ElephantDrive


 • cijena

  Iz $ 10.00
  / mjesec

Nazvan po idiomu koji slon nikad ne zaboravlja i koji usluga "radi za kikiriki", ElephantDrive se ponosi ponudom alata za pohranu i sigurnosnu kopiju poslovne klase koji su prvobitno bili rezervirani za veće korporacije..

ProPrivacy.com Postići
7 od 10

Sažetak

Mogućnost odabira vlastite enkripcije zasigurno će ElephantDrive gledati, ali je li dovoljno da se suprotstavi drugim premium uslugama u oblaku iste cijene? Otkrivamo u ovom detaljnom pregledu pogona slona.

Voli

 • Mjesečno & snižene godišnje cijene
 • podračunima
 • User-friendly
 • Podrška na više platformi
 • Verzija datoteke
 • Podračuna

ne sviđa

 • Nedostatak politike nulteg znanja
 • Zatvoreni izvor
 • Sa sjedištem u SAD-u
 • Nema 2-faktorske autentifikacije na webu
 • Ništa za pregledavanje ili uređivanje dokumenata

cijena & dostupnost

ElephantDrive je podijeljen u četiri paketa, a svaki cilja na drugo tržište. Možete umočiti nožni prst s besplatnim računom postavljenim na 2 GB prostora za pohranu i ograničenjem prijenosa od 100 MB ili proširiti ta ograničenja besplatnim 30-dnevnim probnim razdobljem bilo kojeg sljedećeg sloja na kojem možete nadograditi, nadograditi i otkazati kad god odlučite.

Kućni sloj je najisplativiji, čija se cijena naplaćuje 10 USD mjesečno za 1 TB prostora za pohranu.

Home paket pogodan je za pojedince i obitelji, a košta 10 USD mjesečno za 1 TB prostora za pohranu. Postoji razina fleksibilnosti za kupca, s dodatnim prostorom za pohranu od 10 USD mjesečno za svaku dodatnu 1 TB, do maksimalno 15 TB. Vrijedi napomenuti da su prijenosi ograničeni na 2 GB po datoteci i da će bilo što veće biti odbijeno. Kućni računi dostupni su istovremeno na 10 uređaja i mogu sadržavati 3 odvojena podračuna.

Malim tvrtkama je bolje s poslovnim paketom od 20 USD mjesečno, s 1 TB osnovnog prostora za pohranu. To košta 20 dolara po 1 TB, dodanih ovaj put, do vrtoglavih 50 TB, a pojedinačni prijenosi mogu doseći do 15 GB po datoteci. ElephantDrive for Business može se instalirati na 25 različitih uređaja i omogućuje do 20 različitih podračuna.

Opcija Enterprise je vrh prehrambenog lanca, dizajniran za veće tvrtke sa 100+ uređaja i 100+ podračuna. Još jednom, osnovna pohrana počinje od 1 TB s dodatnim terabajtima po 30 USD. Nema ograničenja u tome koliko tvrtka može ovaj put dodati, a maksimalne veličine pojedinačnih datoteka mogu iznositi i do nevjerojatnih 200 GB svaki.

Bilješka

Kao poticaj za kupnju tijekom cijele godine, ElephantDrive brije dva mjeseca od svojih godišnjih paketa. Jednostavno pomnožite bilo koju cijenu iznad s 10 da biste utvrdili predloženi skupni trošak.

Značajke

 • Verzija datoteke & oporavak
 • Podrška za dijeljenje datoteka
 • Sinhronizacija na više platformi
 • Integracija operacijskog sustava
 • Podračuna
 • Izvanmrežni pristup

Verzija datoteke & oporavak

Iako ElephantDrive ne nudi način pregledavanja ili uređivanja datoteka, on prati povijest verzija svega što je preneseno na poslužitelj. Ovo je posebno korisno ako virusi kompromitiraju vaše podatke ili se zajednički projekt uređuje malo previše, jer se možete vratiti na jednu od mnogih prijašnjih verzija.

Pod uvjetom da se sigurnosna kopija mape sinkronizira, što mi je u početku uzrokovalo određene probleme, možete prilagoditi način na koji su sigurnosne kopije datoteka iz postavki sigurnosne kopije. Odatle možete zakazati izradu sigurnosnih kopija, postaviti izuzeća za pravilo, prilagoditi arhiviranje i čak izmijeniti koliko verzija datoteka se čuva i koliko dugo.

Opcije verzije datoteke su sveobuhvatne, ali vrlo nedosljedne jer su odbile raditi tijekom testiranja.

Ne postoji tvrdo ograničenje za koliko dugo možete pohraniti prethodne iteracije, no obavezno je testirati kako inačica datoteka funkcionira prije nego što se smanji, jer možda otkrijete da se starije verzije ne spremaju onako kako se inače očekuje. Čak i nakon što su ElephantDriveu rekli da spremaju verzije datoteka u nedogled, nastavili su nestajati nakon jednog dana bez objašnjenja.

