ЛастПасс

 • Цене

  Фром $ 3,00
  / месец дана

ЛастПасс
је менаџер лозинки са великом репутацијом. Услугу је први пут покренуо 2008. године програмер под називом Марвасол, Инц. 2015. године ју је купио ЛогМеИн. ЛогМеИн је са седиштем у Бостону, у САД, што се никада не сматра посебно добрим местом за заштиту приватности због присуства НСА, налога и издавања налога.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Међутим, ЛастПасс пружа потпуно нулту услугу знања, што значи да у теорији никада не би требало да има податке о клијентима који би се прослеђивали властима - чак и ако се то затражи коришћењем налога. Са друге стране, ЛастПасс је затворени извор, тако да постоје одређена безбедносна и приватна питања када је у питању избор ЛастПасс-а за менаџера лозинки.

Куицк Статс

 • Земља
  САД

Упркос свему томе, у марту 2020. године ЛастПасс је награђен за најбољи производ у управљању идентитетом током седме годишње награде Цибер Дефенсе Маг ИнфоСец. Ово је тестамент производа који рецензенти увек високо оцењују. Дакле, заслужује ли све хипере и је ли ЛастПасс заиста последњи менаџер лозинки који ће вам икада требати?


ЛастПасс лого

Преглед

Када је у питању памћење ваших лозинки, заиста нема бољег начина да то учините него код управитеља лозинки. Да бисте сачували све своје рачуне, важно је да су све ваше лозинке сложене и јединствене. Употреба исте лозинке изнова и изнова отвара вас пред претњом хаковања - услуге као што је ЛастПасс осмишљене су да вам помогну.

Помоћу ЛастПасс-а можете поставити једну главну лозинку, иза које се налазе све ваше остале лозинке. И ЛастПасс је осмишљен да вам олакша живот аутоматским пуњењем лозинки у онлајн обрасце у покрету.

ЛастПасс је фреемиум производ, што значи да се може бесплатно користити са свим својим најважнијим подешавањима и карактеристикама. Међутим, ипак имате неке куповине путем апликације како бисте проширили оне функције које могу постати потребне овисно о вашим потребама. Бесплатно један корисник добива приступ неограниченом похрани лозинке, приступу лозинки на свим уређајима, двофакторној аутентификацији, сигурној функцији дијељења један на један, сигурним биљешкама, генератору лозинки и алатки за провјеру сигурности лозинки.

Корисници који плаћају 3 УСД месечно за претплату на премиум добијају све горе наведене предности: дељење вишеструким корисницима, приступ у хитним случајевима, напредне опције са више фактора, приоритетна техничка подршка, ЛастПасс за апликације и 1 ГБ шифрирано складиште датотека. Те функције може користити само један корисник.

Надоградња на породични налог
који кошта 4 УСД месечно повећаће број дозвољених корисника на шест. Сваки корисник добија своју главну лозинку за приступ свом личном трезору. Поред тога, ти корисници добијају приступ групним и дељеним ставкама у мапама и контролној табли менаџера за вршење административних контрола.

Поставити

Добијање бесплатног или плаћеног рачуна помоћу ЛастПасс-а изузетно је једноставно, па је чак могуће добити и пробну верзију плаћених верзија - за тестирање додатих функција током 30 дана. У овом прегледу, одлучили смо да испробамо премиум опцију за 30 дана како бисмо све те функције искористили за пробни рад.

креирање задњег корисничког имена и лозинке

Лепа ствар суђења је да не требате давати податке о вашој картици. Након почетног периода од 30 дана, ваш рачун ће се вратити на бесплатан рачун ако одлучите да не плаћате додатне функције које добијате са Премиум.

Након уноса главне лозинке и адресе е-поште, корисници ће затражити да преузму проширење прегледача - што ће ЛастПасс омогућити аутоматско попуњавање лозинки и спремање лозинки у трезор лозинке. Инсталирали смо Цхроме проширење јер је ово прегледач који користимо за тестирање. Међутим, проширења су доступна за Фирефок, Опера, Едге и Сафари.

Корисници ЛастПасс-а такође имају могућност преузимања самосталне радне површине или мобилне верзије софтвера, што ће им омогућити да ЛастПасс користе лозинке за попуњавање лозинки у својим апликацијама као и на мрежи.

