Vozim

 • cijena

  Iz $ 17.38
  godišnje

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

Vozim
cjelovito je rješenje za pohranu u oblaku s istaknutim naglascima, uključujući potpuno sigurnosno kopiranje slike diska, istinsko arhiviranje i opciju šifriranja od početka do kraja.

cijena

Kao i kod mnogih Cloud usluga ovih dana, IDrive nudi pohranu od 5 GB besplatno. Samo za usporedbu, Dropbox nudi 2GB prostora za pohranu besplatno, dok Google Drive besplatno dijeli prilično velikodušni prostor za pohranu od 15 GB.


Osobni planovi, na što gleda ovaj pregled, počinju od 52,12 USD godišnje (prvu godinu nabavite za samo 17,38 dolara uz naš popust).

iDrive plan cijena

Plaćanje se vrši samo kreditnom / debitnom karticom.

Značajke

 • Šifriranje od početka do kraja (izborno)
 • Podrška na više platformi
 • Sinkronizacija u stvarnom vremenu
 • Dijeljenje datoteka (ali ne na e2ee računima)
 • IDrive Express (vidi dolje)
 • Verzija datoteke ("snimke")
 • Daljinsko upravljanje putem web konzole
 • Sigurnosna kopija slike na disku
 • Postepeno sigurnosno kopiranje
 • Istinsko arhiviranje

Podrška na više platformi

IDrive nudi pune aplikacije za Windows, macOS, iOS i Android uređaje. Također nudi "tanki klijent" za Windows i macOS koji omogućava udaljenu konfiguraciju pomoću web sučelja.

Linux paket skripti na sličan način omogućava automatsko učitavanje s Linux uređaja, kojim se može daljinski upravljati s web sučelja IDrive GUI. Međutim, njihovo postavljanje zahtijeva upoznavanje s naredbenom linijom Terminal.

Dijeljenje datoteka

Možete dijeliti datoteke ili mape s drugim korisnicima, ali razočaravajuće to nije moguće ako se odlučite koristiti end-to-end enkripciju.

Dijeljenje datoteka iDrive

IDrive Express

U slučaju gubitka IDrive podataka IDrive koji uključuje jako velike količine (gigabajta ili više) podataka, IDrive može ubrzati proces oporavka isporukom fizičkog tvrdog diska koji sadrži vaše izgubljene podatke za lokalnu izradu sigurnosnih kopija.

Inače, kada se prijavite na uslugu IDrive, može vam poslati prazan tvrdi disk za popunjavanje podataka i vratiti ga na IDrive. S velikim količinama podataka, to može značajno smanjiti početno postavljanje i vrijeme prijenosa.

Ova je usluga besplatna za vlasnike osobnih računa jednom godišnje, a naknadni sigurnosni zahtjevi koštaju 59,95 USD. Dostava uz povrat u SAD-u besplatna je, ali međunarodnim kupcima naplaćuju se standardne cijene otpreme.

Verzija datoteke

Značajka Snapshot IDrivea pohranjuje povijesne verzije datoteka koje se mogu vratiti u bilo kojem trenutku. To štiti podatke od napada ransomwarea i mogu biti korisni ako samo želite pristupiti starijim nacrtima datoteka.

IDrive snimke

Podržane su do 30 verzija datoteke, što je cool aspekt toga što Snapshot verzije datoteka ne ulaze u ograničenje prostora za pohranu.

Sigurnosna kopija slike na disku

Moguće je napraviti sigurnosnu kopiju i obnoviti cijele pogone, uključujući sliku vašeg pogonskog sustava. Ova značajka funkcionira samo za pogone Windows, ali IDrive je jedan od rijetkih oblačnih servisa za podršku sigurnosne kopije Time Machine za Mac.

Izrada sigurnosne kopije slike na disku

Postepeno sigurnosno kopiranje

IDrive optimizira prijenos podataka samo prijenosom blokova datoteke koji su promijenjeni, a ne ponovnim prijenosom cijelih datoteka kad su modificirane. To ubrzava proces prijenosa i štedi na potrošnji propusnosti.

Istinsko arhiviranje

Za razliku od usluga poput Dropbox, Google Pogon, iDrive i OneDrive, IDrive je servis sigurnosnih kopija istinskog oblaka, a ne glorificirana usluga sinkroniziranja datoteka. To znači da kad lokalno izbrišete datoteku, ona se ne briše s IDrive poslužitelja.

