Zasebnost NortonWiFi


 • Cenitev

  Od 4,16 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
5.5 od 10

Povzetek

Norton WiFi Privacy je nova Nortonova virtualna zasebna mreža (VPN), svetovno znane protivirusne družbe Symantec. To je poceni storitev VPN, ki bi morala biti zaradi velikosti in obsega podjetja (in izkušenj z IT-varnostjo) vrhunska. Ali se bo upodobil tej podobi?

Ogledala sem se naokoli, ker pa je Norton WiFi zasebnost tako nova, je malo več. Resnično ne vem, kaj lahko pričakujem od tega novega VPN-ja. Glede na to, da ga ustvarja tako veliko ime, bi človek pričakoval, da bo nepremočljiv, kar zadeva varnost in zasebnost. Navdušen sem, da postavim to VPN skozi njene korake, zato se pojdimo takoj.

Hitre statistike

 • Pristojnost
  ZDA (Amerike) ali Velika Britanija (povsod drugje)
 • Hkratne povezave
  5
 • Države
  29

Lastnosti

Skupaj strežniki 1500
Hkratne povezave 5
Države 29
Goli kovinski ali virtualni strežniki 1200 strežnikov je virtualnih

Norton WiFi Privacy VPN je nova storitev globalnega informacijskega podjetja Symantec. Ima stranke po meri za Windows, Android, Mac in iOS. Trenutno ni na voljo VPN odjemalca Linuxa. Čeprav je tako nov, Norton VPN uporabnikom omogoča dostop do omrežja strežnikov v 26 državah (z vsaj dvema strežnikoma na vsaki lokaciji). Resnično to ni največ lokacij, kar smo jih kdaj videli od naštetih cen. Kljub temu je za razmeroma novo storitev impresiven.

Aplikacije za Windows VPN in Android VPN (tiste, ki sem jih preizkusil) imajo profesionalne funkcije, kot so zaščita pred uhajanjem sistema domenskih imen (DNS), stikalo za zaustavitev in samodejno povezovanje.

Norton WiFi zasebnost »

Hitrost in zmogljivost

VPN sem preizkusil na internetni povezavi s 50 Mbps. Preizkusil sem strežnike Združenega kraljestva in Nizozemske s testnih strežnikov, ki se nahajajo v Veliki Britaniji (na testmy.net). Ameriški VPN strežnik je bil preizkušen s testnega strežnika (tudi na testmy.net) v New Yorku. Hitrost se mi je zdela precej velika in veliko boljša, kot trdijo drugi pregledi (kar naj bi pomenilo, da je Norton nadgradil svoje strežnike, odkar so drugi pregledovalci testirali storitev). Vendar pa so bile hitrosti nekoliko višje in nižje v primerjavi z mojimi rezultati baznega testa, ameriški strežnik pa je bil zagotovo najspornejši od tistih, ki sem jih testiral. Lahko bi bilo bolje, vendar ne najslabše, kar sem jih že dolgo preizkusil.

Nortonvpn DownloadsNortonvpn Naloži

Kot lahko vidite, čeprav je prišlo do padca hitrosti, je Norton WiFi zasebnost dovolj hiter, da se pretaka v HD. Na splošno so me navdušili hitrosti, ki jih je zagotavljal Norton VPN.

Preskusi tesnosti

Ugotovil sem, da ni nobenega puščanja internetnega protokola (IP) z uporabo zasebnosti Norton WiFi. Poleg tega, kljub temu, da je ipleak.net zaznal približno 40 naslovov DNS, je dobra novica, da sem lahko ugotovil, da Norton posreduje tem rezultatom. Kljub temu, da zasebnost Norton WiFi zasebnosti ne uporablja lastnih strežnikov za obravnavo zahtev DNS, ker so proxy, to ni varnostno vprašanje.

Še več dobre novice je, da nisem naletel na puščanje spletnega komunikacijskega sporočila v realnem času (WebRTC) ali na različico Internet Protocol (različica 4) (IPv4). Na žalost nisem mogel preizkusiti puščanja IPv6, ker moj ISP ne zagotavlja povezav IPv6.

