ibVPN


 • cijena

  Iz $ 3,08
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Windows

  • MacOS

  • Android

  • iOS
 • deblokira:


  • iPlayer

ibVPN je otišao sa trećim mjestom u Najbolji VPN za korisničku službu na ProPrivacy.com Awards 2020. Nastavite čitati da biste saznali zašto je ibVPN treći najbolji VPN u pomaganju svojim kupcima! I, kako biste saznali više o ovoj natprosječnoj usluzi.

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

ibVPN je rumunjski VPN pružatelj usluga bez dnevnika. Kao što ćemo vidjeti u ovom ibVPN pregledu, ima se čemu diviti u pogledu ove jeftine usluge. Njegov softver je u potpunosti opremljen, a vrhunskim kupcima besplatno se nudi impresivna Smart DNS usluga. Međutim, razočaravajuća brzina performansi vjerojatno će zabrinuti većinu korisnika.

Brza statistika

 • zemlje
  57
 • Istovremene veze
  5
 • Nadležnost
  Rumunjska
 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  50.27 Mb

Značajke

Torrenting
Ukupno poslužitelja 180
zemlje 57
Istovremene veze 5
Podrška za usmjerivač
Prosljeđivanje luka
Odabir priključka
Ruteri se podržavaju ASUS, SABAI, DDWRT
Goli metal ili virtualni poslužitelji Kombinacija

Ultimate VPN plan nudi sljedeće značajke:

 • Poslužitelji u 47 zemalja
 • P2P: da
 • Tri istodobne veze
 • Proxy poslužitelji na svim lokacijama
 • Čarape5 punomoćnika
 • Podrška za OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, SoftEther i IPsec VPN protokole
 • Potpuni pristup Smart DNS usluzi (više o tome kasnije)
 • DoubleVPN
 • Tor preko VPN-a

Jeftiniji VPN planovi ograničeni su na samo jednu vezu istodobno i nemaju pristup svim poslužiteljima (44 zemlje za standardni VPN plan i devet za torrent VPN plan). Također nemaju pristup Smart DNS-u ili redovitim proxy poslužiteljima, iako Torrent VPN korisnici mogu koristiti proxy socks5.

P2P nije dopušten na Standardnom planu, ali je dozvoljen na Torrent VPN planu (naravno!).

Dvostruki VPN

To vam u osnovi omogućuje "lančanje" VPN poslužitelja, tako da vaši podaci budu usmjereni između dva ili više VPN poslužitelja dok putuju između vas i interneta.

Vaše računalo / uređaj -> VPN poslužitelj 1 -> VPN poslužitelj 2 -> Internet

Takvo vezivanje može pružiti neke sigurnosne prednosti, ali uvijek će rezultirati velikim gubitkom brzine. Prednosti privatnosti / sigurnosti VPN-a "double-hop" prilično su ograničene. Ali razumijem da ovo nije pogled koji svi dijele. Kao što možemo vidjeti kasnije u ovom pregledu, dostupne su brojne opcije Double VPN sever.

Tor preko VPN-a

Još jedna nova značajka je Tor preko VPN-a. U ovoj konfiguraciji prije pristupa internetu možete se povezati s ibVPN serverom, a potom s mrežom Tor:

Tvoje računalo -> VPN -> humka -> Internet

ibVPN to postiže transparentnim usmjeravanjem vaših podataka iz VPN tunela u Tor mrežu. To znači da vaša cijela internetska veza ima koristi od Tor-a preko VPN-a.

Ovo postavljanje nudi neke privatnosti i sigurnosne prednosti, ali sličan učinak može se postići jednostavnim korištenjem Tor preglednika dok ste povezani na VPN. Ono što je presudno, takva je postavka mnogo sigurnija od metode koju nudi ibVPN.

Prebacivanje preko VPN-a (ipak to učinite) ozbiljno će usporiti vaše brzine interneta, jer ćete dobiti kombinirani pogodak upotrebe Tor-ove mreže (koja je vrlo spora) i VPN-a. ibVPN trenutno nudi Tor putem VPN poslužitelja u Nizozemskoj, Singapuru i SAD-u.

