Интуитивна лозинка

Интуитивна лозинка је услуга са седиштем у Аустралији, која се рекламира као војно решење за управљање лозинком. Веб локација је глатка и општи осећај је квалитета високе услуге.

ПроПриваци.цом Резултат
7.8 од 10

Резиме

Са седиштем у Аустралији, која је члан Фиве Еиес-а и има инвазивне законе о обавезном чувању података, никада се не сматра идеалном локацијом за заштиту приватности. Међутим, код управљања лозинком то се посебно не тиче.

Што је још важније, интуитивна лозинка пружа услугу нула знања са шифрирањем од краја до краја. Као резултат тога, корисници увек задржавају потпуну контролу.


Интуитивни преглед лозинке

Пратити стално растући број лозинки тешко је, поготово ако желите да сви ваши појединачни рачуни буду правилно заштићени. Лозинке морају бити јаке, што значи да би их требало бити превише тешко запамтити. Уз то, морају бити јединствени ако ће правилно заштитити ваше рачуне. Овде су дизајнирани да вам помогну управитељи лозинки попут Интуитивне лозинке.

Интуитивни менаџер лозинки припада матичној компанији Интуитиве Сецурити Системс Пти.Лтд, аустралијској фирми која ради од 2013. Услуга је високо опремљени менаџер лозинки који омогућава потрошачима да постављају и заборављају лозинке за све своје рачуне.

За разлику од многих менаџера лозинки, Интуитивна лозинка пружа Основни план бесплатно. Овом услугом ће било тко започети скраћивање рачуна са јаким лозинкама које више не требају пратити. Основни рачун је мало танак на терену у погледу карактеристика, али има најважније ствари које су вам потребне. Међутим, то ће вам омогућити само да похраните 20 лозинки, тако да ако вам је потребно више, морат ћете платити.

За оне који желе избацивати и добити могућност извоза лозинки, сачувати локално лозинке за приступ ван мреже или направити сигурносну копију и вратити лозинке - биће потребно надоградити на изразити план претплате. Екпресс план кошта 1,34 долара месечно (САД) и укључује све карактеристике основног плана као и ове додатне функције.

Интуитивно одређивање цене лозинком

Тхе Напредно план повећава трошкове претплате на 3,36 долара месечно, што, додуше, почиње да скупља мало скупље од осталих опција на тржишту (40 долара годишње). Напредни додавање наслеђивања налога у сет функција, што значи да вољеној особи или пословном партнеру можете омогућити приступ вашим лозинкама у случају нужде.

Корисници такође могу додати СМС аутентификацију на свој налог, што им омогућава да добију безбедносне исправке када се ажурирају њихови акредитиви или ако постоји неовлашћени покушај пријаве. На рачун се такође може додати адреса е-поште да бисте добили та сигурносна упозорења. „Напредни“ налози такође могу да поставе датум истека за сваку лозинку како би добили подсетник да их периодично ажурирају. Поред тога, у борбу се додаје и сигуран мессенгер, како би тимови омогућили да међусобно безбедно комуницирају. Количина простора за складиштење белешки и порука је такође повећана на 24.000 знакова. А број ознака које можете додати лозинци повећава се на 10.

Про план кошта 10,07 УСД месечно (САД) и пружа све горње функције уз додавање премиум подршке, неограничене дељене лозинке, неограничене тачке враћања за приступ старим верзијама лозинки и повећан капацитет величине поља и дужине белешке (48.000 знакова).

Коначно, Ентерприсе додатак кошта 3,36 долара месечно и омогућава корисницима да самостално угосте своје лозинке, на белом месту означе услугу да уклоне брендирање и додају брендирање компаније и додају функције клијента у партнерству са фирмом како би се интегрисали у посао. 'потребама.

Корисници могу да одлуче да плаћају путем Виса, Мастерцард, Амек, ПаиПал, директним задуживањем и Дисцовер картицом. Тренутно крипто валуте тренутно нису прихваћене.

Које карактеристике нуди интуитивна лозинка?

Испод је листа свих функција које су доступне на различитим плановима за претплату на интуитивну лозинку:

 • Бесплатни план (20 лозинки)
 • АЕС кодирање на страни клијента за лозинке
 • Аутоматски генератор лозинки
 • Проширења прегледача за аутоматско попуњавање лозинки (Фирефок, Цхроме, Едге, Опера)
 • Аутоматско одјављивање ради додатне сигурности
 • Безбедносна контролна табла ради провере здравља лозинке
 • Хитни приступ како бисте овлашћеној особи омогућили приступ налогу
 • Прилагођено управљање мапама
 • Заштита од крађе идентитета користећи прилагођену поруку против крађе идентитета
 • Ограничења приступа - ограничите из које земље можете да приступите свом налогу да бисте престали са хаковањем
 • Пријава за шифру за додатну лакоћу коришћења
 • Подршка путем е-поште од 9 до 17 сати по аустралијском времену
 • Дневник активности за управљање приступом лозинкама
 • Ван мреже приступ лозинкама (експресно и само изнад)
 • Приложите ознаке лозинкама за лако претраживање (број ознака зависи од плана)
 • Кодови за једнократну употребу за приступ вашем налогу без употребе лозинке
 • Дневник активности да бисте проверили где се и ко пријављује на рачун из безбедносних разлога
 • Функције белешки (реч је ограничена зависно од плана
 • Безбедни инстант мессенгер (само напредни и виши)
 • Опције језика
 • Насљеђивање рачуна (само напредни и виши)

Како поставити интуитивну лозинку

Одлучили смо да тестирамо ову услугу помоћу Основног налога, јер су доступне све важне функције. На пример, ограничење на 20 лозинки није проблем ради тестирања менаџера лозинки.

Процес пријаве смо лако нашли. Међутим, то укључује више корака него што смо навикли. Прво морате предати важећу адресу е-поште и изабрати лозинку. Међутим, да бисте створили налог морате да наведете и безбедносно питање и одговор.

Ово безбедносно питање користи се за верификацију када се пријавите са непознатог уређаја или ИП адресе. Она је ту да заштити кориснике од фалсификовања њихове лозинке. Обавезно направите питање тешко и по могућности одаберите пар питања и одговора о којем се не може нагађати.

Интуитивна лозинка

Након што унесете потребне детаље и попуните потврдни Цаптцха, добит ћете е-пошту са верификационим кодом. Унесите овај код да бисте започели са коришћењем свог бесплатног налога.

При првом покретању, корисници ће добити упутства која им помажу да приступе проширењима прегледача, мобилним апликацијама, Корисничком приручнику за учење коришћења клијента и разним другим корисним смерницама за подешавање мапа и чување прве лозинке.

Такође ће вас питати да ли желите да поставите шестоцифрени код за пријаву и излазак са веб портала. Ово замењује потребу за коришћењем адресе е-поште и лозинком за пријаву са вашег одређеног уређаја. За сваки уређај који поседујете мора се поставити другачији приступни код, а можете је учинити сличним или различитим ако желите.

Интуитивни шифру

Колико је лако интуитивну лозинку за употребу?

Започели смо стварањем мапе за чување лозинки за друштвене мреже. Да бисмо то учинили, кликнули смо на велики плус у горњем левом делу клијента.

Интуитиван приватни трезор

Направили смо фасциклу за чување лозинки за друштвене мреже и затим додали Фацебоок лозинку у мапу...

Да бисмо додали нашу лозинку у мапу, од нас се тражи да додамо још једно безбедносно питање и одговор. Ово је збуњујуће јер често постављана питања не спомињу ту потребу, или шта би тачно требало да помогне. Међутим, корисничка подршка нас је обавијестила да „не морате да креирате сигурносно питање и одговор да бисте додали сваку лозинку; ова поља су опциона“.

Затим смо нашем прегледачу додали интуитивно проширење Цхроме лозинке да бисмо тестирали функцију аутоматског попуњавања. (Такође су доступна и проширења за Фирефок, Едге, Сафари и Опера). Са инсталираним проширењем, посетили смо Фацебоок страницу и са задовољством смо открили да нам кликом на симбол за проширење омогућава да одаберемо своју лозинку и аутоматски је увеземо у образац за пријаву..

аутоматско попуњавање у прегледачу

Могућност аутоматског попуњавања лозинки помоћу проширења корисна је функција која помаже да се овај бесплатни менаџер лозинки учини много погоднијим за почетнике. Нисмо имали проблема да унесемо своје лозинке у управитељ лозинки или да их убацимо у обрасце за пријаву.

Међутим, ако имате проблема са одређеним интернетским обрасцем, лозинки је могуће приступити претраживањем ознака које сте направили. Након тога, можете је копирати и залепити ручно.

Ако сте се надали аутоматском хватању лозинке када уносите лозинке у обрасце веб локације (или док се пријављујете на нове услуге); нажалост немате среће. Интуитивну лозинку се морају ручно уносити.

Увоз лозинки

Затим смо одлучили да увеземо старе лозинке из Цхроме-а преко ЦСВ датотеке. Да бисте то учинили, једноставно се упутите на Цхроме - или било који други менаџер лозинки - и извезите своје лозинке у облику ЦСВ датотеке. Сачувајте ову датотеку на рачунару да бисте је могли послати у интуитивну лозинку.

