Маилфенце


Маилфенце је сигуран провајдер е-поште који је први пут покренут 2013. године од ЦонтацтОффице Гроуп. Генерално, Маилфенце има одличну репутацију и код корисника и са стручњацима за безбедност (јер се шифровање заснива на криптографским основама отвореног кода). Међутим, вреди имати на уму да је лиценца за садржај власничка; што значи да постоје елементи затвореног извора у целом пакету услуга (који обухватају календар, складиште докумената и још много тога).

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Овај шифровани провајдер е-поште је потпуно опремљена услуга која има одличну интероперабилност са свим осталим шифрираним сервисима е-поште компатибилним са ОпенПГП. И многи га сматрају најбољом алтернативом потпуно опремљеном Г апартману.

Куицк Статс

 • Земља
  Белгија

Будући да је са седиштем у Белгији, услуга спада у делокруг Пет очију. С друге стране, Белгија примењује неке обавезне смернице о чувању података за које се чини да се примењују на провајдере е-поште. Срећом, ове директиве су строге и дозвољавају властима да приступе потјерници под врло специфичним околностима.

Међутим, инсистирање Белгије да је опсежно чување података корисно у истражне сврхе (и може чак бити добро и за људска права грађана!) Вероватно је довољно да се неко одбаци. Поред тога, Белгија је део већег споразума о надзору 14 Очи.

На позитивној страни, Маилфенце „одржава ажурирани списак канарнира и транспарентности налога“, који омогућава потрошачима да будно прате да ли су услуге компромитовале власти..

Маилфенце лого

Колико кошта Маилфенце?

Маилфенце је безбедан провајдер е-поште који има бесплатан план претплате. Бесплатно добијају приступ рачуну са 500Мб складишног простора. Бесплатна услуга јако ограничава употребу календара и функција контаката и не дозвољава било какву синхронизацију на различитим уређајима. Поред тога, сервис е-поште ограничава на само једну групу са два члана.

План претплате на улазном нивоу кошта само 2,77 долара месечно - што је вероватно приступачно већини људи (и оно је које смо тестирали). Међутим, у поређењу са популарним сервисом Постео - који кошта само 1,13 долара месечно - може се сматрати мало скупим. За 2,77 долара корисници добијају потпуну синхронизацију, календаре, контакте, три групе са по 10 чланова и 12 Гб складиштења (5Гб за поруке, а остало за складиштење докумената и других података).

Коначно, претплатници имају могућност избора „Про“ плана - који проширује капацитет складиштења на 20Гб за поруке и 24Гб за документе. Про план не додаје никакве даљње функционалности плану улазног нивоа, али омогућава претплатницима да створе пет група са до 20 корисника. Потпуна подршка је доступна и са улазним нивоом и са про плановима. Про кошта 8,32 долара месечно, што може изгледати скупо, али је у ствари прилично добро за употребу у предузећу.

Корисници могу изабрати да плаћају кредитном картицом (Виса или Мастерцард) или крипто валутама (Битцоин или Литецоин) за додатну приватност. Корисници такође могу да се одлуче за плаћање путем ПаиПал-а.

Чињеница да се ова услуга финансира из плаћених планова омогућава Маилфенцеу да постоји без оглашавања; због чега је овај безбедни провајдер е-поште често избор за људе који желе да се де-гоогле.

Преглед функција

За трошкове од 2,77 долара месечно, корисници добијају приступ следећим функцијама:

Слање шифрованих е-порука крај до краја са ОпенПГП. Маилфенце омогућава корисницима да шаљу сигурне ПГП поруке е-поште свим главним добављачима е-поште. Могу се слати и потписане и шифроване поруке. Маилфенце такође пружа комплетну контролу над ОпенПГП управљањем кључевима са интегрисаном трговином кључева.

