Мики

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Мики је апликација за управљање лозинком затвореног кода која је преузета више од 100.000 пута са Гоогле Плаи продавнице. То је софтверско решење које омогућава потрошачима да заштите више рачуна поузданим лозинкама; без муке да их треба запамтити. Чини се да Мики има велику репутацију код потрошача, примајући оцену 4,4 у Плаи Сторе-у и 4,6 у Аппле продавници апликација. Дакле, да ли је овај менаџер лозинки све оно што треба направити? И да ли је вредно потрошити свој новац?

Цене

Као што је случај с другим менаџерима лозинки, Мики пружа потрошачима могућност заштите неограниченог броја лозинки у централно шифрованом складишту. Ово омогућава корисницима да памте само један главни пин (или користе биометрију) да би се пријавили у било који број мрежних сервиса и налога.

Мики је доступан на свим платформама, што је одлично. А чак нуди и згодна проширења за Цхроме, Фирефок, Сафари, Едге и Опера. Линук апликације су такође јединствена продајна места за овај посебан менаџер лозинки.


Мики почетна страница

Што се цене тиче, корисници могу бесплатно уживати у овом менаџеру лозинки. Међутим, корисници могу надоградити на премију плаћајући једнократну накнаду у износу од 9,95 УСД. Те додатне карактеристике су:

  • Прилагођене ознаке за организовање лозинки, картица, личних карата итд.
  • Прилагођене слике рачуна за рачуне помоћу фотографија из ваше галерије
  • Прилагођени профили за израду засебног радног и личног профила, на пример
  • Прилагођена поља за пријављивање на ваше ставке.

Само тимови морају платити како би имали приступ менаџеру лозинки преко своје радне снаге. И, мора се рећи да по цени од 3,99 долара месечно и 35,88 долара годишње (еквивалент 2,99 долара месечно) ово није огромно скуп менаџер лозинки за организације којима треба један.

Мики цене

Поставити

Постављање Микија је једноставно, апликацији се може приступити или за радне површине или за мобилне уређаје на њеној веб локацији. Корисници мобилних уређаја такође имају могућност да га преузму из своје уобичајене продавнице апликација. Преузели смо најновије верзије за Виндовс, Андроид и иОС.

Током инсталације на радну површину корисници морају пристати на услове услуге. Корисници могу да изаберу да инсталирају софтвер који ће радити за све кориснике Виндовс рачунара - или само за њихову специфичну пријаву (мипц).

одаберите инсталацију

Једном када се Мики инсталира, покренут ће се аутоматски. Инсталирање апликације на мобилне уређаје укључује пружање бројних дозвола за рад услуге.

Лакоћа коришћења

Мики је менаџер лозинки на који је изузетно лако навикнути, то је дефиниција полиране функционалности. Менаџер лозинки је очигледан пријатељским очима, а проналажење сваке поставке није компликовано или напорно (као што могу бити и други менаџери лозинки). Оно што је јединствено код овог менаџера лозинки јесте да је он пре свега дизајниран за рад од мобилног уређаја до проширења прегледача (а не од радне површине до мобилног уређаја - што је другде норма).

Када инсталирате мобилну верзију, од корисника се тражи да унесу пин. То осигурава да апликација може закључати и повући приступ лозинкама (на пример, ако на пример оставите телефон без надзора). Корисници такође могу да одаберу скенер отиска прста свог уређаја за откључавање апликације. Ово је једноставан и ефикасан начин да се повећа безбедност лозинки, што значи да чак и ако хакер инсталира тројански програм, неће моћи даљински да уђе у ваше лозинке (док би помоћу ПИН-а тројан са кеилоггером за мобителе теоретски могао да добије свој код).

Када се инсталира мобилна апликација, сваки пут ће вас обавештавати са Мики логотипом, сваки пут када се открије страница за пријаву. Након што се лозинка успешно унесе у простор за складиштење локалног уређаја, аутоматска пријава ће вам омогућити да унесете услуге без потребе за памћењем или уносом лозинке. Да бисте користили ову функцију, мораћете омогућити прекривање и омогућавају приступачност.

