PROMIJENILI SMO KAKO SMO ISTRAŽIVATI REVIJU!
Nedavno smo ažurirali postupak bodovanja za sve recenzije na ProPrivacy.com. Detalje o našim novim kriterijima bodovanja možete pronaći ovdje


iVPN

 • cijena

  Iz $ 6.00
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • deblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

ProPrivacy.com Postići
7.6 od 10

Sažetak

U ovom IVPN pregledu pronalazim pružatelja VPN-a sa sjedištem u Gibraltaru, koji uopće ne drži zapisnike. To je malo skupo za ono što je u osnovi prilično oduzeta VPN usluga, ali ono što radi, čini se (uglavnom) dobro. Ono što je važno, upotrebljava snažnu enkripciju i ne propušta vašu stvarnu IP adresu. Pravi je ubojica brzina performansa IVPN-a. Jednostavno, spada među najbolje što sam ikad vidio.

Brza statistika

 • Nadležnost
  Gibraltar
 • zemlje
  18
 • Istovremene veze
  5

Značajke

Sljedeće su značajke dostupne svim korisnicima:

 • Poslužitelji u 12 zemalja
 • Do tri istodobne veze (više na zahtjev)
 • Prosljeđivanje porta (putem web sučelja ili klijenta)
 • Multihop VPN
 • OpenVPN i L2TP / IPsec VPN protokoli
 • Kanarinski nalog
 • P2P je dozvoljen

Poslužitelji se uglavnom nalaze u Europi, ali i u SAD-u, Kanadi i Hong Kongu.

Multi-hop (dvostruki) VPN

To vam u osnovi omogućuje "lančanje" VPN poslužitelja, tako da vaši podaci budu usmjereni između dva VPN poslužitelja dok putuju između vas i interneta.

Vaše računalo / uređaj -> VPN poslužitelj 1 -> VPN poslužitelj 2 -> Internet

Izvrsna (i jedinstvena) značajka IVPN-ove implementacije multihop VPN-a je ta što vam omogućuje dvostruko preskakanje dvaju njegovih poslužitelja. Unatoč imenu, ipak nije moguće preskočiti više od dva poslužitelja.

Takvo vezivanje može pružiti neke sigurnosne prednosti, ali uvijek će rezultirati velikim gubitkom brzine. Kao što tvrdim u ovom članku, mislim da su prednosti privatnosti / sigurnosti multihop VPN-a koji koriste istu VPN uslugu prilično ograničene. Ali razumijem da ovo nije pogled koji svi dijele.

Posjetite IVPN »

Brzina i performanse

Svi testovi izvedeni su na mojoj Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps vlaknoj vezi pomoću OpenVPN UDP protokola. Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više pojedinosti

iVPN brzine

Kao što vidimo, prekooceanske brzine preuzimanja vrlo su pristojne, premda su brzine prijenosa slabije. Međutim, ovi rezultati kada se spoje na obližnje poslužitelje u Europi su fantastični! Oni su u stvari jedan od najboljih rezultata koje sam vidio u četiri godine pregledavajući VPN usluge.

Kao što ovdje možemo jasno vidjeti, IVPN koristi Google DNS poslužitelje. Nakon što sam pažljivo pregledao datoteke dnevnika, mogu potvrditi da oni šalju DNS zahtjeve tako da izgleda da dolaze od IVPN-a, a ne od korisnika. Otkrio sam da nema propuštanja IPv4, DNS ili WebRTC.

Imajte na umu da su RFC IP-ovi za privatnu uporabu samo lokalni IP-ovi. Ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinca i na taj način ne predstavljaju IP curenje. Nažalost, moj ISP (Virgin Media UK) ne podržava IPv6 veze, pa trenutno ne mogu testirati IPv6 propuste. To je situacija koja bi se u skoroj budućnosti trebala promijeniti.

Ažuriranje: otada smo ponovno testirali IP propuštanja na IPv6 vezi i otkrili da WebRTC IPv6 propušta u oba macOS-a Windows. S obzirom na inače vrhunsku tehničku sigurnost IVPN-a, otkrili smo da je ovo vrlo razočaravajuće.

Ako tražite VPN za Netflix, ova usluga vrijedi razmotriti. S njom sam mogao deblokirati američki sadržaj Netflixa. Uz Netflix, s ovom uslugom ćete moći gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije.

