Enpass


ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

Enpass je siguran upravitelj lozinki koji korisnicima omogućuje zaštitu više računa na raznim uređajima s robusnim jedinstvenim lozinkama. Enpass je dostupan na većini platformi. Međutim, besplatna verzija je restriktivnija za mobilne nego na radnoj površini (gdje korisnici mogu zaštititi neograničen broj računa besplatno). U ovom ćemo pregledu detaljno testirati upravitelja lozinki da vidimo kako se uspoređuje s konkurentskim uslugama na tržištu.

Pregled

Enpass omogućuje korisnicima zaštitu više računa i usluga s jakim jedinstvenim lozinkama koje su lokalno pohranjene u šifriranoj bazi podataka. Korisnici mogu pristupiti tim lozinkama samo jednim jedinim glavnim ključem. To omogućava korisnicima da pamte samo jednu škakljivu lozinku kako bi zaštitili neograničen broj računa.

Enpass je dostupan na freemium osnovi, što je fantastično za potrošače koji žele upravitelja lozinki koje ne trebaju prvo plaćati, ali koji ima premium značajke koje se mogu kupiti po potrebi. No, to je upravitelj lozinki zatvorenog koda koji radi na vlasničkom softveru; što može isključiti neke korisnike koji brinu o privatnosti.

obuhvatiti logotip

Kao i uvijek, treća strana ne može revizirati softver zatvorenog koda, što znači da morate vjerovati da tvrtke pružaju privatnost i sigurnost koju zahtijevaju. To je daleko od idealnog i u cjelini je uvijek bolje vjerovati upravitelju lozinki koji je objavio svoj kod i koji su provjerili treći revizori..

Enpass je dostupan za Windows, Mac OS, Linux, iOS i Android. Vrijedi napomenuti da je podrška za Linux rijetka, što ovaj upravitelj lozinki čini zanimljivim za Linux korisnike. Korisnici mogu besplatno koristiti Enpass na svim svojim radnim površinama. Međutim, na mobilnom je potrebno platiti jednokratnu naknadu u iznosu od 11,99 USD za svaku platformu. Svi koji planiraju koristiti ovaj upravitelj lozinki na raznim platformama morat će uložiti nešto novca kako bi bio kompatibilan na svim svojim uređajima.

Enpass je dostupan i kao proširenje za Firefox, Chrome, Safari, Edge, Opera i Vivaldi.

Postaviti

Preuzimanja su dostupna za sve platforme na web mjestu Enpass. To upravitelja lozinki izuzetno jednostavno postavlja. Preuzeli smo Windows klijent i proširenje za Chrome kako bismo ih oboje ispitali. Vrijedi napomenuti da će Chrome proširenje raditi samo ako je već instaliran samostalni klijent za radnu površinu.

Pogreška veze Proširi

Nakon što se s EULA-ovim programerom Sinew Software Systems Private Limited dogovorio s EULA-om, softver se instalira u samo nekoliko minuta. Nakon toga, spremni ste za pokretanje softvera i možete krenuti dalje i postaviti glavnu lozinku.

Zaobiđite postavljanje

Podsjećamo korisnike da moraju sigurno pohraniti glavnu lozinku i preporučuje im se da je zabilježe jer ako je izgube neće moći pristupiti nijednoj svojoj lozinci. To je zato što, kao i svi najbolji upravitelji lozinki, tvrtka ne pohranjuje glavnu lozinku ljudi na svoje poslužitelje i ne može pružiti lozinku niti resetirati račun ako se izgubi.

Kad je sada postavljen klijent Windows Enpass, možete nastaviti i postaviti proširenje za Chrome. Pokretanje Chromeovog proširenja automatski se povezuje s klijentom Enpass i pruža kôd za sinkronizaciju dva klijenta.

obuhvaćati kod za provjeru autentičnosti

S podešavanjem obje komponente upravitelja lozinki, spremni ste započeti unos lozinki u upravitelj tako da će automatski ispuniti lozinke čim stignete na te web stranice i usluge.

