Kepard


  • Cenitev

    Od 7,00 USD
    / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
7.2 od 10

Povzetek

Kepard je dokaj majhno moldavsko podjetje VPN, ki nudi skromno storitev za skromno ceno. Izstopa pa po elegantni izvedbi in nekaj odlične programske opreme po meri. Uporabniki Mac in iPad / iPhone bodo imeli manj navdušenja, vendar bodo uporabniki Windows in Android cenili nekaj najbolj uporabniku prijazne programske opreme VPN, ki smo jo še srečali. Poleg tega, čeprav ponujajo brezplačno pol ure dnevno preskušanje, ni slabo, še ni tako dobro kot 15-dnevno brezplačno preskušanje, o katerem Kepard iz nekega razloga molči..

Cene in funkcije

Kepard ima samo en (Premium) načrt cen v višini 7 USD na mesec (ali 35 USD za 12 mesecev). V ta namen dobite dostop do strežnikov VPN v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Kanadi in na Nizozemskem, pri čemer se povežete s protokoli OpenVPN, L2TP ali PPTP. Hitrost prometa ali uporaba podatkov ni omejena, hkrati pa sta lahko povezani tudi dve napravi. Uporaba torrentov P2P je dovoljena, dokler ste povezani na strežnik na Nizozemskem, in Kepard je vesel, da imate hkrati povezani dve napravi.

Poleg tega Kepard ponuja poskusno storitev, ki vam omogoča, da se vsak dan pol ure povežete s svojimi VPN strežniki. To, kar v resnici nikjer ni omenjeno na spletnem mestu in postane očitno šele, ko namestite odjemalce sistema Windows ali Android, je, da je na voljo tudi brezplačna 15-dnevna preizkusna različica storitve Premium..

Spletna stran & Pomoč strankam

Spletno mesto izgleda odlično in je enostavno za krmarjenje. Kepard je očitno ponosen na svojo aplikacijo Android VPN, saj je mali zeleni robot ponosen na domači strani. Na spletnem mestu je sicer na voljo le omejena količina informacij, delno v obliki kratkega FAQ-ja, vendar glede na naravo storitve, nam to pomanjkanje informacij ne povzroča preveč težav. Kepard si želi oglaševati svoj partnerski program, ki ponuja od 40 do 100% provizije za prodajo, ki je usmerjena na pot. Obstaja tudi spletna stran Blog, ki se ukvarja predvsem z lastnimi dejanji Keparda, vendar se ta posodablja samo vsak mesec ali tri.

Podpora strankam je samo prek potrjenega e-poštnega sistema, ko pa smo opravili poizvedbo, smo nanj odgovorili v nekaj minutah, tako da je osnovna, vendar se zdi precej učinkovita.

Zasebnost in varnost

Kepard hrani hlode 3 dni. Zabeležijo vaš resnični naslov IP, čas začetka in konca seje ter e-poštni naslov, s katerim ste se registrirali (to je edina informacija, ki se hrani v 3 dneh) V svojih pogojih in določilih Kepard navajajo, da bodo sodelovali z moldavskimi oblastmi v primeru sodne pozive, toda zelo malo informacij, shranjenih celo 3 dni, se nam ne zdi večja težava.

Kar zadeva šifriranje, medtem ko spletno mesto omenja 265-bitno šifriranje, ko smo vprašali, so nam odgovorili, da je 128-bitni muh OpenVPN privzeti. Kot smo že povedali, raje vidimo vsaj 256-bitno šifriranje kot standardno, vendar je za večino uporabnikov 128-bitno v redu.

Postopek

Vpiši se

Odločili smo se, da bi bilo dobro preizkusiti brezplačno pol ure na dan, preden določite pripravljenost. Za to smo morali le naložiti in namestiti odjemalca, nato pa se registrirati le z e-poštnim naslovom in geslom, ki se od nas zahteva.

Ko smo se enkrat prijavili, smo bili prijetno presenečeni, saj se zdi, da smo brez kakršnih koli fanfarov dobili 15 dni brezplačno Premium VPN storitev. Juhu!

Če želite plačati za storitev Premium, ko se preskusno obdobje konča, vas bomo prosili za več osebnih podatkov.

Možnosti plačila so nekoliko omejene, vendar bi morale biti večine ljudi v redu. Možnosti plačila z Bitcoini sicer ni, kar je škoda.

Odjemalec Windows VPN

Odjemalec Windows VPN je čisto oblikovan in precej eleganten, z velikim „gumbom za vklop“ v sredini za vklop in izklop povezave. Spreminjanje držav je preprosto stvar klika na zastavo in izbire.

Izbira protokola, ki ga želite povezati z uporabo drugih osnovnih parametrov, je tudi sama preprostost.

Možnost izbiranja med različicami TCP in UDP protokola OpenVPN je lep dotik. Razlika med obema je zelo tehnična, toda v teoriji je TCP počasnejši od UDP, vendar bolj zanesljiv.

Povezava z Nizozemsko je pomembna, saj lahko torrent P2P uporabljate samo takrat. Imamo, treba je reči, da vidimo hitrejše hitrosti, po drugi strani pa se jim zdijo sprejemljive.

Druge platforme

Kepard ponuja namenske odjemalce VPN za Windows in Android ter podrobna navodila za konfiguriranje sistema Windows, Linux in OSX za različne protokole (brez L2TP za Linux). Na voljo so tudi navodila za nastavitev Androida in ročno z uporabo PPTP in L2tP / IP Sec. Če iščete VPN za iOS ali VPN za Mac z odjemalcem po meri, boste morali razmisliti o drugi storitvi.

Zaključek

Raje smo imeli radi Keparda. Razen aplikacije Android ne naredi nič posebnega, ampak to počne stilsko, učinkovito in z zmerno ceno. Odjemalec Windows VPN je odličen del programske opreme, ki ga dopolnjuje fantastična aplikacija za Android. Še nikoli doslej nismo našli tako enostavnega povezovanja telefona s strežnikom VPN z uporabo OpenVPN in zelo radi imamo skladnost med namiznimi in telefonskimi vmesniki. Velja tudi vključitev 15-dnevnega brezplačnega preizkušanja, kar pomeni, da je zelo malo razloga, da ne preizkusimo storitve.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me