Маилбок.орг

Маилбок.орг је приватни провајдер е-поште са седиштем у Немачкој, локација за коју се обично сматра да је одлична за приватност. То Маилбок.орг сврстава у елитну групу приватних добављача е-поште као што су Тутанота и Постео - који се такође налазе у Немачкој. Маилбок.орг претходно је препоручио немачки чувар потрошача Стифтунг Варентест, која је веома цењена независна организација.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Упркос опћенито позитивним погледима, вриједно је напоменути да је њемачка Федерална обавјештајна служба, Бундеснацхрицхтендиенст (БНД), врло софистицирана и познато је да сарађује с НСА-ом као дио већег споразума о надзору Девет очију. Ово може изазвати забринутост због централних сервера који се налазе у Немачкој (посебно за оне потрошаче који одлуче да користе шифровање на страни сервера ради лакше употребе).

Маилбок.орг се поноси управљањем одрживим зеленим пословним моделом. Поред тога, његова изјава о мисији задржава приватност и анонимност - као и избегавање владиног надзора - у својој сржи. Услуга је добро заокружена с пуно функција и може се сматрати прилично једноставном за употребу након што смо се навикли.


Колико кошта Маилбок.орг?

Маилбок.орг омогућава потенцијалним претплатницима да бесплатном тестирању е-поште изврше 30 дана бесплатно. Поред тога, корисници морају плаћати 1 € месечно за складиштење 2ГБ поште и 3 адресе или 2,50 € месечно за складиштење поште од 5 ГБ и огромних 25 адреса.

За свакога са специфичнијим потребама постоји и расположивост за прилагођавање плана претплате - омогућавајући корпоративним корисницима да добију приступ више складишног простора или адреса по потреби.

Све у свему, открили смо да ће план од 1 € бити погодан за потребе већине људи, пружајући корисницима све потребне функције по изузетно конкурентној цени. У ствари, с обзиром на то колико је услуга богата овим функцијама - сматрамо је нечим повољним.

Карактеристике

 • ПГП шифровање (било на страни сервера ради лакше употребе или употребе додатка за Маилвелопе)
 • ПГП шифрирани поштански сандучић да бисте осигурали све сачуване поруке е-поште
 • Са седиштем у Немачкој
 • Може да бира сопствени домен
 • 100% покретани енергијом еколошки прихватљивом
 • ГДПР усаглашен
 • Подршка за ИМАП, ПОП и АцтивеСинц за синхронизацију
 • Квалитет ССЛ оцена: А + са ХСТС и ПФС
 • Календар
 • Складиштење (Дриве)
 • Функција Вебцхат
 • Спреадсхеетс
 • Смарт инбок
 • Спам филтер и заштита од вируса
 • Направите везе за преузимање за велике прилоге
 • Функција адресара за управљање контактима

Приватност

Приликом пријаве на Маилбок, компанија брзо подсећа кориснике да не требају да користе своје право име. То је у складу са политиком приватности фирме, која каже да корисници могу анонимно да отворе свој налог.

Пријавите се

У својој политици приватности Маилбок.орг признаје да се у тренутку регистрације похрањује ИП адреса заједно са датумом и временом регистрације, што заправо доводи у питање могућност анонимне претплате.

Фирма објашњава да се ИП чува како би се омогућило предузећу да се придржава кривичних истрага, уколико се укаже потреба. Због чињенице да се ИП адреса може пратити до њеног стварног власника путем ИСП-а, то може изазвати забринутост код неких људи у зависности од њиховог модела претњи. За све кориснике који желе сакрити своју стварну ИП адресу са Маилбок.орг и током коришћења услуге и у тренутку регистрације; постоји опција да се користи ВПН да се прикрије тај витални део података. То ће корисницима омогућити да приватно добију приступ услузи.

Јасно је да је у политици приватности усаглашена са ГДПР, што значи да се потрошачи могу уверити да ће се њихови лични подаци обрађивати и чувати само са законским основама за обраду или уз директну сагласност. Свиђа нам се што политика јасно одређује који ће се метаподаци одржавати, у које сврхе и колико дуго (мада, вреди приметити да се чини да ће сви метаподаци бити одржани око 7 дана; што неке људе може одбацити).

Политика приватности јасно даје до знања да фирма не чува податке у било које сврхе које би се могле сматрати упитним и не преноси никакве личне податке трећим лицима, подружницама, пословним партнерима или оглашивачима. Сви метаподаци који се чувају на његовим серверима чувају се само кратко време (између четири и седам дана) - и каже се да постоје само да би осигурали задовољавајуће корисничко искуство.

Коначно, Маилбок.орг на свом вебсајту објављује извештај о транспарентности. Ово омогућава корисницима да разумеју ниво захтева којима се фирма подвргава од стране власти. Маилбок.орг јасно прецизира да су у 2018. години упућена 72 захтјева за информације од којих је 13 на крају одбијено.

