Jaz vozim


 • Cenitev

  Od 17,38 USD
  letno

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

Jaz vozim
je celovita rešitev za shranjevanje v oblaku s poudarki, vključno s popolno varnostno kopijo slike na disku, resničnim arhiviranjem in možnostjo enkripcije.

Cenitev

Tako kot pri mnogih oblačnih storitvah tudi danes IDrive brezplačno ponuja prostor za shranjevanje 5 GB. Primerjamo le za primerjavo: Dropbox ponuja 2 GB prostora za shranjevanje brezplačno, Google Drive pa ponuja precej velik prostor za shranjevanje 15 GB brezplačno.

Osebni načrti, na kar izgleda ta pregled, se začnejo pri 52,12 USD na leto (prvo leto dobite za samo 17,38 USD z našim popustom).

Načrtovalni načrt iDrive

Plačilo sprejema samo s kreditno / debetno kartico.

Lastnosti

 • Šifriranje od konca do konca (neobvezno)
 • Podpora za več platform
 • Sinhronizacija v realnem času
 • Skupna raba datotek (vendar ne v e2ee računih)
 • IDrive Express (glej spodaj)
 • Različica datotek ("Posnetki")
 • Oddaljeno upravljanje preko spletne konzole
 • Varnostna kopija slike na disku
 • Postopno varnostno kopiranje
 • Pravo arhiviranje

Podpora za več platform

IDrive ponuja popolne aplikacije za naprave Windows, macOS, iOS in Android. Ponuja tudi "tanek odjemalec" za Windows in macOS, ki omogoča oddaljeno konfiguracijo z uporabo spletnega vmesnika.

Paket skriptov za Linux podobno omogoča samodejne naloge iz naprave Linux, ki jih je mogoče na daljavo upravljati s spletnim vmesnikom IDrive GUI. Za njihovo nastavitev pa je potrebno seznaniti ukazno vrstico Terminal.

Deljenje datotek

Datoteke ali mape lahko delite z drugimi uporabniki, vendar razočarano to ni mogoče, če se odločite za uporabo končnega šifriranja.

Skupna raba datotek iDrive

IDrive Express

V primeru izgube IDrive IDrive, ki vključuje zelo velike količine (gigabajtov ali več) podatkov, lahko IDrive pospeši postopek obnovitve tako, da pošlje fizični trdi disk, ki vsebuje izgubljene podatke za lokalno varnostno kopijo.

Ko se prijavite v storitev IDrive, vam lahko pošlje prazen trdi disk, da napolnite podatke in vrnete nazaj v IDrive. Z veliko količino podatkov lahko to znatno zmanjša začetno nastavitev in čas nalaganja.

Ta storitev je imetnikom osebnih računov brezplačna enkrat letno, naslednje zahteve za varnostno kopiranje pa stanejo 59,95 USD. Vračilo pošiljanja je v ZDA brezplačno, toda mednarodnim strankam se zaračunajo standardne cene pošiljanja.

Različica datotek

Funkcija Snapshot IDrive hrani zgodovinske različice datotek, ki jih je mogoče kadar koli obnoviti. To ščiti podatke pred napadi ransomware in je lahko koristno, če želite dostopati do prejšnjih osnutkov datotek.

Posnetki iDrive

Podprte so do 30 različic datoteke, kar je kul vidik, da različice posnetkov datotek ne štejejo glede na omejitev prostora za shranjevanje.

Varnostna kopija slike na disku

Možno je varnostno kopirati in obnoviti celotne pogone, vključno s sliko vašega sistemskega pogona. Ta funkcija deluje samo za pogone Windows, vendar je IDrive ena redkih oblačnih storitev, ki podpira varnostno kopiranje Time Machine za Mac.

Varnostna kopija slike diska iDrive

Postopno varnostno kopiranje

IDrive optimizira prenos podatkov le z nalaganjem blokov datoteke, ki so se spremenili, namesto da bi ponovno prenesli celotne datoteke, ko so spremenjene. To pospeši postopek prenosa in prihrani pri porabi pasovne širine.

Pravo arhiviranje

Za razliko od storitev, kot so Dropbox, Google Drive, iDrive in OneDrive, je IDrive resnično varnostno kopiranje storitev v oblaku, ne pa poveličena storitev sinhronizacije datotek. To pomeni, da ko lokalno izbrišete datoteko, se ta ne izbriše s strežnikov IDrive.

