NordPass

 • cijena

  Iz $ 2,49
  / mjesec

NordPass je potpuno novi upravitelj lozinki koji su upravo objavili programeri NordVPN-a. Riječ je o upravitelju lozinki za koji se tvrdi da je siguran i privatan, što znači da je teoretski izvrsna opcija za sve koji žele zaštititi internetske račune bez potrebe za sjetiti tonove zaporki.

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

NordPass je možda nov, ali već ima proširenja za Chrome, Firefox, Opera i Edge, a da ne spominjemo pune klijente za Android ili iOS uređaje. Nadalje, NordPass je potpuno opremljen upravitelj lozinki koji se izravno natječe s nekim od najpriznatijih usluga na tržištu. To znači da je upravitelj lozinki pogodan za većinu korisnika, odmah izvan okvira.

Je li ovaj upravitelj lozinki sve što tvrdi da jest? Vrijedi li besplatna verzija vašeg vremena? Kako je upotrebljivost i je li pogodna za početnike? I je li to usluga vrijedna plaćanja za sigurnu zaštitu lozinki na više uređaja?


NordPass pregled

NordPass je softversko rješenje za moderne potrebe ljudi. Obećava da će sigurno pohraniti lozinke pretplatnika i pružiti im pristup na siguran i privatni način. Kao što je slučaj s drugim upraviteljima lozinki, NordPass korisnicima omogućuje pristup svim njihovim internetskim računima i uslugama s jakim jedinstvenim lozinkama - dok treba samo zapamtiti jednu glavnu lozinku.

Web stranice NordPass

NordPass šifrira lozinke pohranjene na svojim poslužiteljima sigurnom kriptografijom na strani klijenta, pružajući korisnicima potpunu kontrolu nad lozinkama u njihovom trezoru. Kao rezultat ove krajnje enkripcije (e2ee), pretplatnici NordPass-a nikada se ne trebaju brinuti o tome da li će im lozinke biti hakirane sa Nord-ovih poslužitelja u otvorenom tekstu ili im pristupaju zaposlenici NordPass-a (iako je softver zatvoreni izvor - više o tome kasnije ).

Upravitelj zaporki dostupan je za većinu popularnih platformi, zahvaljujući proširenjima koja se temelje na pregledniku. To znači da možete započeti s korištenjem upravitelja lozinki odmah na bilo kojem sustavu. Doduše, to još nije dostupno za Safari - pa ako ste Mac korisnik, morat ćete razmisliti o tome kako ga koristiti na Firefoxu. Ovo je manja prepirka s obzirom da ionako više volimo Firefox nego Safari (mnogo je brži).

Cijene i troškovi

Kao i većina upravitelja lozinki, NordPass se može koristiti ili na freemium modelu - ili kupiti uz pretplatu s potpunom premijom. Besplatni plan razlikuje se od premium verzije po tome što korisnici ne mogu sinkronizirati svoje lozinke na više uređaja. Umjesto toga, njihove su lozinke dostupne samo na početnom uređaju koji koriste. Uz to, značajka dijeljenja sigurne zaporke (i napomene) nije dostupna osim ako ne platite.

To ograničava svestranost i praktičnost freemium verzije. Međutim, potrošačima pruža mogućnost da isprobaju uslugu i koriste je na neodređeno vrijeme na barem jednom uređaju.

NordPass cijena

Po cijeni od 4,99 dolara za mjesec dana, NordPass je definitivno na skupoj strani. Međutim, ti se troškovi znatno smanjuju kada se obvezate na dulje vremensko razdoblje. 35,88 USD za godinu dana ekvivalent je samo 2,99 USD mjesečno. A uz cijenu od 59,76 dolara za dvogodišnju pretplatu (protuvrijednost 2,49 dolara mjesečno), NordPass se može smatrati prilično jeftinim.

