ExpressVPN

 • cijena

  Iz $ 6,67
  / mjesec

 • Dostupno na:


  • Android

  • iOS

  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • deblokira:


  • Netflix

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ExpressVPN uručena je nagrada za izbor urednika na dodjeli nagrada ProPrivacy.com koja se ove godine održala u Las Vegasu. Gotovo desetljeće ovaj je pružatelj vodio tržište, pomičući granice onoga što kupci mogu očekivati ​​od VPN usluge. Predan čuvar internetske privatnosti, oni i dalje inoviraju i impresioniraju korisnike i sljedbenike iz industrije svojom pažnjom na detalje i profesionalnošću.

Naš ukupni rezultat za ExpressVPN je:

ProPrivacy.com Postići
9.1 od 10

Sažetak

Čvrsti svestrani krug. Oni označavaju sve prave kutije s jedinim stvarnim izazovom, što im je cijena koju drugi na terenu žele iskoristiti u svoju korist. Usprkos tome, Express VPN temelji se na obećanju da će biti vrhunski proizvod dostojan premium cijene ... nešto što ćemo pogledati bliže u nastavku!


Brza statistika

 • Nadležnost
  Britanski djevičanski otoci
 • Istovremene veze
  5
 • zemlje
  94
 • ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno)
  82.77 Mb

Video pregled

U našem zgodnom pregledu videozapisa ExpressVPN pogledajte neke od njihovih prednosti i nedostataka.

Za više detalja pogledajte našu usporedbu NordVPN vs ExpressVPN usporedo ili našu CyberGhost vs ExpressVPN usporedbu.

Cijena

Povrat novca zagarantovan

Svi naši odobreni VPN-ovi dolaze s garancijom povrata novca. Ako kupite jedan od preporučenih VPN-a putem ProPrivacy.com i borite se za povrat sredstava, obratite nam se i mi ćemo se potruditi da vam vratimo novac..

Dakle, koliko košta ExpressVPN?

Dolje je naveden cijeli paket paketa ExpressVPN s najvećom vrijednošću u 12-mjesečnom planu koji, uz 3-mjesečno besplatno (pretplatu za 15 mjeseci), košta razumnih 6,67 USD mjesečno (plaćeno 99,95 USD unaprijed). ExpressVPN ne nudi besplatno probno razdoblje *, ali nudi vrlo izdašno 30-dnevno jamstvo povrata novca. A za razliku od nekih tvrtki vani, nema ulova na koje bi trebalo paziti. Odustanite bilo kada u roku od 30 dana i vratit ćete svoj novac. Objašnjenje nije potrebno.

12 mjeseci

Plati za godinu & uštedite 49%

48% popusta

$ 6,67
na mjesec

6 mjeseci

$ 9,99
na mjesec

1 mjesec

$ 12,95
na mjesec

* Besplatna proba je dostupna za mobilne korisnike - sedam dana za iOS VPN korisnike i jedan dan za Android VPN aplikaciju - prema standardnim pravilima Apple Store-a i Google Play Store-a.

Također je vrijedno spomenuti da ExpressVPN nudi prilično lijep program preporuke. Uvjerite prijatelja da se prijavi i oboje dobivate 30 dana besplatno.

Podržane platforme za plaćanje


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

ExpressVPN prihvaća plaćanje putem kreditne / debitne kartice, PayPal-a i Bitcoin-a. Ujedno je udružio s Paymentwallom kako bi prihvatio brojne nejasnije međunarodne mogućnosti plaćanja.

Brzina i performanse

Molimo pogledajte VPN ispitivanje brzine završeno za pregled našeg znanstvenog sustava za ispitivanje brzine. U vrijeme pisanja, ExpresVPN je na vrhu našeg ponderiranog grafikona brzine s fantastičnim prosječnim performansama brzine preuzimanja i solidnim rezultatima maksimalne brzine praska.