Verzija datoteke pojavljuje se na svim platformama i omogućava vam da desnom tipkom miša kliknete datoteke u pregledniku, Windows Exploreru i Macovu pretraživaču ili klikom na informacijski simbol (i) na mobilnim aplikacijama. Čak možete stvoriti veze za dijeljenje do određenih verzija na radnoj površini i vratiti čitave mape koje su promijenjene ili izbrisane.

Podrška za dijeljenje datoteka

ElephantDrive čini kratki posao dijeljenja datoteka, postavljajući tu opciju u izbornik desne tipke miša na radnoj površini i izbornik informacija na mobilnim aplikacijama. Dobit će vam dugačku vezu koju možete testirati gumbom "Otvori vezu" i ograničite pristup dodavanjem zaporke. Nažalost, ne postoji trenutni način postavljanja vremena koliko dugo je veza dostupna.

Isteklo se vrijeme po zadanom postavlja na dva mjeseca, ali to se može ručno podesiti na popisu Shared Link Management (Upravljanje zajedničkim vezama) koji se nalazi unutar podglavlja (Links). Navigacijom do "Akcije", prikazat će vam se mogućnost postavljanja vlastitog datuma ili ukidanja pristupa u cijelosti. Ove opcije koje nisu prisutne prilikom uspostavljanja veze manja su neugodnost i nešto što bih htio vidjeti ažurirano u budućnosti, ali inherentne mogućnosti prilagođavanja nisu ništa za što biste okrenuli nos.

Cross-platforma

Možete pristupiti bilo kojoj datoteci pohranjenoj na ElephantDrive putem preglednika, no tvrtka je službeno objavila aplikacije na Windowsima, macOS-u, iOS 9.2 ili novijim verzijama, Android 2.3 ili novijim verzijama te različitim Linuxovim distribucijama i uređajima s mrežnim priključenim pohranom (NAS). ElephantDrive automatski stvara mapu "Svugdje" tijekom postavljanja koja povezuje sve povezane uređaje i obećava da će datoteke odmah sinkronizirati..

Integracija OS-a

ElephantDrive sprječava korisnike da prenose datoteke putem preglednika zbog inherentnih sigurnosnih zabrinutosti, čineći aplikacije obveznim da maksimalno iskoriste uslugu. Srećom, svaki se ugrađuje u svoj operativni sustav za pojednostavljenje postupka.

Namjenske mape pojavljuju se u programu Windows Explorer i Mac Finderu na radnoj površini, a automatski prenose datoteke koje se povlače i ispuštaju. Korisniku se također pruža opcija desnih klikova koje znatno olakšavaju dijeljenje datoteka i vraćanje na starije verzije.

Integracija Mac OS-a

Dok se oblak neprekidno sinkronizira u pozadini, centar za obavijesti tvrtke ElephantDrive sjedi u sistemskoj traci pored vašeg sata. Čini se da je na Macu mnogo stabilnije nego kod Windows-a, jer sam u svoje vrijeme s softverom doživio pregršt vizualnih problema i grešaka..

Postavke Mac Elephant pogona

Korisnici mobilnih uređaja nemaju toliko mogućnosti za igru, ali integracija operacijskog sustava je prisutna. Ne trebate pokretati aplikaciju kako biste datoteku poslali izravno u oblak, već samo kliknite "dijeli" i prelazite prstom dok ne pronađete opciju ElephantDrive..

Podračuna

Korisnicima se automatski nude 3 podračuna prilikom kupnje paketa Home i 20 podračuna s poslovnom razinom, uz standardni matični račun. Oni omogućuju dijeljenje prostora za pohranu s drugim pouzdanim korisnicima bez dijeljenja s osjetljivim informacijama, a umjesto toga omogućuju im pristup putem vlastite adrese e-pošte i zaporke.

Prostor za pohranu možete podijeliti s podračunom radne grupe ili podijeliti i osvojiti s neovisnim podračunima.

Postoje dvije različite vrste podračuna, ovisno o tome kako želite dijeliti ElephantDrive. Podračuni radne grupe imaju isti pristup kao i nadređeni račun, dijeleći cijeli prostor za pohranu s pojedinačnim zaporkama. Nezavisni podračuni ukidaju prostor iz vašeg prostora za pohranu da bi ih drugi mogli koristiti, sprječavajući ih da pristupe mapama i datotekama drugih, osim ako ih namjerno ne dijele..