S druge strane, te su cijene po osobi, a NordPass trenutno nema obiteljski plan koji pruža popust za obitelji koje se odluče pretplatiti na premium verziju NordPass-a. LastPass, na primjer, pruža mogućnost šest korisnika da uživaju u upravitelju lozinki za samo 4 USD mjesečno - i nadamo se da će NordPass razmisliti o dodavanju ovakvog plana u svoj repertoar u skoroj budućnosti.

Konačno, vrijedno je napomenuti da NordPass uz naplatu putem kartice prihvaća Bitcoin plaćanja za one koji žele platiti s dodatnom anonimnošću.

Značajke

Kad su u pitanju značajke, NordPass ima sve najčešće značajke koje ćete vjerojatno vidjeti kod bilo kojeg od svojih konkurenata. Sve u svemu, ovaj set značajki je impresivan i očito se natječe s drugim naprednim upraviteljima lozinki na tržištu.

 • Proširenja za Chrome, Firefox, Edge i Opera
 • Pozadinske aplikacije za Windows, Mac OS i Linux
 • Potpuni klijenti za Android i iOS
 • Lokalno pohranjivanje lozinke na strani klijenta
 • Servis nula znanja s enkripcijom od početka do kraja za sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju
 • Neobvezna dvofaktorska provjera autentičnosti
 • Automatsko spremanje zaporki
 • Automatsko popunjavanje zaporki
 • Generator lozinki za stvaranje sigurnih lozinki
 • Provjera jačine lozinke
 • Sigurne bilješke i pohranu podataka u obrascu (podaci o kreditnoj kartici itd.)
 • Uvoz lozinke (izravno s upravitelja lozinki i putem CSV-a)
 • Izvoz lozinki (CSV)
 • Sinkroniziranje na do 6 uređaja istovremeno (samo premium plan)
 • Sigurno dijeljenje (lozinke, kreditne kartice i bilješke) s obitelji, prijateljima i kolegama (samo premium plan)
 • 30-dnevna garancija povrata novca bez rizika
 • 24/7 korisnička podrška

Postaviti

Postavljanje NordPass-a na vašem uređaju jednostavno je poput instaliranja pozadinskog klijenta i proširenja po vašem izboru. Odlučili smo se za verziju Chromea na Windows računalu i nakon instaliranja proširenja proslijeđeni smo na web stranicu koja je tražila da instaliramo glavnu Windows pozadinsku aplikaciju.

Kao što možete vidjeti na slici dolje, pozadinske aplikacije dostupne su za Mac, Windows i Linux strojeve - što znači da je ovaj upravitelj lozinki pogodan za sve platforme.

NordPass preglednik

Preuzeli smo pozadinsku aplikaciju klikom na pruženu vezu i slijedili korake čarobnjaka za instalaciju. Ako instalirate NordPass, morate prihvatiti uvjete licenciranja, međutim, u ovom dokumentu nema ništa neobično.

Instalacija NordPass-a

Vrijedno je napomenuti da svatko može koristiti ovaj upravitelj lozinki, a da ne registrira račun. Međutim, ti će korisnici svoju lozinku moći pohraniti samo lokalno na svoje računalo. Te se lozinke pohranjuju u sigurno šifriranom formatu. Međutim, ako želite sigurnosno kopirati zaporke na Nordovim poslužiteljima (samo u slučaju da se vaš uređaj pokvari ili postane oštećen), morat ćete stvoriti račun koji je registriran na adresu e-pošte.

Nakon uspješne instalacije pozadinske aplikacije NordPass, otišli smo naprijed i kliknuli na proširenje NordPass u našem pregledniku Chrome. To nas je potaknulo da unesemo adresu e-pošte za svoj račun i nakon toga dobili smo šesteroznamenkasti potvrdni kôd.

NordPass znamenka

Uz uneseni šestoznamenkasti kôd, od vas će se tražiti da unesete svoju glavnu lozinku. Važno je da ovu lozinku učinite jedinstvenom i robusnom jer će ona biti ključ trezora vaše lozinke. Glavna lozinka lokalno šifrira vaše lozinke, a ako zaboravite glavnu lozinku, NordPass neće moći dešifrirati sadržaj trezora. Iz tog razloga je bitno da ne zaboravite svoju glavnu lozinku.

