NordVPN

 • cijena

  Iz $ 3,49
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • MacOS

  • Android

  • iOS

  • Windows
 • deblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

NordVPN je VPN pružatelj usluga bez dnevnika sa sjedištem u Panami. Ove godine NordVPN je osvojio najvjerniju nagradu od svih njih - našu najbolju ukupnu nagradu VPN. Nagrade ProPrivacy.com brzo su postale zlatni standard u industriji, a svi se dobavljači bore za prvo mjesto. Nastavite čitati našu NordVPN recenziju da biste saznali zašto je NordVPN proglašen najboljim iz ove skupine ove godine.

ProPrivacy.com Postići
10 od 10

Sažetak

NordVPN nema pravila o zapisivanju, sigurnosne značajke fantasitc-a i mogućnost deblokiranja sadržaja. Zbog svega toga, jedan od najboljih VPN izbora vani. Ima značajke poput dvostrukog VPN-a, VPN-a preko Tor-a, zaštite od zlonamjernog softvera temeljenog na DNS-u, pametnog DNS-a i više, a sve je to dio vrlo povoljnog paketa..

Brza statistika

 • Nadležnost
  Panama
 • Istovremene veze
  6
 • zemlje
  62
 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  70.28 Mb

S televizijskim oglasima u prazno vrijeme i sponzorskim ugovorima s svjetskim brandovima poput Liverpoolovog nogometnog kluba, ovih dana NordVPN je vjerojatno najprepoznatljivije ime u industriji i prvo koje se ograncilo u glavnu svijest. NordVPN sigurno govori razgovor, ali mogu li oni hodati? Hajde da vidimo...


Cijena

NordVPN ima samo jedan plan „all-in“ računa, iako su „skupni“ planovi dostupni za skupne kupnje. Ako se dugo prijavljujete, ovaj VPN postaje pristupačniji, a iako je ovo jeftin VPN, jedan je od najboljih na tržištu. NordVPN nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca. Također nudi 3-dnevnu besplatnu probnu inačicu za korisnike desktop računala i 7-dnevnu besplatnu probnu inačicu za svoje mobilne aplikacije.

36 mjesec

125,64 USD naplaćuje se svake 3 godine

70% popusta

$ 3,49
na mjesec

24 mjeseca

119,76 dolara naplaćuje se svake 2 godine

58% popusta

$ 4,99
na mjesec

12 mjeseci

83,88 USD naplaćuje se svake godine

41% popusta

$ 6,99
na mjesec

1 mjesec

$ 11,95
na mjesec

Prihvaća plaćanje putem kreditne / debitne kartice. Također prihvaća Bitcoin koji omogućava potencijalno anonimno plaćanje. Međutim, kao i uvijek, imajte na umu da će NordVPN znati vašu pravu IP adresu bez obzira na to.

Podržane platforme za plaćanje


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

Otključava li NordVPN Netflix?

Bez obzira radi li se o značajci Smart Play ili ne, široki raspon streaming usluga, uključujući Netflix i BBC iPlayer, besprijekorno rade s VPN-om povezanim u sustavu Windows i upotrebom starijeg Mac OSX OpenVPN klijenta.

Međutim, iako NordVPN kaže da je Smart Play omogućen u svim svojim aplikacijama, nismo mogli deblokirati američki Netflix koristeći njegovu novu macOS IKEv2 aplikaciju ili njezin dodatak Firefox. Ovaj VPN također će deblokirati Youtube videozapise koji su u vašoj regiji ograničeni.

Ubrzati

Sada smo poboljšali naš algoritam za testiranje brzine za obračun VPN usluga poput NordVPN čiji softver odabire najbolji poslužitelj za svoje korisnike koji nude poboljšane brzine. To pruža mnogo pravedniju usporedbu između ove vrste postavljanja i usluga koje se uravnotežuju na više poslužitelja na određenoj lokaciji.

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

ProPrivacy.com SpeedTest (max / rafala) 227,03 284,91 556,2
Otkriveno je istjecanje IPv6?
Otkriveno je curenje WebRTC-a?
ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno) 70,28 82,77 63,92
Otkriveno je istjecanje IPv4?
Ograničenja podataka
Ograničenja propusne širine

Odlučili smo da malo više testiramo OpenVPN vezu i ustanovili smo da rezultati ovise o poslužitelju, a mnogi europski poslužitelji pokazali su se brže od lokalnih UK. Međutim, ponekad smo uopće imali problema s povezivanjem s nekim poslužiteljima (ponajviše u Nizozemskoj). Što se pouzdanosti tiče, nismo imali prekida za vrijeme našeg ispitivanja.

