Заобићи

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Енпасс је сигуран менаџер лозинки који омогућава корисницима да заштите више рачуна на разним уређајима са робусним јединственим лозинкама. Енпасс је доступан на већини платформи. Међутим, бесплатна верзија је рестриктивнија за мобилне него на радној површини (где корисници могу да заштите безгранични број налога бесплатно). У овом прегледу детаљно ћемо тестирати управитеља лозинки да видимо како се он упоређује са конкурентним услугама на тржишту.

Преглед

Енпасс омогућава корисницима да заштите више рачуна и услуга јаким јединственим лозинкама које су локално смештене у шифрованој бази података. Корисници могу приступити тим лозинкама само једним јединим главним кључем. Ово омогућава корисницима да памте само једну шкакљиву лозинку како би заштитили неограничен број налога.

Енпасс је доступан на фреемиум основи, што је фантастично за потрошаче који желе менаџер лозинки које прво не требају да плаћају, али који има премиум функције које се могу купити по потреби. Међутим, то је лозинка затвореног кода која управља на власничком софтверу; што може искључити неке кориснике који су свесни приватности.


енпасс лого

Као и увек, трећа страна не може да врши ревизију софтвера затвореног кода - што значи да морате веровати да компаније пружају приватност и сигурност коју захтевају. То је далеко од идеалног и у целини, увек је боље веровати менаџеру лозинки који је објавио свој код и верификовао га трећи ревизор..

Енпасс је доступан за Виндовс, Мац ОС, Линук, иОС и Андроид. Вриједно је напоменути да је подршка за Линук ријетка, што овај менаџер лозинки чини занимљивим за Линук кориснике. Корисници могу бесплатно користити Енпасс на свим вашим радним површинама. Међутим, на мобилним уређајима је потребно платити једнократну накнаду од 11,99 УСД за сваку платформу. Свако ко планира да користи овај менаџер лозинки на разним платформама мораће да уложи нешто новца како би био компатибилан на свим својим уређајима.

Енпасс је доступан и као проширење за Фирефок, Цхроме, Сафари, Едге, Опера и Вивалди.

Поставити

Преузимања су доступна за све платформе на веб локацији Енпасс. Ово је изузетно једноставно подесити управитеља лозинки. Преузели смо Виндовс клијент и Цхроме додатак да бисмо их оба тестирали. Вреди напоменути да ће Цхроме проширење радити само ако већ имате инсталиран самостални клијент за радну површину.

Грешка везе Прекини

Након што се са ЕУЛА-ом сагласио са програмером софтвера Синев Софтваре Системс Привате Лимитед, софтвер се инсталира у само неколико минута. Након тога, спремни сте за покретање софтвера и можете наставити и поставити главну лозинку.

Заобиђите подешавање

Подсећају се да корисници морају сигурно да чувају своју главну лозинку и препоручује им се да је бележе, јер ако је изгубе неће моћи приступити ниједној својој лозинци. То је зато што, као и сви најбољи менаџери лозинки, фирма не чува главну лозинку људи на својим серверима и не може да обезбеди лозинку нити ресетује налог ако се изгуби.

Када је сада постављен Виндовс Енпасс клијент, можете наставити и подесити Цхроме проширење. Покретање Цхроме проширења аутоматски се повезује са Енпасс клијентом и пружа код за синхронизацију два клијента.

обухватају код за аутентификацију

Са подешавањем обе компоненте менаџера лозинки, спремни сте да почнете да уносите своје лозинке у управитељ тако да ће аутоматски попунити лозинке чим стигнете на те веб локације и услуге.

Енпасс омогућава људима да аутоматски генеришу лозинке у дужини од 1 до 10 речи. Услуга такође омогућава корисницима да се одлуче за велика и мала слова, случајне симболе и пружа различите опције за постављање случајних знакова или цртица између сваке речи.

Енпасс функције

Као и код многих других менаџера лозинки, Енпасс долази са огромним спектром функција за заштиту информација и пријава унутар своје шифроване базе података. Основне карактеристике су следеће:

 • Бесплатно заштитите неограничене рачуне на било ком рачунару
 • Синхронизујте менаџер лозинки са прегледачима користећи екстензије
 • Функција идентитета за чување адресе и других података
 • Једноставан за употребу мени категорија за чување података и лозинки
 • Функција аутоматског закључавања како би се осигурало да клијент никада не остане отворен и незаштићен
 • ПИН функција за брзо откључавање када је управитељ лозинки већ пријављен помоћу главне лозинке
 • Функција ревизије лозинке како би се осигурало да налог или лозинка нису пвнед.
 • Функција синхронизације за сигурно преношење лозинки на различитим уређајима
 • Аутоматска израда сигурносних копија омогућава да се подаци увек сигурно чувају у шифрованој бази података
 • Генератор лозинки за аутоматски креиране јаке лозинке
 • Аутоматско попуњавање за лако пријављивање на мрежне налоге

Иако је већина Енпасс функција доступна бесплатно, постоје неке премиум функције које ће корисници морати да плате да би их користили. Једнократна накнада од 11,99 УСД по радној површини омогућити ће корисницима приступ тим додатним функцијама.