NordPass je postavio glavnu lozinku

Međutim, kako bi vam pomogao, tvrtka vam izdaje ključ za oporavak koji možete sigurno pohraniti. Ovaj se kôd pridružuje vašem računu uz glavnu zaporku u slučaju da ga zaboravite, pomažući vam da nastavite pristupiti svom računu i dešifrirate lozinke - jednostavno nemojte izgubiti i kôd za oporavak. NordPass jasno upozorava da će gubitak koda rezultirati potpunom nemogućnošću pristupa vašem šifriranom trezoru zaporki.

spremanje koda za oporavak

Uz spremljeni kôd za oporavak, automatski se prijavljujete u NordPass aplikaciju u svom pregledniku - i moći ćete započeti s pohranjivanjem zaporki.

Jednostavnost korištenja

Aplikacija koja se temelji na pregledniku za NordPass pokreće vas od uvoza lozinki. To se može učiniti pomoću izbora upravitelja lozinki ili putem CSV datoteke. Odlučili smo se za CSV datoteku koju smo preuzeli s Google računa. Dodatne informacije o tome potražite u ovom korisnom vodiču.

Otkrili smo da je cijeli postupak izuzetno jednostavan i drago nam je što smo vidjeli da su sve lozinke uspješno uvezene. Kao što vidite u nastavku, sve tri naše testne lozinke uspješno su uvezene.

3 stavke dodane su u nordpass

Zatim smo odlučili testirati značajku automatskog spremanja tako što smo se uputili na naš Facebook račun i unijeli naše vjerodajnice. Polje za prijavu sad uključuje logotip NordPass koji nam daje do znanja da upravitelj lozinki radi u pozadini. I kad smo unijeli svoje vjerodajnice i lozinku, odmah smo dobili upit da spremimo svoju lozinku u šifrirani trezor..

NordPass radi u pregledniku

Klikom na Spremi u prozoru za potvrdu dajete do znanja da je vaša lozinka uspješno spremljena. Mora se reći da je ova razina besprijekorne integracije otprilike dobra kao i kod bilo kojeg upravitelja lozinki koje smo ikada koristili. To zasigurno čini NordPass prikladnim za početnike koji žele povećati sigurnost lozinke na mreži.

Budući da su naše lozinke sada spremljene u NordPass, odlučili smo testirati značajku automatskog popunjavanja (automatsko popunjavanje obrazaca). Vraćajući se Facebooku da vidimo hoće li upravitelj lozinki uspjeti uvesti naše vjerodajnice i lozinku, možemo vidjeti klikom na polje za prijavu da su naše korisničko ime i lozinka odmah uvezeni iz trezora..

Prijavite se pomoću NordPass-a

Opet, ovaj je postupak zaista bez napora, što NordPass čini savršenim za sve one koji žele iskustvo bez ikakvih problema..

Napokon smo odlučili testirati unošenje lozinki izravno u sučelje preglednika proširenja. Za početak smo kliknuli na Dodaj prijavu gumb u gornjem desnom uglu. Zatim smo unijeli vjerodajnice, URL i ostale podatke koji su bili potrebni za prijavu na Netflix. Uz to učinjeno, prijava se pojavila u našem trezoru.

prijavite se u aplikaciju

Sve u svemu, to vam daje tri mogućnosti za unos lozinki - putem uvoza, ručnog unosa ili automatskog spremanja.

Generator lozinki

Generator lozinki omogućuje vam stvaranje čvrstih lozinki za sve nove račune na koje se pretplatite automatski, bez potrebe da grebate po glavi i sami odlučite da li je lozinka prikladna i jaka.

