Брзом поштом

Брзом поштом
је добављач е-поште који је представљен пре двадесет година 1999. Услуга се рекламира као сигурно решење е-поште које штити приватност својих корисника. У ту сврху тврди да никад не уновчава садржај корисничке е-поште - као што је случај са гигантима е-поште као што су Гоогле, Иахоо и Мицрософт.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Овај провајдер е-поште има канцеларије у Аустралији и САД. Такође је важно имати на уму да је услугу е-поште прикупила норвешка софтверска компанија Опера још 2010. године.

Међутим, то је аустралијска компанија и тврди да одговара само на налоге аустралијског суда - не на америчке. Међутим, његови сервери имају седиште у САД-у, што по нашем мишљењу значи да би му се могло уручити потјерница и налог за издавање налога.


Нажалост, Аустралија није нарочито добро место за заснивање приватне услуге е-поште (а ни Сједињене Државе нису). То је зато што је Аустралија дио споразума о надзору пет очију и држава је која проводи инвазивне законе о обавезном чувању података. Поред тога, Аустралија је недавно усвојила законодавство које власти могу да употребе да би приморале услуге да пружају позадину у шифрованим порукама.

Све у свему, то значи да ћете за сигурно коришћење овог добављача е-поште морати користити крајње шифровање (ПГП или С / МИМЕ) за слање е-порука између вас и примаоца. Нажалост, ова врста шифрирања није доступна изворно у Фастмаил-у - тако да ћете морати да користите екстензију треће стране попут Маилвелопе-а или трећег клијента за е-пошту попут Тхундербирд-а.

Дакле, да ли овај имејл вреди новца који морате да платите да бисте га користили или постоје боље могућности на тржишту?

Фастмаил лого

Колико кошта Фастмаил?

Иако корисници могу да добију бесплатну пробну верзију Фастмаил-а у трајању од 30 дана, потребно је купити претплату како би дуже користили услугу. Претплате се могу купити у једном од три плана: Основни, Стандардни и Професионални.

брзе цијене

Основни трошкови су 3 УСД месечно (по кориснику) и омогућиће вам да користите његове сигурне услуге е-поште са 2 ГБ простора за складиштење. Основни планови претплате не дозвољавају вам да користите сопствени домен.

Стандард кошта 5 УСД по кориснику месечно и повећава количину доступне меморије на 25 ГБ. Стандардни корисници могу користити сопствени прилагођени домен.

Професионални кошта 9 долара месечно и повећава количину доступне меморије на 100 ГБ. Професионални корисници могу користити сопствени домен и они такође имају приступ три додатне функције: архива администратора, „Топицбок“ за дељење е-порука са члановима тима и администраторске контроле.

Претплатници се могу одлучити за плаћање кредитном или дебитном картицом или ПаиПал-ом. Крипто валуте за сада нису доступне.

Преглед функција

 • Апликације за све платформе
 • Вебпортал за лак приступ е-пошти
 • Подршка за ИМАП, ПОП3, СМТП
 • Нема огласа
 • Не праћење
 • Листе и групе контаката
 • Услуга листе маилова (Топицбок)
 • Услуга прослеђивања е-поште (Побок)
 • Потпуно претраживање
 • Функција разговора за уметање порука
 • Приквачивање поруке
 • Календар
 • Увези функцију
 • Извоз е-маила било којем другом провајдеру
 • Подршка за сопствени домен (стандардна и виша)
 • Дељење и архивирање е-поште за тимове (професионалне)
 • Контроле администратора (професионалне)

Лакоћа коришћења

Пријављивање за 30-дневно суђење Фастмаил-а је лако и не захтева да предате никакве податке о картици. То значи да можете истински ускочити и стећи осећај како Фастмаил функционише без потребе да бринете о аутоматски роло претплати..

Да бисте започели са коришћењем Фастмаил-а, једноставно се вратите на његову веб локацију и пријавите се путем његових онлајн формулара. Морате да унесете лозинку и прихватите Услове пружања услуге (који не укључују слање скупно или нежељене е-поште). Бесплатне кориснике се такође подсећа да не користе услугу у комерцијалне сврхе, за то је неопходна куповина претплате.

