Intuitivno geslo

Intuitivno geslo je storitev s sedežem v Avstraliji, ki se oglašuje kot vojaška rešitev za upravljanje gesla. Spletno mesto je gladko in splošno mnenje je kakovostno storitev.

ProPrivacy.com Rezultat
7.8 od 10

Povzetek

S sedežem v Avstraliji, ki je član Five Eyes-a in ima invazivne zakone o obveznem hrambi podatkov, se nikoli ne šteje za idealno lokacijo za zasebnost. Pri upravljanju z geslom pa to ne zadeva posebej.

Še pomembneje je, da intuitivno geslo ponuja storitev ničelnega znanja s šifriranjem od konca do konca. Kot rezultat, uporabniki vedno ohranijo popoln nadzor.


Pregled intuitivnega gesla

Spremljanje vedno večjega števila gesel je težavno, še posebej, če želite vse svoje račune ohraniti pravilno varne. Gesla morajo biti močna, kar pomeni, da bi si jih morali pretežko zapomniti. Poleg tega morajo biti edinstvene, če bodo pravilno zaščitile vaše račune. Tu so zasnovani upravitelji gesel, kot je Intuitivno geslo.

Intuitivni skrbnik gesla pripada matični družbi Intuitive Security Systems Pty.Ltd, avstralskem podjetju, ki deluje od leta 2013. Storitev je zelo predstavljen upravitelj gesel, ki potrošnikom omogoča, da nastavi in ​​pozabijo gesla za vse svoje račune.

Za razliko od številnih upravljavcev gesel, Intuitivno geslo ponuja a Osnovni načrt brezplačno. Ta storitev bo omogočila vsem, da začnejo skrčiti svoje račune z močnimi gesli, ki jim ni več treba slediti. Osnovni račun je po lastnostih nekoliko tanek na tleh, vendar ima najpomembnejše stvari, ki jih potrebujete. Vseeno vam bo omogočilo shranjevanje le 20 gesel, tako da boste morali, če boste potrebovali več, plačati.

Za tiste, ki želijo izstreliti in dobiti možnost izvoza gesel, shranjevanje geslov lokalno za dostop brez povezave ali varnostno kopiranje in obnovitev gesel - potrebno bo nadgraditi na Izraziti naročniški načrt. Express načrt stane 1,34 USD na mesec (ZDA) in vključuje vse značilnosti osnovnega načrta, kot tudi te dodane funkcije.

Intuitivne cene gesla

The Napredno načrt poviša stroške naročnine na 3,36 dolarja na mesec, kar pa naj bi postalo nekoliko dražje od drugih možnosti na trgu (40 dolarjev na leto). Napredni doda dedovanje računa v nabor funkcij, kar pomeni, da lahko ljubi osebi ali poslovnemu partnerju v nujnih primerih zagotovite dostop do svojih geslov.

Uporabniki lahko v svoj račun dodajo tudi overjanje SMS, kar jim omogoča, da dobijo varnostne posodobitve, ko so posodobljene njihove poverilnice ali če obstaja nepooblaščen poskus prijave. V račun lahko dodate tudi e-poštni naslov za prejemanje teh varnostnih opozoril. »Napredni« računi lahko določijo tudi datum veljavnosti za vsako geslo, da dobite opomnik, da jih občasno posodabljate. Poleg tega je v prepad dodan varen messenger, s katerim lahko ekipe varno komunicirajo med seboj. Količina prostora za shranjevanje zapiskov in sporočil se poveča tudi na 24.000 znakov. In število oznak, ki jih lahko dodate v geslo, se poveča na 10.

Pro načrt stane 10,07 USD na mesec (ZDA) in ponuja vse zgornje funkcije, hkrati pa dodaja vrhunsko podporo, neomejeno skupno geslo, neomejeno število obnovitvenih točk za dostop do starih različic gesel in povečano kapaciteto polja in dolžino opombe (48.000 znakov).

Končno dodatek za Enterprise stane 3,36 USD na mesec in uporabnikom omogoča samostojno gostovanje gesel, storitev na beli oznaki odstrani blagovno znamko in doda blagovno znamko podjetja ter doda funkcije odjemalca v partnerstvu s podjetjem, da ga vključi v podjetje 'potrebe.