Stvaranje podračuna zahtijeva određeni stupanj komunikacije između strana, jer to mora učiniti vlasnik i proslijediti primatelju. Ne šalje se potvrdna adresa e-pošte, ali polaznici mogu promijeniti dodijeljenu zaporku nakon prve prijave. Imajte na umu da promjena lozinke može ometati pristup prethodno prenesenih datoteka ako je korisnik osobno odlučio šifrirati datoteke, jer su ključevi povezani s izvornom lozinkom. Dodatne informacije potražite u odjeljku Tehnička sigurnost u odjeljku Privatnost i sigurnost.

Privatnost i sigurnost

Nadležnost

Smješten u Sjedinjenim Državama i u skladu je s okvirom zaštite privatnosti između EU i SAD-a, ElephantDrive podliježe istragama FTC-a i drugih vladinih tijela. To nije idealno, s obzirom na to da su se SAD više puta pozivali za nadgledanjem i upitnim stavom o privatnosti. Posebno ne želite predati osjetljive podatke tvrtki koja ne poduzima mjere opreza da bi one mogle pasti u ruke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA).

Zero-znanje

Te nevolje donekle su ublažene politikom isključivanja nulte znanja. Iako je ElephantDrive transparentan o prikupljanju minimalne količine osobnih podataka (PII), poput e-adresa, imena i podataka o plaćanju potrebnim za pokretanje usluge, on vam daje izbor želite li da ključeve šifriranja upravlja tvrtka ili osobno pomoću svoju lozinku.

nula ključevi pogonskog slona znanja

Služba izričito kaže da je tim koji upravlja pohranom vaših datoteka odvojen od onih koji upravljaju vašim ključevima, tako da sve ostaje "potpuno nečitljivo od strane negativaca", no to ne zaustavlja istu vladinu intervenciju i nadzor koji je SAD poznat za.

Uvijek preporučujemo osobnu enkripciju uparenu s upraviteljem lozinki.

Osobno šifriranje vaših datoteka pružit će vam mir od vladinih naloga s enkripcijom od kraja do kraja, ali ElephantDrive opere ruke za pohranu vaše lozinke jer se koristi za zaštitu vaših podataka. To stavlja dodatnu odgovornost na vas jer nećete moći vratiti lozinku i promjena njezine lozinke postaje znatno teža s mogućnošću da datoteke postanu nečitljive. Srećom, nabrojali smo najbolje upravitelje lozinki koji će vam pomoći da smislite jaču lozinku.

Možete odabrati treću opciju nekriptiranja uopće, ali to je nešto što toplo ne savjetujemo jer će svi prijenosi biti ranjivi.

Tehnička sigurnost

Bez obzira koju metodu šifriranja odabrali, sve su datoteke zaštićene na strani klijenta s vojnim šifriranjem AES-256 vojnog stupnja prije nego što napuste sustav. Preneseni preko solidnog 128-bitnog SSL kanala, vaši podaci zaštićeni su od napada čovjeka u sredini dok ne dođu do sigurnih poslužitelja ElephantDrive, gdje i dalje koristi enkripciju u mirovanju..

Tvrtka koristi pristup „otvorenog dizajna“ u svojim sustavima, omogućavajući ovlaštenim neovisnim stručnjacima za sigurnost da pregledaju postupke ElephantDrive i povratne informacije o potencijalnim nedostacima i ranjivostima, bilo da su teoretske ili već postoje. Do sada, ElephantDrive ne podržava dvofaktornu provjeru autentičnosti.

pitanja

Kriptografija preglednika

ElephantDrive automatski preusmjerava upload s verzije preglednika na odgovarajuće programe platforme navodeći da su njegove aplikacije mnogo sigurnije. Vjerojatno je da tvrtka prepoznaje da jezici temeljeni na Javascriptu nisu najbolji za sigurnost i sprečila je prijenos preglednika kao znak povjerenja u svoju korisničku bazu, ali to je pretpostavka koja za sada ostaje nepotvrđena..

Za razradu, ažuriranje aplikacije zahtijeva potvrdu od strane korisnika da bi se nastavilo, uz popratne zakrpe za transparentnost. Kriptografija preglednika, s druge strane, prihvaća bilo koji kôd koji je izdavač pritisnuo i zahtijeva od korisnika da implicitno vjeruju u namjere tvrtke. Srećom, čini se da to ovdje nije problem, čak i ako preuzimanje i preusmjeravanje na aplikaciju uklanja malo praktičnosti u procesu.

Zatvoreni izvor

Unatoč neviđenoj transparentnosti svojih sustava, ElephantDrive zadržava svoju arhitekturu zatvorenog koda. Ovo je potpuno standardna praksa koja pomaže usluzi da ostane konkurentna na tržištu oblaka, ali bez mogućnosti da sami kažemo što se događa ispod sebe, jednostavno moramo prihvatiti tvrtku po njihovoj riječi da je sve kako kažu..

podrška

Podrška ElephanDrive-u nedostaje u usporedbi s konkurencijom, u velikoj mjeri oslanjajući se na Centar za pomoć i blog koji se ažurira nekoliko puta godišnje. Prihvaća zahtjeve putem e-pošte, ali vrijeme odgovora varira ovisno o vremenu prijave i temi. Ne postoji postoji li višeslojni sustav prioriteta za plaćanje članova, ali jasno je da trenutačnom sustavu nedostaje usluga koja košta 10 USD + mjesečno.