Također smo testirali na IP propuštanja U sustavu Windows i koristeći novi macOS IKE2 klijent nismo otkrili IP propuštanja. Pomoću starijeg OSX OpenVPN klijenta, otkrili smo istjecanje IPv6 WebRTC. Ako ste Mac korisnik s IPv6 vezom, trebali biste koristiti IKE2 klijent, onemogućiti IPv6 na vašem sustavu ili onemogućiti WebRTC u vašem pregledniku..

Značajke i performanse

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

MacOS
Android
iOS
Windows
Linux
Windows Phone

NordVPN nudi prilagođene aplikacije za Windows, macOS, iOS i Android. Također nudi vodiče za ručno postavljanje za ove platforme, plus Linux (Ubuntu i Raspberry Pi), Blackberry 10, Chromium i razne usmjerivače i NAS sustave. Ovi vodiči izgledaju malo s bose kosti, ali trebali bi raditi dovoljno dobro.

Moguće je kupiti i unaprijed konfigurirani NordVPN usmjerivač od Flashroutera
, Uz to, NordVPN nudi dodatke preglednika za Chrome i Firefox.

Prijavljivanje za uslugu neposredan je posao. Potrebna je valjana adresa e-pošte, ali nema razloga da to ne može biti jednokratna. Naravno, NordVPN će, osim ako ne plaćate Bitcoin, znati detalje o plaćanju.

Nakon što se prijavite, možete odmah preuzeti softver NordVPN-a i dobit ćete potvrdnu e-poštu s korisnim vezama.

Jednostavnost korištenja

Prijaviti se

Prijavljivanje za uslugu neposredna je stvar. Potrebna je valjana adresa e-pošte, ali nema razloga da to ne može biti jednokratna. Osim ako ne plaćate bitcoine, NordVPN će svejedno znati detalje o plaćanju.

Nakon što se prijavite, odmah ćete preuzeti softver NordVPN-a i dobit ćete potvrdnu e-poštu s korisnim vezama.

NordVPN nudi prilagođene GUI aplikacije za Windows, macOS, Mac OSX, iOS i Android. Sada čak nudi i OpenVPN klijent naredbenog retka za Linux. Također nudi vodiče za ručno postavljanje za sve ove platforme, uključujući Blackberry 10, Chromium i razne usmjerivače i NAS. Ovi vodiči izgledaju malo s bose kosti, ali trebali bi raditi dovoljno dobro.

Moguće je kupiti i unaprijed konfigurirani NordVPN usmjerivač od Flashroutera.

Klijent NordVPN Windows

nordvpn Windows klijent

Karta je lijepa. VPN početnicima može se pronaći čarobnjak za vezu (dolje lijevo) pri ruci

odabir nordvpn poslužitelja

Kao što smo već vidjeli, postoji mnogo servera za odabir. Oni uključuju mnoge specijalizirane poslužitelje

nordvpn posebni poslužitelji

Postoji prekidač za ubistvo po aplikaciji. Možete odabrati koje će se aplikacije isključiti u slučaju prekida VPN-a. Ovo je vrlo korisno, ali imajte na umu da to nije prekidač za zaštitu od zasnivanja vatrozida. Dakle, ako se sam NordVPN klijent sruši, navedene se aplikacije neće isključiti i mogu nastaviti pristupiti internetu

nordvpn značajke

DNS zaštita od curenja omogućena je prema zadanim postavkama

Klijent NordVPN Windows je tada vrlo pun, a izgleda dobro i jednostavan za upotrebu.

Mac klijenti

NordVPN nudi dva Mac klijenta: stariji OpenVPN klijent za Mac OSX i noviji IKEv2 klijent za macOS. Novija aplikacija dostupna je za preuzimanje iz App Store-a.

Stariji klijent ima prekidač za uklanjanje, što noviji nema, ali u starijoj aplikaciji otkrili smo propuštanje WebRTC IPv6, a mi nismo imali u novijoj. Starija aplikacija također vam omogućuje prebacivanje između OpenVPN UDP-a i TCP-a, što može biti korisno za pobjedu u skromnim VPN blokovima.

Osim toga, nijedna aplikacija ne nudi značajke koje vrijedi spomenuti, što ih čini znatno manje značajnima od Windows verzije softvera..

Aplikacije za mobilne uređaje

Aplikacije za Android i iOS NordVPN vrlo su slične.

nordvpn mobilna aplikacija

Aplikacije izgledaju nevjerojatno slično klijentima za stolna računala. Što je dobra stvar

nordvpn izbor države mobilni

Otkrivao sam da nema propuštanja IPv4 ili WebRTC tijekom upotrebe bilo koje aplikacije, ali imajte na umu da trenutno ne mogu testirati IPv6 propuštanja na mobilnim platformama.