Uporabniki se lahko odločijo za plačilo prek kartice Visa, Mastercard, Amex, PayPal, direktno bremenitev in kartice Discover. Kriptovalute trenutno žal niso sprejete.

Katere lastnosti ponuja intuitivno geslo?

Spodaj je seznam vseh funkcij, ki so na voljo v različnih naročniških programih za intuitivno geslo:

 • Brezplačni načrt (20 gesel)
 • Na strani odjemalca šifriranje AES za gesla
 • Samodejni generator gesla
 • Razširitve brskalnika za samodejno izpolnjevanje gesel (Firefox, Chrome, Edge, Opera)
 • Samodejna odjava za dodatno varnost
 • Varnostna nadzorna plošča za preverjanje zdravja gesla
 • Nujni dostop, da pooblaščena oseba omogoči dostop do računa
 • Upravljanje map po meri
 • Zaščita pred lažnim predstavljanjem z uporabniškim sporočilom proti lažnemu predstavljanju
 • Omejitve dostopa - omejite, iz katere države lahko dostopate do svojega računa, če želite prenehati s krampanjem
 • Prijava za geslo za dodatno enostavnost uporabe
 • Podpora po e-pošti od 9.00 do 17.00 po avstralskem času
 • Dnevnik dejavnosti za upravljanje dostopa do gesel
 • Dostop do gesel brez povezave (samo ekspresno in samo zgoraj)
 • Dodajte oznake na gesla za enostavno iskanje (število oznak, odvisno od načrta)
 • Kode za enkratno uporabo za dostop do računa brez uporabe gesla
 • Dnevnik dejavnosti, da preverite, kje in kdo se zaradi varnosti prijavlja v račun
 • Funkcija opomb (beseda je omejena glede na načrt
 • Zaščiten hitri messenger (samo napredni in višji)
 • Jezikovne možnosti
 • Dedovanje računa (samo napredno in višje)

Kako nastaviti intuitivno geslo

Odločili smo se, da bomo to storitev preizkusili z računom Basic, ker so na voljo vse pomembne funkcije. Na primer, če na primer omejite na 20 gesel, ne morete preizkusiti upravitelja gesel.

Postopek prijave smo ugotovili enostavno. Vendar vključuje več korakov, kot smo jih vajeni. Najprej morate izročiti veljaven e-poštni naslov in izbrati geslo. Če želite ustvariti račun, morate zagotoviti tudi varnostno vprašanje in odgovor.

To varnostno vprašanje uporablja za preverjanje, ko se prijavite z neznane naprave ali IP naslova. Uporabniki lahko zaščitijo pred ponarejanjem gesla. Bodite prepričani, da je vprašanje težko in raje izberite par vprašanj in odgovorov, ki ga ni mogoče ugibati.

Intuitivna prijava gesla

Ko ste vnesli potrebne podatke in izpolnili potrditveno Captcha, boste prejeli e-pošto s potrditveno kodo. Vnesite to kodo, da začnete uporabljati svoj brezplačni račun.

Ob prvem zagonu bodo uporabniki pozvani s pomočjo navodila za uporabo dostopa do razširitev brskalnika, mobilnih aplikacij, uporabniškega priročnika za učenje odjemalca in različnih drugih uporabnih kazalcev za nastavitev map in shranjevanje vašega prvega gesla.

Vprašali se boste tudi, ali želite lažje nastaviti šestmestno geslo za lažjo prijavo in odhod s spletnega portala. To nadomesti potrebo po uporabi e-poštnega naslova in gesla za prijavo iz vaše posebne naprave. Za vsako napravo, ki jo imate, mora biti nastavljeno drugačno geslo in po želji lahko naredite enako ali drugačno geslo.

Intuitivna koda

Kako enostavno je intuitivno geslo za uporabo?

Začeli smo z ustvarjanjem mape za shranjevanje gesel za socialne medije. Če želite to storiti, smo kliknili velik plus v zgornjem levem kotu stranke.

Intuitiven zasebni trezor

Ustvarili smo mapo za shranjevanje gesel za družbena omrežja in nato v mapo dodali svoje geslo za Facebook...

