NortonWiFiPrivacy


 • cijena

  Iz $ 4.16
  / mjesec

ProPrivacy.com Postići
5.5 od 10

Sažetak

Norton WiFi privatnost nova je Norton Virtual Private Network (VPN) usluga, svjetski poznate antivirusne tvrtke Symantec. To je jeftina VPN usluga, koja bi zbog veličine i opsega tvrtke (i njezinog iskustva u IT sigurnosti) trebala biti vrhunska. Hoće li se ispuniti ta slika?

Pogledao sam oko sebe, ali, budući da je privatnost Witon-a WiFi tako nova, malo je toga za nastaviti. Kao takav, doista ne znam što bih očekivao od ovog novopristiglog VPN-a. S obzirom da ga čini tako veliko ime, moglo bi se očekivati ​​da bude vodonepropusan kad je riječ o sigurnosti i privatnosti. Uzbuđen sam što ću ovaj VPN staviti njegovim tempom, pa zaronimo pravo.

Brza statistika

 • Nadležnost
  SAD (Amerika) ili Velika Britanija (svugdje drugdje)
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  29

Značajke

Ukupno poslužitelja 1500
Istovremene veze 5
zemlje 29
Goli metal ili virtualni poslužitelji 1200 poslužitelja je virtualno

Norton WiFi Privacy VPN nova je usluga globalne IT tvrtke za sigurnost Symantec. Ima prilagođene klijente za Windows, Android, Mac i iOS. Trenutačno nije dostupan vlastiti Linux VPN klijent. Iako je toliko nov, Norton VPN korisnicima omogućuje pristup mreži poslužitelja u 26 zemalja (s najmanje dva poslužitelja na svakoj lokaciji). Doduše, ovo nisu najviše lokacije koje smo ikada vidjeli po navedenim cijenama. Ipak, za relativno novu uslugu impresivna je.

Aplikacije za Windows VPN i Android VPN (one koje sam testirao) imaju profesionalne značajke kao što su zaštita od curenja domena (DNS), preklopnik za zaustavljanje i automatsko povezivanje.

Norton WiFi privatnost »

Brzina i performanse

Ispitao sam VPN na 50 Mbps vlaknoj internetskoj vezi. Ispitao sam servere iz Velike Britanije i Nizozemske s testnih servera smještenih u Velikoj Britaniji (na testmy.net). Američki VPN poslužitelj testiran je s testnog poslužitelja (također na testmy.net) u New Yorku. Pronašao sam da su brzine prilično velike i puno bolje nego što tvrde druge recenzije (što pretpostavljam da znači da je Norton nadogradio svoje poslužitelje od kada su drugi recenzenti testirali uslugu). Međutim, brzine su bile malo gore i dolje u usporedbi s mojim rezultatima baznog testa, a američki poslužitelj bio je definitivno najsporiji od onih koje sam testirao. Moglo bi biti i bolje, ali ne i najgore što sam ikad dugo testirao.

Nortonvpn DownloadsNortonvpn Uploads

Kao što vidite, iako je došlo do pada brzina, Norton WiFi privatnost dovoljno je brza da struji u HD rezoluciji. Sveukupno su me impresionirale brzine koje je pružao Norton VPN.

Testovi propuštanja

Otkrio sam da nema propuštanja internetskog protokola (IP) pomoću Norton WiFi privatnosti. Pored toga, unatoč činjenici da je ipleak.net otkrio oko 40 DNS adresa, dobra je vijest da sam uspio utvrditi da Norton približava te rezultate. Kao takav, uprkos činjenici da Norton WiFi privatnost ne koristi vlastite poslužitelje za obradu DNS zahtjeva, jer su proxy, to nije sigurnosna briga..

Dobra vijest je da nisam naišao na propuštanje Web RealTC vremena (WebRTC) ili na Internet Protocol verziju 4 (IPv4). Nažalost, nisam uspio testirati IPv6 propuste jer moj ISP ne pruža IPv6 veze.