фастмаил бесплатни образац за пријаву

Кликом на 30-дневно покусно време покренућете вас на други образац који захтева да предате телефонски број. Ово је веома разочаравајући део услуге јер бисмо много више волели могућност верификације рачуна путем е-поште. Предаја телефонског броја увек се сматра веома инвазивном, а то није добра форма за услугу која тврди да се залаже за приватност.

бесплатна поштарска пошта, потврђивање вашег телефонског броја

Након што смо верификовали наш телефонски број, без проблема смо почели са коришћењем бесплатног налога. За почетак смо проверили доступност функције увоза. Сретни смо што смо открили да је могуће аутоматски увозити е-пошту и контакте са другог клијента е-поште.

Фастмаил има уграђену функцију увоза помоћу које можете мигрирати е-пошту са старог налога као што су Гмаил, Иахоо, Оутлоок, иЦлоуд или преко ИМАП-а са било којег трећег клијента. Контакти се могу пренијети преко датотеке адресара, као што је ЦСВ (најчешћи метод). Уноси у календар могу се увести и без проблема.

Да бисте приступили функцијама увоза - као и упутствима за подешавање за брзи рад са клијентом е-поште другог произвођача и мобилним апликацијама - кликните стрелицу надоле у ​​горњем левом делу клијента (поред адресе е-поште) и изаберите подешавања.

набавите брзу пошту радећи с апликацијама трећих страна

Увезли смо неке контакте користећи ЦСВ датотеку без проблема (вЦард3 је такође доступан). Такође смо пренели неколико адреса е-поште из Гмаил-а да проверимо да ли функција увоза делује. Да бисте то учинили, само морате осигурати да се ИМАП укључи на ваш Гмаил налог.

У овој фази смо такође проверили функцију извоза, коју бисте требали да користите ако сте икада одлучили да напустите Фастмаил ради друге услуге. Било нам је тешко да погледамо значајку извоза и морали смо да претражимо његову веб локацију за помоћ.

Открили смо да ћете за извоз контаката морати да направите групу и додате контакте у ту групу. Сви контакти који додају директоријум „Нема групе“ са којим се подразумевано добија налог е-поште не могу се извести. Направили смо групу и додали контакт да бисмо је тестирали.

фастмаил контакти

Клик на Извези пружа вам бројне могућности, укључујући ЦСВ датотеке за Оутлоок или Иахоо, вЦард датотеке, .адр датотеке за Опера и ЛДИФ датотеке за Тхундербирд. Ово је лијеп, широк спектар опција које би требале олакшати миграцију било коме.

Функција белешки је леп додатак који ће вам омогућити да белешке чувате у облаку тамо где их се не може изгубити. Међутим, имајте на уму да ови подаци нису заштићени енкрипцијом од краја до краја, што значи да би им могли приступити особље компаније Фастмаил или власти ако служе Фастмаилу са налогом.

белешке за брзо тестирање

Календарска функција одлична је за кориснике који долазе из услуга попут Гоогле-а који су се упознали са већим распоном функција. Постављање календара је врло једноставно, а контакте је могуће позвати на састанак путем аутоматске поруке е-поште, што је одлично.

фастмаил календар

Могућност учитавања и складиштења докумената је такође одлична и свиђа нам се што можете креирати властите фасцикле како бисте све уредно ускладиштили. Међутим, поново запамтите да ова услуга не пружа крајње криптирање ваших датотека.

отпремите датотеке за брзу пошту

Када је у питању само слање е-маила, били смо очито разочарани што не можете оригинално користити ПГП у веб клијенту. Компанија тврди да не даје ПГП за шта верује да су ваљани безбедносни разлози које можете открити на њеној веб локацији. Међутим, за многе људе који већ користе ПГП (и требају га); интеграција би била корисна.

Постоји пуно сигурних добављача е-поште који вам то омогућавају, а ми сматрамо да је ПГП суштински део било које услуге е-поште која тврди да пружа безбедне могућности слања е-поште. Међутим, нисмо имали проблема са подешавањем проширења Маилвелопе за рад са овим веб клијентом. Дакле, могуће је започети са слањем сигурних порука е-поште без превише буке.

Такође смо уживали у лако доступним водичима за подешавање налога за рад са клијентом е-поште треће стране, што значи да овај добављач е-поште можете користити са било којим софтвером за е-пошту који вам је дражи.

