SlonDrive


 • Cenitev

  Od 10,00 USD
  / mesec

Poimenovan po idiomu, ki ga slon nikoli ne pozabi in da storitev "deluje za arašide", se ElephantDrive ponaša s ponudbo orodij za shranjevanje in varnostno kopiranje v poslovnem razredu, ki so bila prvotno rezervirana za večje korporacije.

ProPrivacy.com Rezultat
7 od 10

Povzetek

Zaradi možnosti izbire lastne šifriranja je ElephantDrive zagotovo ena sama za gledanje, vendar je to dovolj, da se lahko spopadate z drugimi premium storitvami v oblaku iste cene? Ugotovimo v tem podrobnem pregledu pogona Elephant.

Všeč mi je

 • Mesečno & znižane letne cene
 • Podračuni
 • Uporabniku prijazno
 • Podpora za več platform
 • Različica datotek
 • Podračuni

Ni mi všeč

 • Pomanjkanje ničelne politike znanja
 • Zaprti vir
 • S sedežem v ZDA
 • Brez 2-faktorske avtentikacije v spletu
 • Ničesar za ogled ali urejanje dokumentov

Cenitev & Razpoložljivost

ElephantDrive je razdeljen na štiri pakete, od katerih vsak cilja na drugačen trg. Lahko potopite nogo z brezplačnim računom, ki je nastavljen na 2 GB prostora za shranjevanje in omejitev za 100 MB, ali pa razširite te omejitve z brezplačnim 30-dnevnim preizkusnim obdobjem vseh nadaljnjih stopenj, kjer lahko nadgradite, nadgradite in prekličete, kadar koli izberete.

Domača stopnja je najbolj stroškovno najugodnejša, saj znaša 10 USD na mesec za 1 TB prostora za shranjevanje.

Paket Domov je primeren za posameznike in družine, stane 10 USD na mesec za 1 TB prostora za shranjevanje. Stranki je na voljo prožnost, pri čemer je na voljo dodatna shramba v višini 10 USD na mesec za vsako 1 TB, največ do 15 TB. Omeniti velja, da je nalaganje omejeno na 2 GB na datoteko in da bo zavrnjeno kar koli večje. Domači računi so hkrati na voljo v 10 napravah in lahko poskrbijo za 3 ločene podračune.

Majhna podjetja so boljša z paketom poslovnega paketa 20 USD na mesec z 1 TB osnovne shrambe. Ta čas stane 20 dolarjev za 1 TB, do vrtoglavih 50 TB, posamični prenosi pa lahko znašajo do 15 GB na datoteko. ElephantDrive for Business je mogoče namestiti na 25 različnih naprav in omogoča do 20 različnih podračunov.

Možnost Enterprise je vrh prehranske verige, namenjena večjim podjetjem s 100+ napravami in 100+ podračuni. Še enkrat, osnovna shramba se začne pri 1 TB, z dodatnimi terabajti pa po 30 USD. Ni omejitve, koliko lahko podjetje tokrat doda, največ posameznih velikosti datotek pa lahko znaša največ 200 GB.

Opomba

ElephantDrive kot spodbudo za predhodno nakupovanje celo leto brije dva meseca svoje letne pakete. Preprosto pomnožite katero koli od zgornjih cen z 10, da ugotovite predlagane skupne stroške.

Lastnosti

 • Različica datotek & okrevanje
 • Podpora za skupno rabo datotek
 • Medsistemska sinhronizacija
 • Integracija operacijskega sistema
 • Podračuni
 • Dostop brez povezave

Različica datotek & okrevanje

Medtem ko ElephantDrive ne ponuja nobenega načina za ogled ali urejanje datotek, vseeno spremlja zgodovino različic vsega, kar je naloženo v strežnik. To je še posebej priročno, če virusi ogrožajo vaše podatke ali pa je projekt v skupni rabi nekoliko preveč izdatno urejen, saj se lahko vrnete na eno od prijavljenih prejšnjih različic.

Če se mapa za varnostno kopiranje sinhronizira, kar mi je sprva povzročalo nekaj težav, lahko prilagodite, kako so varnostne kopije datotek iz varnostnih kopij. Od tu lahko načrtujete varnostno kopijo, nastavite izključitve za pravilo, prilagodite arhiviranje in celo spremenite, koliko različic datotek se hrani in koliko časa.

Možnosti različice datotek so obsežne, vendar zelo neskladne, saj med testiranjem niso želele delovati.

Ni težko omejiti, kako dolgo lahko shranjujete prejšnje iteracije, vendar je nujno, da preverite, ali različica datotek deluje, preden oklepate, saj boste morda ugotovili, da starejše različice ne shranjujejo po pričakovanjih. Tudi po pripovedovanju ElephantDrive, da bo različice datotek shranjeval v nedogled, so po enem dnevu še naprej brez razlage izginile.