#, 6R $ Y =) j8b.5e daleko je jači od 'lozinke' ili '12345', koje su i dalje najčešće lozinke

Za upotrebu generatora lozinki jednostavno kliknite ikonu proširenja NordPass u svom pregledniku, a zatim ikonu postavki u gornjem desnom kutu. Sada odaberite generator lozinki. Aplikacija vam omogućuje stvaranje lozinki duljine do 60 znakova - izrađenih od malih i malih slova, brojeva i simbola. Generator lozinki također vam omogućuje isključivanje dvosmislenih znakova - vjerojatno malih slova l (L) i velikih slova I (i), na primjer.

Izvođenje generatora lozinki uglavnom se čini vrhunskim. Jedina naša manja prepirka s tim jest da se generirane lozinke prema zadanom otkrivaju na zaslonu u otvorenom tekstu. S obzirom na to da će upravitelj lozinki snimati i spremati te lozinke u ime korisnika, čini se da bi bilo bolje da ih ne ostavljaju skrivenim, osim ako korisnik izričito ne zatraži da ih vide. Na ovaj će način upravitelj lozinki automatski zaštititi lozinke od potencijalnih slučajeva zlonamjernog softvera za snimanje na zaslonu.

Provjera jačine lozinke

Ova je značajka prilično nerazumljiva. To je koristan način za analizu zdravlja vaših lozinki i brzo izdvajanje svih kojima su potrebna ažuriranja. Ovo je definitivno značajka koju vrijedi iskoristiti kako bi se osiguralo da u vašem trezoru ne visi slaba lozinka.

Sigurno dijeljenje lozinke

Za sve koji su platili pretplatu (ili koji koriste 7-dnevno besplatno probno razdoblje premije) - moguće je sigurno dijeliti lozinke. Da biste to učinili, idite na trezor svoje lozinke i kliknite na tri točke uz lozinku koju želite podijeliti. Zatim kliknite Udio.

NordPass prijave

Zatim će biti zatraženo da unesete adresu e-pošte s kojom želite podijeliti svoju lozinku. Ispod toga se prikazuju i sve prethodno podijeljene lozinke koje su u tijeku. Ovo vam omogućuje praćenje bilo kojeg poslanog dionica u tijeku. Također vam omogućuje opoziv čekanog udjela ako želite predomisliti (vrlo zgodna značajka koju pohvaljujemo NordPass-u za razvoj).

e-pošta, kontakt adresa e-pošte

Zatim smo se uputili na adresu e-pošte s kojom smo dijelili svoju Netflix lozinku. Sigurno da smo dobili e-poruku kojom smo obavijestili da je pokušaj dijeljenja zaporke. U e-poruci su nam rekli da bismo trebali otvoriti besplatni račun ako želimo primiti lozinku. Stoga je vrijedno napomenuti da je dijeljenje lozinki dostupno samo na računima NordPass - nikada ne-NordPass korisnicima.

Ovo je pomalo sramota. Međutim, u cjelini smo otkrili da je značajka sigurnog dijeljenja izvrsna i dostupna svima bez potrebe za plaćanjem s obzirom na to da je NordPass dostupan besplatno

Sigurne bilješke i podaci

Završno obilježje koje vrijedi testirati su značajke sigurnih bilješki i podataka. Korisnici se mogu odlučiti pohraniti sigurne bilješke za sebe koje sadrže vrijedne podatke i informacije. Pa čak i za pohranu podataka o kreditnim ili debitnim karticama u njihov šifrirani trezor.

kartica sigurnih bilješki

Za početak odaberite Sigurne bilješke u izborniku iza kojeg slijedi Dodajte sigurnu bilješku. Otvara se novi prozor koji vam omogućuje da stvorite bilješku s jedinstvenim naslovom. Bilješke se mogu sastojati od bilo koje duljine, što je sjajno.

Slično tome, za spremanje podataka svoje kreditne ili debitne kartice. Kliknite na Kreditne kartice. Bit će vam lako ispuniti obrazac za pohranu podataka o kreditnoj kartici.

sigurno spremite podatke o kreditnoj kartici

Ti se podaci mogu automatski popuniti u obrascima za kupnju na mreži, što znači da vam prilikom svake kupnje nije potrebno stalno unositi podatke o kreditnoj kartici..