Cijena

1 mjesec

$ 4.16
na mjesec

Norton VPN usluga je vrlo povoljne cijene, što se sigurno ne može smatrati skupom. U trenutku pisanja oglasa je u prodaji, što već sada snižava cijene još više. Kao i većina VPN-ova, Norton WiFi privatnost možete kupiti mjesečno ili godišnje. Postoje četiri plana: plan jednog uređaja, plan pet uređaja, plan deset uređaja i kombinirani plan (koji omogućuje pristup VPN-u i Norton Security Suite-u).

Sve su ove cijene razumne, pa dok Norton VPN pruža razinu usluge koja se očekuje od vrhunske VPN usluge u današnji dan i dob, tada bi moglo biti vrijedno razmotriti.

Povrat novca zagarantovan

Norton VPN nudi pretplatnicima 60-dnevno jamstvo povrata novca. To znači da pretplatnici mogu temeljito testirati Norton WiFi sigurnost tijekom izuzetno razumnog probnog razdoblja. Nadalje, ljudi koji se pretplate putem Google Play-a (na verziju Android-a) zapravo dobivaju sedam dana besplatnog probnog razdoblja. Zbunjujuće su korisnici koji koriste Google Play da bi "kupili" aplikaciju na uobičajeni način. Međutim, novac zapravo ne napušta vaš račun do sedam dana kasnije. Ako otkažete prethodno, Play Store ne naplaćuje novac.

Načini plačanja

Za Norton VPN možete platiti kreditnom karticom ili PayPal-om. Nažalost, Norton ne prihvaća plaćanje bitcoin-om, što je šteta. Ako je plaćanje VPN-a pomoću veće razine anonimnosti briga, Norton VPN vjerojatno nije za vas.

Što je Norton WiFi privatnost?

Norton WiFi privatnost naziv je Nortonove usluge virtualne privatne mreže. Kao i drugi VPN-ovi, savršeno je rješenje gore spomenutog problema. Šifriranjem svih podataka na prijenosnom računalu ili mobilnom uređaju, Norton WiFi privatnost osigurava sve vaše podatke od drugih korisnika WiFi.

Unatoč imenu Norton WiFi privatnost, nemojte se zavaravati. Ova je usluga puna VPN koja će također prikriti vašu lokaciju, omogućiti vam prevladavanje geo-ograničenja i vaše podatke čuvati od znatiželjnih očiju davatelja internetskih usluga (ISP-a), iznajmljivača, poslodavaca i vlade.

Jednostavnost korištenja

Norton WiFi privatnost VPN dostupan je na svim najpopularnijim platformama, uključujući Windows, Mac, iOS i Android. Nije dostupan za Linux.

Android

Aplikacija Android vrlo je slična aplikaciji za radnu površinu sustava Windows i ima sve iste značajke. Jedna fantastična stvar o Norton WiFi privatnosti je da ima ugrađen blokator oglasa. Ovo je fenomenalna značajka za Android korisnike koji žele izbjeći reklame. Zbog činjenice da Google Play Store nema blokade oglasa za Android, ovaj VPN je izvrsno rješenje. To je također jedno od rijetkih VPN-ova koje imaju ovu značajku.

Sve u svemu, Androidov softver je vrlo jednostavan i ugodan za korištenje zbog svog jednostavnog i šarenog dizajna. Pored toga, Norton VPN automatski će se povezati svaki put kad se pridružite nepouzdanoj javnoj WiFi mreži. Kao takva, Norton WiFi privatnost posebno je dobro osmišljena da bude dobra mogućnost zaštite WiFi.

Ostale / besplatne usluge

Uz Norton WiFi privatnost, Norton prodaje antivirusni i sigurnosni paket s mrežnom sigurnosnom kopijom. To se može kupiti u tri različita paketa (standard, deluxe i premium). Također ga možete povezati s VPN uslugom (za jedan uređaj).