Vrijeme pretraživanja DNS-a dobra je mjera koliko brzo korisnici percipiraju vezu. Brže vrijeme pretraživanja = brže učitavanje web stranica. ExpressVPN ne ruši rekorde, ali postiže savršeno rezultate na ovom testu. Vremena povezivanja ExpressVPN-a na sličan su način neupadljiva.

Suština je, međutim, da je ExpressVPN trenutno najbrža VPN usluga u našim knjigama. Tako dobar show.

Testovi za propuštanje

ProPrivacy.com SpeedTest (prosječno) 82,77
Otkriveno je istjecanje IPv6?
Otkriveno je curenje WebRTC-a?
Otkriveno je istjecanje IPv4?
Ograničenja podataka
Ograničenja propusne širine
ProPrivacy.com SpeedTest (max / rafala) 284,91

Nismo otkrili redovite DNS propuste, ali naša IPv6 adresa procurila je putem WebRTC-a i u Windows i macOS. Ako imate dovoljno sreće da koristite ISP koji nudi IPv6 povezivanje, tada biste trebali onemogućiti IPv6 na vašem sustavu (pogledajte opcijski odjeljak za svaki OS naveden u odjeljku Kako promijeniti postavke DNS-a) ili onemogućiti WebRTC u vašem pregledniku. Problem mogu riješiti i dodaci preglednika ExpressVPN za Chrome i Firefox.

Imajte na umu da su RFC IP-ovi za privatnu uporabu samo lokalni IP-ovi. Ne mogu se koristiti za identifikaciju pojedinca i na taj način ne predstavljaju IP curenje.

Expressvpn curenje

Otključava li ExpressVPN Netflix?

Netflix
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

Ukratko, da. Značajka Smart DNS ExpressVPN-a ima brojne prednosti u odnosu na korištenje VPN-a za streaming, a također čini i veliku sigurnosnu kopiju ako usluge redovito blokiraju njegove redovne VPN IP-ove. Za većinu ljudi, međutim, mnogo je lakše jednostavno uključiti uobičajeni VPN za to. Stoga je dobro znati da će Express VPN deblokirati mnoge glavne streaming platforme. Dakle, možete deblokirati američki Netflix i gledati BBC iPlayer u inozemstvu s lakoćom. Ovaj VPN će vam također omogućiti da deblokirate Youtube i pristupite videozapisima koji su u vašoj regiji ograničeni.

Deblokiranje takvih usluga uvijek je igra mačaka i miša, a čitatelji povremeno izvještavaju da im ne može pristupiti pomoću ExpressVPN-a. U ovom slučaju, Smart DNS usluga čini veliku nadoknadu, a ExpressVPN problem uvijek rješava u roku od najviše dva dana. Ako imate poteškoća (kao i što nam kažete u donjim komentarima - molim vas!), Tada će vam podrška 24/7 live chat često moći preporučiti određeni poslužitelj koji radi.

Jednostavnost korištenja

Prilagođene VPN aplikacije dostupne su za Windows, macOS, Android i iOS. Dostupna je i prilagođena aplikacija za Linux. Ovo je samo naredbena linija terminala, ali uključuje DNS zaštitu od curenja.

Web mjesto sadrži mnoštvo vodiča za postavljanje širokog spektra uređaja i platformi. Uz sve to, FlashRouters dostupni su unaprijed konfigurirani ExpressVPN usmjerivači. Oni koriste prilagođeni softver koji je razvio ExpressVPN i imaju DNS zaštitu od propuštanja i podijeljeno tuneliranje za povezane uređaje.

Novi dodaci u ExpressVPN liniji aplikacija su dodaci preglednika za Chrome i Firefox (samo za Windows i macOS).

Prijaviti se

Registriranje putem ExpressVPN-a dovoljno je jednostavno. Osim podataka o plaćanju, jedina informacija koju tražite od vas je valjana adresa e-pošte. Ništa vas ne sprečava da koristite jednokratnu adresu e-pošte. A budući da ExpressVPN prihvaća plaćanje u bitcoinima, ako se vodi pažnja, moguće se anonimno registrirati. Imajte na umu da, ipak, ako se registrirate i platite, ExpressVPN će znati vašu stvarnu IP adresu.

