост, међутим, поступак пријаве тренутно је потпуно прекинут и нисмо могли покренути рачун. Немамо појма да ли је то привремено или је услуга тренутно недоступна новим корисницима. А то нисмо могли да сазнамо контактирајући фирму.

Подршка муштеријама

Покушали смо да контактирамо корисничку подршку како бисмо сазнали да ли постоји привремени проблем са порталом за регистрацију за ОпенМаилБок.орг. Такође смо желели да знамо да ли постојећи купци могу успешно да наставе да користе услугу.

Нажалост, програмери сајта нису успели да добијемо никакав одговор (покушали смо три пута). Из тог разлога, морамо претпоставити да ова услуга више није уплаћена и да је треба избегавати.

Закључак

ОпенМаилБок је сервис за е-пошту који је током година добио поприлично критике и похвале. Многи потрошачи су се жалили на перформансе и поузданост ове услуге е-поште, а њени тренутни проблеми сигурно звоне звона аларма.

Када је у питању приватност и сигурност, овој услузи је тешко вјеровати. Кажу да је отворени извор, али нисмо могли да нађемо доказе о објављивању кода и чини се да није био ревидиран..

Штавише, недостатак одговарајуће политике о приватности у складу са ГДПР-ом оставља вам поверење у тврдње програмера за е-пошту. А његова база у Француској далеко је од идеалне, поготово ако овде спремају е-пошту корисника.

Могуће је да нови рачуни више нису доступни, али да се постојећи налог и даље може користити. Међутим, у датим околностима, препоручујемо постојећим купцима да прескоче брод на поузданији и поузданији сервис (на тржишту постоје јефтиније услуге које су много транспарентније).

Ова услуга нема корисничку подршку, а могуће је и да ако платите за обнову постојеће претплате - услуга може изненада да се искључи ван мреже и можете изгубити новац.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me