Фацелесс.ме

ПроПриваци.цом Резултат
3.5 од 10

Резиме

Фацелесс.ме је започео добар почетак током нашег прегледа због издашне бесплатне понуде услуге. Међутим, важно је имати на уму да бесплатна верзија долази са ограниченом брзином и без могућности пребацивања између локација ВПН сервера. Ипак, као брзо и лако решење анонимности, заслужује одређену заслугу.

Наши осјећаји су се помијешали када смо започели детаљније истраживање рјешења. Резултати испитивања брзине били су врло различити између различитих сервера, а имали смо иритантних проблема са њиховом иПхоне ВПН апликацијом. Такође смо имали проблема са временским ограничењима при учитавању самог веб локације провајдера, што је изазвало забринутост.

Чини се да се ради на побољшању решења, а како је могуће бесплатно испробати, ми бисмо се суздржали од његовог потпуног одбацивања, али перформансе би заиста требале да нам побољшају да бисмо дали неквалификовану препоруку.


Куицк Статс

 • ПроПриваци.цом СпеедТест (просек)
  7 Мбпс
 • Надлежност
  Кипар
 • Истовремене везе
  1
 • Земље
  3

Карактеристике

 • Повежите се при покретању
 • 3 локације сервера (САД, Холандија, Русија)
 • Бесплатна опција
 • ОпенВПН
 • ППТП
 • Нема записа о употреби
 • П2П је подржан

Посетите Фацелесс.ме »

Брзина и перформансе

Као и обично, провели смо бројне брзинске тестове помоћу Спеедтест.нет-а за процену перформанси ВПН решења.

Прво, као и обично, потребна нам је референтна вредност наше тестне везе, па смо извршили тест брзине док смо искључени са ВПН. Без ВПН-а постигли смо брзину преузимања нешто испод 7Мбпс.

Затим смо, почевши од сервера који је најближи нашој физичкој локацији, повезали се на Фацелесс.ме у Холандији и извршили други тест у коме смо достигли брзину за преузимање од 5,26Мбпс..

Надморска висина ВПН везе смањила је нашу брзину за око 1,5Мбпс. Није лош резултат, нити најбољи који смо икада видели.

Затим смо се повезали са сервером Фацелесс.ме-а у Русији, а резултат је био далеко лошији, од 1.46Мбпс:

Коначно смо се повезали са америчким ВПН сервером и постигли брзину преузимања од 2,58Мбпс. Иако је ово био мало бољи од резултата у Русији, ипак је представљао мање од половине наше брзине преузимања референтне вредности.

Све у свему, резултати наших тестова били су депресивно помешани.

Цене и планови

Као што је споменуто у уводу, Фацелесс.ме је јединствено издашна услуга по којој провајдер нуди до 2ГБ ВПН промета потпуно бесплатно и без икакве пријаве. Међутим, као што је већ поменуто, брзина је ограничена на бесплатној услузи и није могуће пребацивање између ВПН сервера.

За оне који желе наставити да користе услугу и након слободног периода или приступе додатној брзини и функционалности, премиум пакет је доступан у две једноставне варијације.

Тромесечна неограничена претплата кошта 19,95 долара, а шест месеци 29,95 долара, радећи на 59,90 долара годишње, што цену услуге ставља на најнижи крајњи просек. Међутим, вредно је напоменути да ако се (попут нас) налазите у Европи, ПДВ се додаје на цену.

Приватност и сигурност

Чињеница да вам Фацелесс.ме омогућавају да користите ограничену верзију услуге без икаквог стварног поступка пријаве, значи да би ово могао бити одличан избор за оне који желе брзо, једнократно решење о приватности.

Прелазећи на више техничких детаља, Фацелесс нуди подршку за ППТП и ОпенВПН. Шифровање је 1024-битна РСА, према подацима за подршку.

Многи корисници ВПН услуга су заинтересовани за политику евидентирања свог провајдера. Фацелесс.ме потврђују у својим ФАК-има да не воде евиденцију о активностима корисника.

Последње мисли

Имали смо велике наде за Фацелесс.ме, а као БЕСПЛАТНА ВПН услуга испуњава нека очекивања; 2Гб потпуно бесплатног и анонимног саобраћаја некима ће бити привлачан.

Међутим, као услуга која се наплаћује, Фацелесс се и даље осећа као да је нешто у току. Открили смо да се временски ограничења на веб локацији не слажу и провели смо читав дан када се наш иПхоне не би повезао због грешке лозинке која се касније сама решила. Увјерљива је, међутим, чињеница да добављач тврди да и даље раде на подручјима услуге.

Фацелесс.ме би уз још нешто посла могао да се препоручи за услугу. Како сада то изгледа, на жалост није баш ту.

Посетите Фацелесс.ме »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me