Jednom kada se prijavite, dobit ćete e-poštu dobrodošlice koja sadrži niz korisnih veza za postavljanje usluge.

Klijent ExpressVPN za Windows

ExpressVPN je specijaliziran u tome da uslugu učini jednostavnom za upotrebu i što laičnijom. Jedna bora je da trebate unijeti jedinstveni aktivacijski kod. To je dostupno putem vaše pretplatne stranice na web mjestu ExpressVPN.

Jednom instaliran, sve što trebate je odabrati mjesto i pritisnuti veliku prijateljsku tipku Connect!

Ako želite produbiti dublje, ExpressVPN klijent sadrži moćne značajke. To uključuje prekidač za zaustavljanje i zaštitu od curenja temeljen na vatrozidu. Međutim, osnovni klijent ne štiti od curenja IPv6 WebRTC.

Dostupni su razni VPN protokoli. Želim da, s obzirom na to koliko je nesiguran, PPTP nije čak ni ponuđen, ali barem ExpressVPN jasno upozorava na problem.

Dakle, Windows klijent je vrlo jednostavan za korištenje, ali je prepun snažnih značajki koje su zapravo korisne.

Mac OS X / Mac OS klijent

Nedavne izmjene Windows klijenta znače da se sada podudara s izgledom Mac klijenta.

Oba klijenta nude istu funkcionalnost. Ovo je sjajno jer Mac korisnici često imaju kratki kraj štapa kad su u pitanju značajke.

Aplikacija za Android

Ovaj VPN dostupan je za Android 4.2+ i može se instalirati iz trgovine Google Play ili preuzeti izravno u .apk datoteku. Ovo je sjajna vijest za glave privatnosti protiv Googlea.

Aplikacija ima isti estetski karakter kao i braća i sestre na radnoj površini i slično je jednostavna za korištenje.

Ovaj preglednik ne upotrebljava iOS, ali izgleda da je aplikacija manje-više identična Androidovoj. A za razliku od mnogih prilagođenih iOS VPN aplikacija, OpenVPN je u potpunosti podržan.

Proširenja za preglednike

Za razliku od većine takvih proširenja, ovo nisu proxyji samo za preglednik. Oni su umjesto toga prednji dio čitavog desktop računala, koji se također mora instalirati.

To znači da kad je VPN uključen s proširenjem preglednika, vaše cijelo računalo zaštićeno je VPN-om. Osnovne prednosti korištenja proširenja preglednika u odnosu na samo korištenje cijelog VPN klijenta su praktičnost i to što pružaju punu WebRTC zaštitu.

Služba za korisnike

Trajanje garancije povrata novca 30
Besplatno probno razdoblje Ne
Povrat novca zagarantovan
24-satna podrška
Live chat

podrška

ExpressVPN je velikim dijelom svoj ugled gradio na razini podrške koju pruža kupcima. Podrška za Instant 24/7/365 dostupna je putem chat-a uživo ili putem sustava za potvrđivanje e-pošte koji je označen.

Kao što je za očekivati, osoblje na prvom mjestu nisu sva tehnička djeca. Međutim, čak i sa težim pitanjima, uvijek su me uspjeli usmjeriti na relevantne resurse ili znalački odgovoriti na moja pitanja nakon brze konzultacije s ostalim članovima osoblja..

Privatnost i sigurnost

DNS sa vlastitim hostom / proxy-om Da
Ubojiti prekidač
Zamagljivanje (nevidljivost)
IPv4 zaštita od curenja
IPv6 zaštita od propuštanja
Zaštita od propuštanja WebRTC-a

Nadležnost

ExpressVPN je sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima (BVI), koji je britanski prekomorski teritorij. BVI uređuje svoje unutarnje poslove i nema zakone o obveznom čuvanju podataka.