Dodaci preglednika

Aplikacije Chrome i Firefox povezuju se s NordVPN-ovim HTTPS proxy poslužiteljima. Oni pružaju brojne prednosti stvarnog VPN-a, ali ograničene su samo na preglednik. Tu se uključuje podmetanje stvarne lokacije i šifriranje internetske veze kako se ne bi moglo špijunirati. Što može biti vrlo korisno!

Za upotrebu dodataka preglednika potreban vam je potpuni NordVPN račun. Zanimljivo je da je dodatak Firefox uspio deblokirati BBC iPlayer za mene, ali ne i američki Netflix.

Služba za korisnike

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Besplatno probno razdoblje Da - 3 dana Ne Ne
Povrat novca zagarantovan
24-satna podrška
Live chat
Trajanje garancije povrata novca 30 30 45

24/7 korisnička podrška pruža se putem sustava ulaznica (web obrazac), Facebooka, Twittera ili e-pošte. Dostupna je i opcija za live chat. Kad sam kontaktirao podršku putem live chat-a, obično sam dobio trenutni ili vrlo brz odgovor.

U prošlosti sam smatrao da je kvaliteta njegove podrške nešto neujednačena, ali čini se da je NordVPN kasno poboljšao svoju igru. Toliko, u stvari da je pobijedila "Najbolja usluga kupcima" nagradu za naše 2018. ProPrivacy.com Awards. NordVPN je pružio brze, detaljne i dobrog odgovora na naše testove o servisu za korisnike, tako da im je za to potreban..

Dostupna je i mala baza znanja, kao i razne upute za postavljanje. Redovito ažurirani blog govori o problemima internetske sigurnosti općenito, kao i o temama vezanim za NordVPN.

Privatnost i sigurnost

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

DNS sa vlastitim hostom / proxy-om Da Da Da
Ubojiti prekidač
Zamagljivanje (nevidljivost)
IPv4 zaštita od curenja
IPv6 zaštita od propuštanja
Zaštita od propuštanja WebRTC-a

Pravila prijavljivanja

Sjedište tvrtke NordVPN nalazi se u Panami i obećava da uopće neće voditi zapisnike:

"NordVPN ne nadzire, ne pohranjuje ili ne bilježi zapisnike nijednog VPN korisnika. Ne pohranjujemo vremenske oznake veze, rabljene širine pojasa, evidencije prometa, IP adrese. "

Panama ima potpuno necenzurirani internet i nultu vladinu kontrolu. Također je ugodno izvan izravnog utjecaja NSA i GCHQ. Doista, jednostavna činjenica da se ovaj VPN pružatelj koji se ne prijavljuje ima sjedište u Panami, čini ga jednim od najboljih izbora na raspolaganju za fanatike privatnosti.

Na Internetu se dosta spekulira o kasnim vezama s NordVPN-om s litvanskim pružateljem infrastrukture Tesonet.

Sa toliko neprimjerenog opranja blata sa svih strana, ProPrivacy.com preferira da u ovo vrijeme ne ulazi u raspravu. Ali mi to nadgledamo i provodimo vlastite istrage. Stoga ćemo po potrebi ažurirati ovaj pregled.

Praćenje web mjesta

Web stranica NordVPN koristi brojne tragače, ali oni djeluju prilično benigne i neinvazivne. Važno je da ne postoje Google Analytics ili Facebook traktori.

Pogledajte postupak pregleda VPN-a ProPrivacy.com za raspravu o praćenju web stranica.

Obrađivači plaćanja

Sve isplate obavlja tvrtka koja se zove CloudVPN sa sjedištem u United Staesu. NordVPN nam je objasnio situaciju:

"Sjedište u Panami ima i lošu stranu. To komplicira našu sposobnost potpisivanja naših aplikacija, smještanja u trgovine i obrade naših plaćanja. Stoga smo osnovali proxy sa sjedištem u SAD-u, koji ukratko djeluje samo kao naš procesor plaćanja i nema nikakve veze sa stvarnom uslugom ... To nije treća tvrtka, ona je pod našom kontrolom, a mi koristite za obradu naših plaćanja. Ukratko - plaćanja vršimo sami, putem druge tvrtke."

VPN protokoli i šifriranje

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

NordVPN se može konfigurirati korištenjem najčešćih VPN protokola. OpenVPN se zadano koristi u Windows i starijim OSX klijentima, ali njegova iOS i nova macOS aplikacija umjesto toga koriste IKEv2.

