Хусхмаил


Хусхмаил је сигуран провајдер е-поште у власништву компаније Хусх Цоммуницатионс Лтд, са седиштем у Ванцоуверу у Канади. Међутим, та фирма је подружница компаније Хусх Цоммуницатионс Цорпоратион, фирме са седиштем у Делаваре-у, САД. Провајдер е-поште покренут је још 1999. године и од тада је постао популаран сервис за потрошаче који желе да шаљу сигурне шифроване поруке е-поште.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Иако Хусхмаил има добру репутацију у пружању сигурне функционалности е-поште, седиште у Канади је далеко од идеалног. То је зато што је нација део ПЕТ ОЧИ и има бројне законе који крше људску приватност - укључујући Билл Ц-11 који приморава даватеље интернетских услуга на обавезно чување података. Његова повезаност са матичном компанијом са седиштем у САД такође поставља питања у вези са могућношћу да се налози и налоге за издавање користе за извлачење података из САД-а са његових међународних сервера.

Поред тога, Хусхмаил је заштићена приватна апликација, што значи да, иако је ПГП енкрипција којом се користи обезбеђивање сигурне поруке е-поште, извршена ревизија - софтвер компаније Хусхмаил није. Овисно о вашем моделу пријетњи, ови фактори могу неке људе искључити из услуге.

Куицк Статс

 • Земља
  Канада

Колико кошта Хусхмаил?

Хусхмаил нуди бесплатну пробну верзију која омогућава корисницима да стекну осећај за његове услуге без потребе за трошењем новца. Бесплатно добијају 15 ГБ простора за складиштење података и једну адресу е-поште.

Премиум кошта 49,98 УСД и омогућава људима да користе неограничену количину алиаса и 10 Гб за складиштење. Услуга се такође испоручује са значајком сигурних образаца.

Накнада за Хусхмаил Премиум

За свакога коме је потребна употреба прилагођеног домена: мораћете да издвојите за скупљи „пословни“ налог. То кошта 5,99 долара месечно (71,88 долара годишње), по кориснику.

Карактеристике

У поређењу са многим добављачима е-поште, Хусхмаил је мало танак на терену у погледу карактеристика. Ако прелазите са Гоогле-а, губитак календара, складиштења (преко погона) и прорачунских таблица може доћи као шок. Међутим, ако су вам потребне само сигурне услуге е-поште, Хусхмаил би могао бити довољан.

Такођер је вриједно напоменути да ако желите испод, читав низ функција доступан на премиум:

 • 10 ГБ простора за похрану
 • Неограничено алиасима
 • ИМАП, ПОП подршка
 • Увезите контакте преко ЦСВ-а
 • Спам / Јунк фолдер
 • ОпенПГП шифровање
 • Верификација у два корака (СМС, е-пошта или апликација)
 • Функција сигурних образаца
 • иПхоне компатибилан

Приватност

Након губитка Мицрософта у случају Мицрософт Цорп. против Сједињених Држава, врховни суд САД-а утврдио је да су америчке корпорације дужне извлачити податке са својих међународних сервера када су им америчке власти уручиле налог. За Хусхмаил која је подружница америчке фирме, то изазива забринутост због приватности због могућности гег налога.

Ова забринутост је додатак чињеници да је Хусхмаил са седиштем у Канади, за коју се зна да сарађује са другим земљама ПИВО ОЧИ за обављање надзора. Све у свему, то поставља нешто упитника о приватности коју бисте могли стећи када користите Хусхмаил - посебно имајући у виду природу платформе затвореног кода.

Штавише, да бисте отворили Хусхмаил налог, потребно је да пристанете на неке обраде личних података. Компанија такође обавештава кориснике да ће се поштовати власти ако им се уручи законити налог за то. У овом тренутку вриједи напоменути да на тржишту не постоје добављачи е-поште за евиденцију који вам омогућавају да се пријавите без предаје личних података или адресе е-поште.