Međutim, kako je pod nadležnošću i suverenitetom vlade u Velikoj Britaniji, čini se razumnim pretpostaviti da bi Velika Britanija mogla izvršiti pritisak na vladu i poduzeća BVI. Dakle (i ovo je nešto nagađanje, s obzirom da je pravna situacija vrlo mutna), biti sa sjedištem u BVI-u vjerojatno sigurnije nego biti sa sjedištem u zemlji četrnaest očiju, ali nije idealno.

Pravila prijavljivanja

ExpressVPN ne koristi zapise o korištenju; ipak čuva neke (prilično minimalne) zapise veza:

„U svrhu poboljšanja raspodjele mrežnih resursa bilježimo objedinjene količine prijenosa podataka i odabir lokacije poslužitelja, a nijedna od njih nije podatkovna točka koja može prepoznati određenog korisnika kao dio istrage. Prikupljamo sljedeće podatke: datume (ne puta) kada ste povezani s našom uslugom, izbor mjesta poslužitelja i ukupnu količinu podataka prenesenih dnevno. "

osim toga,

„Naš softver može poslati dijagnostičke podatke trećem davatelju analitike radi prepoznavanja pogrešaka u vezi i mogućih grešaka u našoj aplikaciji. Prikupljeni podaci su generičke prirode i ne sadrže podatke za osobnu identifikaciju. "

Ovaj posljednji dio je važan. ExpressVPN vodi evidenciju samo u zbirnom obliku. To znači da minimalna količina prikupljenih podataka za potrebe rješavanja problema nije povezana s IP adresama pojedinih kupaca.

TrustedServer tehnologija

Izuzetno inovativan potez poslužitelji ExpressVPN-a rade u potpunosti u RAM-u, kako bi se osiguralo da podaci ne postoje na tvrdim diskovima prilikom ponovnog pokretanja poslužitelja. To također sprečava potencijalne uljeze da ustraju na stroju. Svaki put kada se pokrene poslužitelj, on se pokreće s tvrdog diska koji je samo za čitanje, a sadrži statičku sliku korištenog softvera koji se učitava kao jedan blok. To ublažava bilo koji oblik curenja ili varanja podataka i osigurava dosljednost na mreži jer svaki stroj uvijek radi točno isti softver.

Ta dosljednost poboljšava sigurnost jer ExpressVPN može biti siguran da su svi njegovi poslužitelji pokrenuli najsavremeniji softver kada su uključeni, čime minimizira rizik od ranjivosti ili pogrešnih konfiguracija..

Protokoli i šifriranje

L2TP / IPsec
SSTP
IKEv2
OpenVPN
PPTP

ExpressVPN podržava većinu VPN protokola, uključujući OpenVPN (TCP i UDP), SSTP, L2TP / IPsec i PPTP. Za OpenVPN (naš preporučeni protokol) koristi sljedeće postavke šifriranja:

Kanal podataka: AES-256-CBC šifra s HMAC SHA-256 provjerom identiteta podataka.

Kontrolni kanal: AES-256-GCM šifra s RSA-384 enkripcijom stiskom ruke i HMAC SHA-256 provjerom podataka. Savršena tajna naprijed osigurava se razmjenom ključeva DHff-2048 Diffie-Hellman.

Ovo je vrlo jaka OpenVPN postava.

Ili samo pogledajte ovu zanimljivu grafiku u pregledu ExpressVPN-a na Comparitech.com koji točno objašnjava koliko bi vremena trebalo da se prekine njihovo šifriranje.

Sigurnosne značajke

I Windows i macOS i klijenti imaju IPv4 i IPv6 zaštitu od propuštanja, mada smo, kao što smo vidjeli, korisnici IPv6 trebali poduzeti dodatne korake kako bi spriječili curenje IPv6 WebRTC. Na primjer, instaliranje dodataka za preglednik ExpessVPN. DNS zahtjevima upravljaju ExpressVPN-ovi poslužitelji s hostom za maksimalnu privatnost. Klijenti za radne površine uključuju i prekidač za uklanjanje VPN koji se temelji na vatrozidu kako bi se osiguralo da vaša IP adresa nije izložena u slučaju pada VPN-a.