Za dodajanje gesla v mapo smo morali dodati še eno varnostno vprašanje in odgovor. To je nejasno, ker pogosto zastavljena vprašanja ne omenjajo te potrebe ali kaj naj bi pomagalo. Vendar nas je služba za podporo obvestila, da "vam ni treba ustvariti varnostnega vprašanja in odgovora, če želite dodati vsako geslo. Ta polja so izbirna".

Nato smo svojemu brskalniku dodali intuitivno geslo za razširitev Chroma, da smo preizkusili funkcijo samodejnega izpolnjevanja. (Na voljo so tudi razširitve za Firefox, Edge, Safari in Opera). Z nameščeno razširitvijo smo obiskali domačo stran Facebooka in z veseljem ugotovili, da nam s klikom na simbol za pripono izberemo geslo in ga samodejno uvozimo v prijavni obrazec..

samodejno izpolnjevanje v brskalniku

Možnost samodejnega izpolnjevanja geslov s pripono je koristna funkcija, ki omogoča, da je ta brezplačni upravitelj gesel veliko bolj primeren za začetnike. Nismo imeli težav z vnosom naših geslov v upravitelja gesel ali nalaganjem v obrazce za prijavo.

Če pa imate težave z določenim spletnim obrazcem, lahko do gesla dostopate z iskanjem z oznakami, ki ste jih ustvarili. Po tem lahko ročno kopirate in prilepite.

Če ste upali na samodejno zajem gesla, ko vnašate gesla v obrazce spletnega mesta (ali ko se prijavljate v nove storitve); na žalost nimate sreče. Intuitivno geslo morate gesla ročno vnesti.

Uvoz gesel

Nato smo se odločili, da bomo svoja stara gesla uvozili iz Chroma prek datoteke CSV. Če želite to narediti, preprosto pojdite v Chrome - ali katerega koli drugega upravitelja gesel - in gesla izvozite v datoteko CSV. Shranite to datoteko v računalniku, da jo lahko naložite v intuitivno geslo.

Na žalost ni bilo mogoče začeti uvažati nobenih stikov, ne da bi najprej nadgradili na Express. Če želite svoja gesla hitro uvoziti brezplačno - se boste morda odločili za drugega upravitelja gesel.

Ko smo nadgradili, smo lahko začeli postopek uvoza gesel z uporabo datoteke CSV. Vendar je treba opozoriti, da to ni tako enostavno kot pri drugih skrbnikih gesel.

Najprej morate prenesti predlogo datoteke CSV. Nato morate odpreti datoteko CSV, ki ste jo prenesli iz prejšnjega upravitelja gesel na Excel ali Googlove liste in kopirati vsa gesla iz datoteke CSV v predlogo za intuitivno geslo CSV.

Ko so vsi vpisi pravilno kopirani, lahko predlogo uvozite v Intuitivno geslo v spletnem odjemalcu. Ta postopek je veliko težje opraviti kot z veliko večino upravljavcev gesel in je vsekakor pomanjkljiv v smislu enostavne uporabe.

Omeniti velja tudi, da uvoz gesel s pomočjo predloge ne kopira v nobene kategorije, oznake ali druga polja, ki ste jih predhodno nastavili za vnose..

Izvoz gesel

Izvoz gesel je na voljo, dokler kupite Izraziti naročnine ali višje, podatke pa lahko izvozite prek CSV, TXT, HTML, JSON ali XML. To je dobro in pomeni, da boste lahko svoja gesla vzeli s seboj iz intuitivnega gesla do katerega koli drugega skrbnika gesla (tudi če boste to funkcijo potrebovali le, ko boste lahko plačali en mesec Expressa).

Aplikacije

Intuitivno geslo ima tudi aplikacije za Android, iOS in Windows Phone. Če do gesel raje dostopate prek aplikacije, ne pa da se v brskalniku prijavite v spletni portal, imate to možnost na kateri koli mobilni napravi. Ugotovili smo, da aplikacija Android deluje dobro, vendar za razliko od razširitev nima možnosti samodejnega izpolnjevanja gesel v obrazce za prijavo..

