NordPass


 • Cenitev

  Od 2,49 USD
  / mesec

NordPass je popolnoma nov upravitelj gesel, ki so ga pravkar izdali razvijalci NordVPN. Gre za upravitelja gesel, za katerega velja, da je varen in zaseben, kar pomeni, da je teoretično odlična možnost za vse, ki želijo zaščititi spletne račune, ne da bi si morali zapomniti na tone gesel.

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

NordPass je morda nov, vendar že ima razširitve za Chrome, Firefox, Opera in Edge, da ne omenjam popolnih odjemalcev za naprave Android ali iOS. Še več, NordPass je celovit upravljalnik gesel, ki neposredno konkurira nekaterim najbolj uveljavljenim storitvam na trgu. To pomeni, da je skrbnik gesla primeren za večino uporabnikov, kar je takoj v polju.

Je torej ta upravitelj gesel vse, za kar trdi, da je? Ali je brezplačna različica vredna vašega časa? Kako je uporabnost in ali je primerna za začetnike? In ali je storitev vredna plačila za varno zaščito gesel v več napravah?

NordPass Pregled

NordPass je programska rešitev za sodobne potrebe ljudi. Obljublja varno shranjevanje gesel naročnikov in dostop do njih na varen in zaseben način. Tako kot pri drugih upraviteljih gesel, NordPass uporabnikom omogoča dostop do vseh svojih spletnih računov in storitev z močnimi unikatnimi gesli - pri tem si je treba zapomniti le eno glavno geslo.

Spletna mesta NordPass

NordPass šifrira gesla, shranjena na svojih strežnikih, z varno kriptografijo na strani odjemalca, kar uporabnikom omogoča popoln nadzor nad gesli v njihovem trezorju. Zaradi te šifriranja od konca do konca (e2ee) naročnikom NordPass nikoli ni treba skrbeti, da bi njihova gesla prekinjena z Nord-ovih strežnikov v neposrednem tekstu ali do njih dostopajo zaposleni NordPass (čeprav je programska oprema zaprt vir - več o tem pozneje ).

Upravitelj gesel je na voljo za najbolj priljubljene platforme, zahvaljujoč razširitvam, ki temeljijo na brskalniku. To pomeni, da lahko začnete uporabljati upravitelja gesel takoj na katerem koli sistemu. Res pa je, da Safari zaenkrat še ni na voljo - zato, če ste uporabnik Maca, boste morali razmišljati o njegovi uporabi v Firefoxu. To je manjša prepir, saj imamo tako ali tako raje Firefox nad Safarijem (veliko hitreje).

Cene in stroški

Kot večino upravljavcev gesel lahko tudi NordPass uporabljate na freemium modelu - ali kupite s celotno naročnino premium. Prosti načrt se od premium različice razlikuje po tem, da uporabniki ne morejo sinhronizirati gesel v več napravah. Namesto tega so njihova gesla na voljo samo v začetni napravi, ki jo uporabljajo. Poleg tega funkcija varne gesla (in opombe) ni na voljo, razen če plačate.

To omejuje vsestranskost in praktičnost različice freemium. Vendar pa potrošnikom omogoča, da storitev preizkusijo in jo uporabljajo v nedogled v vsaj eni napravi.

NordPass cena

S ceno 4,99 dolarja za en mesec je NordPass zagotovo na dragi strani. Vendar se ti stroški bistveno zmanjšajo, če se zavežete za daljše časovno obdobje. 35,88 USD za eno leto je ekvivalent le 2,99 USD na mesec. In ob ceni 59,76 dolarja za dvoletno naročnino (kar ustreza 2,49 USD na mesec), lahko NordPass velja za precej poceni.

Po drugi strani so te cene na osebo in NordPass trenutno nima družinskega načrta, ki bi zagotovil popust za družine, ki se odločijo za naročnino na premium različico NordPass. LastPass na primer ponuja šestim uporabnikom možnost, da uživajo v upravitelju gesla za samo 4 USD na mesec - in upamo, da bo NordPass v bližnji prihodnosti razmislil o dodajanju takšnega načrta svojemu repertoarju..

Nazadnje velja omeniti, da NordPass poleg plačil s kartico sprejema plačila z Bitcoinom za tiste, ki želijo plačevati z dodano anonimnostjo.

Lastnosti

Kar zadeva funkcije, ima NordPass vse najpogostejše lastnosti, ki jih boste verjetno videli pri katerem koli od njegovih konkurentov. Na splošno je ta nabor funkcij impresiven in očitno tekmuje z drugimi naprednimi skrbniki gesel na trgu.