У три наврата компанија је била присиљена да пресреће телекомуникације. Нажалост, међутим, тешко је утврдити природу тих пресретања из извештаја о транспарентности, који је на терену мало танак у смислу стварних детаља

Сигурност

Из безбедносних разлога сва комуникација са серверима Маилбок.орг врши се снажном ССЛ / ТЛС-енкрипцијом (ХТТПС). Фирма такође користи (ЕЦ) ДХЕ алгоритме за савршену тајну унапред (ПФС) која је ту да спречи евентуално будуће дешифровање забележеног саобраћаја података.

Поред тога, фирма обезбеђује свој домен ДНССЕЦ и ДАНЕ / ТЛСА; технологија дизајнирана тако да осигура да не постоји манипулација подацима од стране трећих страна. Надаље, Маилбок.орг користи ХСТС, ЦАА, ЦСП, МТА-СТС и Кс-КССС за ефикасно спречавање напада човека у средини (МитМ) - додајући у сигурност својих ССЛ / ТЛС комуникационих канала.

Што се тиче шифрирања е-поште, фирма омогућава корисницима да осигурају е-пошту са ПГП-ом заснованим на претраживачу или ПГП-ом на серверу ради једноставније употребе. За све који желе да користе снажнију ен-енд енкрипцију (Е2ЕЕ), биће потребно да преузме додатак Маилвелопе. Ово је релативно једноставан за употребу додатак који омогућава корисницима да изводе сву ПГП енкрипцију из свог прегледача.

Међутим, вреди приметити да се енкрипција заснована на прегледачу спроводи помоћу ЈаваСцрипта; која носи одређене урођене рањивости које могу дозволити да се изврши МитМ напад. Свако ко жели да избегне овај могући ЈаваСцрипт експлоатацију мораће да се одлучи за коришћење наменског клијента е-поште.

Доступност ПГП енкрипције на страни послужитеља омогућава корисницима да уживају у додатној лакоћи употребе. Међутим, упркос инсистирању фирме да заправо не може приступити лозинкама које се користе за шифровање и дешифровање е-порука; ово се не може сматрати сигурним као Е2ЕЕ. С друге стране, веб интерфејс омогућује људима да шаљу шифриране поруке е-поште ПГП примаоцима који у ствари сами немају ПГП (пружајући им хттпс заштићену поштанску пошту на серверима поштанског сандучета). Ово је лепа додатка, све док верујете у сигурност Маилбок.орг на страни сервера.

Лепа карактеристика која је убачена у услугу Маилбок.орг је могућност обављања ТЛС провере пре него што заиста пошаље е-пошту. Ово омогућава људима да проверавају не само безбедност у транзиту већ и ниво квалитета шифрирања сервера који прима. У теорији, ово омогућава корисницима да уоче било које одступања пре него што пошаљу е-пошту.

Свидја нам се и што поштански сандучић пружа ПГП енкрипцију за све примљене поруке, укључујући поруке које стижу нешифроване. На крају, вреди приметити да Маилбок.орг користи ХТТП строгу безбедност транспорта (ХСТС) на свим својим веб страницама, а услуга добија А + оцену са Куалис.

Лакоћа коришћења

Отварање налога Маилбок.орг је лако и не захтева од корисника да користе право име. Након попуњавања обрасца и попуњавања Гоогле Цаптцха, корисницима се каже да не заборављају своју лозинку и дата им је могућност да налог обнове тако што ће унети телефонски број. Из безбедносних разлога смо тај позив одбили.

Затим су корисници позвани да воде обилазак.

поштанско сандуче добродошлице

Открили смо да је уџбеник користан начин за нове кориснике да сазнају шта им је на располагању. Ово је дефинитивно продајно место за кориснике који нису технички, а туториал је доступан у сваком тренутку кликом на балон у горњем десном углу услуге.

крените на вођење обиласка кликом на ваш налог

Увоз контаката из друге веб услуге у почетку није очигледан. У ствари смо то успели да схватимо само ако смо се обратили служби за помоћ. Да бисте то учинили, прво морате да направите нови јавни адресар. Када то учините, можете кликнути на мени хамбургера поред адресара и одабрати увоз. Корисници могу увести контакте путем вЦард или ЦСВ формата (што смо и користили).

увоз контаката

Са увеженим контактима, корисници могу почети слати и примати е-пошту као и обично. Сви који желе да увезу своје поруке са другог клијента е-поште могу то учинити преко ИМАП миграције или ручно отварањем оба налога у једном клијенту е-поште треће стране, попут Тхундербирд-а.

Поред тога, постоји изврстан сервис за миграцију који се зове Аудрига да корисници поштанског сандучића могу платити 3 евра за увоз свих њихових адреса е-поште, календара, контаката и задатака, од свог старог провајдера до поштанског сандучета (Гмаил је једна од услуга на које се може преселити у овуда). Ова функција можда није свима, јер морате да се сложите са политиком приватности ове треће стране. Међутим, то би могло бити корисно за оне који се баве мање технологијом.

