Kepard


  • cijena

    Iz $ 7.00
    / mjesec

ProPrivacy.com Postići
7.2 od 10

Sažetak

Kepard je prilično mala moldavska VPN tvrtka koja pruža skromnu uslugu za skromnu cijenu. Ipak, ističe se stilskom izvedbom i izvrsnim prilagođenim softverom. Korisnici Mac i iPad / iPhone će se manje uzbuđivati, ali Windows i Android korisnici cijenit će neke od najpopularnijih VPN softvera koje smo još upoznali. Uz sve to, iako nude besplatnu probnu upotrebu od pola sata na dan, nije loše, ni približno nije tako dobro kao 15-dnevno besplatno probno razdoblje o kojem Kepard iz nekog razloga prilično ćuti.

Cijene i značajke

Kepard ima samo jedan (Premium) plan cijena u iznosu od 7 USD mjesečno (ili 35 USD za 12 mjeseci). Za to dobivate pristup VPN poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Kanadi i Nizozemskoj, povezujući se pomoću OpenVPN, L2TP ili PPTP protokola. Ne postoji ograničenje brzine prometa ili upotrebe podataka, a mogu se istovremeno povezati i do dva uređaja. Korištenje P2P torrenta dopušteno je sve dok ste povezani na poslužitelj u Nizozemskoj, a Kepard je sretan zbog toga što imate istovremeno povezana dva uređaja.

Uz sve to, Kepard nudi probnu uslugu koja vam omogućuje da se dnevno povežete na njegove VPN poslužitelje u trajanju od pola sata. Ono što se na web mjestu zapravo nigdje ne spominje, a postaje očito tek kada instalirate Windows ili Android klijente je da postoji i besplatno 15-dnevno probno razdoblje Premium usluge u ponudi.

Web stranica & Korisnička podrška

Web stranica izgleda sjajno i lako se kreće putem. Kepard se očito ponosi svojom Android VPN aplikacijom, jer mali zeleni robot dobiva ponosno mjesto na početnoj stranici. Internetska stranica inače ima na raspolaganju samo ograničenu količinu informacija, dijelom u obliku kratkog FAQ-a, ali s obzirom na nepotrebnu prirodu usluge, nedostatak informacija ne smeta nam previše. Kepard želi oglašavati svoj Affiliate program, nudeći između 40% i 100% provizije na prodaju usmjerenim na put. Postoji i stranica bloga koja se bavi uglavnom Kepardovim postupcima, ali to se ažurira samo svaki mjesec ili tri.

Korisnička podrška pruža se samo putem otpremljenog sustava e-pošte, ali kada smo obavili upit odgovorili smo u roku od nekoliko minuta, pa iako je osnovni, čini se da je prilično učinkovit.

Privatnost i sigurnost

Kepard čuva trupce 3 dana. One bilježe vašu stvarnu IP adresu, vrijeme početka i završetka sesije i adresu e-pošte s kojom ste se registrirali (što je jedina informacija koja se čuva u datoteci nakon 3 dana). Kepard u svojim Uvjetima i odredbama izjavljuje da će surađivati ​​s moldavskim vlastima u slučaju pozivanja na sud, ali kao vrlo malo informacija koje čuvaju čak 3 dana, ne mislimo da je to veliki problem.

Što se tiče enkripcije, dok web stranica spominje "do" 265-bitnu enkripciju, kada smo pitali, rečeno nam je da je 128-bitni puhati OpenVPN zadani. Kao što smo već rekli, radije vidimo barem 256-bitnu enkripciju kao standardnu, ali za većinu korisnika 128-bitni je u redu.

Postupak

Prijaviti se

Odlučili smo da bi bilo dobro isprobati besplatnu uslugu dnevno pola sata prije nego što položite bilo koji način čitanja. Da bismo to učinili, samo smo trebali preuzeti i instalirati klijenta, a zatim se registrirati samo sa e-adresom i lozinkom koja se od nas traži.

Nakon što smo se prijavili, bili smo ugodno iznenađeni, jer čini se da smo bez ikakvih fanfara dobili 15 dana besplatne Premium VPN usluge. Yay!

Ako želite platiti Premium uslugu nakon završetka probnog razdoblja, bit će vam zatraženo da dobijete više osobnih podataka.

Opcije plaćanja su malo ograničene, ali trebaju biti u redu za većinu ljudi. Ipak, ne postoji opcija plaćanja Bitcoin-om, što je šteta.

Windows VPN klijent

Windows VPN klijent je čisto postavljen i prilično stilski izgled, s velikim „gumbom za uključivanje“ u sredini za uključivanje i isključivanje veze. Promjena zemalja je jednostavno pitanje klika na zastavu i odabira izbora.

Odabir protokola koji želite povezati koristeći druge osnovne parametre također je sama jednostavnost.

Mogućnost biranja između TCP i UDP verzije OpenVPN protokola je lijep dodir. Razlika između njih dva vrlo je tehnička, ali u teoriji TCP je sporiji od UDP-a, ali pouzdaniji.

Veza s Nizozemskom važna je jer se torrent P2P može koristiti samo u tom slučaju. Imamo, mora se reći gledajući veće brzine, ali s druge strane ih smatramo prihvatljivim.

Ostale platforme

Kepard nudi namjenske VPN klijente za Windows i Android, kao i detaljne upute za konfiguriranje sustava Windows, Linux i OSX za razne protokole (nema L2TP za Linux). Upute su date i za podešavanje Androida i kao ručno korištenje PPTP i L2tP / IP Sec. Ako tražite VPN za iOS ili VPN za Mac s prilagođenim klijentom, morat ćete razmotriti drugu uslugu.

Zaključak

Radije smo voljeli Keparda. Osim Android aplikacije, to ne čini ništa posebno, ali to čini stilsko, učinkovito i po skromnoj cijeni. Windows VPN klijent izvrstan je dio softvera koji nadopunjuje fantastična Android aplikacija. Nikada prije nismo tako lako povezali telefon s VPN serverom pomoću OpenVPN-a, a volimo i dosljednost između sučelja radne površine i telefona. Uključivanje 15-dnevnog besplatnog suđenja također je važno, a znači da postoji vrlo malo razloga da se usluga ne isproba.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me