Da biste trajno izbrisali datoteke, morate ih ručno izbrisati na poslužitelju ili upotrijebiti automatiziranu funkciju čišćenja arhive IDrive. Međutim, čišćenje Arhiva treba koristiti s oprezom, jer će trajno izbrisati podatke koji su izbrisani lokalno.

Lokalna sigurnosna kopija

Nije baš dobro reklamirana činjenica da, kao i sigurnosno kopiranje datoteka u oblaku, možete se odlučiti za sigurnosno kopiranje datoteka na lokalni ili WiFi povezan pogon. To možete čak i bez sigurnosne kopije podataka na IDrive-ovim poslužiteljima, što IDrive desktop klijenta čini zgodnim besplatnim lokalnim alatom za izradu sigurnosnih kopija..

Privatnost i sigurnost

Nadležnost

IDrive ima sjedište u Sjedinjenim Državama. Kao što znamo od Edwarda Snowdena, ovo je zemlja koja provodi domaći i međunarodni masovni nadzor i za koju se zna da cilja tehnološke kompanije koje tvrde da nude privatnost svojih kupaca.

Pravni instrumenti kao što su FISA, Patriot Act i Nacionalna sigurnosna pisma (uz popratne naloge za gag) daju NSA i drugim državnim agencijama velika ovlaštenja da zahtijevaju da tehnološke kompanije pomažu u njihovim programima prikupljanja podataka.

Ništa od toga ne bi trebalo biti važno ako se odlučite za omogućavanje enkripcije od početka do kraja korištenjem privatnog ključa, iako zatvoren izvor znači da nikad ne možemo biti sigurni što softver zapravo radi.

drva

„Da bismo održali svoju kvalitetu usluge i pomogli u analizi performansi proizvoda, također možemo prikupiti podatke o podacima o vezi, uključujući vrijeme i veličinu svih paketa poslanih putem Interneta tijekom sesije, datuma i vremena sesije, protokola uređaja Internet. ("IP") adresu, vrstu preglednika, naziv uređaja i / ili identifikacijski broj i ostale interakcije s uslugom. "

Ovo je puno metapodataka. I, naravno, IDrive ima izravan pristup vašim datotekama osim ako ne odlučite stvoriti privatni ključ za šifriranje.

Tehnička sigurnost

Prvo što treba napomenuti je da IDrive koristi softver zatvorenog koda. To znači da ne postoji način da se samostalno provjere podaci koje IDrive pruža ili da softver provjeri ima li nedostataka ili na otvorenom. Kada se tome doda činjenica da je IDrive američka tvrtka, to nije uvjerljivo.

Drugo što treba napomenuti je da šifriranje krajnjeg do drugog kraja nije zadana postavka. Zadana opcija dopuštanja IDrive-a da postavlja ključ za šifriranje je zgodna, ali znači da IDrive može pristupiti vašim podacima ukoliko želi (ili je na to prisiljen).

Ako krenete prema zadanom putu, račun će vam se vratiti ako izgubite ili zaboravite ključ i možete dijeliti datoteke.

Možete alternativno postaviti vlastiti ključ za enkripciju za krajnje do kraja šifriranje podataka (e2ee). Ovaj se ključ pohranjuje samo lokalno. Umjesto toga, od njega se stvara hash koji se šalje na poslužitelje IDrive-a kako bi se potvrdio ključ.

iDrive ključ za šifriranje

Ako izgubite ili zaboravite privatni ključ za šifriranje, IDrive neće moći povratiti vaše podatke. Korištenje privatnog ključa također vam onemogućuje dijeljenje datoteka i mapa. To je malo razočaravajuće, jer druge usluge e-oblaka u oblaku uspijevaju omogućiti dijeljenje datoteka generiranjem ključa za dešifriranje zajedničkih datoteka unutar samog klijenta i koji je uključen u URL veze.

Korištenjem privatnog ključa e2e kriptira sadržaj datoteka, ali ne prikriva imena datoteka ili strukturu direktorija. Da li ćete koristiti privatnu ili javnu odluku morate donijeti prilikom prvog stvaranja računa. Jedini način da se predomislite je stvaranje novog računa.