Што се мобилних корисника тиче, не постоје наменске мобилне апликације за ову услугу. Ако то желите, можда би било вредно потражити негде другде. Међутим, Маилбок.орг подржава ИМАП и ПОП за употребу са апликацијама треће стране за е-пошту - што значи да можете да га користите на мобилном уређају све док вам не смета коришћење другог клијента.

Услуга е-поште Маилбок.орг долази са подешавањем ради пружања ПГП енкрипције помоћу „Гуард“ - лако веб ПГП решење које омогућава серверима поштанског сандучета да сигурно чувају ваше кључеве у ваше име. За свакога ко пронађе осумњиченог за шифровање засновано на серверу, постоји опција да се пребаци на додатак Маилвелопе. Да бисте то учинили, прво инсталирајте проширење у Цхроме или Фирефок прегледач. Затим кликните на дугме са подешавањима у горњем нав, а затим ПГП у Вебмаилер-у. У овом прозору ћете моћи да одаберете Маилвелопе.

ПГП шифровање

Чим се активира Маилвелопе, моћи ћете да користите ПГП кључ на вашем претраживачу за шифровање и дешифровање порука е-поште из услуге поштанског сандучета.

Упркос томе што смо имали неколико проблема са зубима, нашли смо лако коришћење овог добављача е-поште. Додуше, морали смо да комуницирамо са службом за подршку да бисмо открили неке ствари, а то може искључити неке нетехнолошке кориснике.

Подршка муштеријама

Контакт са подршком се остварује посетом веб локације Маилбок.орг. Клик на Подршка омогућава вам да изаберете између бројних опција, укључујући „Техничку подршку“. Када одаберете жељени избор, од вас ће се тражити да унесете своју адресу е-поште и лозинку. Након тога, моћи ћете да попуните образац са својим питањима.

Одговори на захтеве обрађују се системом заснованим на улазницама, а одговори ће стићи у вашу пошту. Чак је и бесплатним корисницима дозвољено да користе ову услугу, а ми смо открили да је изузетно брз. Упутили смо укупно три захтева и добили одговоре у року од пет минута од постављања питања. Одговори су увек били корисни, па чак су стигли и са снимкама екрана које су нам показале тачно где се у софтверу налази функција увоза, ИМАП и прелазак на поштански омот..

Поред корисног система улазница, веб локација Маилбок.орг има и низ блогова и водича за помоћ корисницима. Једна мана овог система је та што смо често нашли одговоре на питања корисника који су случајно доставили нетачне информације. То може бити фрустрирајуће и може вас оставити да се питате зашто нешто не ради за вас. Међутим, укупни ресурси веб страница су вероватно прилично корисни, посебно ако се користе у комбинацији са службом за подршку.

Закључак

Маилбок.орг је добро заокружен сервис за е-пошту који омогућава корисницима да већину својих функција користе на бесплатном плану. Ово је одлично јер омогућава потрошачима да стекну правилан укус онога што може да понуди пре него што се одлуче за куповину претплате. Иако је у поређењу са неким другим сервисима за е-пошту (као што су Маилфенце и Постео), поштански сандучић у почетку може изгледати мало збуњујуће - стварност је да је мало играња около могуће пронаћи све потребне функције.

Једноставна ПГП-ова функција чувања ПГП-а омогућава чак и не-технички корисници да скокне право у свет шифрованих порука е-поште. А за оне који радије локално контролишу своје кључеве, постоји опција да користе Маилвелопе или чак посебни клијент е-поште, попут Тхундербирд-а.

Са уграђеном меморијом, календаром, адресарима, прорачунским табелама, па чак и функцијом веб ћаскања уграђеном у клијента - овај провајдер е-поште може се лако упоредити са функцијом коју добијате са Гооглеом. По цени од само 1 € месечно за повећање простора за смештај е-поште на 2 ГБ и 3 адресе, овај добављач е-поште је јефтино решење и корисници се лако могу одлучити за прилагођене домене које овај провајдер покрива потребе већине људи.

Једна од мана ове посебне услуге е-поште (у поређењу са Тутанота, на пример) је та што не дозвољава корисницима да шифрирају метаподатке порука. Међутим, то је нормално за ПГП шифроване поруке е-поште (које увек откривају неке метаподате) и Тутанота то постиже само коришћењем АЕС-а. То значи да је чињеница да Маилбок заправо омогућава корисницима да прочују своју ИП адресу из заглавља одлазних порука.

Закључно, ово је буџетска услуга е-поште богата функцијама која има више функција од неких највећих конкурената. ПротонМаил - који има релативно мало функција, коштат ће вас око три пута више од услуге Маилбок.орг. По нашем мишљењу ово се Маилбок.орг истиче као нешто што се може договорити.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me