 • Razširitve za Chrome, Firefox, Edge in Opera
 • Aplikacije za ozadje za Windows, Mac OS in Linux
 • Polne stranke za Android in iOS
 • Lokalno shranjevanje gesla na strani stranke
 • Storitev nič znanja s šifriranjem od konca do konca za varnostno kopiranje in sinhronizacijo
 • Neobvezna dvofaktorska avtentikacija
 • Samodejno shranjevanje gesel
 • Samodejno izpolnite gesla
 • Generator gesel za ustvarjanje varnih gesel
 • Preverjanje jakosti gesla
 • Varne beležke in shranjevanje podatkov obrazca (podatki o kreditni kartici itd.)
 • Uvoz gesla (neposredno iz upraviteljev gesel in prek CSV)
 • Izvozi gesla (CSV)
 • Sinhronizacija na do 6 napravah hkrati (samo premium načrt)
 • Varno deljenje (gesla, kreditne kartice in opombe) z družino, prijatelji in sodelavci (samo premium načrt)
 • 30-dnevno jamstvo vračila denarja brez tveganja
 • 24/7 podpora strankam

Nastaviti

Nastavitev NordPass-a v vaši napravi je tako preprosta kot namestitev odjemalca za ozadje in razširitev po vaši izbiri. Odločili smo se za različico Chroma v računalniku z operacijskim sistemom Windows in po namestitvi razširitve smo posredovali na spletno stran, ki nas je prosila, da namestimo glavno aplikacijo Windows v ozadju.

Kot lahko vidite na spodnji sliki, so aplikacije za ozadje na voljo za računalnike Mac, Windows in Linux - kar pomeni, da je ta upravitelj gesel primeren za vse platforme.

Brskalnik NordPass

Aplikacijo za ozadje smo prenesli s klikom na priloženo povezavo in upoštevali korake čarovnika za namestitev. Če namestite NordPass, se morate strinjati z licenčnimi pogoji, vendar v tem dokumentu ni nič posebej nenavadnega.

Namestitev NordPass

Omeniti velja, da lahko ta upravitelj gesla kdor koli uporablja, ne da bi dejansko registriral račun. Vendar pa bodo ti uporabniki lahko gesla shranili samo lokalno v svoj računalnik. Ta gesla so shranjena v varno šifrirani obliki. Če pa želite varnostno kopirati gesla na strežnikih Nord (samo v primeru, da se vaša naprava zlomi ali pokvari), boste morali ustvariti račun, ki je registriran na e-poštni naslov.

Ko je bila uspešno nameščena aplikacija ozadja NordPass, smo šli naprej in v brskalniku Chrome kliknili razširitev NordPass. To nas je spodbudilo, da smo za svoj račun navedli e-poštni naslov in potem smo prejeli šestmestno potrditveno kodo.

NordPass številčna koda

Ko vnesete šestmestno kodo, boste pozvani k glavnemu geslu. Ključno je, da to geslo naredite edinstveno in robustno, ker bo ključ do trezorja vašega gesla. Glavno geslo lokalno šifrira vaša gesla in če pozabite glavno geslo, NordPass ne bo mogel dešifrirati vsebine vašega trezorja. Zaradi tega je nujno, da ne pozabite svojega glavnega gesla.

NordPass nastavi glavno geslo

Vendar pa vam podjetje pomaga, da vam izda ključ za obnovitev, ki ga lahko varno shranite. Ta koda je poleg vašega glavnega gesla priložena vašemu računu, če ga pozabite in vam pomaga, da nadaljujete z dostopom do računa in dešifrirate gesla - prav tako ne izgubite obnovitvene kode. NordPass jasno opozarja, da bo izguba kode povzročila popolno nezmožnost dostopa do vašega šifriranega trezorja gesla.

shranjevanje obnovitvene kode

Z shranjeno obnovitveno kodo se samodejno prijavite v aplikacijo NordPass v svojem brskalniku - in lahko začnete shranjevati gesla.

Enostavnost uporabe

Aplikacija NordPass, ki temelji na brskalniku, se začne tako, da vas prosi za uvoz gesel. To lahko storite z izbiro upravljavcev gesel ali prek datoteke CSV. Odločili smo se za datoteko CSV, ki smo jo prenesli iz Google Računa. Če želite več informacij o tem, si oglejte ta uporabni priročnik.

Zdelo se nam je, da je celoten postopek izjemno preprost in veseli smo, da so bila vsa gesla uspešno uvožena. Kot lahko vidite spodaj, so bila vsa tri testna gesla uspešno uvožena.

