Faceless.me


ProPrivacy.com Postići
3.5 od 10

Sažetak

Faceless.me je započeo dobar početak našeg pregleda zbog izdašne besplatne ponude usluge. Međutim, važno je napomenuti da besplatna verzija dolazi s ograničenom brzinom i nema mogućnosti za prebacivanje između lokacija VPN poslužitelja. Ipak, kao brzo i lako rješenje anonimnosti, zaslužuje određenu zaslugu.

Naši su se osjećaji pomiješali kada smo započeli detaljnije istraživanje rješenja. Rezultati ispitivanja brzine bili su vrlo različiti između različitih poslužitelja, a imali smo iritantnih problema s njihovom iPhone VPN aplikacijom. Također smo imali problema s istekom učitavanja kod same web stranice davatelja usluga koja je izazvala zabrinutost.

Čini se da se radi na poboljšanju rješenja, a kako je moguće besplatno isprobati, mi bismo se suzdržali od njegovog potpunog odbacivanja, ali učinak bi nam zaista trebao poboljšati da bismo dali nestručnu preporuku.

Brza statistika

 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  7 Mb
 • Nadležnost
  Kipar
 • Istovremene veze
  1
 • zemlje
  3

Značajke

 • Priključite se pri pokretanju
 • 3 lokacije poslužitelja (SAD, Nizozemska, Rusija)
 • Besplatna opcija
 • OpenVPN
 • PPTP
 • Nema zapisa o upotrebi
 • P2P podržava

Posjetite Faceless.me »

Brzina i performanse

Kao i obično, proveli smo brojne brzinske testove pomoću Speedtest.net-a kako bismo procijenili performanse VPN rješenja.

Prvo, kao i obično, trebala nam je referentna vrijednost naše testne veze, tako da smo izvršili test brzine dok nismo bili povezani s VPN-om. Bez VPN-a postigli smo brzinu preuzimanja nešto ispod 7Mbps.

Zatim smo se, počevši od poslužitelja koji je najbliži našem fizičkom mjestu, povezali na Faceless.me u Nizozemskoj i proveli drugi test u kojem smo postigli brzinu za preuzimanje od 5,26Mbps..

Pretplata VPN veze smanjila je našu brzinu za oko 1,5Mbps. Nije loš rezultat, niti najbolji koji smo ikada vidjeli.

Zatim smo se povezali s Faceless.me serverom u Rusiji, a rezultat je bio daleko lošiji, 1,46Mbps:

Napokon smo se povezali s američkim VPN serverom i postigli brzinu preuzimanja 2,58Mbps. Iako je ovo bio malo bolji od rezultata u Rusiji, to je i dalje predstavljalo manje od polovice naše brzine preuzimanja referentne vrijednosti.

Sve u svemu, rezultati naših testova bili su depresivno pomiješani.

Cijene i planovi

Kao što je spomenuto u uvodu, Faceless.me je jedinstveno velikodušna usluga jer pružatelj nudi do 2 GB VPN prometa potpuno besplatno i bez ikakve prijave. Međutim, kao što je već spomenuto, brzina je ograničena na besplatnoj usluzi i nije moguće prebacivanje između VPN poslužitelja.

Za one koji žele nastaviti koristiti uslugu i nakon slobodnog razdoblja ili pristupiti dodatnoj brzini i funkcionalnosti, premium paket dostupan je u dvije jednostavne varijacije.

Tromjesečna neograničena pretplata košta 19,95 USD, a šest mjeseci 29,95 USD, radeći na 59,90 USD godišnje, što cijenu usluge postavlja na najniži prosjek. Međutim, vrijedno je napomenuti da ako se (poput nas) nalazite u Europi, na cijenu se dodaje PDV.

Privatnost i sigurnost

Činjenica da vam Faceless.me omogućavaju korištenje ograničene verzije usluge bez ikakvog stvarnog postupka prijave, znači da bi ovo mogao biti odličan izbor za one koji žele brzo, jednokratno rješenje o privatnosti.

Prelazeći na više tehničkih detalja, Faceless nudi podršku za PPTP i OpenVPN. Šifriranje je 1024-bitna RSA, prema odjelu za podršku.

Mnogi korisnici VPN usluga zainteresirani su za politiku zapisivanja davatelja usluga. Faceless.me potvrđuju u svojim FAQ-ima da ne vode zapise o aktivnostima korisnika.

Završne misli

Imali smo velike nade za Faceless.me, a kao BESPLATNA VPN usluga ispunjava neka očekivanja; 2Gb potpuno besplatnog i anonimnog prometa nekima će biti privlačan.

Međutim, kao usluga koja se naplaćuje, Faceless se i dalje osjeća kao nešto što je u tijeku. Otkrili smo da vrijeme s prekidom web stranice ne idu u obzir i imali smo čitav dan kada se naš iPhone ne bi povezao zbog pogreške u zaporki koja se kasnije sama riješila. Ipak je uvjerljiva činjenica da dobavljač tvrdi da i dalje rade na područjima usluge.

Uz malo više posla Faceless.me bi mogao postati usluga za preporučiti. Kako sada stoji, nažalost nije baš tu.

Posjetite Faceless.me »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me