ExpressVPN ponude "stealth-poslužitelja" koja se nalazi u Hong Kongu. Oni su posebno dizajnirani za poraz cenzure u kontinentalnoj Kini, ali bi trebali biti korisni tamo gdje su VPN-ovi blokirani. ExpressVPN je razumljiv zbog načina na koji ovi poslužitelji zapravo rade., Ali iz izvještaja koje smo dobili dobro rade. Sjetite se samo da ništa ne može biti zajamčeno 100% kada moćna vlada aktivno radi na suzbijanju tehnologija poput ove.

Značajke

Što zapravo dobivate za ovu premijsku cijenu (u odnosu na ostale na tržištu)?

Kupcima je sada omogućeno da povežu do pet uređaja odjednom, što bi trebalo biti i više nego dovoljno za zahtjevnije korisnike. ExpressVPN je ušao u koncept stručne 24/7 korisničke podrške unutar industrije i dalje je vodeći u tom pogledu. Torrent je dopušteno na svim VPN poslužiteljima s Expressom, iako hardcore preuzimači mogu propustiti mogućnost prenosa naprijed kroz VPN NAT vatrozid.

Kao što je uobičajeno kod većih pružatelja usluga koji nude velik broj lokacija poslužitelja, ExpressVPN koristi kombinaciju golog metala i virtualnih poslužitelja. Za veliku većinu korisnika virtualni poslužitelji nisu problem, ali mi bi to radije ako je ExpressVPN jasno označio koji su to serveri. To bi kupcima omogućilo ozbiljnu privatnost donošenja informirane odluke koji će se poslužitelji koristiti.

Osim internetske podrške za širok raspon usmjerivača, ExpressVPN nudi i niz unaprijed konfiguriranih ExpressVPN usmjerivača putem FlashRoutera. Oni koriste prilagođeni softver koji je razvio ExpressVPN i imaju DNS zaštitu od propuštanja i podijeljeno tuneliranje za povezane uređaje.

Osim gore navedenih standardnih značajki, ExpressVPN nudi i nekoliko živahnih nestandardnih koji dodaju veliku vrijednost njegovom već potpuno opremljenom paketu...

Pametan DNS

Pametni DNS tehnologija je koja se koristi za geofokusiranje vaše lokacije. Ovo je vrlo korisno za pristup streaming uslugama poput američkog Netflixa i BBC iPlayera, koje su geo blokirane. Djeluje rješavanjem vaših DNS zahtjeva na određenoj lokaciji i ima sljedeće prednosti u odnosu na upotrebu VPN-a:

 • Mora brže, jer nije potrebno šifriranje / dešifriranje. To znači manje problema s punjenjem.
 • Može se koristiti s bilo kojim uređajem koji podržava internet, uključujući i mnoge koji ne mogu pokretati VPN softver. Na primjer, pametni televizori, igraće konzole i Roku uređaji.
 • Manje je vjerojatnost da će ih blokirati usluge koje pokušavaju zabraniti VPN korisnike (iako to ne može biti zajamčeno).

S druge strane, Smart DNS ne čini ništa na poboljšanju vaše privatnosti ili sigurnosti.

Svi kupci ExpressVPN-a imaju potpuni pristup i njegovim VPN i Smart DNS uslugama.

Prilikom obavljanja ove recenzije, ExpressVPN Smart DNS deblokirao je američke Netflix i BBC iPlayer za nas.

Web adresa .onion Tor

Ponekad je najteža stvar kod poraza cenzure s VPN-om zapravo dolazak na web mjesto davatelja VPN-a pa se možete prijaviti za uslugu i preuzeti njen softver. ExpressVPN ima rješenje za to!