Enpass omogućuje ljudima da automatski generiraju lozinke u dužini od 1 do 10 riječi. Usluga također omogućuje korisnicima odabir velikih i malih slova, slučajnih simbola i pruža različite mogućnosti za postavljanje slučajnih znakova ili crtica između svake riječi.

Obuhvatite značajke

Kao i kod mnogih drugih upravitelja lozinki, Enpass dolazi s ogromnim rasponom funkcija za zaštitu informacija i prijava unutar svoje šifrirane baze podataka. Osnovne značajke su sljedeće:

 • Besplatno zaštitite neograničene račune na bilo kojem stolnom računalu
 • Sinkronizirajte upravitelj lozinki s preglednicima pomoću proširenja
 • Značajka identiteta za spremanje adrese i drugih podataka
 • Jednostavan za korištenje izbornik kategorija za spremanje podataka i lozinki
 • Značajka automatskog zaključavanja osigurava da klijent nikad ne ostane otvoren i nezaštićen
 • PIN značajka za brzo otključavanje kada je upravitelj lozinki već prijavljen pomoću glavne lozinke
 • Značajka revizije zaporke kako bi se osiguralo da račun ili lozinka nisu proširani.
 • Sinkronizirajte značajku za sigurno prolaženje lozinki na različitim uređajima
 • Značajka automatskog sigurnosnog kopiranja osigurava da se podaci uvijek sigurno pohranjuju u šifriranu bazu podataka
 • Generator lozinki za automatski stvorene jake lozinke
 • Automatsko popunjavanje radi jednostavne prijave na mrežne račune

Iako je većina Enpass značajki dostupna besplatno, postoje neke premium značajke koje će korisnici morati platiti da bi ih koristili. Jednokratna naknada od 11,99 USD po radnoj površini omogućiti će korisnicima pristup tim dodatnim značajkama.

Na Androidu i iOS-u korisnici će morati platiti jednokratnu naknadu u iznosu od 11,99 USD kako bi koristili upravitelj lozinki za zaštitu više od 20 računa. Ako vam je dovoljno 20 lozinki, možete bezbrižno koristiti mobilnu freemium verziju. Vrijedno je napomenuti da se radi o otplatama, što znači da nakon što uplatite, softver možete koristiti u neograničenoj zaštiti računa; bez ponavljanja plaćanja i bez skrivenih troškova.

Jednostavnost korištenja

Enpass je savršen za ljude koji žele osigurati da se sve njihove lozinke pohranjuju lokalno, što znači da nikada ne treba vjerovati Enpassu za pohranu lozinki na njegove poslužitelje. Preuzimanje Enpass-a je jednostavno, a uspostavljanje ga radi s preglednikom putem proširenja izuzetno je jednostavno.

Budući da Enpass ne sprema vaše lozinke ili glavnu lozinku na svoje poslužitelje, važno je da odaberete glavnu lozinku koju nikad nećete zaboraviti. Ako se ne sjećate svoje lozinke, može značiti da ste potpuno zaključani od svih svojih lozinki.

Pomoću postavljanja glavne lozinke možete lozinku unijeti ručno - ili jednostavno koristiti svoje internetske račune i usluge - omogućujući Enpassu da lozinke pohranjuje dok idete zajedno.

Zaobiđite generator lozinki

Ako ste lozinku prije koristili na nekom drugom računu, Enpass će vas obavijestiti tako da možete ažurirati lozinku ili automatski generirati jaku lozinku unutar Enpass-a.

Omogućite unos lozinke

Otkrili smo da koristi Enpass bez stresa, a proširenja koja smo isprobali (Firefox i Chrome) funkcionirali su neprimjetno. Za one koji to žele, moguće je staviti Enpass na USB stick kako bi se mogli transportirati na različite strojeve. Ovo je korisna značajka i znači da uvijek možete pristupiti svojim lozinkama, čak i ako upotrebljavate tuđi stroj ili bibliotečko računalo, na primjer.