Služba za korisnike

Podrška za privatnost Witona WiFi pruža se na nekoliko načina. 24/7 podrška uživo dostupna je na web stranici Norton. Međutim, ovaj razgovor uživo je za sve Norton proizvode, a ne samo VPN uslugu. Kao takva, podrška uživo chat je doista vrlo ograničena. Ova značajka na većini VPN-ova omogućava ljudima da dobiju brze odgovore na probleme koji se tiču ​​VPN-a. To se ne odnosi na Norton WiFi privatnost, čije osoblje za podršku ne zna apsolutno ništa o VPN-u.

Zamolio sam agenta za razgovor uživo da mi kaže jednostavne detalje o politici privatnosti poput: Da li Norton WiFi privatnost vodi bilo kakve zapise veza? Dobra vijest je da Norton uzima vaš telefonski broj i uzvraća vam detalje. Međutim, ovo je prilično nezgodno ako ste zauzeta osoba, jer jednostavno ne znate kada ćete dobiti poziv.

Podrška putem e-pošte

Srećom, moguće je komunicirati putem e-maila. Međutim, morat ćete ići na live chat kako biste zahtijevali da vam pošalju e-poštu. Pomoću te e-pošte možete odgovoriti i započeti razgovor podrške. Teško idealno, ali barem je moguće. Sve u svemu, smatrao sam da je podrška Nortonu glomazna, zamorna i pretjerano teška.

Da, mogućnost povratnog poziva je dobro. Međutim, s ostalim VPN-ima moguće je pitati nešto poput: "Kako mogu deblokirati Open Tennis turnir?" i dobiti odgovor na licu mjesta (uključujući davanje adrese posebnog poslužitelja za streaming događaja). Ovo nije razina usluge koju dobivate s Nortonom.

Zapravo, vratio sam se u Norton s nizom pitanja da vidim hoće li neki drugi agent znati više. Otkrio sam da ne znaju ništa više i opet.

Na jednom od svojih blogova o VPN-ovima, Norton kaže sljedeće:

"Kad ste u nedoumici, ne bojite se poslati e-poštu korisničkoj službi i početi postavljati pitanja. Tvrtke koje su uglednije, vjerojatnije su da će odmah odgovoriti na vaša pitanja. "

Nažalost, prilično je očito da je to nešto što je Norton zaboravio zapravo implementirati za svoju VPN uslugu.

Privatnost i sigurnost

Norton ima sjedište u Irskoj, što je općenito prilično problematično za zakone o zadržavanju podataka. Irska je tradicionalno bila veoma teška lokacija za čuvanje podataka, čuvajući evidenciju elektroničkih komunikacija u arhivi sedam godina. Od 2007. godine, čuvanje podataka u Irskoj prakticirano je uz potpunu suglasnost EU-a. Na odredišnoj stranici za politiku privatnosti piše Norton,

"Ako živite u Europskom gospodarskom prostoru, kontrolor vaših podataka je Symantec Limited, Irska, čije je glavno mjesto poslovanja u poslovnom parku Ballycoolin, Blanchardstown, Dublin 15, Irska."

Međutim, u Nortonovom ugovoru o licenci za korisnike jasno stoji da će se američki i latinoamerički korisnici podvrgavati američkim zakonima. Dok će ostatak svijeta biti podložan britanskim zakonima. To znači da bez obzira na to gdje živite, pretplata na Norton WiFi privatnost VPN podliježe vrlo invazivnim jurisdikcijama; bilo onih u SAD-u (s potjernicama i naredbama za ispražnjenje) ili u Velikoj Britaniji (sa Snooperovom poveljom i obveznim čuvanjem podataka).

Uz to (kao što vidite) tvrdnja odredišne ​​stranice da su podaci pod nadzorom Irske (za članice EU) u suprotnosti je s onim što piše u korisničkom ugovoru.

Protokoli šifriranja

Norton WiFi privatnost standardno je s OpenVPN-om i za Android i za Windows. Korisnici ne mogu koristiti bilo koji drugi protokol. Saznati o Nortonovom šifriranju bilo je poput vađenja krvi iz kamena. Agenti za korisničku podršku mogli su mi reći samo da je to AES-256. Poslao sam čvrstu e-poštu i nakon četiri dana uspio sam dobiti odgovore koje sam želio.