Posjetite ibVPN »

Brzina i performanse

Svi testovi izvedeni su korištenjem moje veze Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps. Koristio sam OpenVPN-UPD protokol.

Kad sam se povezao s nekim VPN poslužiteljima navedenim kao 100% besplatan, uopće nisam imao internetsku vezu. Stoga sam testirao servere pod opterećenjem (najmanje za svaku lokaciju) kako bih osigurao da mogu povezati se s internetom.

Grafikoni prikazuju najveću, najnižu i prosječnu brzinu za svaki poslužitelj i lokaciju. Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

Rezultati preuzimanja značajno su loši. Također je vrijedno napomenuti da sam pretrpio neobično velik broj VPN prekida tijekom testiranja usluge. *

Testovi propuštanja

Otkriveno je istjecanje IPv4?
Otkriveno je curenje WebRTC-a?
Ograničenja podataka
Ograničenja propusne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (max / rafala) 87,38
ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno) 50.27

Otkrio sam da nema propuštanja IPv4, DNS ili WebRTC (ako je omogućena DNS zaštita u klijentu). Ovo je dobro.

Nažalost, moj ISP (Virgin Media) ne podržava IPv6 veze, pa trenutno ne mogu testirati IPv6 propuste. To je problem na kojem ProPrivacy.com radi na pronalaženju rješenja.

Dobra vijest je da i američki Netflix i BBC iPlayer rade kada su povezani na pogodne poslužitelje.

Cijena

12 mjeseci

$ 3,08
na mjesec

6 mjeseci

$ 3,32
na mjesec

1 mjesec

$ 4,95
na mjesec

ibVPN nudi tri VPN plana plus pametni DNS plan. Plan Ultimate VPN-a košta 10,95 USD mjesečno ili 4,83 USD mjesečno ako se kupi godišnja pretplata. Svi ostali planovi koštaju 4,95 USD mjesečno ili 3,08 USD ako se kupuju godišnje.

Dostupan je i poslovni VPN plan. To je u osnovi Ultimate VPN plan, ali s više istodobnih veza. Cijene kreću od 13,95 USD mjesečno (8,32 USD ako se plaća godišnje) za pet istodobnih veza, do 44,95 USD mjesečno (33,32 USD kada se plaćaju godišnje) za 20 istodobnih veza.

Dostupno je i 24-satno besplatno probno razdoblje. To osigurava sve prednosti Ultimate plana tijekom njegovog trajanja. Uz sve to, ibVPN nudi 15-dnevno jamstvo povrata novca.

Sljedeći načini plaćanja prihvaćeni su: Avangate (ponavljajuća se i jednokratna plaćanja - Alipay, WebMoney, iDeal i kreditna kartica), PayPro (ponavljajuća se i jednokratna plaćanja - kreditna kartica i PayPal), Payza, WebMoney, AstroPay, Western Union i savršeni novac.

ibVPN također prihvaća plaćanje u bitcoinima i drugim kripto valutama (Litecoin, Blackcoin, Dogecoin i Ripple), što može pomoći poboljšanju privatnosti.

Služba za korisnike

Povrat novca zagarantovan
24-satna podrška
Live chat
Trajanje garancije povrata novca 15
Besplatno probno razdoblje Da - 24 sata

ibVPN nudi podršku za razgovor u razgovoru “24/7”, što sam smatrao poznavanim i korisnim. Dostupna je i potvrđena podrška putem e-pošte. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, moguće je zakazati sastanak za primanje udaljene pomoći od tima za podršku. To još nisam testirao, ali odlična je ponuda.

Jednostavnost korištenja

Windows
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Internet stranica

Dizajn web stranice izgleda pametno i izbjegava iznijeti neke od najopakijih (i netočnih) tvrdnji na stranicama mnogih davatelja usluga. Iako su tehnički detalji malo svjetla na terenu, često postavljana pitanja (FAQ), baza znanja i forum pružaju većinu informacija koje trebaju redoviti korisnici.

Ovaj popis poslužitelja nije samo vrlo lijep, već je i koristan. Svi IP-ovi su zajednički, ali dobivate li statički ili dinamički IP ovisi o tome na koji se poslužitelj povežete.

