Кепард


  • Цене

    Фром $ 7,00
    / месец дана

ПроПриваци.цом Резултат
7.2 од 10

Резиме

Кепард је прилично мала молдавска ВПН компанија која пружа скромну услугу за скромну цену. Ипак, издваја се захваљујући елегантној изведби и одличном прилагођеном софтверу. Корисници Мац-а и иПад / иПхоне-а имаће мање узбуђења, али Виндовс и Андроид корисници ће ценити неки од најпопуларнијих ВПН софтвера на које смо још наишли. Уз све то, иако нуде бесплатна бесплатна пробна сата дневно, није лоше, није ни приближно добро као 15-дневно бесплатно суђење о којем Кепард из неког разлога прилично ћути.

Цене и карактеристике

Кепард има само један (Премиум) план цена од 7 УСД месечно (или 35 УСД за 12 месеци). За то добијате приступ ВПН серверима у САД-у, Великој Британији, Немачкој, Канади и Холандији, повезујући се помоћу ОпенВПН, Л2ТП или ППТП протокола. Не постоји ограничење брзине саобраћаја или употребе података, а могу се истовремено повезати и до два уређаја. Употреба торрента П2П дозвољена је све док сте повезани на сервер у Холандији, а Кепард је срећан због тога што имате истовремено повезана два уређаја.

Уз све то, Кепард нуди пробну услугу која вам омогућава да се повежете на његове ВПН сервере на пола сата сваког дана. Оно што се на веб локацији заиста не спомиње, а постаје очигледно тек када инсталирате Виндовс или Андроид клијенте, јесте да постоји и бесплатно 15-дневно пробно коришћење Премиум услуге у понуди.

Веб сајт & Подршка муштеријама

Веб локација изгледа сјајно и лако се креће. Кепард се очигледно поноси својом Андроид ВПН апликацијом, пошто мали зелени робот добија поносно место на почетној страници. На веб локацији иначе постоји само ограничена количина информација, дијелом у облику кратког ФАК-а, али с обзиром на непристрану природу услуге, недостатак информација нам не смета превише. Кепард жели да рекламира свој Аффилиате програм, нудећи између 40% и 100% провизије за продају које је усмерено на пут. Постоји и страница блога која се бави углавном сопственим активностима Кепарда, али то се ажурира само сваког месеца или три.

Корисничка подршка постоји само путем отпремљеног система е-поште, али када смо обавили упит одговорили смо у року од неколико минута, па иако је основни, чини се да је прилично ефикасан.

Приватност и сигурност

Кепард чува трупце 3 дана. Они бележе вашу стварну ИП адресу, време почетка и завршетка сесије и адресу е-поште са којом сте се регистровали (која је једина информација која се чува у датотеци након 3 дана). Кепард у својим Условима и одредбама изјављује да ће сарађивати са властима Молдавије у случају позивања на суд, али као врло мало информација које чувају чак 3 дана, не мислимо да је то велики проблем.

Што се тиче шифрирања, док веб локација спомиње 'до' 265-битну енкрипцију, када смо питали, речено нам је да је 128-битна пухања ОпенВПН подразумевана. Као што смо већ рекли, радије видимо барем 256-битну енкрипцију као стандардну, али за већину корисника је 128-битно у реду.

Процес

Пријавити се

Одлучили смо да би било добро да испробамо бесплатне услуге од пола сата дневно пре него што положимо било који начин читања. Да бисмо то урадили, требало нам је само да преузмемо и инсталирамо клијента, а затим да се региструјемо само са адресом е-поште и лозинком која се од нас тражи.

Једном када смо се пријавили били смо за пријатно изненађење, јер без икаквих фанфа изгледа да смо добили 15 дана бесплатне Премиум ВПН услуге. То, бре!

Ако желите да платите Премиум услугу након истека пробног периода, бићете упитани за више личних података.

Опције плаћања су мало ограничене, али би требале бити у реду за већину људи. Ипак, не постоји опција за плаћање Битцоин-ом, што је штета.

Виндовс ВПН клијент

Виндовс ВПН клијент је чисто дизајниран и прилично елегантног изгледа, са великим „дугметом за напајање“ у средини за укључивање и искључивање везе. Промена земаља је једноставно питање клика на заставу и избора.

Одабир протокола који желите да повежете користећи друге основне параметре такође је сама једноставност.

Могућност бирања између ТЦП и УДП верзије ОпенВПН протокола је леп додир. Разлика између ова два је врло техничка, али у теорији ТЦП је спорији од УДП-а, али је поузданији.

Веза са Холандијом је важна, јер се торрент П2П може користити само када то ради. Имамо, мора се рећи, веће брзине, али с друге стране их сматрамо прихватљивим.

Остале платформе

Кепард нуди наменске ВПН клијенте за Виндовс и Андроид, као и детаљна упутства за конфигурисање Виндовс-а, Линук-а и ОСКС-а за различите протоколе (без Л2ТП за Линук). Такође су дата упутства за подешавање Андроида и као ручно коришћење ППТП и Л2тП / ИП Сец. Ако тражите ВПН за иОС или ВПН за Мац са прилагођеним клијентом, морат ћете размотрити другу услугу.

Закључак

Радије смо волели Кепарда. Осим Андроид апликације, она не ради ништа посебно, али то чини стилско, ефикасно и по скромној цени. Виндовс ВПН клијент је сјајан део софтвера који надопуњује фантастична Андроид апликација. Никада раније нисмо тако лако повезали телефон са ВПН сервером помоћу ОпенВПН-а, а волимо и доследност између интерфејса за радну површину и телефона. Укључивање бесплатног пробног периода од 15 дана је такође приметно и значи да постоји врло мало разлога да се услуга не проба.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me