Хусхмаил отворите налог

Прикупљање личних података компаније Хусхмаил детаљно је наведено у њеној политици приватности:

„Као део процеса креирања налога биће евидентирана ваша ИП адреса. Можда ћемо тражити да наведете и друге податке, попут телефонског броја. Те информације користимо за анализу трендова на тржишту, прикупљање широких демографских информација и спречавање злоупотребе наших услуга. Нећемо делити ове информације са трећим странама. “

Поред тога, компанија упозорава кориснике да ће, уколико се одлуче за куповину претплате, бити потребни следећи подаци за обраду:

„Име, налог који надограђујете, домен који желите да користите за своју е-пошту, алтернативну адресу е-поште, адресу за наплату и податке о вашој кредитној картици. Уз то ћемо забележити ИП адресу одакле се врши плаћање. Када обрађујемо вашу платну трансакцију, ове информације о плаћању биће прослеђене нашем обрађивачу плаћања. За обраду ваше платне трансакције користимо услуге компатибилне са ПЦИ. Када обрађујемо вашу уплату, делимо вашу ИП адресу, град, државу и поштански број са услугом против преваре треће стране да бисмо утврдили вероватноћу да је куповина лажна трансакција. Не чувамо број ваше кредитне картице на нашим серверима. "

Шта више, Хусхмаил објашњава да ће прикупљати податке од вас када и када се пријавите и користите његову услугу:

„Информације које снимамо могу садржавати вашу ИП адресу, врсту прегледача, језик прегледача, датум и време радње, корисничка имена налога, адресе е-поште пошиљаоца и примаоца, називе датотека прилога, теме е-поште, УРЛ адресе у телима нешифроване е-поште и било које друге информације за које мислимо да су потребне за снимање у сврху одржавања система и спречавања злоупотребе. "

Као што видите, фирма прикупља и задржава све метаподатке е-поште, вероватно да би она могла да удовољи налогима и захтевима органа за спровођење закона ако им се предочи. Дакле, постоје ли докази да је Хусхмаил предао податке властима?

За почетак, Хусхмаил не даје извештај о транспарентности или нема налог за канаринство, попут многих његових конкурената. Ово је срамота јер значи да је потрошачима немогуће разумети број захтева за подацима које добијају и који поштују. Међутим, са само мало истраживања могуће је пронаћи доказе о просипавању Хусхмаил информација канадским властима.

Хусхмаил је 2007. године предао 12 ЦД-ова вредних е-маилова који се односе на три Хусхмаил рачуна. Према изворима из случаја, Хусхмаил је пружио јасне текстовне верзије шифрованих порука е-поште којима није могао приступити због енкрипције од краја до краја. Ти подаци су прослеђени америчким савезницима, на основу налога суда који је добијен споразумом о узајамној помоћи између Сједињених Држава и Канаде (ФВЕИ). Случај је изузетно забрињавајући и доводи у озбиљну сумњу око услуге и могућности да има стражњу врата.

Након случаја, ЦТО из Хусхмаила је такође признао да су обавештајне агенције могле провалити у шифроване поруке е-поште циљаних налога преко рањивости у апликацији Јавасцрипт претраживач..

Да бисмо били поштени у Хусхмаил-у, ово је проблем за све енкрипције засноване на претраживачу које се извршавају уз Јавасцрипт. Из тог разлога, свако ко жели сигурно да шаље и прима ПГП шифроване поруке е-поште без могућности напада човека у средини који може присилити компромитоване кључеве за шифровање и на прегледаче пошиљаоца и примаоца - мораће да се одлучи за коришћење е-поште услуга са наменским клијентом. (Хусхмаил се може користити на овај начин; ако му верујете.)

С друге стране, искрено признање да се овај Јава подвиг заправо експлоатира код корисника Хусхмаила иде прилично даље од пуког напомена да је то могуће у теорији, и оштар је подсјетник на чињеницу да је врло тешко вјеровати Америчке службе које тврде да пружају приватност.

На крају, мрзели смо да морамо да унесемо телефонски број у фази претплате да бисмо добили код за верификацију СМС-а. Морамо да унесете свој стари е-маил и телефонски број за нас је превише инвазиван.