Doplačila

Poleg shranjevanja gesel Intuitivno geslo deluje kot varen digitalni trezor za številne druge vrste informacij. S klikom na prikaz kategorije v zgornjem levem kotu lahko odprete mape za shranjevanje za e-poštne in račune za pomenke, denarnice in licence. Z identifikacijsko mapo lahko shranite podatke, kot so kreditne kartice, programske licence in ID-ji, na primer vozniško dovoljenje ali podatke o potnem listu.

Kako varno in zasebno je intuitivno geslo?

Sedež v Avstraliji ni posebej dober glede na lokacijo. Avstralija je pri nadzoru izjemno invazivna in država ima nekatere najhujše direktive o obveznem hrambi podatkov na svetu.

Avstralija je del nadzorne skupine Five Eyes in pred kratkim je sprejela zakon, ki podjetja prisili, da ustvarijo zadnja vrata v šifrirane komunikacije. Čeprav je vse to negativno, je resničnost, da - dokler deluje intuitivno geslo, kot pravi, - bi morali biti vaši podatki na njegovih strežnikih varni zahvaljujoč se izvajanju končnega šifriranja..

Z intuitivnim geslom imetnik računa ohrani popoln nadzor nad podatki o prijavi in ​​geslu za svoj račun. Gesla in drugi podatki se nikoli ne naložijo na strežnike podjetja, kar pomeni, da jih zaposleni v podjetju ne morejo vdreti ali dostopati do njih.

Vsa gesla so šifrirana z močno AES 256 šifriranjem, preden se naložijo na strežnike, ki se nahajajo v Avstraliji, s pomočjo ključa RSA 2048. Poleg tega se vsi podatki prenašajo na strežnike podjetja s pomočjo varnega SSL-ja. Podjetja TLS smo preverili s pomočjo Qualys SSL Labs in z veseljem ugotovili, da je prejel oceno A zahvaljujoč strogi varnosti HTTP za promet (HSTS). To pomeni, da je varnost prevoza SSL pravilno izvedena in lahko zaupate vse svoje podatke, da so med prevozom varni.

Uporabniki lahko izberejo tudi zaščito katerega koli svojega gesla (ali kategorije računa) z glavnim geslom. To zagotavlja, da lahko vsak uporabnik dovoli prijatelju ali družinskemu članu uporabo upravitelja gesel za dostop do določenih informacij, medtem ko še vedno prikrije dostop do drugih občutljivejših podatkov in gesel.

Potrebujete pomoč pri izbiri glavnega gesla? Zakaj ne preverite spodnjega preveritelja moči gesla:

Geslo Meter

Podrobna ocena bo prišla sem

Čeprav vse to na papirju zveni kot optimalna varnost, je treba opozoriti, da je Intuitivno geslo zaprto. To pomeni, da izvorne kode za storitev ne morejo revidirati nobene tretje osebe.

To je problematično, saj pomeni, da moraš zaupati, da služba počne, kar ti pove. Brez celovite revizije kode je nemogoče ugotoviti, ali v kodi obstajajo ranljivosti, izkoriščanja ali zaledje, ki bi lahko ogrozila vaša gesla.

Bolj paranoični med njimi se boste morda raje držali popolnoma odprtokodnega upravitelja gesel, kot so KeePass, Bitwarden ali Dashlane. Vendar se resnično spusti v vaš osebni model grožnje in ni resničnega razloga, da sumite, da Intuitivno geslo ne počne tako, kot trdi..

Druga pomanjkljivost intuitivnega gesla je ta, da se spletna aplikacija, ki temelji na brskalniku, izvaja z JavaScript. To pomeni, da je izpostavljen določenim napadom, ki jih povzroči način, kako JavaScript komunicira z vašim brskalnikom. Posledično je mogoče, da bi heker lahko izvedel napad človeka v sredini. Res je, da gre za zelo usmerjen napad, ki verjetno ne bo vplival na vas. Res je tudi, da ta ranljivost velja za vse skrbnike gesel z odjemalcem, ki temelji na brskalniku, ki se izvaja s pomočjo JavaScript; ni edinstven za intuitivno geslo.