Sinkronizirajte sa NordPassom za iOS

Mislili smo da najbolje testiramo značajku sinkronizacije da vidimo koliko je lako dobiti lozinke s jedne platforme na drugu. Preuzeli smo i instalirali aplikaciju za iOS nakon čega smo od naše adrese e-pošte zatražili da unesemo još šesteroznamenkasti kod. Nakon unosa koda, sve što smo trebali učiniti je unijeti glavnu lozinku i račun otključan, unaprijed sinkroniziran sa svim našim lozinkama. Ovo je uistinu jednostavno kao sinkronizacija.

sinkronizirati s iOS-om

Da biste govorili o iOS aplikaciji, to je jednostavno korištenje sa svim istim značajkama koje dobijete na drugoj verziji postavljeno u formatu koji je jednostavan za kretanje. Nadalje, korisnicima je dana mogućnost otključavanja NordPass-a sa Touch ID-om, što je lijep sigurnosni dodatak. A korisnici mogu izravno doći u centar za pomoć unutar aplikacije, što je izvrsno.

Privatnost i sigurnost

NordPass je upravitelj lozinki koji tvrdi da pruža okvir s nultim znanjem. To znači da korisnici zadržavaju punu kontrolu nad svojim ključevima za šifriranje. Ova vrsta krajnjeg šifriranja (e2ee) zlatni je standard za usluge privatnosti poput upravitelja lozinki jer to znači da nitko osim pretplatnika ne može pristupiti podacima koje spremaju na oblaku.

NordPass 'e2ee koristi robusnu modernu kriptografiju - konkretno algoritam šifriranja XChaCha20. Ovo je algoritam šifriranja koji je sve popularniji zbog svoje budućnosti nepropusne prirode. NordPass implementira XChaCha20 s 256-bitnom duljinom ključa u kombinaciji s funkcijom izvoda ključa Argon2. Ovo se smatra jakim enkripcijom na strani klijenta.

Zatvoreni izvor

U skladu s tim, vrijedno je napomenuti da je NordPass potpuno vlasnička platforma. To je program iz zatvorenog koda, što znači da je nemoguće provjeriti i provjeriti radi li ono što kaže da radi. To može značiti da podaci nisu zaštićeni onako kako se tvrdi. A to može značiti da je tvrtka postavila pozadine u platformu koja joj omogućuje krađu vaših lozinki. To se može činiti malo vjerovatnim, a vjerojatno jest. Međutim, moguće je i zbog toga ne možemo definitivno reći da se to ne događa.

Kao i uvijek, odluka o korištenju zatvorenih izvora se svodi na vaš vlastiti model prijetnji. Za većinu ljudi NordPass će pružiti dovoljno robusno rješenje sigurnosnih zahtjeva za zaporku. Međutim, za potrošače koji žele jamstva - bolje je uvijek držati se lozinke otvorenog koda koja pruža e2ee na strani klijenta.

TLS sigurnost

Pored lokalnog kriptiranja zaporki prije slanja na Nordove poslužitelje, NordPass sve podatke sigurno prenosi na svoje poslužitelje koristeći snažnu TLS sigurnost (HTTPS). Provjerili smo NordPass-ove poslužitelje pomoću Qualys SSL Labs i otkrili da daje ocjenu A +. To znači da se njegova sigurnost u transportnom sloju implementira na visoki standard i da su vaši podaci sigurni u prijevozu.