Сигурност

Хусхмаил имплементира шифровање и слања и чувања порука е-поште на својим серверима. Међутим, било који е-маил послан нешифрирано чува се на Хусмаиловим серверима нешифрирано, што значи да би могли бити угрожени ако фирми уручи налог. Ово је срамота јер нема апсолутно никаквог разлога зашто Хусхмаил није могао шифрирати сву е-пошту која је у мировању; укључујући оне који су послани нешифровани.

Када корисници шаљу поруке е-поште користећи Хусхмаил, њихова се права ИП адреса брише из заглавља и замењује је ИП адресом која припада Хусхмаилу. То је добро за сигурност јер прималац никада неће видети пошиљаоце стварну ИП адресу. Међутим, вреди приметити да Хусхмаил увек бележи вашу ИП адресу када се пријавите на њене услуге; тако да се подаци бележе и могу их касније добити у руке власти.

Иако Хусхмаил користи власнички софтвер затвореног кода, он имплементира потпуно ревидиране ОпенПГП стандарде за шифровање е-поште. Фирма такође имплементира шифрирање транспортног слоја (ТЛС / ССЛ) за све податке који се у транзиту пренесу на његове сервере. За додатну сигурност, фирма имплементира Хусхмаил користи напријед тајну, ХТТП строгу сигурност транспорта и приквачивање цертификата. ССЛ / ТЛС енкрипција се такође користи када фирма преноси е-пошту између сервера. Ово обезбеђење би требало да омогући спречавање напада Ман-ин-тхе-Миддле.

Кад је у питању ПГП шифрирање, Хусхмаил осигурава да су главни дио и прилози садржани у е-порукама заштићени ОпенПГП енкрипцијом. ОпенПГП шифровање је доступно путем сервиса Хусхмаил за веб пошту и унутар иПхоне апликације. Доступна је и када приступите Хусхмаил-у преко ИМАП-а или ПОП3-а.

Као што је случај са Тутантоа, Хусхмаил има функцију која омогућава корисницима да шаљу шифроване поруке е-поште корисницима који немају Хусхмаил (или неки други ПГП компатибилан налог е-поште). Приликом слања шифроване поруке е-поште кориснику који није Хусхмаил, шифровани имејл се чува на Хусхмаил серверима и примаоцу се шаље веза за приступ тој е-пошти која се може дешифровати путем система питања и одговора на који прималац мора знати одговор.

Овај систем се генерално сматра сигурним. Међутим, то не значи да морате вјеровати Хусхмаил-у, што би могло оставити неке потрошаче хладним. Требат ћете извршити пресуду да се назовете овисно о вашем моделу пријетњи.

Да бисте се пријавили на налог, хусхмаил предлаже корисницима да унесу лозинку. Фирма наводи да се те лозинке никада не чувају на њеним серверима. Уместо тога, они се претварају у забрањену вредност из које се никад не може извести лозинка.

Ако корисници то желе, на свом рачуну постављају и двофакторну аутентификацију. Ово им омогућава да примају код преко секундарног рачуна е-поште, СМС-ом или помоћу апликације за потврду идентитета. Хусхмаил пружа још једну безбедносну меру закључавањем рачуна ако се у кратком року направи превише покушаја приступа налогу, а то штити рачуне од грубих покушаја силе.

У цјелини, чини се да су сигурност и шифрирање на Хусхмаил сервису добри. Иако је признато, видели смо и боље имплементације које укључују савршену тајну унапред и друге мере безбедности као што су ХСТС, ЦАА, ЦСП, МТА-СТС и Кс-КССС.

Лакоћа коришћења

Добијање Хусхмаил налога је једноставно као одлазак на његову веб локацију и подешавање бесплатне опције е-поште. Међутим, досадно морате да унесете претходни имејл и телефонски број да бисте се регистровали и добили СМС код за активацију. Ово је изузетно инвазивно. Са унесеним СМС кодом добијате приступ свом налогу за е-пошту.

Суђење веб поште Хусхмаил

Бесплатни корисници добијају меморију од 25 Мб на једној адреси е-поште коју су поставили.

Надоградња на премиум претплату пружа корисницима неограничену количину алиаса, псеудонима и привремених адреса е-поште. Поред тога, корисници добијају 10 Гб за складиштење података. Премиум верзија такође омогућава претплатницима да поставе два сигурна веб обрасца користећи свој алат за прављење и пребацивање образаца.