Jedna lozinka je spremljena kojoj možete pristupiti u upravitelju lozinki:

Prekrivanje početnog zaslona klijenta

Uspjeli smo bez problema sinkronizirati uslugu s uređajima iPad i Android. Koristili smo Google Drive i icloud za sinkronizaciju, međutim, korisnici imaju obilje mogućnosti, uključujući Microsoft OneDrive, Dropbox, Box ili pomoću protokola WebDAV otvorenog koda. Za razliku od nekih upravitelja lozinki, nije moguće sinkronizirati preko Wi-Fi-ja, pa ćete podatke morati prenositi putem interneta.

sinkronizirati lozinke obuhvaćaju

Vrijedi napomenuti da ako odlučite koristiti iCloud za sinkronizaciju zaporki, morat ćete provjeriti preuzimanje aplikacije Enpass iz trgovine aplikacija Mac.

Još jedna značajka koju smo uživali s Enpassom je mogućnost uvoza lozinki iz drugog upravitelja lozinki, kao što su Keepass, Dashlane, itd. (Postoji mnogo opcija). To korisnicima omogućuje brzo postavljanje svih postojećih zaporki. Preporučujemo i postavljanje značajke automatskog zaključavanja tako da se ona pokrene što je prije moguće:

Sigurnosne postavke obuhvaćaju

Sveukupno, otkrili smo da je Enpass jednostavan za korištenje i posebno smo uživali u kategorijama u sustavu izbornika; koji vam omogućuju lako grupiranje podataka za automatsko popunjavanje mrežnih obrazaca. Klijent nudi preko 50 prilagođenih predložaka koji vam omogućavaju da spremite sve podatke o rezervacijama hotela, adrese, podatke o putovnici ili vozačku dozvolu unutar sigurno šifrirane baze podataka.

Posebno smo uživali u mobilnim aplikacijama koje djeluju pomalo suvremeno od svojih kolega na radnoj površini, a iako nemaju dodatne mogućnosti govoriti o njima, više su zadovoljstvo koristiti. Nadalje, možete postaviti i verzije iOS-a i Android-a da se provjeravaju autentičnošću pomoću skenera otiska prsta vašeg uređaja radi dodatne jednostavnosti uporabe.

Privatnost i sigurnost

Korisnici Enpass ne moraju se pretplatiti na uslugu pružanjem e-pošte ili bilo kakvih osobnih podataka. To je zato što softver funkcionira u potpunosti na strani klijenta, bez potrebe za enpassom koji obrađuje ili pohranjuje podatke.

Naravno, ako odlučite platiti premijske značajke - ili za punu mobilnu verziju - morat ćete navesti podatke o plaćanju, što znači da će firma dobiti neke informacije od vas.

Također je vrijedno napomenuti da firma vrši neko praćenje na licu mjesta pomoću Google Analytics-a, što vjerojatno znači da prikuplja korisničke IP adrese kada posjete web mjesto i preuzmu softver.

Kad je u pitanju sam upravitelj lozinki, softver šifrira sve lozinke (i ostale podatke koji su uneseni u softver) koristeći snažnu 256-bitnu AES enkripciju pomoću pregledanog SQLCipher-ovog mehanizma šifriranja i otvorenog koda. Te se lozinke pohranjuju samo lokalno i nikada se ne postavljaju na Enpass servere.

Za autentifikaciju, glavna lozinka proizvodi kriptografski ključ koristeći PBKDF2-HMAC-SHA512 raspršivanje lozinke za PHP sa 100.000 krugova slučajne soli. Ovo je sigurna kriptografija koja osigurava naprednu zaštitu od brutalne sile i napada bočnih kanala.

Korisnici također imaju mogućnost preuzimanja ključa za trezor koji se proizvodi pomoću njihove glavne lozinke. Desktop verzija Enpass može 64-bitnim slučajnim tipkama u ime korisnika. Taj se trezor može koristiti kao sekundarni oblik provjere autentičnosti, što znači da ako je glavna lozinka ugrožena (pogađate, brutalno prisiljena itd.), Potrebno je imati i datoteku s trezorskim ključem. Poput glavne lozinke, iz Enpass-a je nemoguće oporaviti datoteku sa svodom.