Različica datotek se prikaže na vseh platformah, kar vam omogoča, da z desnim klikom miške kliknete datoteke v brskalniku, Windows Explorerju in Mac Finderju ali s klikom na informacijski simbol (i) v mobilnih aplikacijah. Lahko celo ustvarite povezave za skupno rabo do določenih različic na namizju in obnovite celotne mape, ki so bile spremenjene ali izbrisane.

Podpora za skupno rabo datotek

ElephantDrive na kratko dela z deljenjem datotek, tako da možnost postavi v meni z desnim klikom na namizju in v informacijski meni na mobilnih aplikacijah. Odprla se vam bo dolga povezava, ki jo lahko preizkusite s tipko »Odpri povezavo« in omejite dostop z dodajanjem gesla. Na žalost ni takojšnjega načina za nastavitev časovnika o tem, kako dolgo je povezava na voljo.

Na videz je rok uporabe privzeto določen na dva meseca, vendar je to mogoče ročno prilagoditi na seznamu za skupno rabo povezav, ki se nahaja v podglavju Povezave. Če se pomaknete na »Dejanja«, boste imeli možnost, da določite svoj datum ali v celoti prekličete dostop. Te možnosti, ki niso na voljo pri vzpostavljanju povezave, so majhna neprijetnost in nekaj, kar bi rad posodobil v prihodnosti, vendar povezane možnosti prilagajanja niso nič, kar bi lahko obrnilo nos.

Medvrstna platforma

Do katere koli datoteke, shranjene na ElephantDrive, lahko dostopate prek brskalnika, vendar je podjetje uradno izdalo aplikacije v operacijskih sistemih Windows, macOS, iOS 9.2 ali novejših različicah, Android 2.3 ali novejših različicah in različnih Linuxovih distribucijah ter napravah Network Attached Storage (NAS). ElephantDrive med namestitvijo samodejno ustvari mapo »Povsod«, ki povezuje vse povezane naprave in obljublja, da bodo datoteke takoj sinhronizirali.

Integracija OS

ElephantDrive svojim uporabnikom preprečuje nalaganje datotek prek brskalnika zaradi varnostnih pomislekov, zaradi česar so aplikacije obvezne, da kar najbolje izkoristijo storitev. K sreči sta vsakega vdelala v svoj operacijski sistem za poenostavitev postopka.

Namenske mape se prikažejo v programu Windows Explorer in Mac Finderju na namizju in samodejno naložijo datoteke, ki jih povlečete in spustite. Uporabniku je dodeljena tudi možnost možnosti z desnim klikom, kar omogoča lažjo skupno rabo datotek in vrnitev na starejše različice.

Vmesnik Mac OS

Medtem ko se oblak v ozadju neprestano sinhronizira, center za obveščanje ElephantDrive sedi v sistemski vrstici poleg vaše ure. Zdi se, da je na Macu veliko bolj stabilno kot pri Windows-u, saj sem v času svojega časa s programsko opremo doživel peščico vidnih napak in napak.

Nastavitve pogona Mac Elephant

Uporabniki mobilnih telefonov nimajo toliko funkcij za igranje, vendar je integracija operacijskega sistema prisotna. Ni vam treba zagnati aplikacije, da pošljete datoteko neposredno v oblak, temveč samo kliknete »share« in povlecite, dokler ne najdete možnosti ElephantDrive.

Podračuni

Uporabnikom so ob nakupu domačega paketa samodejno na voljo 3 podračuni in 20 podračunov s poslovno stopnjo, poleg standardnega matičnega računa. Te omogočajo, da svoj prostor za shranjevanje delite z drugimi zaupanja vrednimi uporabniki, ne da bi se morali deliti z občutljivimi informacijami, namesto tega pa jim omogočite dostop prek lastnega e-poštnega naslova in gesla.

Prostor za shranjevanje lahko delite s podračunom Workgroup ali pa ga razdelite in osvojite z neodvisnimi podračuni.

Obstajata dve različni vrsti podračunov, odvisno od tega, kako želite deliti ElephantDrive. Podračuni delovnih skupin imajo enak dostop kot nadrejeni račun, saj si celotni prostor za shranjevanje delijo s posameznimi gesli. Neodvisni podračuni v svoj prostor shranijo prostor, ki ga bodo drugi lahko uporabljali, in jim preprečujejo dostop do map in datotek drugih, razen če jih namerno delijo z njimi.

Ustvarjanje podračuna zahteva določeno komunikacijo med strankami, saj mora to opraviti lastnik in prenesti na prejemnika. Nobenega potrditvenega e-poštnega naslova ne pošljete, vendar povabljenci lahko po prvi prijavi spremenijo dodeljeno geslo. Upoštevajte, da lahko sprememba gesel ovira dostopnost predhodno naloženih datotek, če se uporabnik sam odloči za šifriranje datotek, saj so ključi povezani z izvirnim geslom. Za dodatne informacije preglejte razdelek Tehnična zaščita pod Zasebnost in varnost.