3 postavke so dodane v nordpass

Nato smo se odločili, da bomo preizkusili funkcijo samodejnega shranjevanja tako, da smo se prijavili na svoj Facebook račun in vnesli svoje poverilnice. Polje za prijavo je zdaj vključevalo logotip NordPass in nam dalo vedeti, da je upravitelj gesel v ozadju. Ko smo vnesli poverilnice in geslo, smo takoj poiskali, da shranimo geslo v šifriran trezor.

NordPass deluje v brskalniku

Če kliknete Shrani v potrditvenem oknu, veste, da je bilo vaše geslo uspešno shranjeno. Povedati je treba, da je ta stopnja brezhibne integracije približno tako dobra, kot jo dobimo pri katerem koli upravljavcu gesel, ki smo ga kdaj uporabljali. Zaradi tega je NordPass primeren za začetnike, ki želijo doseči boljšo varnost gesla na spletu.

Z gesli, ki so zdaj shranjena v NordPass, smo se odločili preizkusiti funkcijo samodejnega izpolnjevanja (samodejno izpolnjevanje obrazcev). Če se vrnemo na Facebook, da preverimo, ali bi upravljavcu gesel uspelo uvoziti naše poverilnice in geslo, lahko s klikom na polje za prijavo ugotovimo, da smo svoje uporabniško ime in geslo takoj uvozili iz trezorja..

Prijavite se z NordPassom

Ponovno je ta postopek resnično preprost, zaradi česar je NordPass popoln za vse, ki si želijo brez napora takoj..

Končno smo se odločili preizkusiti vnašanje gesla v brskalniški vmesnik razširitve. Za začetek smo kliknili na Dodaj prijavo gumb zgoraj desno. Nato smo vnesli poverilnice, URL in druge podatke, ki so bili potrebni za prijavo v Netflix. S tem storjenim se je prijava pojavila v našem trezorju.

prijava v aplikacijo

Na splošno vam to omogoča tri možnosti za vnos gesel - prek uvoza, ročnega vnosa ali samodejnega shranjevanja.

Generator gesel

Generator gesel vam omogoča, da ustvarite robustna gesla za vse nove račune, na katere se naročite samodejno, ne da bi se morali praskati po glavi in ​​se sami odločiti, ali je geslo primerno in močno.

#, 6r $ Y =) j8b.5e je veliko močnejši od 'gesla' ali '12345', ki ostajata najpogostejša gesla tam

Če želite uporabiti generator gesel, preprosto kliknite ikono razširitve NordPass v svojem brskalniku in nato v zgornjem desnem kotu ikono nastavitev. Zdaj izberite generator gesel. Aplikacija vam omogoča, da ustvarite gesla, dolga do 60 znakov - iz velikih in malih črk, številk in simbolov. Generator gesel vam omogoča tudi, da izklopite dvoumne znake - na primer domnevno mala črka l (L) in velika črka I (i).

Izvajanje generatorja gesel se na splošno zdi vrhunsko. Naš edini manjši pregovor z njim je, da so ustvarjena gesla privzeto razkrita na zaslonu v preprostem besedilu. Glede na to, da bo skrbnik gesla ta gesla beležil in shranjeval v uporabnikovem imenu, bi bilo bolje, da bi jih ohranili prikrite, razen če jih uporabnik izrecno zahteva. Na ta način bo upravitelj gesel samodejno zaščitil gesla pred morebitnimi primeri zlonamerne programske opreme za snemanje zaslona.

Preverjanje jakosti gesla

Ta lastnost je precej samoumevna. To je uporaben način za hitro analizo zdravstvenega stanja vaših geslov in izločanje morebitnih posodobitev. To je vsekakor funkcija, ki jo je vredno izkoristiti, da v vašem trezorju ne visi nobeno šibko geslo.

Varno deljenje gesla

Za vse, ki so plačali naročnino (ali uporabljajo 7-dnevno brezplačno preskusno premijo) - lahko gesla varno delite. Če želite to narediti, pojdite v trezor gesla in kliknite tri pike poleg gesla, ki ga želite dati v skupno rabo. Nato kliknite Deliti.

Prijava v NordPass

Nato boste morali vnesti e-poštni naslov, s katerim želite deliti svoje geslo. Spodaj so prikazana tudi vsa prej objavljena gesla, ki so v teku. To vam omogoča, da spremljate morebitne že poslane delnice. Omogoča tudi preklic čakajočega deleža, če se želite premisliti (zelo priročna funkcija, ki jo NordPass pohvaljujemo razvoju).

e-pošta, kontaktna e-pošta

Nato smo se napotili do e-poštnega naslova, s katerim smo si delili svoje Netflix geslo. Seveda smo prejeli e-poštno sporočilo, da smo poskusili z deljenjem gesla. E-poštno sporočilo nam je sporočilo, da moramo odpreti brezplačni račun, če želimo prejeti geslo. Zato je treba opozoriti, da je skupna raba gesla na voljo samo v računih NordPass - nikoli drugim uporabnikom, ki niso NordPass.