екран за инсталацију ластпасс-а

Након што се пријавите у проширење, корисници ће морати да сачувају своју прву лозинку. Ово је лепа функција која служи као детаљни водич за употребу лозинке. Кликали смо на Фацебоок, што је довело до отварања почетне странице Фацебоока уз објашњење да је све што је потребно да се пријавите као и обично, а ваша лозинка ће аутоматски бити сачувана у трезору.

ластпасс аутоматски чување лозинке за фацебоок

Ово је најлакши начин за додавање лозинки у трезор. Међутим, желели смо да тестирамо додавање лозинки ручно да бисмо разумели процес - тако да смо оставили аутоматизацију иза и отишли ​​директно до клијента са претраживачем.

Пријављивање на клијента заснованог на претраживачу покреће још једно аутоматизовано упутство за употребу који вас води куда је све. Ако сте упознати са менаџерима лозинки, ово вероватно неће бити потребно и добијате могућност да је прескочите. Међутим, за почетнике, ово је драгоцени ресурс који елиминише незгодну кривуљу учења која се понекад искуси када се навикнемо на нову платформу.

Започели смо додавањем мапе за чување лозинки за друштвене мреже. Да бисте то учинили, једноставно кликните на Додај фолдер дугме одмах изнад Додајте ставку икона у доњем десном углу клијента (Појављује се када ставите миш преко иконе).

додавање фасцикле са задњим пролазом

Са створеном мапом, наставили смо и ручно додали лозинку за наш Твиттер налог.

додавање лозинке за паспасс

Као што видите, могуће је сачувати неколико скупова података, укључујући податке о уплати, податке о адреси, податке о банковном рачуну или сигурне белешке. Кликнули смо на лозинку.

Додавање лозинке је лако захваљујући обрасцу, међутим, били смо тужни што генератор лозинки није интегрисан у овај део процеса - као што је то случај са неким другим менаџерима лозинки. Напредне опције омогућавају вам да одаберете желите ли лозинку за аутоматско попуњавање и да ли би требало да вас сваки пут из сигурносних разлога затражи да аутоматски попуните. Одлучили смо се за то, јер је то добра особина.

додајте образац за лозинку

Са додатном лозинком запутили смо се на веб локацију да проверимо да ли ће се аутоматски попунити и радо смо открили да ради без проблема.

Иако за већину корисника додавање лозинке ручно неће бити потребно, лепо је стећи увид у то како фасцикле раде, а и генерално смо били импресионирани. Међутим, лозинка за аутоматско спремање је и даље најбољи начин да се лозинке сачувају уз минималан напор. Дакле, у стварности једноставно можете да посетите веб локације и услуге које користите као и обично, а ЛастПасс ће учинити сав тежак посао за вас.

Увоз и извоз лозинки

Затим смо одлучили да тестирамо функцију увоза. Да бисте то учинили, кликните на Више опција у доњем левом делу клијента, а затим следе Напредно. Овде ћете пронаћи Увоз и Извези Карактеристике.

Кликом на Увези отвара се посебан алат за увоз који вам омогућава да изаберете из великог броја опција увоза. Одлучили смо се одлучити за увоз путем обичне ЦСВ датотеке. Међутим, можете директно да увезете од најпопуларнијих менаџера запорки трећих произвођача.

увоз података лозинке

Заслон за увоз води вас кроз поступак у зависности од тога што сте одабрали. Упућени смо да отворимо наше уносе у ЦСВ датотеке у бележницу како бисмо их могли копирати и залепити у поље за увоз. Додуше, ово је мало тежи посао него с другим менаџерима лозинки, али тешко да је и то могуће разбити.

Са ЦСВ записима отвореним у Виндовс НотеПаду, преостало је само да копирамо и залијепимо податке у образац. Све у свему, процес нам је трајао само неколико минута.

Затим смо погледали функцију извоза, што је користан алат који ће вам требати ако се икада одлучите напустити ЛастПасс ради другог (можда отвореног кода!) Менаџера лозинки. Функција извоза води вас до обичног текстуалног документа који садржи сва ваша појединачна поља лозинке. Корисницима се не даје могућност извоза у различитим форматима, што је помало разочарање. Међутим, посао ћете моћи обавити.

Функција белешки

Функција белешки доступна је за кориснике који желе да складиште информације у облаку. Ово није битно за задатак управљања лозинком, али је користан ресурс који омогућава људима да поставе подсетнике за себе. Иако образац има дугме за прилоге, нисмо га могли натерати.