Закључно, можемо потврдити једноставност коришћења ове услуге. Све функционише како треба и никад није тешко пронаћи нешто што би вам могло требати. Стога овај сервис можемо препоручити почетницима који се желе одмакнути од инвазивних сервиса као што је Гоогле.

С друге стране, ако се удаљавате од Гоогле-а и плаћате услугу, вероватно бисмо препоручили скок на услугу која обезбеђује сигурно шифрирање од почетка до краја за е-пошту, датотеке и белешке.

Сигурност и приватност

Будући да је са седиштем у Аустралији са серверима у САД-у не улива велико поверење. Познато је да су Аустралија и САД заједнички радиле на питањима обавештајне службе и ово је подвучено заједничком посвећеношћу Пет очију.

Имати сервере са седиштем у САД значи да је могуће да сервери Фастмаил-а могу да изврше рацију или да им уручи налог америчке власти. Будући да САД проводе налоге за гаг, претплатници ФастМаила никада неће знати да њиховим е-маиловима приступа америчка (или аустралијска) влада.

Овај потенцијал је веома проблематичан, јер Фастмаил није услуга која пружа шифрирање од почетка до краја. Фирма верује да потрошачи више воле да имају могућност да поврате своје рачуне и претражују е-пошту, и користи ове разлоге да оправда шифрирање на страни сервера.

Као резултат тога, Фастмаил у ваше име контролише кључеве за шифровање - и могуће је да су њени запослени приступили садржају ваше поруке е-поште. То такође значи да Фастмаил има могућност да властима преда ваше кључеве за шифровање како би добили приступ садржају ваше е-поште, белешки и датотеке ако су уручени налогом. То је далеко од идеалног.

На својој веб локацији Фастмаил тврди да су подаци који се налазе на његовим серверима безбедни јер чува шифрирајуће кључеве за рачуне одвојено од самих података. Међутим, остаје чињеница да када се лозинке и подаци чувају на серверима компаније, постоји повећан ризик од хаковања.

За кориснике који су параноични због излагања овим ризицима, једина опција је слање шифрованих порука коришћењем шифрирања е-поште на страни клијента. Ово је могуће помоћу Фастмаил налога, али није доступан изворно у Фастмаил-овом веб порталу или самосталним апликацијама.

Из непознатих разлога, Фастмаил не имплементира шифровање јавним кључем као што су ОпенПГП или С / МИМЕ. То значи да ћете морати да користите проширење треће стране као што је Маилвелопе - или клијент треће стране као што је Мозилла'с Тхундербирд - да бисте слали шифроване поруке е-поште. Фастмаил пружа ИМАП, ПОП3 и СМТП, тако да ћете моћи да подесите свој налог да ради са трећим клијентом е-поште који имплементира ПГП, а то није тешко. Међутим, то је једини начин да осигурате да ваше е-поруке не леже у обичном тексту на америчким серверима ФастМаила..

Додуше, Фастмаил обећава да неће гледати садржај е-поште за потребе истраживања и оглашавања. Међутим, ако му се уручи потјерница, неће имати друге могућности него да дозволи влади приступ вашим е-маиловима.

Приврженост Фастмаила отвореном извору је помало двострана кованица. С једне стране, Фастмаил је заснован на Цирусу - серверу отвореног кода за који доноси велики допринос. Такође користи ЈМАП (отворени стандардни протокол). Међутим, изван овога, целокупни софтвер компаније Фастмаил је власнички.

Затварање клијената са затвореним извором значи да је немогуће извршити ревизију платформе. Као резултат тога, потребно је веровати да фирма ради оно што каже са вашим подацима. Овај елемент поверења уклања се када провајдер е-поште учини целокупни изворни код ревизијским (опен соурце).

Овисно о вашем моделу пријетњи, кориштење приватног софтвера ове компаније можда неће представљати проблем, посебно због транспарентних политика приватности фирме. Међутим, онима који су параноични, комбинација имплементације затвореног извора, америчких сервера, аустралијске надлежности и шифрирања на страни сервера (супротно од нула знања) - може бити довољна да вас одбаци.