Dobro je napomenuti da su uvjeti usluge i politika privatnosti jasni i napisani na običnom engleskom jeziku. Dostupan je blog koji uglavnom ističe značajke i promocije povezane s ibVPN uslugom.

Klijent IBVPN za Windows

Windows VPN klijent izgleda prilično pametno i napunjen je značajkama. Primijetio sam, međutim, da mijenjanje servera često uzrokuje rušenje programa, pa je bolje prekinuti vezu prije ponovnog povezivanja s drugim poslužiteljem. * Primjetite i popis Double VPN servera.

Prema protoku, odabir protokola je "automatski". Iz datoteka dnevnika, jasno je da to znači da se vrlo nesigurni PPTP protokol koristi prema zadanim postavkama, a slijedi L2TP / IPsec ako to ne uspije (kao što je to slučaj u mom slučaju). Preporučujem odmah promjenu na OpenVPN!

Nemam pojma zašto su opcije curenja DNS-a po defaultu onemogućene, ali trebali biste ih odmah uključiti. Dobro je, međutim, da postoje.

Izvrsna značajka ibVPN klijenta je prekidač za ubijanje po aplikaciji i po postupku. Ovo zahtijeva malo podešavanja, ali je sofisticiranije od moe uobičajenih prekidača za uništavanje cijelog sustava.

No imajte na umu da prekidač kill funkcionira zatvaranjem određenih programa u slučaju kvara VPN-a. Ovo nije tako sigurno kao rješenje temeljeno na vatrozidu, a sprječava bilo kakve veze izvan VPN tunela.

Sve u svemu, ovo je potpuno opremljen klijent. Međutim, malo me zabrinjava činjenica da se podrazumijeva slab VPN protokol i da nema DNS zaštite od curenja. Oni se mogu promijeniti / uključiti, ali manje tehnički korisnici vjerojatno to neće učiniti.

Ostale platforme

ibVPN ima prilagođene aplikacije za Windows, Mac OS, iOS i Android. Osim standardne aplikacije "sve u jednom", Mac VPN korisnici mogu koristiti i novu aplikaciju za brzo povezivanje. Ova je značajka manje cjelovita od aplikacije sve u jednom, ali je vrlo jednostavna za korištenje.

Upute za ručno postavljanje dostupne su i za širok raspon platformi i uređaja.

Aplikacija za Android

Njihova Android VPN aplikacija zahtijeva dozvolu za pristup mojim fotografijama / medijima / datotekama što je čudno.

Aplikacija koristi OpenVPN, što je dobro. Odabir priključaka je lijepa značajka, iako ne postoji prekidač za ukidanje.

Otkrio sam da nema propuštanja IP-a putem aplikacije Android.

Pametan DNS

ibVPN nudi Smart DNS uslugu, koja je također u paketu s Ultimate VPN planom. To ne znači ništa poboljšati vašu sigurnost ili privatnost, ali omogućuje geofokusiranje rješavanjem vaših DNS zahtjeva na određenoj lokaciji. To ga čini idealnim za strujanje geoblokiranog sadržaja.

Ne uključuje šifriranje / dešifriranje, a DNS prijevod prilično je trenutačan. To znači da Smart DNS usluge trpe manje problema s međuspremnikom nego kod upotrebe VPN-a za strujanje (iako udaljenost i dalje može uzrokovati probleme).

Još jedna prednost Smart DNS-a je ta što se može konfigurirati na bilo koji uređaj koji podržava internet, a ne samo na onima koji mogu pokrenuti VPN softver. To znači da Smart DNS možete koristiti na pametnom televizoru, igraćoj konzoli i Roku (između ostalog).

Smart DNS ibVPN otključao je i US Netflix i BBC iPlayer kad sam ga pokušao.

Proširenja za preglednike

Korisnici ibVPN-a mogu instalirati i proširenja preglednika za Chrome, Firefox i Opera, koja proxy vezu s preglednikom..

Otkrio sam da nema DNS propuštanja tijekom korištenja proširenja, ali uočio sam curenje WebRTC-a. Američki Netflix nije bio dostupan, ali sa zadovoljstvom izvještavam da je bio BBC iPlayer.