Zasebnost in varnost

Pristojnost

ElephantDrive se nahaja v Združenih državah Amerike in je skladen z okvirom zasebnosti EU-ZDA o zasebnosti in je predmet preiskav s strani FTC in drugih vladnih organov. To ni idealno, saj ZDA že večkrat pozivajo k svoji nagnjenosti k nadzoru in dvomljivem stališču o zasebnosti. Zlasti ne želite, da občutljivih informacij posredujete podjetju, ki ne prevzame nobenih previdnosti, da bi prišlo v roke Agencije za nacionalno varnost (NSA).

Ničelno znanje

Te težave so nekoliko ublažene z vključitvijo v politiko ničelnega znanja. Medtem ko je ElephantDrive pregleden glede zbiranja minimalnih količin osebnih podatkov (PII), na primer e-poštnih naslovov, imen in podatkov o plačilu, potrebnih za zagon storitve, vam daje izbiro, ali želite, da vaše šifrirne ključe upravlja podjetje ali osebno z uporabo svoje geslo.

ničelni ključi pogona slon

Služba izrecno navaja, da je ekipa, ki upravlja s shranjevanjem vaših datotek, ločena od tistih, ki ravnajo s vašimi ključi, tako da vse ostaja "popolnoma neberljivo s strani slabih fantov", vendar to ne ustavi istega vladnega posredovanja in nadzora, ki ga poznajo ZDA za.

Vedno priporočamo osebno šifriranje v paru z upraviteljem gesel.

Osebno šifriranje datotek vam bo omogočilo brezskrbnost vladnih nalogov s šifriranjem od konca do konca, vendar si ElephantDrive opere roke za shranjevanje gesla, ko se uporablja za zaščito vaših podatkov. To pomeni dodatno odgovornost za vas, saj gesla ne boste mogli obnoviti, sprememba gesla pa postane bistveno težja, saj lahko datoteke postanejo neberljive. Na srečo smo navedli najboljše upravitelje gesel, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju močnejšega gesla.

Izberete lahko tretjo možnost šifriranja, vendar to toplo odsvetujemo, saj bodo vsi vaši prenosi na voljo.

Tehnična varnost

Ne glede na to, kateri način šifriranja izberete, so vse datoteke zaščitene na strani odjemalca z vojaško šifriranjem AES-256, preden zapustijo sistem. Preneseni prek trdnega 128-bitnega SSL kanala so vaši podatki zaščiteni pred napadi človeka v sredini, dokler ne pridejo do varnih strežnikov ElephantDrive, kjer še naprej uporablja šifriranje v mirovanju..

Podjetje uporablja sistem odprtega oblikovanja v svojih sistemih, ki pooblaščenim neodvisnim strokovnjakom za varnost omogoča pregledovanje praks ElephantDrive in povratne informacije o morebitnih pomanjkljivostih in ranljivostih, ne glede na to, ali so teoretične ali že obstajajo. ElephantDrive do zdaj ne podpira dvofaktorne avtentikacije.

Vprašanja

Kriptografija brskalnika

ElephantDrive nalagalnike samodejno preusmeri iz različice brskalnika v ustrezne programe platforme in izjavi, da so njegove aplikacije veliko bolj varne. Verjetno je podjetje prepoznalo, da jeziki, ki temeljijo na Javascriptu, niso najboljši za varnost in je preprečilo nalaganje brskalnika kot znak zaupanja v svojo uporabniško bazo, vendar je to predpostavka, ki zaenkrat še ni potrjena..

Če želite izpopolniti aplikacijo, je za nadaljevanje potrebna potrditev uporabnika, s spremljajočimi popravki za preglednost. Kriptografija brskalnika na drugi strani sprejema vsako kodo, ki jo je objavil izdajatelj, in od uporabnikov zahteva, da implicitno zaupajo nameram podjetja. Na srečo se to ne zdi težava, tudi če nalaganje in preusmeritev na aplikacijo odstrani malo praktičnosti iz postopka.

Zaprti vir

Kljub izjemni preglednosti svojih sistemov ElephantDrive ohranja svojo arhitekturo z zaprtim virom. To je povsem običajna praksa, ki pomaga storiti konkurenčnost na trgu v oblaku, vendar brez možnosti, da bi sami povedali, kaj se dogaja zase, moramo preprosto prevzeti podjetje pri njihovi besedi, da je vse tako, kot pravijo, da je.