На крају, проверили смо ТЛС / ССЛ компаније Фастмаил да бисмо утврдили да она ефикасно имплементира безбедност у транзиту. Тестирали смо услугу користећи Куалис ССЛ Лабс и са задовољством можемо да известимо да је фирма добила А +. То значи да можете веровати да је безбедност фирме ССЛ фирме правилно имплементирана и ваши подаци треба да буду безбедни у превозу.

Међутим, за све који се одлуче да користе ову услугу е-поште путем веб портала, од пресудне је важности упамтити да се она имплементира помоћу ЈаваСцрипта (ЈС). Као што је случај са свим ЈС апликацијама које се покрећу у вашем претраживачу, то га чини рањивим на нападе човека у средини изазване начином на који ЈС комуницира са вашим прегледачем. Као резултат, могуће је да је хакер могао присилити кључеве на Фастмаил кориснике, што би им омогућило приступ садржају е-поште.

Додуше, ово није јединствено за Фастмаил; односи се на све клијенте е-поште који се покрећу у вашем прегледачу. И могуће је заобићи ову ману. Да бисте решили ову рањивост, потребно је покренути самосталне клијенте е-поште које пружа Фастмаил или, што је још боље, клијент е-поште треће стране који вам такође дозвољава да шифрирате е-пошту помоћу сигурног ПГП-а.

Такође је вредно навести да смо били разочарани јер смо морали да наведете телефонски број за претплату, што је инвазивни захтев за услугу засновану на приватности.

Подршка муштеријама

Поред водича за подешавање за добијање сервиса који раде на клијентима других произвођача, Фастмаил на својој веб локацији има обилну документацију о подршци и често постављана питања. Да бисте им приступили, једноставно кликните на Подршка на својој веб страници. Пронашли смо чланке, водиче за подршку и одговоре на ФАК да буду добро написани и они ће пружити помоћ која је потребна већини људи да би користили услугу.

За свакога коме је потребна додатна помоћ постоји могућност слања е-поште. Једноставно посетите подножје његових веб страница и кликните на нас. Овде ћете бити доведени до контакт форме у којој можете постављати питања на која ће одговарати путем е-маила.

Установили смо да фирма пази на наше потребе и пружили су све одговоре које смо тражили. Међутим, морали смо да сачекамо одговор због временске разлике. Стога, може се рећи да подршка није 24/7, а за разлику од неких других сервиса, не постоји подршка за цхат уживо.

У целини, нисмо нашли ништа што може бити прекршилац посла, а били смо импресионирани ресурсима који су доступни на његовој веб локацији и знањем његовог помоћног особља..

Закључак

Фастмаил је јефтин провајдер е-поште који се продаје као сигурна алтернатива популарним бесплатним добављачима е-поште.

бесплатна вс плаћена верзија услуге

Иако је сјајно да Фастмаил не приступа садржају е-маилова људи како би преснимавао у рекламне сврхе и створио ток прихода, недостаје много сигурносних функција ове услуге е-поште које бисмо желели.

Истинита ен-енд-ен-енкрипција за рачуне омогућила би корисницима контролу безбедности својих е-порука, белешки и датотека. И потпуно отворени изворни код би био пожељнији са наше тачке гледишта. Оснивање фирме у Аустралији ставило се на милост јако инвазивне владе, а чињеница да су њени сервери базирани на америчким звонима аларма. Сви ови фактори се морају узети у обзир ако вам је заиста стало до приватности података.

Сам сервис је препун функција и једноставан за употребу, а дефинитивно га можемо препоручити почетницима. Вероватно је мало сумње да је ова фирма боља од Гоогле-ове сличне, али морате да верујете у ствари које каже.

Фастмаил није скуп и све док га користите за слање е-поште са ПГП-ом, можете га користити за слање сигурних порука е-поште. Међутим, не можемо си помоћи да помислимо да бисте, ако улажете напор да оставите Гоогле иза себе, могли пронаћи нешто уз још бољу сигурност.

С друге стране, ако вам се не свиђа идеја да не можете да вратите рачун ако изгубите лозинку, нећете желети налог е-поште са шифрирањем од краја до краја. Из тог разлога, Фастмаил је веома добра опција коју је вредно исплати провести на пробној вожњи захваљујући 30-дневном бесплатном суђењу.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me