Če želite datoteke trajno izbrisati, jih morate ročno izbrisati na strežniku ali uporabiti samodejno funkcijo čiščenja arhiva IDrive. Čiščenje arhiva je treba uporabljati previdno, saj bodo trajno izbrisani podatki, ki so bili izbrisani lokalno.

Lokalno varnostno kopijo

Ni dobro oglašano dejstvo, da se lahko poleg varnostne kopije datotek do oblaka odločite za varnostno kopiranje datotek na lokalni pogon ali pogon, povezan z WiFi. To lahko storite tudi brez varnostne kopije podatkov do strežnikov IDrive, s čimer naredite namizni odjemalec IDrive priročno brezplačno lokalno orodje za varnostno kopiranje.

Zasebnost in varnost

Pristojnost

IDrive ima sedež v ZDA. Kot vemo od Edwarda Snowdena, je to država, ki izvaja razširjen domači in mednarodni množični nadzor in ki je znana za ciljne tehnološke družbe, ki trdijo, da ponujajo zasebnost svojih strank.

Pravni instrumenti, kot so FISA, Patriot Act in Nacionalna varnostna pisma (s spremljajočimi odredbami), dajejo nedržavnim organom in drugim vladnim agencijam pristojnost, da zahtevajo, da tehnološka podjetja pomagajo pri njihovih programih zbiranja podatkov.

Nobeno od teh ne bi smelo biti pomembno, če omogočite enkripcijo en-do-konca z zasebnim ključem, čeprav je zaprt vir pomeni, da nikoli ne moremo biti prepričani, kaj programska oprema v resnici počne.

Dnevniki

"Da bi ohranili kakovost naše storitve in pomagali pri analizi učinkovitosti izdelka, lahko zberemo tudi podatke o povezavah, vključno s časom in velikostjo vseh paketov, poslanih preko interneta med sejo, datumom in časom seje, Device Internet Protocol ("IP") naslov, vrsta brskalnika, ime naprave in / ali identifikacijska številka in druge interakcije s storitvijo. "

To je veliko metapodatkov. In seveda, IDrive ima neposreden dostop do datotek, razen če se odločite za ustvarjanje zasebnega šifrirnega ključa.

Tehnična varnost

Prva stvar, ki jo je treba opozoriti, je, da IDrive uporablja programsko opremo z zaprto kodo. To pomeni, da ni možnosti za samostojno preverjanje informacij, ki jih IDrive zagotavlja, ali preverjanja programske opreme za pomanjkljivosti ali na prostem. Če k temu dodamo, da je IDrive ameriško podjetje, to ni pomirjujoče.

Druga stvar je, da šifriranje od konca do konca ni privzeta nastavitev. Privzeta možnost, da dovolite IDrive, da nastavi šifrirni ključ, je priročna, vendar pomeni, da lahko IDrive dostopa do vaših podatkov, če želi (ali je prisiljen).

Če se boste lotili privzete poti, bo vaš račun povrnjen, če izgubite ali pozabite svoj ključ in lahko delite datoteke.

Lahko pa nastavite svoj šifrirni ključ za šifriranje podatkov od konca do konca (e2ee). Ta ključ je shranjen samo lokalno. Namesto tega se iz njega ustvari hash, ki ga pošljejo strežnikom IDrive, da preverijo ključ.

iDrive šifrirni ključ

Če izgubite ali pozabite zasebni šifrirni ključ, IDrive ne bo mogel obnoviti podatkov. Uporaba zasebnega ključa vam tudi preprečuje skupno rabo datotek in map. To je nekoliko razočaranje, saj druge storitve v oblaku e2ee uspejo omogočiti skupno rabo datotek tako, da v odjemalcu ustvarijo dešifrirni ključ za datoteke v skupni rabi in ki so vključene v URL povezave.

Z zasebnim ključem e2e šifrira vsebino datotek, vendar ne skriva imen datotek ali strukture imenika. Odločitev o zasebni ali javni uporabi morate sprejeti, ko prvič ustvarite svoj račun. Edini način, da si premislite je ustvarjanje novega računa.

Podatki so šifrirani s pomočjo AES-256. Predvidevamo, da se za integriteto uporablja nekakšen algoritem mešanja (na primer SHA), vendar na spletni strani niso na voljo nobene podrobnosti. Podobno tudi "posebna tehnika šifriranja", ki jo zasebni ključ lahko preveri s strežniki IDrive, ni podrobno opisana.