Oba su solidna protokola: OpenVPN je sa sigurnosnog stajališta mnogo provjereniji od IKEv2 od sigurnosti, ali IKE2 se također smatra vrlo sigurnim i bržim je od OpenVPN-a. NordVPN koristi sljedeće postavke šifriranja za OpenVPN veze:

Kanal podataka: AES-256-CBC šifra s HMAC SHA256 provjerom autentičnosti.

Kontrolni kanal: AES-256-CBC šifra s rukovanjem RSA-2048 i HMAC SHA256 provjerom podataka. Savršena tajna naprijed (PFS) osigurana je DHE-4096 razmjenom ključeva.

Ovo je vrlo jaka postava.

NordVPN-ova iOS VPN aplikacija koristi IKEv2 s AES-256-GCM šifrom i HMAC SHA2-384 provjerom autentičnosti. PFS se osigurava razmjenom DHE-3072. Softver Mac App Store koristi IKv2 s Ciscovim NGE (Next Generation Encryption) protokolom.

Sigurnosne značajke

Aplikacije za radne površine NordVPN imaju prekidač za zaustavljanje sistema. Ova Windows VPN aplikacija sadrži i prekidač za ubistvo po aplikaciji. Aplikacija za iOS sadrži prekidač kill. Svi pružaju IPv4 i IPv6 DNS zaštitu od curenja, plus zaštitu od curenja od WebRTC-a. Kao što smo vidjeli, u našim su se testovima sve značajke pokazale uspješnima (iznimka IPv6 WebRTC na OSX OpenVPN klijentu).

Dvostruki VPN

Ova značajka omogućuje vam da "povežete" VPN poslužitelje tako da vaši podaci budu usmjereni između dva VPN poslužitelja dok putuju između vas i interneta.

Dvostruki VPN

NordVPN nudi nekoliko dvostrukih VPN kombinacija.

Takvo vezivanje može pružiti neke sigurnosne prednosti, ali uvijek će rezultirati velikim gubitkom brzine. Mislim da su prednosti privatnosti / sigurnosti VPN poslužitelja "double-hop" prilično ograničene. Ali razumijem da ovo nije pogled koji svi dijele. Za one koji značajku cijene, NordVPN je jedan od svega nekoliko pružatelja usluga.

Tor preko VPN-a

Za potpunu raspravu o prednostima i nedostacima upotrebe Tor-a preko VPN-a (ili Onion-a preko VPN-a kako to NordVPN naziva). U ovoj konfiguraciji prvo se povezujete na NordVPN poslužitelj, a zatim na mrežu Tor prije nego pristupite internetu:

Tor preko VPN-a

NordVPN to postiže upotrebom konfiguracijske datoteke OpenVPN koja transparentno usmjerava vaše podatke iz VPN tunela u Tor mrežu. To znači da vaša cijela internetska veza ima koristi od Tor-a preko VPN-a.

Ovo postavljanje nudi neke privatnosti i sigurnosne prednosti, ali sličan učinak može se postići jednostavnim korištenjem Tor preglednika dok ste povezani na VPN. Ono što je najvažnije, takva je postavka mnogo sigurnija od metode koju nudi NordVPN.

Prebacivanje preko VPN-a (ipak to učinite) ozbiljno će usporiti vaše brzine interneta jer ćete dobiti kombinirani pogodak upotrebe Tor-ove mreže (koja je vrlo spora) i VPN..

XOR zamamljeni poslužitelji

NordVPN upravlja zasuđenim poslužiteljima u nizu županija: SAD, Kanada, Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska, Švedska, Hong Kong, Singapur, Turska, UAE i Egipat. Oni koriste algoritam šifriranja XOR-a za prevladavanje blokada cenzure VPN-a koje su postavile autoritarne vlade.

XOR često zlonamjerni softver koristi za skrivanje od otkrivanja, ali djeluje podjednako dobro i za skrivanje VPN šifri! To znači da bi korisnici na mjestima kao što su Kina i Egipat trebali moći pristupiti otvorenom internetu spajanjem na oborene XOR servere NordVPN-a.

CyberSec

CyberSec je nova značajka. Blokira DNS zahtjeve na temelju u stvarnom vremenu popisa štetnih web mjesta koja mogu ugostiti zlonamjerni softver. Kao takav, trebao bi vas štititi od zlonamjernog softvera, pomoći u sprječavanju Bonetneve kontrole i blokirati mnoge nametljive web oglase.