Нажалост, нисмо успели да започнемо са увозом ниједног контакта без претходне надоградње на Екпресс. Ако желите да брзо увезите своје лозинке бесплатно - можда ћете се одлучити за другог управитеља лозинки.

Након надоградње успели смо да започнемо процес увоза наших лозинки помоћу ЦСВ датотеке. Међутим, вреди приметити да то није тако лако као код осталих управитеља лозинки.

Прво морате преузети предложак ЦСВ датотеке. Тада морате отворити ЦСВ датотеку коју сте преузели с вашег претходног менаџера лозинки у Екцел или Гоогле листовима и копирати све лозинке из ЦСВ датотеке у ЦСВ предложак интуитивне лозинке..

Након што су сви уноси правилно копирани, можете увести предложак у интуитивну лозинку на веб клијенту. Овај процес је много тежи посао него код велике већине менаџера лозинки и дефинитивно је недостатак у погледу лакоће употребе.

Такођер је вриједно напоменути да увоз лозинки помоћу предлошка не копира у било које категорије, ознаке или друга поља која сте претходно поставили за уносе..

Извоз лозинки

Извоз лозинки је доступан све док га купите изразити претплате или више, а своје податке можете извозити преко ЦСВ, ТКСТ, ХТМЛ, ЈСОН или КСМЛ. Ово је добро и значи да ћете у будућности моћи да носите своје лозинке са интуитивне лозинке на било који други менаџер лозинки (чак и ако вам је потребна ова функција једном када будете могли да платите за месец дана Екпресс-а).

Аппс

Интуитивна лозинка такође има апликације за Андроид, иОС и Виндовс Пхоне. Дакле, ако радије приступите лозинкама путем апликације, а не пријављени сте на веб портал у прегледачу, имате могућност да то учините на било ком мобилном уређају. Открили смо да Андроид апликација добро функционише, али за разлику од проширења она нема могућност аутоматског попуњавања лозинки у обрасце за пријаву.

Додаци

Поред складиштења лозинки, Интуитивна лозинка делује и као заштићени дигитални трезор за бројне друге врсте информација. Кликом на приказ категорије у горњем левом делу можете приступити мапама за складиштење е-поште и налога за чет, новчанике и лиценце. Идентификациона мапа омогућава вам чување података као што су кредитне картице, софтверске лиценце и личне карте као што су возачка дозвола или детаљи пасоша.

Колико је сигурна и приватна интуитивна лозинка?

Сједиште у Аустралији није особито добро у погледу локације. Аустралија је изузетно инвазивна када је у питању надзор, а нација има неке од најгорих прописа о обавезном чувању података на свету.

Аустралија је део надзорне групе Фиве Еиес, а недавно је усвојен закон који приморава компаније да стварају задња врата у шифрованој комуникацији. Иако је све то негативно, реалност је да - све док Интуитивна лозинка ради како каже - ваши подаци на њеним серверима требају бити сигурни захваљујући имплементацији енд-то-енд енкрипције.

Помоћу интуитивне лозинке, власник рачуна задржава потпуну контролу над подацима за пријаву и лозинком за свој рачун. Лозинке и други подаци се никад не шаљу на сервере фирме, што значи да особље компаније не може да им хакује или приступа..

Све лозинке су шифроване јаком АЕС 256 енкрипцијом пре него што се учитају на сервере смештене у Аустралији помоћу РСА 2048 пара кључева. Поред тога, сви подаци се преносе на сервере фирме користећи безбедан ССЛ. Проверили смо компаније ТЛС користећи Куалис ССЛ Лабс и били смо срећни када смо утврдили да је добио оцену А захваљујући својој ХТТП строгој безбедности у транспорту (ХСТС). То значи да је сигурност ССЛ транспорта исправно имплементирана и да можете вјеровати свим својим подацима да буду сигурни у промету.

Корисници такође могу изабрати да заштите било коју од својих лозинки (или категорија налога) главном лозинком. Ово осигурава да сваки корисник може допустити пријатељу или члану породице да користи управљач лозинком за приступ одређеним информацијама, а истовремено прикрива приступ другим осетљивијим подацима и лозинкама.

Потребна вам је помоћ око избора главне лозинке? Зашто не провјерите нашу провјеру јачине лозинке у наставку:

Мерач лозинке

Детаљни резултат стићи ће овде

Иако све ово звучи као оптимална сигурност на папиру, вриједно је напоменути да је Интуитивна лозинка затворени извор. То значи да изворни код за услугу не може ревизирати ниједна трећа страна.

Ово је проблематично, јер значи да морате да верујете да услуга ради оно што вам каже. Без свеобухватне ревизије кода, немогуће је установити да ли у коду постоје рањивости, искориштавања или заледје због којих би се лозинке могле угрозити.