Контакти за хитне случајеве

Премиум и породични корисници имају могућност да у случају нужде особи омогуће приступ свом налогу. Ово осигурава да се приступ рачунима може успоставити ако постоји потреба.

Дељење преко директоријума

Сви који желе да деле фасцикле са лозинкама могу то учинити захваљујући центру за дељење. Корисници могу да поставе појединачне мапе које омогућавају приступ другим корисницима тако да лозинке могу, на пример, делити сарадницима. Ова функција је доступна само на породичној претплати
план или на посао / предузеће
верзије.

Све у свему, низ функција које су доступне бесплатно је импресиван. Менаџер лозинки се лако навикава, а упутства га чине приступачним за почетнике. Плаћање услуге није скупо ако вам требају неке додатне функције. Међутим, већини људи чини се да ће бесплатна услуга бити довољна. Ово је сјајно јер значи да фирма није масовно ограничила бесплатну верзију - као што је случај са многим другим сервисима.

Приватност и сигурност

ЛастПасс је компанија са седиштем у Сједињеним Америчким Државама, што значи да би јој теоретски могао бити достављен налог и налог за наметање који га присиљава да преда све податке које поседује о потрошачима. Међутим, с обзиром да ЛастПасс пружа шифрирање на крају клијента од краја до краја - никада не би требало да има осетљиве податке о лозинци које би могли проследити властима - чак и ако се за њим уручује налог.

С друге стране, овај управитељ лозинки је затворени извор - за који неки људи могу да сматрају да је проблематично. Затворени изворни код се не може самостално ревидирати због позадине или рањивости, што значи да морате да верујете компанији да би пружио ниво услуге за коју тврди. Иако немамо разлога да не верујемо ЛастПассу - на тржишту постоје управитељи лозинки отвореног кода, као што је Битдефендер, који пружају исти ниво услуге као ЛастПасс на потпуно транспарентан начин. Ово може бити пожељније у зависности од вашег личног модела претње.

Да говорим о самој шифрирању. ЛастПасс креира локално генерисан кључ од главне лозинке која се никада не поставља или дели на ЛастПасс сервере. Овај кључ је креиран помоћу снажне АЕС 256 ЦБЦ енкрипције са ПБКДФ2 СХА-256 и сланим хешевима. Овај ниво шифрирања је сигуран, а како корисник задржава потпуну контролу над својим кључевима, никада не постоји забринутост да би ЛастПасс запослени могли приступити вашим лозинкама.

Двострука фактор аутентификација и сигурност провере локације отежавају хакерима још више приступање рачуну. Од корисника се тражи да потврде преко везе у свом имејлу сваки пут када се пријаве за лозинку на новој локацији. Ово је сјајна карактеристика, али ми ипак препоручујемо постављање 2ФА-е.

За кориснике који то желе, могуће је поставити наговештај главне лозинке, што ће помоћи кориснику да памти своју лозинку ако је заборави. Међутим, од кључне је важности да наговештај лозинку не чини превише очигледном, јер ако то учини, ваш рачун би могао да буде угрожен. Предлажемо да се придржавате сложене лозинке коју чувате негде изузетно сигурно да се не заборави. Имајте на уму да ако заборавите лозинку, нећете моћи да приступите лозинкама.

Затим смо проверили имплементацију компаније ТЛС / ССЛ компаније ЛастПасс помоћу Куалис ССЛ лабораторија како бисмо осигурали да су ваши подаци безбедни док су у току. Куалисова анализа открила је да услуга има оцену А +, што значи да се ССЛ правилно имплементира са ХСТС-ом и да су ваши подаци безбедни када пређу из вашег прегледача на његове сервере. Ово додаје додатни слој заштите ваших података поред шифрирања од краја до краја које већ нуди.

Као што је случај са свим клијентима који се баве претраживачем, покретање ЛастПасс-а у вашем претраживачу открива вас потенцијалима експлоатација узрокованих начином на који ЈаваСцрипт комуницира са прегледачима. То може омогућити хакерима да покрену напад Ман-ин-тхе-Миддле.

Ово није јединствено за ЛастПасс, а ради се о изузетно циљаном нападу који мало вероватно неће утицати на вас. Међутим, могуће је, и свако ко то жели избећи боље је придржавати се самосталних клијената за радне површине и проширења прегледача.