TLS sigurnost

Sigurnost koda za oporavak

NordPass implementacija koda za oporavak koristan je dodatak. I bili smo sretni kad smo vidjeli da se korisnici mogu odlučiti za stvaranje novog ako se boje da će stari možda biti ugrožen.

kod za oporavak

Ostale sigurnosne značajke

Dostupnost potvrde s dva faktora prilikom prijave također je izvrstan dodatak, a toplo preporučujemo korisnicima da to omoguće ako namjeravaju koristiti NordPass. Da bi to učinili, korisnici mogu povezati NordPass sa svojim mobilnim autentifikatorom (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy, itd.) Skeniranjem QR koda koji se pojavljuje tijekom postavljanja.

dvofaktorska provjera autentičnosti

Radi dodatne sigurnosti lozinke, NordPass klijent ima i mogućnost ručnog zaključavanja i automatsko zaključavanje. Klikom na ručnu bravu možete onemogućiti pristup trezoru lozinke bez glavne lozinke - što ovaj upravitelj lozinki čini idealnim za sve koji rade u zauzetom uredu, knjižnici ili drugdje.

Lock

Značajka automatskog zaključavanja može se postaviti na zaključavanje u raznim intervalima, ali to postavljamo na najkraće vremensko razdoblje (15 minuta) radi dodatne sigurnosti. Predlažemo da korisnici maksimalno iskoriste funkciju ručnog zaključavanja i osiguraju da zaključavaju lozinku u bilo kojem trenutku kada su AFK.

Pravila o privatnosti

Napokon smo provjerili politiku privatnosti kako bismo utvrdili da nema ništa sumnjivo ili zabrinjavajuće. Budući da je sa sjedištem u Panami, ovu tvrtku stavlja izvan dosega invazivnih jurisdikcija. A budući da nema pristup podacima o potrošačima (zbog e2ee), nema rizika da zaposlenici ili vlasti dobiju pristup vašim lozinkama ili podacima računa.

Nažalost, NordPass prikuplja neke osobne podatke za marketing

Međutim, pravilo otkriva da će NordPass pomoću upravitelja lozinki od vas prikupiti neke osobne podatke. To uključuje vašu IP adresu i ID oglasa za vaš uređaj. Stoga bi izgledalo da NordPass namjerava koristiti neke od vaših podataka u marketinške svrhe; što neke ljude može odbaciti.

Korisnička podrška

Kad je u pitanju korisnička podrška, NordPass je izvrstan. Tim za korisničku podršku dostupan je putem kontakt obrasca na njegovoj web stranici ili putem e-pošte. Ta podrška je 24/7. Doduše, bilo bi lijepo kad bi pružila podršku u razgovoru uživo na isti način kao što to čini NordVPN.

Međutim, vjerojatno je vrlo mala potreba za podrškom za chat uživo jer je ovaj upravitelj lozinki izuzetno jednostavan za korištenje. Stoga smatramo da je podrška e-pošte 24/7 fantastična.

Postavili smo agentima za podršku nekoliko pitanja o usluzi i uvijek smo dobili jasne, korisne odgovore.

Zaključak

NordPass je upravitelj lozinki koji je dobro prilagođen većini ljudi. Aplikacije su dostupne za sve platforme i sinkroniziranje lozinki na svim platformama vrlo je jednostavno bez obzira na to koju platformu odlučite koristiti.

Mogućnost besplatnog korištenja NordPass-a je izvrsna, a duže pretplate nisu preskupe, ukoliko odlučite da trebate sinkronizaciju na svim uređajima i mogućnosti dijeljenja zaporki..

Sviđa nam se što ovaj upravitelj lozinki pruža snažan e2ee, što znači da se vaši podaci uvijek učitavaju u sigurnom stanju. Međutim, neki će se možda radije držati potpuno otvorene platforme.

Sve u svemu, smatramo to zapanjujuće dobrim ulaskom u nišu za upravljanje lozinkom. Proširenja i klijenti temeljeni na pregledniku izuzetno su jednostavni za upotrebu, a softver izgleda slično na svim platformama - olakšavajući ih razumijevanje na svim platformama.

Ovo je definitivno neobuzdan upravitelj lozinki s niskom krivuljom učenja koji je prilagođen početnicima. Kako se navodi, za svakoga postoji ponešto za tržište upravitelja lozinki koji brzo sprema lozinke i automatski ih učitava u online obrasce.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me