Cijene i planovi

Standard

$ 6.00
na mjesec

profesionalac

$ 10.00
na mjesec

Na kraju 2020. godine IVPN je svoj jedinstveni plan podijelio na dva. Standardni paket je pristupačniji nego ikad do sad, pokriva 2 uređaja istovremeno i košta samo 6 USD mjesečno ili 60 USD godišnje ako ste predani i želite uštedjeti 12 USD. Profit je mnogo opsežniji, poboljšavajući u odnosu na prethodnu ponudu 5 uređaja, ugostiteljstvom na 7 uređaja za 10 USD mjesečno ili 100 USD godišnje. Postoji skriveni tromjesečni plan od 30 dolara svaka tri mjeseca, no dostupan je samo za postojeće korisnike koji su automatski nadograđeni na profesionalni paket.

IVPN ne ograničava lokacije ili protokole ni na jednom paketu, čak uključujući pristup Wireguard serverima i njegovom vlasničkom AntiTracker alatu na oba. Nešto razumljivo, Multihop i Port Forwarding su zaključani iza višeg platnog zida, isključivo za profesionalnu verziju.

IVPN nudi trodnevno besplatno probno razdoblje, ali potrebni su detalji plaćanja kako bi se iskoristila prednost. Ako je ne otkažete prije trodnevnog probnog razdoblja, naplatit će vam se. Uz sve to, IVPN nudi sedmodnevno jamstvo povrata novca (od datuma plaćanja). Za tehnička pitanja dostupna je 30-dnevna produžena garancija povrata novca.

IVPN prihvaća plaćanje putem kreditne / debitne kartice, PayPala ili Bitcoina (putem BitPay-a). Pažljivo, upotreba Bitcoina omogućuje vam uslugu anonimnog plaćanja, ali imajte na umu da će IVPN ionako znati vašu stvarnu IP adresu.

Privatnost i sigurnost

IVPN je inkorporiran u Gibraltaru, britanskom prekomorskom teritoriju (BOT). Gibraltar nema obvezne zakone o čuvanju podataka, što omogućava IVPN-u da nudi potpuno VPN uslugu bez evidentiranja..

"Ne spremamo nikakve zapisnike veza. Uz to, na svoje DNS poslužitelje ne bilježimo korištenje propusne širine, podatke o sesiji ili zahtjeve…. Za razliku od mnogih pružatelja usluga, IVPN namjerno ne bilježi nikakve podatke o upotrebi koji su povezani s računom jer pružamo neograničenu i neograničenu uslugu bez kvota. "

Što je super. No, pitanje visi o tome treba li Gibraltar svrstati u državu savezničkog saveza četrnaest očiju. Istina je da Velika Britanija ima mali izravan utjecaj na unutarnje poslove Gibraltara, ali kao BOT, Gibraltar i dalje leži pod jurisdikcijom i suverenitetom Ujedinjenog Kraljevstva..

Stoga bi se činilo najsigurnijim pretpostaviti da Velika Britanija može vršiti pritisak na vladu Gibraltana i njegove kompanije i institucije, ako to želi. Zbog toga što je sa sjedištem u Gibraltaru vjerojatno je sigurnije nego sa sjedištem u zemlji četrnaest očiju, ali nije idealno.

Možda bi bilo vrijedno spomenuti da je prilikom pisanja ovog pregleda Windows-ov klijent EULA sadržavao neke reference na nadležnost prema američkom zakonu. IVPN me međutim uvjerava da to nije slučaj i da je EULA sada ažuriran kako bi bilo jasno da je IVPN u potpunosti pod jurisdikcijom Gibraltara.

Šifriranje

Za šifriranje OpenVPN, IVPN koristi AES-256 šifru sa RSA-4096 rukovanjem i HMAC SHA-1 provjere autentičnosti (kontrolni i podatkovni kanali). Razmjena Diffie-Hellman (DHE) uvodi savršenu tajnu unaprijed (PFS) s novim šifriranim ključem koji se generira svakih sat vremena.

Ovo je izvrsno. A Qualys SSL izvješće web lokacije ima ocjenu A + s PFS-om, što je također izvrsno.