Ne mogu izravno komentirati njegovu učinkovitost, ali princip je zdrav i nema razloga vjerovati da ne djeluje kako se reklamira.

WiFiSec

Ova nova značajka automatski pokreće VPN vezu kad god se pridruži Wi-Fi mreža. Može se postaviti za automatsko povezivanje s Nordom na obje zaštićene i nesigurne Wi-Fi mreže.

Tržište VPN postaje sve konkurentnije, što rezultira time što mnogi davatelji postaju vrlo velikodušni s brojem uređaja koji omogućuju povezivanje odjednom. Dopuštajući do šest istodobnih veza, NordVPN se pridružio ovom trendu.

Ako uređaje povežete na isti poslužitelj, morate odabrati različite protokole za VPN veze. OpenVPN TCP i UDP računaju se kao različiti protokoli, tako da jedan uređaj možete povezati pomoću TCP-a, a drugi koristeći UDP. Ne smatramo da je to veliko ograničenje,

Za razliku od nekih pružatelja usluga, ovaj VPN omogućava bujice na svim svojim poslužiteljima, iako ne podržava prosljeđivanje porta. Također ne podržava odabir priključaka, tako da ne možete odrediti OpenVPN da radi preko TCP porta 443 kako bi zaobišao VPN cenzuru. To, međutim, ne bi trebalo biti jer NordVPN umjesto toga nudi Xor zamračenje.

Upotreba miješanih golih metala i virtualnih poslužitelja NordVPN nije veliki problem za nas, iako kao i kod ostalih VPN usluga, želimo da to bude jasno označeno koji su to kako bi korisnici mogli donijeti informiranu odluku o poslužiteljima na koje se povezuju..

Smart DNS ("Pametna reprodukcija")

Smart DNS je tehnologija koja vam omogućuje da se pretvarate da ste negdje drugdje rješavanjem DNS zahtjeva na određenoj lokaciji. To ga čini idealnim za strujanje geoblokiranog sadržaja.

Prema NordVPN-u, korisnici mogu pristupiti preko 150 streaming usluga koristeći NordVPN Smart Play. Tu se ubrajaju Hulu, Amazon Prime, ABC Go, Zattoo, Cartoon Network, Shudder, WeTV.com, Telemundo, VH1, Vevo, TNT Drama, Sundance.tv, StarTrek, Spike, PBS, Slacker, NBC Sports, FoodNetwork, DramaFever, Discovery , Ispucati i još mnogo toga.

NordVPN-ova primjena Smart DNS-a prilično je neobična. Za početak koristi šifriranu proxy vezu. Nismo sigurni kakvu prednost to donosi od nekodirane veze, jer Smart DNS zapravo ne govori o sigurnosti ili privatnosti. S druge strane, međutim, to ne može učiniti nikakvu štetu.

U sekundi ne zahtijeva dodatnu konfiguraciju. Pokreće se u svim NordVPN-ovim aplikacijama (nama je rečeno), a kad ste spojeni na VPN poslužitelj, otkriva zahtijeva li usluga streaminga dodatno DNS usmjeravanje. U praksi je to značilo da možemo gledati američki Netflix čak i kada smo povezani s ne-američkim poslužiteljem. Nismo testirali, ali NordVPN kaže da svi njegovi britanski poslužitelji sada rade za BBC iPlayer (i za mobilne i za desktop).

Nedostatak ove postavke je taj što ne možete konfigurirati pametni DNS NordVPN-a da se izvodi na uređajima koji ne mogu pokrenuti VPN klijent: poput pametnog televizora, igraće konzole ili Roku-a.

Zaključak

NordVPN nudi vrlo cjelovitu uslugu. Činjenica da je osnovana u Panami i vodi n1o zapisnike također je velika privlačnost za one kojima je stalo do privatnosti. Softver mu izgleda dobro i dobro funkcionira.

Brzinska brzina problem je koji muči NordVPN od njegovog početka. Primjena novog testnog algoritma dala je bolje rezultate s prilično pristojnim prosječnim i maksimalnim brzinama praska.

30-dnevna garancija povrata novca pruža vam obilje mogućnosti da osigurate da sve funkcionira za vas kako treba. Ono što dobivate s NordVPN-om je vrlo cjelovita, privatno prilagođena VPN usluga s pristojnom brzinom i mogućnosti pristupa ograničenom sadržaju na glavnim streaming platformama kao što je Netflix.

Sveukupno, preporučujemo NordVPN! Ali, ako još uvijek niste sigurni - zašto ne usporedite NordVPN i ExpressVPN bočno?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me