Nažalost, kad sam konačno dobio detalje o implementaciji OpenVPN-a, otkrio sam da mu nedostaje zbog slabog stiska ruku (RSA 1024). Zna se da je taj rukovanje slab već otprilike sedam godina, što znači da se enkripcija na Norton WiFi privatnosti ne može smatrati sigurnom. Da budemo potpuno jasni: ovdje na ProPrivacy.com smatramo da se stisak ruke RSA 2048 smatra minimalnim specifikacijama da se VPN smatra sigurnim..

Pravila o privatnosti

Norton WiFi privatnost tvrdi da je nula VPN-a. Jasno piše da se radi o virtualnoj privatnoj mreži bez dnevnika na svojoj web stranici. Međutim, u ugovoru o licenciranju otkrio sam da korisnici Norton WiFI privatnosti podliježu istim pravilima o privatnosti kao i ostali korisnici Norton proizvoda. Preuzeo sam tu politiku privatnosti i bilo je tužno kad ustanovim da Norton drži sljedeće:

"Informacije o vašem računalu ili uređaju, uključujući vrstu i postavke preglednika, IP adresu i podatke o prometu koji se odnose na vašu internetsku vezu."

Stoga je nemoguće utvrditi je li Norton VPN zaista nula evidentira VPN. Ako se uzme u obzir da je politika privatnosti po nominalnoj vrijednosti otkriva da uopće nije nula zapisnika. Ovo je vrlo problematično i vjerojatno je razlog zašto ga Norton reklamira kao Norton WiFi privatnost za razliku od NortonVPN-a. Sveukupno, šifriranje i pravila o privatnosti znače da ovaj VPN zaista nije dobra opcija za bilo šta drugo osim za sigurnost na javnom WiFi-u. Kao takav, prikladno je imenovan.

Osim toga, Norton u ugovoru o licenci traži od korisnika da ne koriste VPN na bilo koji od sljedećih načina:

"Kršeći bilo koje primjenjive zakone ili propise ili promičući kršenje bilo kojeg važećeg zakona ili propisa.

Za prijenos, objavu ili na drugi način prosljeđujete sadržaj na koji nemate pravo ili koji bi na drugi način povrijedio prava intelektualnog vlasništva bilo koje stranke.

Na način koji krši ili krši bilo kakvu privatnost, intelektualno vlasništvo, povjerljivost ili ugovorna ili druga prava."

S tim na umu, ovaj VPN ne smije se koristiti za peer-to-peer (P2P) ili bujicu. Prvo, Norton WiFi privatnost nije dovoljno sigurna da jamči vašu privatnost, i drugo, pravila o privatnosti ostavljaju ogroman upitnik na usluzi.

Završne misli

Norton WiFi privatnost je VPN koji čini minimalni minimum. Omogućuje OK brzine koje su, iako dovoljno brze za strujanje u HD-u, malo gore i dolje (posebno na američkom poslužitelju). Međutim, i politika privatnosti i enkripcija na platformi ostavljaju me hladnim. Moguće je da prekoračna Norton politika privatnosti ne čini pravdu VPN-a. Međutim, kako stoji, politika privatnosti ostavlja ogromne rizike. Otkrio sam da nedostaje korisnička podrška za Norton WiFI privatnost VPN. Korisnička podrška vrlo je važna u VPN industriji i može poboljšati korisnost usluge.

Zaključno, ovo je VPN koji se prodaje kao WiFi rješenje o privatnosti, i to s pravom. Nortonov VPN zaustavit će hakeri da 'njuše' vaš promet kad ste prijavljeni na bilo koji javni WiFi žarišnu točku. Ako se kupuje na godišnjem nivou, to je vrlo jeftin VPN koji će vam osigurati sigurnost dok ste povezani na javni WiFi. Ako Norton razvrsta svoju politiku privatnosti, nadogradnje na RSA 2048 i pronađe način kako da efikasno pomogne svojim korisnicima, to bi bio poprilično strašan VPN. Za sada, međutim, nova VPN usluga uglavnom ostaje veliko pitanje.

Norton WiFi privatnost »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me