Podaci se šifriraju pomoću AES-256. Pretpostavljamo da se koristi neki algoritam raspršivanja (kao što je SHA) kako bi se osigurala cjelovitost, ali na web mjestu nisu navedeni detalji. Slično tome, "posebna tehnika šifriranja" koja se koristi tako da privatni ključ može biti verificiran od strane IDrive-ovih poslužitelja nije detaljan.

Jednostavnost korištenja

Prijava za besplatan račun jednostavna je kao i unošenje adrese e-pošte i zaporke. Vlasnici premium računa moraju navesti podatke o plaćanju, a traže se da daju telefonski broj radi podrške i dvofaktorske provjere autentičnosti.

Kao što je već napomenuto, možete iskoristiti značajku IDrive Express za traženje slanja praznog tvrdog diska da biste ispunili podatke i poslali natrag.

Klijent radne površine

Moramo reći da nismo posve uvjereni u estetiku koju je IDrive odabrao za svoj desktop softver, koji je u osnovi identičan na Windows-u i macOS-u.

iDrive mape

Možete dodati i ukloniti sve mape koje želite izraditi sigurnosnu kopiju. Datoteke se prema zadanom stvaraju sigurnosne kopije odmah, iako možete umjesto toga zakazati vrijeme sigurnosnog kopiranja.

Izrada sigurnosne kopije slike na disku

Važna razlika između desktop klijenata i mobitela i web sučelja je ta što ne možete jednostavno pregledavati datoteke sigurnosne kopije s drugih povezanih uređaja. Možete vratiti samo datoteke sigurnosne kopije s trenutnog računala.

iDrive datoteke za vraćanje

Ono što možete učiniti je stvoriti mapu za sinkronizaciju. Sve datoteke smještene u mapu za sinkronizaciju automatski će se dvo-ili više usmjeriti sa svim ostalim povezanim uređajima.

iDrive datoteke za sinkronizaciju s povezanim uređajima

Vidjeli smo kako se drugi recenzenti žale kako IDrive nije najintimitivniji softver za korištenje, ali otkrili smo da je sve prilično jednostavno.

Mobilne aplikacije

Aplikacije za Android i iOS vrlo su slične traci neke optimizacije na iPadu za njegov veći zaslon.

iDrive iOS App

Aplikacija vam omogućuje sigurnosno kopiranje svih podataka na svom mobilnom uređaju, uključujući zapisnike poziva, SMS poruke, unose u kalendar i kontakte. U Androidu možete odrediti i sigurnosne kopije sigurnosnih kopija kao na radnoj površini, iako je iOS takav kakav jest, ova opcija nije dostupna na uređajima s voćnom tematikom.

Obje platforme podržavaju automatsko prijenos fotografija na kojima opcija "Ljudi" mogu prepoznati lice (za to je potreban skup podataka više od 50 fotografija).

iDrive Android aplikacija

Datoteke u mapama za sinkronizaciju na radnoj površini se prema zadanim postavkama ne sinkroniziraju lokalno, ali ih se može pregledati i preuzeti po potrebi. Također možete prenositi datoteke s mobilnog uređaja u mapu za sinkronizaciju.

iDrive sigurnosna kopija

Prednost koju mobilne aplikacije imaju nad rođacima na radnoj površini je ta što vam omogućuju pregledavanje i preuzimanje datoteka sigurnosnih kopija s bilo kojeg povezanog radnog računala ili mobilnog uređaja.

Završne misli

Tamo su ljepši sigurnosni dijelovi sigurnosnih kopija desktop računala. Također bismo voljeli vidjeti mogućnost pregledavanja sigurnosnih kopija s različitih povezanih uređaja u desktop klijentima kao i mobilnim aplikacijama.

Neobvezna šifriranje od početka do kraja je lijepo, iako je šteta što vam ovo onemogućuje dijeljenje datoteka i mapa. Također ne možete se odmaknuti od činjenice da je IDrive proizvod zatvorenog koda iz američke tvrtke, pa čak i ako je omogućen e2ee, nema garancija da su vaši podaci sigurni od NSA-e..

U skladu s tim, IDrive jedan je od najmoćnijih, fleksibilnih i potpuno opremljenih usluga sigurnosne kopije u oblaku koji smo pregledali. Osobito nam se sviđa značajka punog snimanja diska, a istinsko arhiviranje gdje se datoteke ne brišu s poslužitelja ako se lokalno izbrišu, IDrive znatno nadmašuje sličnosti Dropboxa i Google Pokreta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me