 • Подржава ПОПС, ИМАПС и СМТПС. Популарни протоколи е-поште подржани су за слање и примање е-поште од различитих пружатеља услуга.
 • Лозинка шифрира е-пошту. Ова функција се заснива на симетричној енкрипцији и омогућава корисницима да шифрирају е-пошту (шифровање и дешифрирање од стране пошиљатеља и примаоца) унутар свог прегледача. То омогућава слање е-поште шифрираним кључем који се никада не дијели са Бацкфенце-ом Маилфенце-а (познат као оквир са нултим знањем). Шифрирање се заснива на ревидираној библиотеци шифрирања отвореног кода и дозвољава корисницима Маилфенце-а да шаљу шифроване поруке не-Маилфенце корисницима.
 • Потпуна синхронизација: Синхронизујте своје налоге путем рачунара и мобилних уређаја.
 • Групе: Безбедно управљајте и делите датотеке, контакте, календаре и поштанске сандучиће са осталим члановима ваших група.
 • Календар, контакти и складиштење докумената: Доступност ових функција омогућава људима који су навикли да користе Гооглеов пакет да се мигрирају, а да притом задрже већину функционалности на које су навикли.
 • Подршка прилагођеног домена: Корисници се могу одлучити да имају. Маилфенце или јединствене адресе е-поште са именом домена по њиховом избору.
 • Двострука аутентификација: Корисници могу користити 2ФА апликације како би додатно заштитили свој налог.
 • Куалис ССЛ Лабс оцена: Веб-локација компаније Маилфенце има високу оцјену са ове независне веб локације: А + са ХСТС и ПФС.
 • Стрипс ИП адреса са послатих е-порука: Међутим, у политици приватности се наводи да Маилфенце похрањује бројне евиденције, укључујући ИП адресе - вероватно да је у складу са белгијским законима.

Приватност

Корисници не морају да дају право име за претплату на Маилфенце, а могуће је да користе е-адресу сагоревача и да плаћају у крипто валутама како би поставили налог у приватност. Међутим, политика приватности ствара одређене проблеме када изјављује да:

„Прикупљамо ИП адресе, ИД-ове поруке, адресе пошиљатеља и примаоца, теме, верзије прегледача, земље и временске ознаке.“

Ова колекција се дешава да би била у складу са белгијским директивама о задржавању података које су ступиле на снагу 2016. Међутим, фирма подсећа кориснике да (за разлику од САД-а и Велике Британије) Белгија не спроводи налоге за гаговање, што значи да ако би је икада затражили да Ако преда било које податке, могао би да обавести своје кориснике. Такође поседује налог за канализацију и објављује извештај о транспарентности, који кориснику поново омогућава да пажљиво прати шта фирма ради.

Упркос тим покушајима да буду транспарентни у погледу својих процеса; дефинитивно ће бити неких потрошача који преферирају добављача е-поште без дневника (и, да будемо фер, ови постоје). Међутим, постоји опција да се користи ВПН у комбинацији са овим провајдером е-поште; која би сакрила стварну корисничку ИП адресу од Маилфенце-а.

Коначно, Маилфенце наводи да су сви запослени везани споразумом о повјерљивости који их присиљава да штите све прикупљене податке. Поред тога, не спомињу се подаци о клијентима који се деле са трећим лицима, оглашивачима, повезаним партнерима или пословним партнерима.

„Не продајемо, не тргујемо или на други начин преносимо ваше личне податке страним лицима, осим ако то на то присиљава белгијски закон“

Сигурност

Маилфенце имплементира једноставну енкрипцију "једним кликом" ОпенПГП енкрипције за осигурање е-поште. Ово је дизајнирано тако да коришћење шифрирања ПГП-а постане мање компликовано. Е-поруке послане колегама Маилфенце-а никада не напуштају Маилфенце сервере и могу се шифровати било ПГП-ом или опцијом шифрирања лозинке. Е-поруке нечланом могу се слати нешифриране или нешифриране, али потписане дигиталним ПГП кључем. Поред тога, корисници се могу одлучити за слање е-поште у потпуности шифроване и потписане.