Privatnost i sigurnost

Zamagljivanje (nevidljivost)
IPv4 zaštita od curenja
IPv6 zaštita od propuštanja
Zaštita od propuštanja WebRTC-a
Ubojiti prekidač
DNS sa vlastitim hostom / proxy-om Da

“IbVPN ne prikuplja i ne bilježi bilo kakav promet niti koristi svoje usluge virtualne privatne mreže. Ne možemo povezati bilo koju specifičnu aktivnost s bilo kojim konkretnim korisnikom. Ako se bilo kakve pravne obavijesti proslijede našem pravnom odjelu, u skladu s tom obaviješću. Međutim, ne možemo biti primorani predati informacije koje nemamo. "

Ovo je super. ibVPN ima sjedište u Rumunjskoj, koja je odbacila EU direktivu o zadržavanju podataka i prije nego što ju je Europski sud pravde oborio. Rumunjska je ugodno izvan izravnog područja utjecaja i NSA-e i GCHQ-a.

Dakle, s prednje strane privatnosti ibVPN djeluje vrlo dobro.

Protokoli šifriranja

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPsec
SSTP
Ostali protokoli Softether, Stealth VPN

OpenVPN veze osigurane su AES-256 šifrom i HMAC SHA384 hash autentifikacijom. Od prvog objavljivanja ove recenzije ibVPN je ažurirao enkripciju stiskom ruke do RSA-2048, a šifriranje podatkovnog kanala na AES-256.

Ovo se odnosi na moje ranije kritike. Savršena tajna naprijed pruža se zahvaljujući uslugama ključeva Diffie-Hellman Exchange (DHE). Zadovoljstvo mi je što mogu reći da ibVPN sada koristi vrlo jak paket šifriranja.

Ako planirate koristiti ovaj VPN za iOS i želite koristiti OpenVPN enkripciju, morat ćete je ručno konfigurirati pomoću aplikacije OpenVPN treće strane. Pogledajte web mjesto ibVPN za vodič kako to učiniti.

Molimo pogledajte Uvjeti za šifriranje VPN-a Objašnjeni za više pojedinosti o ovdje korištenim uvjetima.

Završne misli

Volio sam:

 • Nema zapisnika (uopće)
 • Umjerene cijene
 • Dobra usluga Smart DNS-a
 • Poslužitelji u 47 zemalja
 • 24/7 podrška
 • Potpuno opremljen softver s prekidačem za ubijanje po aplikaciji
 • P2P: da
 • Tri istodobne veze
 • Čarape5 punomoćnika
 • Dostupni su američki Netflix i BBC iPlayer
 • Dobre mobilne aplikacije
 • Dvostruki VPN

Nisam bila sigurna u:

 • Zadano je za slabe VPN protokole i nema DNS zaštite od curenja
 • Prebacivanje preko VPN-a (sigurnije je korištenje Tor preglednika preko VPN-a)

Mrzio sam:

 • Loše performanse
 • Windows klijent se odspojio i puno se srušio *

O ibVPN-u se može puno svidjeti. Za povoljnu cijenu, dobivate vrlo potpuno opremljenu uslugu (uz Smart DNS besplatno ubačen program Ultimate VPN). Otkrio sam da nema IP propuštanja tijekom upotrebe usluge, a iako se ne temelji na vatrozidu, sviđa mi se prekidač za zaustavljanje po aplikaciji i po postupku.

Želim da Windows klijent bude malo stabilniji *, Ako tražite VPN za Netflix, onda ovaj VPN vrijedi razmotriti. Također je dobra opcija za svakoga tko želi VPN za BBC iPlayer jer i VPN i Smart DNS usluga uspješno deblokiraju obje usluge.

Jedini pravi problem su brzi rezultati performansi ibVPN-a. Malo je korisnika vjerojatno sretno zbog usporenja njihovih internetskih veza do te mjere.

* Ovaj je članak ažuriran kako bi obuhvatio informacije o poboljšanoj enkripciji i novim značajkama dostupnim korisnicima usluge. ibVPN me također uvjerava da njegov ažurirani All-in-One Windows klijent riješava probleme sa stabilnošću na koje sam naišao, ali to još nisam testirao.

Posjetite ibVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me