Samo upišite http://expressobutiolem.onion u URL traku Tor preglednika da biste posjetili tamno web ogledalo Tor Hidden Services web stranice ExpressVPN. Korištenjem .onion adrese čini više ili manje nemoguće cenzurirati web mjesto.

Odabir priključka
Prosljeđivanje luka
Istovremene veze 5
Ukupno poslužitelja 2000
zemlje 94
Podrška za usmjerivač
Ruteri se podržavaju Asus RT-AC56R, Asus RT-AC56S, Asus RT-AC56U, Asus RT-AC68U, Asus RT-AC87U, Linksys EA6200, Linksys WRT1200AC, Linksys WRT1900AC 13J1, Linksys WRT1900AC 13J2, Linksys WRT1900ACS, Linksys WvTha007, Netys WrTarmarr, Linkys WvTarmarr, Linkys WvThare R7000
Goli metal ili virtualni poslužitelji Kombinacija
Torrenting

U paketu s prijenosnim računalima HP

Od rujna 2019. ExpressVPN s velikim zadovoljstvom objavljuje da je sklopio ugovor s HP-om da ponudi novim kupcima HP-ovih prijenosnih računala, uključujući flagship Spectre x360 13, 30-dnevno besplatno probno razdoblje usluge.

ExpressVPN s posebnim zadovoljstvom primjećuje da ovaj ugovor uključuje "duboka integracija proizvoda," što, koliko možemo utvrditi, znači da je aplikacija prikvačena na traci zadataka.

Ovo je nesumnjivo marketinški udar za ExpressVPN, a možda je dobrodošao uvod u svijet VPN-a za neke nove HP kupce. Drugi, međutim, neće cijeniti potrebu za deinstaliranjem još jednog dijela neželjenog softvera.

U paketu s računalima Dynabook

Godinu dana od predstavljanja rebra marke Toshiba Client Solutions, Dynabook je u siječnju 2020. zajednički najavio partnerstvo s ExpressVPN-om - prvim za proizvođača računala.

Dynabook proizvodi sada će se isporučiti s besplatnim 30-dnevnim probnim vremenom na VPN uslugu u nadi da će privatnost postati glavna, počevši od novog Satellite Pro L50 i na kraju proširiti se na sve buduće modele.

Kao i partnerstvo ExpressVPN-a s HP-om, ovo je mač s dvije oštrice. Iako će u svijet nepoznatih VPN-a predstaviti neupućene, on se ubraja u jasnu liniju postajanja pravog softvera za one koji nisu zainteresirani. Uz to, tvrtka već nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, što znači da je malo što izdvaja ovu ponudu onima koji su uslugu već svjesni.

Završne misli

ExpressVPN nudi potpuno opremljenu i visoko poliranu uslugu koja opsjeda profesionalizam. Njegova vrhunska usluga kupcima, jednostavan softver za korištenje i izdašno jamstvo povrata novca od 30 dana uvijek su bile velike poteškoće.

Drago mi je što mogu reći da tehnička sigurnost ExpressVPN-a sada odgovara profesionalnosti koju pokazuje u pružanju usluge što je moguće više prilagođenom korisnicima. Šifriranje je doista izvrsno, zbog čega su performanse ExpressVPN-a u brzini još izvanredne.

Minimalni agregirani zapisnici veza koje čuva ExpressVPN mogu se odnositi na privatnike, ali zaista predstavljaju malu prijetnju vašoj privatnosti.

Bacite na izvrsnu, pametnu DNS uslugu, protiv cenzurskih netačnih poslužitelja i vrlo velikodušan program preporuke, i mislim da bi bilo pošteno reći da je ExpressVPN vodeća VPN usluga koja je na samom vrhu svoje igre.

Dakle, vrhunski proizvod dostojan premium cijene? Mi tako mislimo - da! Ako ozbiljno shvaćate svoju privatnost i želite besplatan pristup internetu (kako je i zamišljeno!), Vjerujemo da za VPN manje od 7 dolara mjesečno vrijedi svoj novac.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me