Увозом лозинки из претходног управитеља лозинки може се управљати помоћу ЦСВ, КСЛС или КСЛСКС датотеке. Такође их је могуће увести директно са Цхроме-а, Дасхлане-а, ЛастПасс-а и разних других провајдера. Пронашли смо поступак лако користећи било коју од ових метода.

увезете лозинке за Мики

Ако имате проблема, фирма вам пружа водиче који ће вам помоћи. Ако желите да увезете на мобилни телефон из менаџера лозинки или Цхроме-а, то ћете морати да урадите преко додатка за Фирефок или Цхроме; то је једини начин да их пребаците на свој мобилни.

Након што увезете датотеке из претходног управитеља лозинки, спремни сте за синхронизацију на свим уређајима. Поново, то је предвиђено унутар апликација, а синхронизовање је изузетно лако са било којег мобилног уређаја на апликацију за проширење или десктоп. Међутим, од вас је потребно да имате већ постављену мобилну апликацију, што је необично.

Испробали смо Цхроме и Фирефок екстензије, а оба су додатак за подешавање и употребу. Након покретања, од вас ће се затражити да скенирате КР код са својим мобилним уређајем који им омогућава аутоматску синхронизацију.

Користите Мики на мобилном уређају

Овај процес прослеђује вашу лозинку и такође омогућава вашем мобилном уређају да аутоматски покрене сигурносну копију шифрованих лозинки на вашем рачунару (што значи да ако изгубите телефон, моћи ћете да их пребаците на следећи уређај; све док га има исти телефонски број).

Након што је телефоном скенирао код у проширењу, апликација ће регистровати ваше проширење на екрану са симболом грешке у облику зеленог штитника Да бисте било када прекинули две апликације; једноставно додирните екстензију на мобилном уређају и кликните на велико црвено дугме за искључивање.

Наравно, можете једноставно додавати лозинке док идете заједно ако никада раније нисте користили управитељ лозинки.

Функција генератора лозинки доступна је у свим апликацијама и екстензијама, што вам омогућава да произведете робусне лозинке за заштиту налога. Оне могу бити постављене на дужину до 200 знакова и могу укључивати бројеве и посебне знакове.

креирајте лозинке на Мики-у

И Виндовс верзија и њени мобилни уређаји пружају неколико лепих додатних функција; као што је могућност да сачувате податке о плаћању и податке о картици, значајку сигурних белешки за креирање шифрованих белешки, функцију личне карте за чување ствари попут пасоша или података о возачкој дозволи и функцију идентитета за чување вашег имена, пола, адресе и друго личне информације. Ове се функције могу користити за аутоматско попуњавање образаца док употребљавате Интернет.

Услуга је у потпуности опремљена могућношћу аутоматског попуњавања лозинки и може аутоматски да открива обрасце запорке. То му омогућава да научи ваше лозинке и кад их унесете. Због тога се Мики лагано користи, а дефинитивно се може сматрати добрим и за новајлије - који тек улазе у свет менаџера лозинки. Међутим, Мики неће дуже попуњавати обрасце подацима као што су ваше ИД информације - тако да их је потребно копирати ручно преко.

Мора се рећи да је једна од најљепших ствари о Мики-у та што је он готово идентичан на свим уређајима и у продужетку. То значи да сте упознати како то функционише без обзира на верзији на којој се налазите.

Такође вреди напоменути: синхронизација налога са мобилног на ПЦ може да створи шифровану резервну копију ваших лозинки. Овоме можете приступити ако изгубите мобилни уређај. Ако је ваша Мики Мобиле Апп упарена са вашом Мики екстензијом прегледача, моћи ћете да направите ове резервне копије - које су смештене у фасцикли под називом "Мики сигурносне копије" унутар вашег "Преузимања" фолдер.