Cena

1 mesec

4,16 USD
na mesec

Norton VPN je zelo ugodna storitev, ki je zagotovo ne bi šteli za drago. V času pisanja je na prodaj, kar že znižuje že sprejemljive cene. Kot večina VPN-ov lahko tudi Norton WiFi zasebnost kupite mesečno ali letno. Obstajajo štirje načrti: načrt ene naprave, pet naprav, načrt desetih naprav in kombinacijski načrt (ki omogoča dostop do VPN in Norton Security Suite).

Vse te cene so primerne, tako da dokler Norton VPN zagotavlja raven storitve, ki jo pričakujemo od vrhunske storitve VPN v tem dnevu in starosti, bi bilo morda vredno razmisliti.

Garancija za vračilo denarja

Norton VPN ponuja naročnikom 60-dnevno garancijo vračila denarja. To pomeni, da lahko naročniki temeljito preizkusijo varnost Norton WiFi v izjemno razumnem preskusnem obdobju. Poleg tega ljudje, ki se naročijo na Google Play (na različico Android), dejansko dobijo sedemdnevno brezplačno preskusno različico. Zmedeno morajo uporabniki uporabljati Google Play, da "kupijo" aplikacijo na običajen način. Vendar denar dejansko ne zapusti vašega računa šele sedem dni kasneje. Če prekličete prej, Trgovina Play ne zaračuna nobenega denarja.

Možnosti plačila

Za Norton VPN lahko plačate s kreditno kartico ali PayPal. Na žalost Norton ne sprejema plačila z bitcoini, kar je škoda. Če je plačevanje VPN z večjimi stopnjami anonimnosti zaskrbljujoče, Norton VPN verjetno ni za vas.

Kaj je zasebnost Nortona WiFi?

Zasebnost Norton WiFi je ime Nortonove storitve virtualnega zasebnega omrežja. Kot druge VPN-je tudi to odlična rešitev zgoraj omenjene težave. Norton WiFi s šifriranjem vseh podatkov na prenosnem računalniku ali mobilni napravi varuje vse vaše podatke od drugih uporabnikov WiFi.

Kljub imenu zasebnosti Witon WiFi se ne zavajajte. Ta storitev je popoln VPN, ki bo tudi prikril vašo lokacijo, vam omogočil premagovanje geo-omejitev in vaše podatke varoval pred radovednimi očmi ponudnikov internetnih storitev (ISP), najemodajalcev, delodajalcev in vlade.

Enostavnost uporabe

Norton WiFi zasebnost VPN je na voljo na vseh najbolj priljubljenih platformah, vključno z Windows, Mac, iOS in Android. Za Linux ni na voljo.

Android

Aplikacija Android je zelo podobna namizni aplikaciji Windows in ima vse enake funkcije. Ena osupljiva stvar zasebnosti Norton WiFi je, da ima vgrajen blokator oglasov. To je super funkcija za uporabnike Android, ki se želijo izogniti oglasom. Zaradi dejstva, da Google Play Store nima blokatorjev oglasov za Android, je ta VPN odlična rešitev. To je tudi eno redkih VPN-jev, ki ima to funkcijo.

Vse skupaj je programska oprema Android zaradi svoje preproste in barvite zasnove zelo enostavna in prijetna za uporabo. Poleg tega se bo Norton VPN samodejno povezoval vsakič, ko se pridružite nezaupnemu javnemu omrežju WiFi. Kot takšna je Norton WiFi zasebnost posebej dobro zasnovana kot dobra možnost za varnost WiFi.

Druge / brezplačne storitve

Norton poleg zasebnosti WiFi WiFi prodaja protivirusni in varnostni paket s spletno varnostno kopijo. To je mogoče kupiti v treh različnih paketih (standard, deluxe in premium). V paketu je lahko tudi storitev VPN (za eno napravo).