Параноичнији међу којима се можда радије држите потпуно отвореног кодера за управљање лозинкама попут КееПасс, Битварден или Дасхлане. Међутим, то се стварно своди на ваш лични модел претњи и нема реалног разлога да сумњате да Интуитивна лозинка не ради онако како тврди.

Други недостатак Интуитивне лозинке је тај што се веб апликација заснована на прегледачу имплементира помоћу ЈаваСцрипта. То значи да је рањива на одређене нападе изазване начином на који ЈаваСцрипт комуницира са вашим прегледачем. Као резултат, могуће је да је хакер могао извршити напад човека у средини. Додуше, ради се о високо циљаном нападу који вероватно неће утицати на вас. Такође је тачно да се та рањивост односи на било који менаџер лозинки са клијентом заснованим на претраживачу који се имплементира помоћу ЈаваСцрипта; није јединствен за интуитивну лозинку.

Ради додатне сигурности, корисници се могу одлучити за подешавање двоструке фактор аутентификације. Међутим, чини се да корисници могу користити само код који је примљен СМС-ом. Гоогле Аутентификатор и ИубиКеи нису доступне опције. Постављање аутосједалице с два фактора захтијева да сигурно похраните код за опоравак у случају да изгубите свој 2ФА уређај. Свако ко изгуби кодове мораће да провери идентитет како би добио приступ свом налогу, а фирма упозорава да би то могло потрајати до 14 дана.

Колико је добра Интуитива корисничка услуга?

Веб локација Интуитивне лозинке садржи исцрпан одељак са ФАК-ом који даје одговоре на више од 80 уобичајених питања која су му претходно поставили корисници. Већина проблема или питања о којима бисте могли помислити налази се у овом ФАК-у, који је изузетно користан ресурс када је у питању сазнање детаља о функцијама услуге.

Кориснички приручник који је уграђен у клијента, као и упутства која се догађају када први пут покренете веб клијент су изузетно корисне функције које могу помоћи било којем почетнику да започне сигурно чување лозинки користећи овај управитељ лозинки.

За свакога коме је потребна персонализованија помоћ, постоји могућност да пошаље е-пошту за подршку или да испуни образац за подршку. Клик на подешавања у горњем левом делу омогућиће вам приступ личном контакту за подршку који фирма може од вас тражити да користите за идентификацију.

Имајте на уму да су агенти за корисничку подршку у Аустралији, а помоћ је доступна само за време радног времена у Аустралији. То значи да ћете, зависно од тога где живите, требати да сачекате следећи дан да бисте добили одговор. То може довести до неких дуготрајних потеза напријед и назад, а може проузроковати проблеме да потраје мало дуже да се ријеше.

Све у свему, открили смо да је расположивост ресурса на њеним веб локацијама заједно с подршком за е-пошту добра. Међутим, ако се налазите у Европи или САД-у и радије имате корисничку подршку прилагођену вашој географској локацији, можда бисте радије куповали негде другде.

Моје завршне мисли

Интуитивна лозинка је одличан мали менаџер лозинки који се одликује великим словима. Бесплатни основни план значи да га можете користити за почетак скраћивања рачуна без да заправо морате ништа да платите, што је најмање похвално. Чињеница да овај менаџер лозинки пружа окружење са нултим знањем је сјајна, а расположивост двофакторских аутх и функција главне лозинке одлична. Ниво шифровања је јак, а ми смо били срећни када смо видели снажну ХСТС транзитну сигурност.

Сам менаџер лозинки је једноставан за употребу, а ако платите за Напредни налог, добићете приступ неким прилично згодним додатним функцијама. За тимове је услуга корисна и постоји могућност сигурног дељења лозинки. Међутим, то постаје мало скупо и потребан вам је посебан рачун за сваког корисника и додатак за предузећа такође.

Највећа попуштања ове услуге је чињеница да није опен-соурце. Власнички софтвер који није ревидиран никада није омиљен овде на ПроПриваци.цом, јер то значи да морате да верујете у услугу. Ми преферирамо услуге које уклањају потребу за поверењем тако што свој изворни код стављамо на располагање на мрежи за било који истраживач безбедности на ревизији.

С друге стране, интуитивна лозинка има неке препирке. Увоз лозинки је тежак, а постављање мапа и стављање лозинки у њих није тако једноставно као превлачење и испуштање. Уместо тога, морате изменити унос лозинке и изабрати мапу из менија.

Додуше, ништа од тога не мора нужно бити прекидач, али може се рећи да бисте могли платити мање за корисничку услугу. Ова мања препирка у страну, Интуитивна лозинка је чврст менаџер лозинки који обавља посао, погодан је за почетнике и добро га је тестирати користећи свој бесплатни план.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me