Не може бити сумње да је Мики креирао добро заокружен менаџер лозинки са чврстим корисничким искуством у основи. То је богат значајкама, а с обзиром на то да је бесплатан, то је одлична опција за кориснике који нису технички који немају модел озбиљне претње. Остале значајне карактеристике укључују могућност сигурног дељења лозинки са другим Мики корисницима. Згодно је ако некоме желите да пошаљете лозинку, а да је не пишете обичним текстом на мрежи.

Коначно, Мики пружа значајку дубинског извештавања која омогућава корисницима тима да провере аналитичке податке како би сазнали колико има корисника, који су се пријавили на последње, највише и најмање коришћених пријава, па чак и коришћење налога и прегледача. Ова врста података може бити изузетно корисна за административне сврхе и праћење употребе лозинки за предузеће или организацију.

Приватност и сигурност

Мики осигурава да ваш саобраћај увек буде шифрован између ваших уређаја и његових сервера. Такође шифрује ваше лозинке када их проследи од клијента до проширења прегледача. Сав промет на Мики серверима заштићен је ССЛ / ТЛС (ХТТПС). Услугу смо проверили помоћу Куалис ССЛ Лабс и са задовољством смо открили да је добио А +, то значи да су подаци безбедни док су у транзиту..

Лозинке послате између клијента и проширења прегледача такође су заштићене јаком АЕС 256 енкрипцијом. То осигурава да нико не може пресрести те лозинке јер су оне послате вашем претраживачу ради попуњавања образаца. Дељене лозинке се шифрују помоћу војне класе АЕС-256 са РСА-2048.

Из разлога приватности, Мики каже да никада неће чувати лозинке на својим серверима. Лозинке се увек локално чувају или на рачунару или на мобилном уређају. Корисници задржавају потпуну контролу над својим кључем за шифровање и главним ПИН-ом, а ако се ПИН изгуби, више нећете моћи да приступите лозинкама. Мики никада не може да поврати ПИН вашег налога, тако да морате да водите рачуна да буде запамћен.

Једна ствар коју треба приметити је да уређаји синхронизују употребу власничког алгоритма који је фирма сама развила. Пратили смо његову корисничку подршку за више детаља, али они су нам могли само рећи да не могу више да кажу, јер је власничка. Уверавали су ме да се подаци увек осигуравају коришћењем енкрипције од краја до краја и да Мики сервер увек делује само као „релеј нула знања који преноси шифроване податке између уређаја“.

Међутим, како је заштићено, немогуће је проверити да ли је шифровање у потпуности робусно. Исто је и са клијентима. Мики је затворени извор, што значи да морате да преузмете фирму када говори о безбедности и приватности које пружају њене платформе. Као што је увек случај са власничким софтвером, немогуће је верификовати те тврдње јер софтвер нико не може проверити. Зависно од вашег модела претњи, ово може бити довољно да вас прекине са услугом.

Пријављивање на мобилну верзију Мики-а захтева да предате телефонски број. Према фирми „они морају да потврде ваш број телефона да би повратили свој рачун у случају да се с вашим телефоном нешто догоди“. У почетку ово изгледа мало смисљено (имајући у виду да се лозинке икада похрањују само локално и фирма не може да обнови ваш рачун ако изгубите главни ПИН).

Потребно је доставити телефонски број изузетно је непријатно и можда довољно да желите да потражите негде другде. Ради испробавања мобилних клијената, одлучили смо да предате наш телефонски број према захтеву. Такође смо пошли и контактирали подршку како бисмо сазнали зашто им тачно треба наш број телефона, рекли су нам:

„Резервне копије се креирају помоћу насумично генерисаног кључа који се чува на нашим серверима на начин који вам омогућава да докажете своје власништво над телефонским бројем који сте пријавили, заједно са постојањем ове посебне резервне датотеке, кад год је потребно да вратите.