Zaradi dodatne varnosti se lahko uporabniki odločijo za nastavitev dvojne faktorjske overitve. Vendar se zdi, da lahko uporabniki uporabljajo samo kodo, prejeto prek SMS-a. Google Authenticator in YubiKey nista na voljo. Če nastavite dvofaktorski auth, morate varno shraniti obnovitveno kodo, če izgubite napravo 2FA. Vsak, ki izgubi kode, bo moral preveriti svojo identiteto, da bi si pridobil dostop do svojega računa, podjetje pa opozarja, da lahko traja do 14 dni.

Kako dober je Intuitivov servis za stranke?

Na spletnem mestu Intuitivno geslo je izčrpen razdelek s pogostimi vprašanji, ki odgovarja na več kot 80 pogostih vprašanj, ki so mu jih predhodno zastavili uporabniki. Večina težav ali vprašanj, na katere se vam zdi, se nahaja v tem FAQ-ju, ki je izredno uporaben vir, ko gre za iskanje podrobnosti o funkcijah storitve.

Uporabniški priročnik, ki je vgrajen v odjemalca, in navodila, ki se zgodijo ob prvem zagonu spletnega odjemalca, sta izjemno uporabni funkciji, s pomočjo katerih lahko začetnik varno shrani gesla s pomočjo tega upravitelja gesel..

Za vse, ki potrebujejo bolj prilagojeno pomoč, obstaja možnost, da pošljete e-poštno podporo ali izpolnite obrazec za podporo. S klikom na nastavitve v zgornjem levem bo omogočen dostop do vašega osebnega podpornega zatiča, ki ga podjetje lahko zahteva, da ga uporabite za identifikacijo.

Upoštevajte, da so agenti za podporo strankam v Avstraliji in da je pomoč na voljo samo v avstralskem delovnem času. To pomeni, da boste morali odziv, odvisno od tega, kje živite, počakati do naslednjega dne. To lahko privede do dolgotrajnejših poti naprej in nazaj in lahko povzroči težave, ki trajajo še dlje časa, da se rešite.

Na splošno smo ugotovili, da je razpoložljivost virov na njegovih spletnih straneh skupaj s podporo po e-pošti dobra. Če pa se nahajate v Evropi ali ZDA in raje imate podporo strankam, prilagojeno vaši geografski lokaciji, lahko raje nakupujete drugje.

Moje zadnje misli

Intuitivno geslo je odličen mali upravitelj gesel, ki je zelo predstavljen. Brezplačni osnovni načrt pomeni, da ga lahko uporabite za začetek skrajšanja računov, ne da bi morali dejansko plačati karkoli, kar je najmanj pohvale. Dejstvo, da ta upravitelj gesel zagotavlja okolje z ničelnim znanjem, je odlično, razpoložljivost dvofaktorskih avtentik in funkcionalnosti glavnega gesla je odlična. Raven šifriranja je močna in veseli smo bili, da smo videli močno HSTS tranzitno varnost.

Sam upravitelj gesel je enostaven za uporabo, in če plačate za račun Advanced, boste imeli dostop do nekaterih precej kul dodatnih funkcij. Za ekipe je storitev uporabna in možnost varne skupne rabe gesel je na voljo. Vendar pa to postane nekoliko drago in potrebujete ločen račun za vsakega uporabnika in podjetniški dodatek.

Največji podatek pri tej storitvi je dejstvo, da ni odprtokodnega. Lastniška programska oprema, ki ni bila revidirana, na ProPrivacy.com ni nikoli priljubljena, saj pomeni, da morate v to storitev zaupati. Raje imamo storitve, ki odstranijo potrebo po zaupanju, tako da svojo izvorno kodo dajo na voljo v spletu, da jih lahko pregleda vsak raziskovalec varnosti.

Po drugi strani pa ima intuitivno geslo nekaj prepirov. Uvoz gesel je težaven, nastavitev map in vstavljanje gesel v njih pa ni tako preprosto, kot povleci in spusti. Namesto tega morate urediti vnos gesla in v meniju izbrati mapo.

Res je, da nič od tega ni nujno, da se prekine, vendar bi bilo pošteno reči, da če bi lahko plačali manj za uporabnikom prijaznejšo storitev. Ta manjša pregovorna stran, Intuitivno geslo je trden skrbnik gesla, ki opravi nalogo, je primeren za začetnike in ga je vredno preizkusiti s svojim brezplačnim načrtom.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me