Storitev za stranke

Podpora zasebnosti Witon WiFi je na voljo na več načinov. 24/7 podpora za klepet v živo je na voljo na spletni strani Norton. Vendar pa ta klepet v živo velja za vse izdelke Norton, ne le za storitev VPN. Podpora za klepet v živo je tako zelo omejena. Ta funkcija na večini VPN-jev ljudem omogoča hiter odgovor na težave, povezane z VPN. To ne velja za zasebnost Norton WiFi, katere podporno osebje o VPN ne ve popolnoma nič.

Prosila sem agenta za klepet v živo, da mi je povedal preproste podrobnosti o politiki zasebnosti, kot so: Ali zasebnost Norton WiFi vodi dnevnike povezav? Dobra novica je, da Norton prevzame vašo telefonsko številko in vam pokliče podatke s podrobnostmi. Vendar pa je to zelo neprijetno, če ste zaposleni, saj preprosto ne veste, kdaj boste klicali..

Podpora po e-pošti

Na srečo je možno komunicirati preko e-pošte. Vendar boste morali iti na klepet v živo, da boste zahtevali, da vam pošljejo e-pošto. S tem e-poštnim sporočilom lahko odgovorite in začnete pogovor s podporo. Težko idealen, vendar je vsaj možen. Na splošno se mi zdi, da je podpora z Nortonom okorna, naporna in pretirano težka.

Ja, možnost povratnega klica je dobro. Vendar je z drugimi VPN možno vprašati nekaj takega: "Kako lahko odblokiram turnir na odprtem tenisu?" in prejeti odgovor na kraju samem (vključno z navedbo naslova namenskega strežnika za pretakanje dogodka). To ni raven storitve, ki jo dobite pri Nortonu.

V resnici sem se vrnil k Nortonu s številnimi vprašanji, da bi videl, če bi kak drug agent vedel več. Ugotovil sem, da vedno znova ničesar ne vedo.

V enem od svojih blogov o VPN-jih Norton pravi naslednje:

"Če ste v dvomih, se ne bojite poslati e-poštne storitve in začnite postavljati vprašanja. Podjetja, ki so uglednejša, je večja verjetnost, da bodo takoj odgovorila na vaša vprašanja. "

Na žalost je precej očitno, da je to nekaj, kar je Norton pozabil dejansko uporabiti za svojo storitev VPN.

Zasebnost in varnost

Norton ima sedež na Irskem, kar je na splošno precej problematično glede zakonov o hrambi podatkov. Irska je že tradicionalno zelo huda lokacija za hrambo podatkov, kar sedem let vodi evidenco o elektronskih komunikacijah. Od leta 2007 se je hranjenje podatkov na Irskem izvajalo s polnim soglasjem EU. Na ciljni strani za svojo politiko zasebnosti piše Norton,

"Če živite v evropskem gospodarskem prostoru, je upravljavec vaših podatkov Symantec Limited, Irska, ki ima glavno mesto poslovanja v Ballycoolin Business Park, Blanchardstown, Dublin 15, Irska."

Vendar v Nortonovi licenčni pogodbi za uporabnike jasno piše, da bodo za uporabnike ZDA in Latinske Amerike veljali ameriški zakoni. Za preostali svet bodo veljali zakoni Združenega kraljestva. To pomeni, da ne glede na to, kje prebivate, je za naročilo na zasebnost VPN za zasebnost WiFi podvržena zelo invazivna zakonodaja; bodisi v ZDA (z nalogami in odredbami) ali v Veliki Britaniji (s Snooperjevo listino in obveznim hrambo podatkov).

Poleg tega (kot lahko vidite) trditev ciljne strani, da se podatki nadzorujejo z Irske (za članice EU), ni v skladu s tem, kar piše v uporabniškem sporazumu.

Šifrirni protokoli

Zasebnost Norton WiFi je standardno OpenVPN za Android in Windows. Uporabniki ne dobijo možnosti za uporabo drugih protokolov. Spoznati Nortonovo šifriranje je bilo kot pridobivanje krvi iz kamna. Agenti za podporo strankam so mi lahko povedali le, da gre za AES-256. Poslal sem trdna e-poštna sporočila in po štirih dneh mi je uspelo dobiti odgovore, ki jih želim.