To je malo škoda. Na splošno pa smo ugotovili, da je funkcija varne skupne rabe odlična in dostopna vsem, ne da bi bilo treba plačevati, saj je NordPass brezplačno na voljo

Varne opombe in podatki

Končna značilnost, ki jo je vredno preizkusiti, so funkcija varnih opomb in podatkov. Uporabniki se lahko odločijo shraniti varne zapiske zase, ki vsebujejo dragocene podatke in informacije. In celo za shranjevanje podatkov o kreditnih ali debetnih karticah v njihovem šifriranem trezorju.

zavihek varnih opomb

Za začetek izberite Varne opombe v meniju, ki mu sledi Dodaj varno opombo. Odpre se novo okno, ki omogoča ustvarjanje beležke z edinstvenim naslovom. Opombe so lahko poljubne dolžine, kar je super.

Podobno je za shranjevanje podatkov vaše kreditne ali debetne kartice. Kliknite na Kreditne kartice. Na voljo vam bo enostaven obrazec za shranjevanje podatkov o vaši kreditni kartici.

varno shranite podatke o kreditni kartici

Te podatke je mogoče samodejno izpolniti v obrazcih za spletno nakupovanje, kar pomeni, da vam ob nakupu ni treba več vnašati podatkov o kreditni kartici..

Sinhronizacija z NordPassom za iOS

Mislili smo, da bomo najbolje preizkusili funkcijo sinhronizacije, da vidimo, kako enostavno je dobiti gesla z ene platforme na drugo. Prenesli in namestili smo aplikacijo za iOS, po kateri smo morali iz našega e-poštnega naslova vnesti še eno šestmestno kodo. Po vnosu kode smo morali le vnesti svoje glavno geslo in račun odklenjen, vnaprej sinhroniziran z vsemi našimi gesli. To je resnično tako enostavno, kot dobi sinhronizacija.

sinhronizacija z iOS-om

Če govorimo o aplikaciji iOS, je enostavna uporaba z vsemi enakimi funkcijami, ki jih dobite v drugi različici, in sicer v obliki, ki jo je enostavno krmariti. Še več, uporabniki imajo možnost, da odklenejo NordPass z ID-jem dotika, kar je lep varnostni dodatek. In uporabniki lahko v aplikaciji gredo neposredno v center za pomoč, kar je super.

Zasebnost in varnost

NordPass je skrbnik gesla, ki trdi, da zagotavlja okvir z ničelnim znanjem. To pomeni, da uporabniki ohranijo popoln nadzor nad šifrirnimi ključi. Tovrstno šifriranje od konca do konca (e2ee) je zlati standard za storitve zasebnosti, kot so upravljavci gesel, ker pomeni, da nihče razen naročnik ne more dostopati do podatkov, ki jih shrani v oblaku.

NordPass 'e2ee uporablja robustno sodobno kriptografijo - natančneje algoritem šifriranja XChaCha20. To je algoritem za šifriranje, ki postaja vse bolj priljubljen zaradi svoje narave. NordPass izvaja XChaCha20 z 256-bitno dolžino ključa v kombinaciji s funkcijo izpeljave ključa Argon2. To velja za močno šifriranje na strani odjemalca.

Zaprti vir

Ob tem je treba omeniti, da je NordPass popolnoma lastniška platforma. Gre za program z zaprtimi viri, kar pomeni, da je nemogoče revidirati in preverjati, ali to počne tako, kot pravi, da počne. To lahko pomeni, da podatki niso zavarovani, kot je zahtevano. In to bi lahko pomenilo, da se je podjetje v ozadju postavilo na platformo, ki mu omogoča, da krade vaša gesla. To se morda zdi malo verjetno in verjetno tudi je. Vendar je mogoče in zaradi tega ne moremo dokončno reči, da se to ne dogaja.

Kot vedno velja, da se odločitev za uporabo platform z zaprtimi izvori spušča na vaš lastni model groženj. Za večino ljudi bo NordPass zagotovil dovolj robustno rešitev za varnostne zahteve za geslo. Vendar pa je za potrošnike, ki želijo zagotovila - vedno bolje, da se držijo odprtokodnega upravitelja gesel, ki zagotavlja e2ee na strani odjemalca.