За разлику од многих јефтинијих сигурних добављача е-поште на тржишту, не добијате цоол додатке попут календара, складишта (погона), вебцхат-а, прорачунских таблица итд. Међутим, добили сте најважнији одељак за контакте који се налази у хамбургеру у горњем десном углу интерфејса. А за разлику од неких добављача е-поште, изузетно је лако видети како увозите контакте са свог претходног налога е-поште путем ЦСВ формата (вЦард није доступан).

Хусхмаил увоз контаката

Због недостатка функција може се рећи да са овим провајдером е-поште нема много крива учења. Осим ако, наравно, нисте упознати са руковањем ПГП кључевима; и тада ћете морати или да направите сопствено истраживање или да користите Хусхмаил-ов корисни центар за помоћ (ФАК).

Да би е-пошту послао не-Хусхмаил кориснику преко ПГП-а, прималац ће морати да пошаље свој јавни кључ на Хусхмаил-ове сервере. У ФАК-у се налази водич за ово.

ИМАП и ПоП доступни су за синхронизацију на различитим уређајима, а доступни су и за иОС и Андроид. Такође су обезбеђени водичи за коришћење тих корисних функција.

За оне који то желе, ИМАП се може користити за подешавање Хусхмаил-а за рад са самосталним клијентом као што су Оутлоок, МацМаил или Мозилла Тхундербирд. То ће побољшати сигурност платформе у поређењу са коришћењем система веб поште заснованог на претраживачу (и његових инхерентних ЈаваСцрипт рањивости).

Такође нам се допада да бесплатни корисници аутоматски добијају бесплатно пробно раздобље од 14 дана, што сам користио за тестирање добављача е-поште у овој рецензији.

Можда је највећи недостатак бесплатне услуге тај што се рачуни који остају без спавања дуже од три недеље аутоматски бришу. Ово ће вам бити фрустрирајуће ако путујете дуже време и вратите се да утврдите да је ваш рачун затворен и да сте изгубили / пропустили неке важне поруке е-поште које сте очекивали.

Наравно, једноставан одговор на овај проблем је добијање претплате. Иако, с обзиром на проблеме приватности које смо пронашли код ове услуге (и релативно високу цену), генерално препоручујемо куповину претплате на другом месту.

Подршка муштеријама

Поред корисног ФАК центра за помоћ - који долази са разним водичима и чланцима - и бесплатни и Премиум корисници могу да затраже подршку путем е-поште.

Не постоји систем улазница, па ћете морати бити стрпљиви и чекати одговор. Корисничка подршка доступна је само током радног времена у пацифичком времену САД. Поред подршке путем е-поште, корисници могу добити телефонску подршку (доступну само претплатницима Премиум).

Све у свему, подршка на платформи је адекватна и никад нисмо остајали да чекамо одговор више од једног дана. Међутим, имајући у виду високу цену (у поређењу са другим услугама), штета је што Хусхмаил на свом вебсајту нема функцију ћаскања уживо..

Закључак

Све у свему, пронашли смо да је веб-софтвер тог добављача е-поште једноставан за употребу и лаган за синхронизацију на свим уређајима. Иако се може сматрати добром опцијом за почетнике (у погледу једноставности коришћења), може се сматрати скупом у поређењу с другим, реномиранијим добављачима е-поште. Његов недостатак функција такође може одузети многе потрошаче, с обзиром на то шта су доступне код Маилфенцеа, Постео и многих других провајдера.

Претходни случај у којем је Хусхмаил властима доставио јасне текстуалне копије е-маилова изузетно је забрињавајући и може значити да су Хусхмаил-ове апликације са затвореним изворима подмукле. Недостатак функција такође може неке људе да искључи.

За крај, препоручујемо да потражите негде другде. Домаћа база овог добављача е-поште у Канади и њена матична компанија у САД-у остављају превише знакова питања који се тичу приватности и сигурности.

Коначно, с обзиром на то да је могуће набавити бољи рачун е-поште за мање од половине цене - препоручили бисмо вам куповину алтернативне услуге.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me