Na žalost, ko sem končno prejel podrobnosti o izvajanju OpenVPN-a, sem ugotovil, da ga primanjkuje zaradi šibkega stiskanja roke (RSA 1024). Znano je, da je stisk roke že slabih sedem let šibek, kar pomeni, da šifriranje v zasebnosti Norton WiFi ne more veljati za varno. Popolnoma jasno: tukaj na ProPrivacy.com menimo, da je stisk roke RSA 2048 minimalni spec, da se VPN šteje za varno.

Politika zasebnosti

Zasebnost Nortona WiFi trdi, da je nič VPN. Jasno piše, da gre za virtualno zasebno omrežje brez dnevnika na svojem spletnem mestu. Vendar sem v licenčni pogodbi ugotovil, da za uporabnike zasebnosti Norton WiFI velja zasebna politika zasebnosti kot za druge uporabnike izdelkov Norton. Prenesel sem to politiko zasebnosti in žalostno sem ugotovil, da Norton hrani naslednje:

"Informacije o vašem računalniku ali napravi, vključno z vrsto in nastavitvami brskalnika, IP naslovom in podatki o prometu, ki se nanašajo na vašo internetno povezavo."

Tako je nemogoče ugotoviti, ali je Norton VPN resnično nič zapisovan VPN. Zdi se, da bi upoštevanje politike zasebnosti po nominalni vrednosti pokazalo, da sploh ni nič dnevnikov. To je zelo problematično in verjetno zato Norton to oglašuje kot Norton WiFi zasebnost v nasprotju z NortonVPN. Na splošno šifriranje in politika zasebnosti pomenita, da ta VPN v resnici ni dobra možnost za kaj drugega kot ostati varen na javnem WiFi. Kot tak je primerno imenovan.

Poleg tega Norton v licenčni pogodbi od uporabnikov zahteva, da ne uporabljajo VPN na kateri koli od naslednjih načinov:

"Kršijo katere koli veljavne zakone ali druge predpise ali spodbujajo kršitev vseh veljavnih zakonov ali drugih predpisov.

Za nalaganje, objavo ali kako drugače pošiljanje vsebine, do katere nimate pravice ali ki bi drugače kršila pravice intelektualne lastnine katere koli strani.

Na način, ki krši ali krši katero koli zasebnost, intelektualno lastnino, zaupnost ali pogodbene ali druge pravice."

Glede na to tega VPN-ja ne bi smeli uporabljati za vrstniške (P2P) ali hudourniške napade. Prvič, zasebnost Norton WiFi ni dovolj varna, da bi zagotovila vašo zasebnost, in drugič, politika zasebnosti pušča veliko vprašanje o storitvi.

Končne misli

Zasebnost Nortona WiFi je zasebna zasebna omrežja (VPN). Omogoča hitrosti v redu, ki so sicer dovolj hitre, da se lahko pretakajo v HD-jih nekoliko navzgor in navzdol (zlasti na ameriškem strežniku). Vendar me tako politika zasebnosti kot šifriranje na platformi zebeta. Mogoče je, da čezmejna Nortonova politika zasebnosti ne opravlja storitve VPN. Kakorkoli že, politika zasebnosti uporabnike ogroža. Poleg tega sem ugotovil, da podpora strankam za zasebnost VPN za zasebnost Norton WiFI manjka. Podpora strankam je v industriji VPN zelo pomembna in lahko poveča ali zmanjša uporabnost storitve.

Za zaključek je to VPN, ki se trži kot rešitev za zasebnost WiFi, in prav je tako. Nortonov VPN bo zaustavil hekerje, da bi "vohali" vaš promet, ko ste prijavljeni na katero koli javno dostopno točko WiFi. Če ga kupujete letno, je zelo poceni VPN, ki vas bo varoval, medtem ko boste povezani z javnim WiFi. Če bi Norton razvil svojo politiko zasebnosti, nadgradil na RSA 2048 in našel način, kako učinkovito uporabnikom pomagati, bi bil to precej osupljiv VPN. Za zdaj pa nova storitev VPN ostaja večinoma veliko vprašanje.

Norton WiFi zasebnost »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me