Комуникација са серверима Маилфенце се одвија путем шифрирања транспортног слоја (ССЛ / ТЛС). То важи и за веб сервисе и за ИМАП / ПОП / СМТП приступ клијенту е-поште. Ово спречава да се прислушкивање, лажирање или фалсификовање порука не појављују у транзиту.

Услуга такође пружа савршену тајну унапред (ПФС) за шифроване везе (ХТТПС). То осигурава да током нарушавања сигурности, ниједна претходна комуникација не може бити дешифрирана. Коначно, ХТТП строга безбедност транспорта (ХСТС) је активирана на свим својим веб страницама и услуга добија А ++ оцену са Куалис.

Маилфенце користи стандардну имплементацију ОпенПГП-а са потпуним управљањем кључевима доступним преко уграђене кеисторе.ПГП кључеви се генеришу у прегледачу и чувају на Маилфенце-овим серверима помоћу АЕС-256 шифре, ово се обично сматра безбедним (упркос природи затвореног извора Власнички клијент Маилфенце-а).

Опција је такође ту да осигурате е-пошту са симетричном енкрипцијом (сигурно депоновање поруке); који се могу користити за избегавање дељења било ког тастера са Маилфенцеом уопште. Корисници морају сигурно да деле лозинку изван апликације (на пример лично) да би могли да користе ову функцију. С / МИМЕ је некада био доступан за потврду улазног потписа, међутим, фирма ми је рекла да више не подржавају ову функцију.

Забринутости? Пошто се шифровање догађа унутар прегледача (Е2ЕЕ) Маилфенце се сматра сигурном. Међутим, с обзиром да се ради о ЈаваСцрипт апликацији - постоје неки сигурносни проблеми (који се односе на све ЈаваСцрипт поштанске клијенте, а не само на Маилфенце). Свако ко жели да избегне ове ЈаваСцрипт рањивости (које могу дозволити напад човека у средини да намеће компромитоване кључеве за шифровање и на прегледаче пошиљаоца и примаоца) мораће да користи провајдера е-поште са наменским клијентом е-поште.

Коначно, Маилфенце такође имплементира ИП скидање из порука. То значи да ваша ИП адреса никада није везана за одлазну е-пошту.

Лакоћа коришћења

Отварање Маилфенце налога је изузетно једноставно, а свако може бесплатно започети поступак како би укусио како софтвер функционише. Једном када је налог регистрован, корисник добија е-пошту која им омогућава да потврде свој налог. Ово може бити адреса е-поште са гориоником, али имајте на уму да ће фирма комуницирати с вама путем ове е-поште ако икада будете имали проблема.

Једном када се пријавите у услугу из свог прегледача, можете наставити и изабрати адресу е-поште. Корисници који надолазе на плаћени план могу се одлучити за прилагођени домен.

избор адресе е-поште

Са подешавањем налога е-поште, без проблема ћете почети да користите услугу е-поште. А од септембра 2020. године фирма је увела потпуно нови кориснички интерфејс дизајниран да услугу учини још једноставнијом за употребу!

Маилфенце је потврдио имејл поруке

За почетак тестирања послали смо неколико ПГП шифрованих порука е-поште на рачуне секундарних компанија без икаквог издавања.

опенпгп енкрипција

Такође смо наставили и увезали контакте путем е-поште користећи функцију 'Вањске адресе' без икакве буке. Све у свему, установили смо да је клијент стабилан и да током својих суђења нисмо имали пропусте или грешке.

увоз адреса е-поште

Кад је у питању једноставна употреба, Маилфенце је додатак јер не захтијева од корисника да преузимају и инсталирају било који софтвер. Поред тога, за разлику од неких клијената путем е-поште, не постоји стрма крива учења. Чак је и ПГП енкрипција, која се углавном сматра шкакљивом, једноставна захваљујући функцији једним кликом.