На крају, проверили смо политику приватности како бисмо утврдили да све изгледа како треба. Открили смо да су целокупна полиса и Услови услуге стандардна цена. И док фирма признаје да ће сарађивати с властима ако се од ње затражи, она ће моћи само да достави детаље о плаћању и детаље саме претплате јер сви остали подаци шифрирају клијент.

Једну ствар коју смо приметили је да је ниво праћења на његовој веб локацији мало разочаравајући (за услугу засновану на приватности). Скоро да се може очекивати праћење са било којим производом који је окренут потрошачу. Међутим, док се већина менаџера лозинки држи минималног праћења ПривациБадгер нас је упозорио на 21 потенцијалну трагачицу на веб локацији ЛастПасс, што је много.

Карактеристике

 • Безбедан трезор лозинке
 • Приступ на свим уређајима
 • Апликације за све платформе
 • Проширења прегледача
 • Дељење један на један
 • Генератор лозинки
 • Аутоматско попуњавање лозинки
 • Аутоматско спремање лозинки у лету
 • Синхронизујте лозинке
 • Сигурне белешке
 • Безбедносни изазов
 • Мултифакторна аутентификација
 • ЛастПасс Аутхентицатор

Премиум функције

 • Дељење једног до многих
 • Приступ за хитне случајеве
 • Напредне опције са више фактора
 • Приоритетна техничка подршка
 • ЛастПасс за апликације
 • 1 ГБ шифриране датотеке за похрану

Кориснички сервис

Иако се чини да ЛастПасс на свом вебсајту има подршку за ћаскање уживо, ова услуга је заправо бот. И мада вам може указати на корисне информације - ограничена је што не разуме увек шта тражите. Желели смо да опционо поље „подсетник“ у обрасцу за пријаву објасни, али АИ није успео да схвати шта смо желели да знамо. Заправо, поставили смо му бројна питања која није разумела.

Упркос овом малом недостатку, веб локација ЛастПасс препуна је пуно корисних информација. Доступан је кориснички приручник који садржи мноштво упутстава за употребу и покретање услуге. Доступан је форум за решавање проблема на коме корисници ЛастПасс-а могу постављати и одговарати на питања како би си помогли једни другима. Блог у стилу дубоког зарона пружа одличне чланке о темама о приватности дигиталних уређаја и функцијама и развојима ЛастПасс-а.

Један мали проблем који смо пронашли је тај што је тешко наћи начин да директно контактирате фирму. Подножје веб странице нема уобичајени одјељак за контактирање нас, а претраживање кроз одјељак за подршку не даје вам одмах могућност да контактирате подршку. Међутим, ако пређете на кориснички приручник и на крају прегледате неке одговоре на питања, биће вам достављен контакт образац на дну одговора..

послати наговештај за лозинку

Премиум корисници имају приступ напредној подршци, међутим, на бесплатном пробном року претплате на премију нисмо успели да уочимо разлику што значи да ће вам можда требати заиста да платите за бољу подршку. Све у свему, подршка је прилично добра, али дефинитивно смо доживели и бољу. С друге стране, услуга је тако добро објашњена да изгледа мало вероватно да ће корисницима та помоћ често бити потребна.

Закључак

Када је у питању добијање бесплатног менаџера лозинки који ради неограничено, ЛастПасс је прилично тешко победити. Бесплатни налог се може користити за чување свих ваших лозинки и можете их користити на свим својим уређајима.

Чињеница да омогућава шифрирање од краја до краја значи да задржавате пуну контролу над кључевима ваших лозинки, што је у суштини једини начин да осигурате да су оне у потпуности безбедне. Двоструке фактор аутентификације и сигурносне карактеристике локације чине ЛастПасс још сигурнијим.

Чињеница да је ЛастПасс затворени извор може неке људе преварити. Ако је ово прекидач посла, мораћете да се држите отвореног кодера за управљање лозинкама као што је Битдефендер.

Међутим, за већину људи овај менаџер лозинки ће посао обавити - а иако није толико изванредан као што многи ревизори изгледају, то је свакако фантастична опција за оне који не желе да плате менаџер лозинки са шифровањем на страни клијента. Вреди пробни рад помоћу бесплатне верзије.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me