На Андроид-у и иОС-у, корисници ће морати да плате једнократну накнаду у износу од 11,99 УСД да би користили менаџер лозинки да би заштитили више од 20 налога. Ако вам је довољно 20 лозинки, можете безбрижно користити верзију мобилне фреемиум. Вриједно је напоменути да се ради о отплатама, што значи да након што уплатите, софтвер можете користити да заштитите своје рачуне у недоглед; без понављања плаћања и скривених трошкова.

Лакоћа коришћења

Енпасс је савршен за људе који желе да обезбеде да се све њихове лозинке чувају локално, што значи да никада не треба веровати Енпасс-у да би чувао своје лозинке на његовим серверима. Преузимање Енпасс-а је једноставно и постављање подесите да ради са прегледачем преко проширења је изузетно лако.

Пошто Енпасс не чува ваше лозинке или главну лозинку на својим серверима, важно је да одаберете главну лозинку коју никада нећете заборавити. Ако се не сећате своје лозинке може значити да сте потпуно закључани од свих својих лозинки.

Помоћу подешавања главне лозинке, можете уносити своје лозинке ручно - или једноставно користити своје онлине налоге и услуге - омогућавајући Енпасс-у да сачува лозинке док идете заједно.

Обриши генератор лозинки

Ако је лозинка раније коришћена на неком другом налогу, Енпасс ће вас обавестити тако да можете да ажурирате лозинку или аутоматски генеришете снажну лозинку из Енпасс-а.

Омогућите уношење лозинке

Пронашли смо употребу Енпасс-а без стреса, а екстензије које смо испробали (Фирефок и Цхроме) радили су неприметно. За оне који то желе, могуће је ставити Енпасс на УСБ стицк како би се могао транспортовати кроз различите машине. Ово је корисна функција и значи да увек можете приступити својим лозинкама, чак и ако користите туђу машину или библиотечки рачунар, на пример.

Једна лозинка је сачувана којој можете да приступите у управитељу лозинки:

Прекривање почетног екрана клијента

Успјели смо без проблема да се синхронизује услуга на иПад и Андроид уређај. Користили смо Гоогле диск и ицлоуд за синхронизацију, међутим, корисници имају доста опција, укључујући Мицрософт ОнеДриве, Дропбок, Бок или користећи протокол ВебДАВ отвореног кода. За разлику од неких менаџера лозинки, синхронизацију преко Ви-Фи-ја није могуће, па ћете морати да преносите податке путем интернета.

синхронизација лозинки обухвата

Вриједи напоменути да ако одлучите да употребите иЦлоуд за синхронизацију лозинки, морат ћете провјерити преузимање апликације Енпасс из Мац апликације.

Још једна карактеристика коју смо уживали у Енпасс-у је могућност увоза лозинки из другог управитеља лозинки, као што су Кеепасс, Дасхлане, итд. (Постоји много опција). То омогућава корисницима да га брзо поставе са свим постојећим лозинкама. Такође бисмо препоручили подешавање функције аутоматског закључавања тако да се она покрене што је пре могуће:

Сигурносно подешавање обухвата

Свеукупно, нашли смо Енпасс једноставан за употребу и посебно смо уживали у категоријама у систему менија; који вам омогућавају лако груписање података за аутоматско попуњавање образаца на мрежи. Клијент нуди преко 50 прилагођених образаца који вам омогућавају да сачувате све податке о резервацијама хотела, адресе, податке о пасошу или возачку дозволу унутар сигурно шифроване базе података.

Посебно смо уживали у мобилним апликацијама које делују помало савремено од својих колега са радним површинама, а иако немају додатне функције за разговор, више их воле користити. Штавише, можете подесити и верзије иОС-а и Андроид-а да се аутентификују помоћу скенера отиска прста вашег уређаја за додатну лакоћу коришћења.

Приватност и сигурност

Корисници Енпасс не морају да се претплате на услугу пружањем е-поште или било каквих личних података. То је зато што софтвер ради у потпуности на страни клијента, без икакве потребе да Енпасс обрађује или складишти податке.

Наравно, ако одлучите да платите премијске функције - или за пуну мобилну верзију - морат ћете навести податке о плаћању, што значи да ће фирма добити неке информације од вас.

Такођер је вриједно напоменути да фирма врши неко праћење на лицу мјеста помоћу Гоогле Аналитицс-а, што вјероватно значи да прикупља корисничке ИП адресе када посјете веб локацију и преузму софтвер.