Činjenica da korisnik zadržava potpunu kontrolu nad svojom glavnom lozinkom (i ključem trezora) znači da čak i ako netko dobije pristup podacima datotekama, nikad neće moći dešifrirati lozinke bez matične lozinke korisnika.

No, vrijedno je napomenuti da ako sinkronizirate svoje lozinke na uređajima pomoću usluge treće strane poput pogona ili Dropboxa, i tamo se pohranjuju vaše lozinke. To bi trebalo biti sigurno jer su krajnji kraj kriptirani. Za sve koji su zabrinuti zbog toga postoji mogućnost korištenja datoteke s ključem trezora (koja se sigurno ne bi smjela dijeliti istom metodom kojom sinkronizirate lozinku).

Enpass također uključuje značajku automatskog zaključavanja. Što osigurava da je glavna lozinka uvijek potrebna svaki put kada se koristi upravitelj lozinki. Na taj se način osigurava da ako korisnik nije daleko od svog uređaja, program ne ostavlja otvoren i dostupan za pristup lozinkama.

Korisnici MacBook Pro-a mogu postaviti Enpass za provjeru autentičnosti pomoću svog skenera otiska prsta. Isto vrijedi i za korisnike iOS-a i Android-a koji na svom uređaju mogu koristiti skener otiska prsta.

Korisnička podrška

Enpass korisnicima pruža web-stranicu na svom web mjestu koja objašnjava kako funkcionira upravitelj lozinki i detaljno opisuje razinu zaštite koju njihove datoteke i lozinke dobivaju prilikom pohrane. Odjeljak za blogove također nudi korisne informacije i vodiče za upotrebu usluge, što je izvrsno za korisnike kojima je ovdje i tamo potreban samo pokazivač..

Klikom na podršku na web mjestu korisnici će se naći na forumu gdje zajednicu korisnika mogu zatražiti pomoć. Na ovom forumu ljudi postavljaju mnoštvo pitanja, a odgovori se često protežu na stotine, pa čak i tisuće odgovora. Ovo svjedoči o njegovoj aktivnoj korisničkoj bazi.

Svima koji žele izravno komunicirati s Enpass-om, bit će potrebno prijaviti se na račun s adresom e-pošte. S ovim je moguće prijaviti se i početi slati poruke pomoćnom osoblju. Ovo je lijep dodatak za one koji to žele. No, vrijedno je napomenuti da smo na odgovor morali čekati prilično dugo.

Želite znati više? Pogledajte naš vodič s najboljim upraviteljima lozinki na tržištu.

Zaključak

Enpass je izvrstan i pristupačan upravitelj lozinki koji sve vaše lozinke pohranjuje lokalno. To osigurava da vaše lozinke nikada ne putuju nigdje osim ako ih ne morate sinkronizirati putem Dropboxa ili neke druge usluge. Za sve koji žele upravitelj lozinki koji se jednostavno koristi, ovo je izvrsna opcija koju toplo preporučujemo i na mobilnom i na radnom stolu.

Po cijeni od 11,99 USD po uređaju za sve koji trebaju pohraniti više od 20 lozinki, usluga se može smatrati dobrom vrijednosti za novac. Uostalom, možete ga pokrenuti i raditi na tri različita uređaja za samo 36 dolara - a to je jednokratno plaćanje bez skrivenih naknada.

Međutim, budući da na tržištu postoje besplatni upravitelji lozinki s otvorenim kodom, imate mogućnost dobiti sličnu uslugu za ništa ako želite. Mislimo da je Enpass dobra opcija za one koji nisu tako pametni. Značajke su postavljene intuitivno i zbog toga što drži ono što najbolje radi (upravljanje lozinkama), vrlo je malo naučeno.

Konačno, ako je kod Enpass-a priroda zatvorenog koda problem za vas, možete se odlučiti za Bitwarden - još jedan jednostavan za korištenje upravitelj lozinki koji je open source. Međutim, softver sve vaše lozinke pohranjuje lokalno, a ne vidimo pravi razlog da mu ne vjerujemo. S druge strane, morate vjerovati da to ne čini nešto zloslutno i možda s pravom radije ne želite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me