TLS varnost

Poleg lokalnega šifriranja gesel, preden jih naloži na strežnike Nord, NordPass vse podatke varno pošlje na svoje strežnike z uporabo močne zaščite TLS (HTTPS). Pregledali smo NordPass strežnike s pomočjo Qualys SSL Labs in ugotovili, da ima oceno A +. To pomeni, da je zaščita njegovega transportnega sloja izvedena na visoki ravni in vaši podatki so med prevozom varni.

TLS varnost

Varnost obnovitvene kode

NordPass izvedba obnovitvene kode je koristen dodatek. Z veseljem smo videli, da se uporabniki lahko odločijo za ustvarjanje novega, če se bojijo, da bi bil star morda ogrožen.

obnovitvena koda

Druge varnostne funkcije

Odličen dodatek je tudi razpoložljivost Two Factor Authentication ob prijavi in ​​uporabnikom toplo priporočamo, da to omogočijo, če nameravajo uporabljati NordPass. V ta namen lahko uporabniki povežejo NordPass s svojim mobilnim overiteljem (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy itd.) S skeniranjem QR kode, ki se pojavi med namestitvijo.

dvofaktorna avtentikacija

Za dodatno varnost gesla ima odjemalec NordPass ročno in samodejno zaklepanje. S klikom na ročno zaklepanje vam onemogočite dostop do trezorja z geslom brez glavnega gesla - zato je ta upravitelj gesel idealen za vse, ki delajo v zasedeni pisarni, knjižnici ali drugje.

Ključavnica

Funkcijo samodejnega zaklepanja lahko nastavite tako, da se zaklene v različnih intervalih, vendar to nastavimo na najkrajše časovno obdobje (15 minut) za dodatno varnost. Predlagamo, da uporabniki kar najbolje izkoristijo funkcijo ročnega zaklepanja in poskrbijo, da geslo zaklenejo kadar koli so AFK.

Politika zasebnosti

Nazadnje smo preverili politiko zasebnosti in se prepričali, da ni nič sumljivega ali zaskrbljujočega. S sedežem v Panami to podjetje ne dosega invazivnih pristojnosti. In ker nima dostopa do potrošniških podatkov (zaradi e2ee), ni nevarnosti, da bi zaposleni ali organi dobili dostop do vaših gesel ali podatkov računa..

Na žalost NordPass zbere nekaj osebnih podatkov za trženje

Vendar pa politika razkriva, da bo NordPass z upraviteljem gesel od vas zbral nekaj osebnih podatkov. To vključuje vaš naslov IP in ID za oglaševanje naprave. Tako se zdi, da namerava NordPass nekatere vaše podatke uporabiti za marketinške namene; kar lahko nekatere ljudi odloži.

Pomoč strankam

Kadar gre za podporo strankam, je NordPass odličen. Skupina za podporo strankam je na voljo preko kontaktnega obrazca na njenem spletnem mestu ali po e-pošti. Ta podpora je 24/7. Seveda bi bilo lepo, če bi nudila podporo v klepetu v živo na enak način, kot to počne NordVPN.

Vendar pa je verjetno zelo malo potrebe po podpori za klepet v živo, ker je ta skrbnik za gesla izjemno enostaven za uporabo. Zato menimo, da je podpora za e-pošto 24/7 fantastična.

Podpornim agentom smo zastavili nekaj vprašanj o storitvi in ​​vedno dobili jasne, koristne odgovore.

Zaključek

NordPass je upravitelj gesel, ki je primeren za večino ljudi. Aplikacije so na voljo za vse platforme in sinhroniziranje gesel na vseh platformah je izredno enostavno, ne glede na to, katero platformo ste se odločili uporabiti.

Če želite uporabljati NordPass brezplačno, je odlično, daljše naročnine pa niso predrage, če se odločite, da potrebujete sinhronizacijo med napravami in zmožnostjo delitve gesla..

Všeč nam je, da ta upravitelj gesla zagotavlja močno e2ee, kar pomeni, da so vaši podatki vedno naloženi v varnem stanju. Vendar se nekateri morda raje držijo popolnoma odprte platforme.

Na splošno menimo, da je to izjemno dober vstop v tržno nišo. Razširitve in odjemalci, ki temeljijo na brskalniku, so izredno enostavni za uporabo, programska oprema pa je podobna na vseh platformah - olajša razumevanje na vseh platformah.

To je zagotovo voditelj gesla brez pretiravanja z nizko krivuljo učenja, ki je primeren za začetnike. Ob tem je za vsakogar na trgu nekaj upravljavca gesel, ki hitro shrani gesla in jih samodejno naloži v spletne obrazce.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me