Malo sumnjam u vrijednost posjedovanja kanarice s nalogom, ali svjestan sam da ih drugi cijene.

Internet stranica

Web-lokacija IVPN koristi pametnu temu sive, crvene i bijele boje. Nije dostupna ogromna količina informacija, ali ono što je tu je informativno i odgovorilo je na većinu pitanja koja sam imao.

Web stranica također sadrži dobar uvod i opće vodiče o načinu funkcioniranja VPN-a. Zahvaljujem na nedostatku bombastičnog jezika koji je lažno tvrdio da usluga pruža "anonimnost".

Također cijenim jasnu Politiku privatnosti koja je napisana na običnom engleskom jeziku.

podrška

Podrška je putem označenog sustava za e-poštu (dostupan je web obrazac). IVPN obećava odgovor u roku od 24 sata, ali generalno sam dobio pun i odgovoran odgovor u roku od nekoliko sati.

Web stranica također sadrži opciju Live Chat, ali to nije radilo kada sam je isprobao. IVPN mi kaže da je "Live chat eksperimentalna značajka koju trenutno testiramo; ne jamčimo dostupnost chata uživo".

Softver

Prijaviti se

Jedine osobne informacije koje se mogu prepoznati tijekom registracije je valjana adresa e-pošte. Nema razloga da to ne može biti jednokratno. Nakon što uplatite, dobit ćete uvodnu e-poštu s korisničkim imenom (što se može promijeniti) i vezu do vodiča za postavljanje IVPN-a..

IVPN Windows VPN klijent

Windows klijent je prilično zahtjevna aplikacija. Međutim, vatrozid djeluje i prekidač za zaštitu i zaštitu od propuštanja DNS-a, osiguravajući da internetski promet ne može ući ili izaći iz računala osim putem VPN tunela.

Neobična značajka je mogućnost ostavljanja vatrozida čak i kad se VPN klijent ne pokreće. To može osigurati da se nikada slučajno ne povežete s Internetom bez pokretanja VPN-a

Možete promijeniti portove unutar klijenta i odabrati obsfproxy vezu kako biste izbjegli cenzuru. Obfsproxy je alat dizajniran za zamotavanje podataka u zaslonski sloj, što otežava otkrivanje da se koristi OpenVPN. Usvojila ga je mreža Tor, velikim dijelom kao odgovor na to da Kina blokira pristup javnim Tor čvorovima. Međutim, neovisan je o Toru i može se konfigurirati za OpenVPN (kao što je ovdje). Kao što je već napomenuto, IVPN također omogućuje dvostruko preskakanje pomoću bilo koja od njegovih poslužitelja.

To možda izgleda obično, ali klijent dobiva posao. A vatrozid bi trebao osigurati da ne gubite IP protok tijekom korištenja usluge (pogledajte rezultate testa dolje). Međutim, otkrio sam da je klijent vrlo nestabilan te je tijekom pisanja ove recenzije pretrpio brojne nesreće. Sa pozitivne strane, ovo mi je omogućilo da potvrdim da prekidač za uklanjanje vatrozida djeluje kako se oglašava!

Ostale platforme

IVPN nudi prilagođene VPN klijente za Windows i VPN klijente za Mac OSX. Imaju VPN za iPhone i Android VPN aplikacije. Također nudi razne vodiče za postavljanje OpenVPN i L2TP / IPsec za Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, DD-WRT usmjerivače i još mnogo toga.

Unaprijed trepnuti i unaprijed konfigurirani usmjerivači IVPN DD-RT dostupni su na Flashrouterima
.

Završne misli

Moram reći da sam vrlo impresioniran IVPN-om. Iako malo nedostaje, nudi VPN uslugu bez zapisnika koja je pokrivena svim najvažnijim stvarima. Ne upotrebljava vašu IP adresu i koristi vrlo jaku enkripciju.

Bilo je to, uglavnom, bezumno brzo. Vrlo rijetko bilježim rezultate u Velikoj Britaniji i na kontinentalnoj Europi bilo gdje u blizini. Rezultati za SAD nisu baš toliko impresivni, ali su i dalje vrlo prihvatljivi.

Tako IVPN dobiva jako jake palčeve od mene. Da se samo taj prokleti Windows klijent prestao rušiti!

Posjetite IVPN »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me