Кад је у питању сам управитељ лозинки, софтвер шифрира све лозинке (и остале податке који су унесени у софтвер) користећи снажну 256-битну АЕС енкрипцију користећи прегледнички и шифрирани механизам отвореног кода СКЛЦипхер. Те се лозинке чувају само локално и никада се не постављају на Енпасс сервере.

За аутентификацију, главна лозинка производи криптографски кључ користећи ПБКДФ2-ХМАЦ-СХА512 шифрирање лозинке за ПХП са 100.000 кругова случајне соли. Ово је сигурна криптографија која обезбеђује напредну заштиту од грубе силе и напада бочних канала.

Корисници такође имају могућност да преузму кључ трезора који је произведен помоћу њихове главне лозинке. Десктоп верзија Енпасс-а може да користи 64-битне случајне кључеве у име корисника. Тај кључ трезора може се користити као секундарни облик провјере аутентичности, што значи да ако је главна лозинка угрожена (погађате, брутално присиљена итд.), Потребно је имати и датотеку кључа трезора. Попут главне лозинке, из Енпасс-а је немогуће опоравити датотеку са сводом.

Чињеница да корисник задржава потпуну контролу над његовом главном лозинком (и кључем трезора) значи да чак и ако неко добије приступ датотекама података, никада неће моћи да дешифрује лозинке без матичне лозинке корисника.

Међутим, вриједно је напоменути да ако синхронизујете лозинке на уређајима помоћу услуге треће стране као што су диск или Дропбок, тамо се смештају и ваше лозинке. Ово би требало бити сигурно јер су крајње шифрирани. За све који су забринути због тога, постоји могућност коришћења датотеке кључа са трезорима (која се сигурно не би смела делити истим методом којом синхронизујете лозинку).

Енпасс такође укључује функцију аутоматског закључавања. Што осигурава да је главна лозинка увијек потребна сваки пут када се користи управитељ лозинки. На тај начин се осигурава да ако корисник није далеко од свог уређаја, програм не оставља отворен и доступан за приступ лозинкама.

Корисници МацБоок Про-а могу поставити Енпасс за аутентификацију помоћу скенера отиска прста. Исто важи и за кориснике иОС-а и Андроид-а који на свом уређају могу користити скенер отиска прста.

Подршка муштеријама

Енпасс пружа корисницима папир на свом вебсајту који објашњава како функционише управитељ лозинки и детаљно описује ниво заштите који њихове датотеке и лозинке добијају када се чувају. Одељак блога такође нуди корисне информације и водиче за коришћење услуге, што је одлично за кориснике којима је ту и тамо потребан показивач.

Кликом на подршку на веб локацији корисници ће се наћи на форуму где могу да затраже помоћ од заједнице. На овом форуму људи постављају пуно питања, а одговори се често протежу на стотине, па чак и хиљаде одговора. Ово је тестамент његове активне корисничке базе.

Сви који желе директно комуницирати са Енпасс-ом биће неопходно да се пријаве на налог са адресом е-поште. Са овим је могуће пријавити се и почети слати поруке помоћном особљу. Ово је леп додатак за оне који то желе. Међутим, вреди приметити да смо на одговор морали чекати прилично дуго.

Желите знати више? Погледајте наш водич најбољих менаџера лозинки на тржишту.

Закључак

Енпасс је одличан и приступачан менаџер лозинки који све ваше лозинке чува локално. Ово осигурава да ваше лозинке никада не путују нигде осим ако их не морате да синхронизујете путем Дропбок-а или неке друге услуге. За све који желе менаџер лозинки који је једноставан за употребу, ово је одлична опција коју топло препоручујемо и на мобилном и на радној површини.

По цени од 11,99 УСД по уређају за свакога коме је потребно да похрани више од 20 лозинки, услуга се може сматрати добром вредношћу новца. Уосталом, могли бисте да га покренете и покренете на три различита уређаја за само 36 долара - а то је једнократна уплата без скривених накнада.

Међутим, с обзиром на то да на тржишту постоје бесплатни управитељи лозинки отвореног кода, имате могућност да добијете сличну услугу за ништа ако желите. Мислимо да је Енпасс добра опција за све који нису тако паметни. Карактеристике су постављене интуитивно и зато што се држи оног што најбоље ради (управљање лозинкама), врло је мало тога за научити.

Коначно, ако је природа Енпасс-а затвореног кода проблем за вас, можете се одлучити за Битварден - још један једноставан за употребу менаџер лозинки који је опен соурце. Међутим, софтвер све ваше лозинке чува локално, и не видимо прави разлог да му не верујемо. С друге стране, морате да верујете да то није нешто гадно и с правом можда желите да то не учините.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me