Enostavnost uporabe

Prijava na brezplačni račun je tako enostavna kot vnos e-poštnega naslova in gesla. Imetniki premium računov morajo navesti podatke o plačilu in jih morajo navesti telefonsko številko za pomoč pri podpori in dvofaktorsko preverjanje pristnosti.

Kot smo že omenili, lahko izkoristite funkcijo IDrive Express in zahtevate, da se pošlje prazen trdi disk, da se napolni s podatki in pošlje nazaj.

Namizni odjemalec

Moramo reči, da nismo povsem prepričani v estetiko, ki jo je IDrive izbral za svojo namizno programsko opremo, ki je v osnovi enaka v sistemu Windows in macOS.

Mape iDrive

Lahko dodate in odstranite tiste mape, ki jih želite varnostno kopirati. Datoteke se privzeto takoj ustvarijo varnostne kopije, čeprav lahko namesto tega načrtujete čase varnostnih kopij.

Varnostna kopija slike diska iDrive

Pomembna razlika med namiznimi odjemalci in mobilnimi telefoni ter spletnim vmesnikom je, da ne morete preprosto brskati po datotekah, varnostnih kopijah z drugih povezanih naprav. Obnovite lahko samo datoteke, ki so bile varnostno kopirane iz trenutnega računalnika.

iDrive obnovi datoteke

Vendar lahko ustvarite mapo za sinhronizacijo. Vse datoteke, shranjene v mapi za sinhronizacijo, se bodo samodejno dvo- ali večsmerno sinhronizirale z vsemi drugimi povezanimi napravami.

iDrive datoteke za sinhronizacijo s povezanimi napravami

Videli smo, da se drugi recenzenti pritožujejo, da IDrive ni najbolj intuitivna programska oprema, ki jo je mogoče uporabljati, vendar smo ugotovili, da je vse skupaj precej preprosto.

Mobilne aplikacije

Aplikacija Android in iOS sta zelo podobna vrstici, saj je v iPadu optimizacija za večji zaslon.

iDrive iOS App

Aplikacija omogoča varnostno kopiranje vseh podatkov v mobilni napravi, vključno z dnevniki klicev, SMS sporočili, vnosi v koledarju in stiki. V Androidu lahko tudi določite mape, ki jih želite varnostno kopirati tako kot na namizju, čeprav je iOS to, kar je, ta možnost ni na voljo na napravah s sadno temo.

Obe platformi podpirata samodejno nalaganje fotografij, na katerih lahko možnost »People« prepozna prepoznavanje obraza (za to je potreben nabor podatkov več kot 50 fotografij).

iDrive Android App

Datoteke v mapah za sinhronizacijo na namizju se privzeto ne sinhronizirajo lokalno, vendar si jih lahko ogledate in naložite po potrebi. Datoteke lahko z mobilne naprave naložite tudi v mapo za sinhronizacijo.

Varnostno kopiranje iDrive

Prednost mobilnih aplikacij pred bratranci na namizju je, da omogočajo brskanje in nalaganje datotek, varnostnih kopij s katerega koli povezanega namizja ali mobilne naprave.

Končne misli

Tam so lepše namizne varnostne kopije odjemalcev v oblaku. Zelo radi bi videli tudi možnost brskanja varnostnih kopij z različnih povezanih naprav v namiznih odjemalcih in mobilnih aplikacijah.

Izbirno šifriranje od konca do konca je lepo, čeprav je škoda, da vam preprečuje skupno rabo datotek in map. Prav tako se ne moremo izogniti dejstvu, da je IDrive izdelek iz zaprtega izvora ameriškega podjetja, tako da tudi če je omogočen e2ee, ni nobenih zagotovil, da so vaši podatki varni pred NSA.

Kljub temu je IDrive ena najmogočnejših, prilagodljivih in v celoti opremljenih varnostnih kopij storitev v oblaku, ki smo jih pregledali. Še posebej nam je všeč funkcija polnega slikanja diskov in resnično arhiviranje, pri katerem datoteke ne bodo izbrisane s strežnika, ko so lokalno izbrisane, IDrive močno nadgradi podobnosti Dropbox in Google Drive.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me