Jednostavnost korištenja

Desktop

Budući da su aplikacije uvjet da u potpunosti iskoristite ElephantDrive, veliki je naglasak na njihovoj izvedbi. Integracija se proteže u Windows Exploreru i Mac Finderu, što omogućuje nevjerojatno lak pristup datotekama bilo da obratite pažnju na početni vodič ili ne.

Slon pogon mac pretraživača

Nažalost, opcije sistemske trake su mnogo fragmentirane, a postavke, postavke, sigurnosne kopije i pristup datotekama su podijeljeni, a ne povezani kroz podnaslove. Zbog toga je neugodno mijenjati i nevjerojatno frustrirajuće kada korisničko sučelje neobjašnjivo ne uspije. Preispitujem i pouzdanost sinkronizacije, jer se parametri koje sam postavio na desktop aplikaciji rijetko prenose u druge verzije.

Prezentacija je malo datirana, obzirom da se tvrtka proteže u 2006. i može biti spora, ali sve značajke koje očekujete postoje i uzimaju u obzir. Ipak, mnogo je toga što bi se moglo poželjeti sa desktop aplikacijama za koje ćemo ElephantDrive ubuduće nadamo se ponovo.

Mobilni

Preuzimanje ElephantDrive na Androidu već je malo složenije s dvije različite aplikacije na Play Storeu. Jedna je jasno označena kao ElephantDrive Legacy, koju tvrtka više ne podržava, dok je opcija pod nazivom ElephantDrive trenutna aplikacija koju biste trebali preuzeti.

Mobilna aplikacija

Iskustvo je već ugodnije od stolnog računala, s čistijim vizualnim prikazima i mogućnostima spremnim jednim pritiskom na gumb. Jednostavno je izraditi sigurnosnu kopiju kontakata, fotografija i videozapisa na svom mobilnom uređaju sa samo nekoliko dodira, a možete ograničiti mobilni telefon samo na Wi-Fi, ako su podaci svjesni podataka i dijeljenje datoteka gotovo bez napora..

Vrijedno je napomenuti da mobilnoj aplikaciji nedostaje nekoliko značajki, kao što je mogućnost mijenjanja vrsta šifriranja i dodavanja podračuna, ali to je daleko najdovoljnija verzija ElephantDrive. Tijekom svog rada s uslugom primijetio sam nekoliko štucanja, ali sve su to riješene ponovnim pokretanjem pametnog telefona.

preglednik

Nije potrebno preuzimanje za verzije preglednika, iako dolazi s ograničenjima koja ElephantDrive sama daje sve od sebe da istakne. Sučelje je moderno i ugodno za navigaciju, omogućujući vam pristup i preuzimanje svih datoteka, ali sprečava vam prijenos. Raspravljali smo o tome zašto se to može nalaziti u odjeljku Kriptografija preglednika u odjeljku Problemi, ali ovo je kritična značajka koja verziju preglednika čini neupotrebljivom bez spajanja s aplikacijom..

Pogon slonova u pregledniku

Ipak, verzija preglednika ElephantDrive ostaje najvažnije središte, djeluje kao de facto mjesto za unošenje promjena na račun i dodavanje podračuna.

Završne misli

Cilj ElephantDrive je jasan, ciljajući na sve veću potrebu za rezervnom pohranom. To je osobito dobro na NAS tržištu, ali možda nije dobro za potrošačke kolege. Planovi za cijene su svestrani, udovoljavaju većini potreba kupaca s mogućnošću dodavanja prostora za pohranu na pamet uz dodatnu naknadu, ali ti su troškovi malo visoki kada se ne uspije uskladiti sa standardima koje smo očekivali kad dvostruko - brojke na mjesečnoj osnovi.

Tvrtka me i dalje impresionira svojim nadolazećim stavom prema transparentnosti i implementaciji opcija, omogućujući korisnicima da odaberu kako žele šifrirati vlastite podatke. Ovo je jedinstven pristup kojem često nedostaju njegovi konkurenti, ali to ne odvraća od urođenog nedostatka podrške za vrhunsku uslugu i nedostaje dvofaktorska provjera autentičnosti je neoprostivo za sigurnosno usmjerenu platformu.

Vjerujem da ElephantDrive ima viziju postati vrhunski kandidat na tržištu, ali dok se ne riješe razlike u aplikacijama ili se cijena ne prilagodi, teško je preporučiti ElephantDrive kakav trenutno postoji kada postoje bolje alternative.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me