Такође смо уживали у чињеници да су све примарне функције печене без потребе за инсталирањем секундарних додатака или додатака. То чини Маилфенце идеалним за нетехнолошке кориснике који желе да ускоче право и започну заштиту е-поште шифрирањем.

Значајка контаката са Маилфенцеом је једноставна за употребу и омогућава корисницима да брзо увезу контакте са Гоогле-а или другог добављача е-поште.

формат увоза

Такође смо уживали у могућности за синхронизацију на различитим уређајима, што је много лакше него са неким другим добављачима е-поште. Маилфенце такође омогућава корисницима да лако премештају све своје контакте, шифроване тастатуре и шифроване податке другом добављачу е-поште у случају потребе..

Поближи поглед на поставке открива да Маифенце има много корисних функција.

Мени поште

Могућност креирања Аваи поруке омогућава корисницима да аутоматски одговоре када су ван уреда или на одмору.

Виртуални диск омогућава корисницима приступ документима директно из посебне мапе на рачунару. Ова мапа је заштићена пријавом и лозинком. Водичи за подешавање виртуалног погона доступни су за све платформе из менија поставки. Корисници такође могу да поставе виртуелни диск на иОС или Андроид уређајима.

Свидја нам се и то што се аутентификација Тво Фацтор-а укључује у сервис, што клијенту додаје додатни ниво сигурности.

аутентификација два фактора

Коначно, могућност слања шифрираних е-порука лозинком (која омогућава не-техничким корисницима да заштите поруке без потребе да разумеју кључеве за шифровање) је додатни бонус који Маилфенце чини идеалним за почетнике или не-технике кориснике.

Подршка муштеријама

Маилфенце пружа подршку свим корисницима (побољшана подршка за кориснике који плаћају); што значи да ћете моћи да добијете помоћ да подесите услугу или изгладите било која кунка која сте доживели.

Поред тога, фирма нуди детаљан Блог који садржи много корисних чланака и савета за постизање свега, од преласка старе листе контаката до Маилфенцеа - до чланака о безбедносним функцијама и имплементацији на платформи.

Открили смо да је ресурс свеобухватан и сигурно се чини да је довољан да већини бесплатних корисника пружи информације које су им потребне за употребу услуге.

подршка муштеријама

Такође добро; бесплатни корисници такође имају могућност постављања питања путем система одговора е-поштом.

Закључак

Маилфенце је чврст и једноставан за коришћење провајдер е-поште који је идеалан за почетнике. Шифрирање је солидно, а с обзиром да је засновано на прегледачу, нема потребе за преузимањем било ког софтвера. Похвалност компаније за приватност - која укључује донирање 15% прихода од Про рачуна за Елецтрониц Фронтиер Фоундатион и Еуропеан Дигитал Ригхтс - је похвална..

Можда је једина мања мана ове услуге то што је затворени извор. Међутим, све криптографске основе су отвореног кода и оне су темељно ревидиране. Поред тога, фирма је раније обећала да ће направити свој софтвер опен соурце, што би био одличан корак за предузеће.

Главна разлика између Маилфенце-а и многих његових конкурената је та што нуди идеалну алтернативу Гмаил-у, Гоогле календару и Гоогле документима. Његово шифровано решење од краја до краја интегрисано је у пакет са бројним функцијама; Контакти Маилфенце, Документи Маилфенце, Календар Маилфенце и Групе Маилфенце. Ово је сјајно за свакога који уклања Гоогле, који жели сигурно слање е-поште, а да се не одриче свих осталих функција Гоогле Суите-а на које су навикли..

Бесплатно је овај добављач е-поште користан. Мада, поприлично је ограничених функција у поређењу с плаћеним плановима. Свако ко тражи једноставан клијент за е-пошту који је богат функцијама и има минималну кривуљу учења, међутим, плаћање за планове дефинитивно се може препоручити.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me