"Када желите да је вратите, вашој апликацији су потребне две ствари: 1) приватни кључ повезан са вашим телефонским бројем и 2) шифрована датотека сигурносне копије са припадајућим ИД-ом резервне копије. Ово осигурава да недовољна доступност датотеке сигурносне копије без приватног кључа за телефонски број и приступ телефонском броју без физичке датотеке сигурносне копије нису довољне. "

С обзиром да друге фирме пружају управљање лозинкама на уређајима без телефонског броја, ово се чини непотребним. За декодирање горе наведеног; региструјете се са својим телефонским бројем и затим направите резервну копију података шифрованих на рачунару. Од тог тренутка, ако изгубите телефон, можете се пријавити и регистровати са новог телефона који има исти број као раније.

Затим се сигурносна копија брише са вашег старог телефона из сигурносних разлога, а податке можете да обновите помоћу новог уређаја из рачунара који сте претходно направили. Наравно, све би се то могло поднијети са главном лозинком једнако лако, без потребе да они нађу ваш телефонски број. И не можемо у потпуности да схватимо зашто би требало да се опоравите од ове резервне копије, а не да само поново синхронизујете своје податке из Виндовс, Мац или иОС верзије Микија са КР кодом (ако га користите на више уређаја) који је функција коју ионако можете користити.

Коначно, фирма признаје да чува метаподатке. Удубили смо се у политику приватности како бисмо сазнали шта тачно прикупља. Иако се чини да је политика усклађена са ГДПР-ом, она не открива тачно које се метаподаци прикупљају. Међутим, претпостављамо да прикупља корисничке ИП адресе. Такође смо могли да утврдимо да фирма прикупља верзију вашег уређаја, тип уређаја и локални ВиФи ССИД (увидом у подешавања унутар мобилне апликације).

Подршка муштеријама

Једна од лепих ствари о Мики-у је да на свом вебсајту има подршку за цхат уживо. Тестирали смо агенте и открили да су изузетно знања и корисни. Дакле, ово је изузетно користан ресурс који је доступан и не-претплатницима. Штавише, доступан је 24 сата на дан, што је заиста врхунско.

У ствари, никада нисмо ревидирали менаџера лозинки са бољом подршком за купце од Микија, он је заиста у својој лиги. Поставили смо неколико насумичних питања и увек су нам упућени у корисне водиче и информације који су задовољили наше потребе. Поред тога, остали су изузетно мирни и рационални када су били изазивани због специфичности. Не можемо довољно оценити овај тим за кориснике.

Што се водича тиче, Мики има доста и сви су врхунског квалитета. Ово је одлично за све почетнике који се боре да се поставе. Поред тога, фирма пружа блог и одељак са ФАК-ом који вам омогућавају да брзо пронађете информације ако и када вам требају.

Закључак

Мики је занимљив и јединствен бесплатни менаџер лозинки на који је лако навикнути - и који пружа фантастичну функционалност на свим платформама. Постављање и коришћење апликација је једноставан процес, што овај управитељ лозинки чини одличним за почетнике.

Локално складиштење лозинки значи да се лозинке никада не похрањују на мрежи, а потпуна контрола над главним ПИН-ом значи да само корисник има контролу над приступом својим лозинкама. Аутоматизоване шифроване сигурносне копије су леп додир, а значи да све док синхронизујете уређаје моћи ћете да користите свој телефонски број за потврду идентитета и враћање лозинке на нови уређај.

Са друге стране, ова услуга је затвореног извора и од корисника захтева да предају телефонски број. Мики има седиште у Њујорку, према њиховој представници Луна Цхава. Ово није посебно сјајно место за приватност, јер се фирми може уручити налог и налог. Фирма такође има канцеларије у Бејруту, Либанон. Са позитивне стране, Микијеви сервери су у Ирској, за коју се зна да има неке од најбољих закона о заштити података.

Иако неки од ових фактора могу неке људе (са повишеним моделом претње) искључити из услуге, мислимо да је за велику већину људи ово менаџер звучних лозинки који посао савршено обавља. Ако желите менаџера лозинки који није ниста узбудљив и који има 24/7 цхат уживо који раде агенти којима је заиста стало; ова услуга је одлична опција. Најбоље одговара мобилним корисницима који такође имају рачунар или лаптоп.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me