Podpora

Podpore ElephanDrive v primerjavi s konkurenco precej primanjkuje, močno se zanašajo na svoj center za pomoč in blog, ki se posodablja nekajkrat letno. Zahteve sprejema po e-pošti, vendar se odzivni čas razlikuje glede na čas oddaje in temo. Ne vemo, ali obstaja večplastni sistem prednostnih nalog za plačevanje članov, jasno pa je, da trenutno nima sistema za storitev, ki stane 10 USD + na mesec.

Enostavnost uporabe

Namizje

Ker morajo aplikacije v celoti uporabljati ElephantDrive, je veliko poudarka na njihovi uspešnosti. Integracija sega v Windows Explorer in Mac Finder, zato je neverjetno enostaven dostop do datotek ne glede na to, ali ste pozorni na začetno vadnico ali ne.

Slon pogon mac iskalec

Na žalost so možnosti sistemske vrstice veliko bolj razdrobljene, zato se Nastavitve, varnostne kopije in dostop do datotek razdelijo namesto v medsebojne povezave. Zaradi tega je neprijetno spreminjati spremembe in neverjetno frustrirati, ko uporabniški vmesnik neprimerno odpove. Dvomim tudi o zanesljivosti sinhronizacije, saj parametre, ki sem jih nastavil na namizni aplikaciji, le redko prenesemo na druge različice.

Predstavitev je malo zastarela, saj se podjetje razteza na leto 2006 in je lahko počasno, vendar so vse funkcije, ki jih pričakujete, prisotne in upoštevane. Kljub temu pa si želimo veliko želenega pri namiznih aplikacijah, za katere si bo ElephantDrive v prihodnosti upal ponovno ogledati.

Mobilni

Prenos ElephantDrive na Android je že nekoliko bolj zapleten z dvema različnima aplikacijama v Trgovini Play. Eno je jasno označeno z ElephantDrive Legacy, ki ga podjetje ne podpira več, medtem ko je možnost z naslovom ElephantDrive trenutna aplikacija, ki jo morate prenesti.

Mobilna aplikacija

Izkušnja je že bolj prijetna od njegovega namizja, s čistejšimi vizualnimi deli in možnostmi, pripravljenimi s klikom gumba. Varnostno kopiranje stikov, fotografij in videoposnetkov na mobilni napravi je enostavno z nekaj pritiski. Slušalko lahko omejite samo na Wi-Fi, če so podatki, ki jih zavedate, in datoteke za skupno rabo skoraj brez težav..

Omeniti velja, da mobilni aplikaciji manjka nekaj funkcij, na primer možnost spreminjanja šifrirnih vrst in dodajanje podračunov, a še vedno ostaja najbolj zadovoljiva različica ElephantDrive. Med časom storitve sem opazil nekaj kolcanja, vendar sem vse to rešil s ponovnim zagonom pametnega telefona.

Brskalnik

Prenos različic brskalnika ni potreben, čeprav gre z omejitvami, ki jih ElephantDrive sam po svojih najboljših močeh poudari. Vmesnik je sodoben in prijeten za krmarjenje, ki omogoča dostop do vseh datotek in njihovo nalaganje, vendar vam preprečuje nalaganje. Razpravljali smo o tem, zakaj je to lahko v razdelku Kriptografija brskalnika v razdelku Issues, vendar je to ključna funkcija, zaradi katere je različica brskalnika neuporabna, ne da bi bili seznanjeni z aplikacijo.

Pogon slonov v brskalniku

Kljub temu je različica brskalnika ElephantDrive še vedno najpomembnejše središče, ki dejansko deluje kot spremembe v računu in dodajanje podračunov.

Končne misli

Cilj ElephantDrive je jasen, usmerjen je na vse večje potrebe po rezervni shrambi. To je nekaj posebnega na trgu NAS, vendar morda ne tako dobro za potrošniške kolege. Načrti za ceno so vsestranski, zadovoljujejo večino potreb kupcev z možnostjo dodajanja prostora za shranjevanje v hipu za doplačilo, vendar so ti stroški nekoliko visoki, ko ne uspe doseči standardov, ki smo jih pričakovali, številke mesečno.

Podjetje me še naprej navdušuje s svojim prihodnjim odnosom do preglednosti in izvajanja možnosti, ki uporabnikom omogoča izbiro, kako želijo šifrirati lastne podatke. To je edinstven pristop, ki ga njegovi konkurenti pogosto primanjkuje, vendar ga ne odvrne od pomanjkanja podpore za vrhunsko storitev in manjkajoča dvofaktorska avtentikacija je neprimerno za platformo, usmerjeno v varnost.

Verjamem, da ima ElephantDrive vizijo postati vrhunski kandidat na trgu, toda dokler se razlike v aplikacijah ne odpravijo ali se cene ne prilagodijo, je težko priporočiti ElephantDrive, kakršna je trenutno, ko obstajajo boljše alternative.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me