Iskorijeniti

ProPrivacy.com Postići
6 od 10

Sažetak

Iskorijeniti
je decentralizirana usluga u oblaku koja omogućuje pohranjivanje datoteka i međusobnu komunikaciju. Osnovana organizacijom volontera orijentirane na privatnost, ako na Disroot gledamo kao na davatelja e-pošte, to se ističe zahvaljujući svom naglasku na sigurnosti s potpuno besplatnim pristupom otvorenog koda. Naravno, to ne dolazi bez protivnika.

Gdje se temelji Disroot?

Disroot je stvoren u Amsterdamu 2015. godine, kada je Nizozemska bila poznata po liberalnom pristupu sigurnosti i privatnosti. Nažalost, to se posljednjih godina promijenilo uvođenjem zakona Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) početkom 2017. godine, predajući niz nadzornih ovlasti sve autoritarnijoj vladi. Prevodeći na "Zakon o obavještajnim i sigurnosnim službama", to omogućuje službenicima da prate internetsku komunikaciju putem pametnih telefona i drugih uređaja, profilirajući građane i posjetitelje do njihova DNK.

Dis 'web stranica


Nizozemska je također dio obavještajne skupine Nine Eyes, prve ekspanzije Saveza pet očiju, osim Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Danske, Francuske i Norveške. Iako to znači da se informacije mogu razmjenjivati ​​s drugim agencijama, zemlja je i dalje znatno oslobođenija od svojih susjeda, stekavši svoj "slobodni" status sa slobode u svijetu pregled.

Koliko košta odricanje?

Disroot je potpuno besplatan za korištenje do 1 GB u poštanskom sandučiću. Moguće je ispuniti zahtjev za dodatnom pohranom do 10 GB za 0,15 eura po GB mjesečno. Ovo je jednostavno da se pokriju troškovi hardvera, električne energije i održavanja koji se inače financiraju kroz donacije tvrtke "shema kako želite"..

Na raspolaganju je nekoliko metoda za pridonošenje projektu, uključujući:

 • Kreditne kartice putem PayPala
 • PayPal sam
 • Flattr
 • Librapay
 • Patreon
 • Odaberite kriptovalute izravno putem web stranice

Čini se da Disrootov Patreon donosi najviše prednosti s 15 USD mjesečnog zarađivanja pretplatnika dodatnih 50 GB prostora za pohranu u oblaku, Email Aliases i prekrivena majica s diskontima Disroot na zahtjev.

Disroot.org t-shit

Nestabilnost ove metode financiranja postavlja pitanje hoće li Disroot trajati. U odjeljku Često postavljana pitanja kompanija navodi da "namjerava nastaviti dugo raditi" budući da se njeni administratori i održavači svakodnevno oslanjaju na usluge, ali to i dalje zahtijeva jednostavno povjerenje u organizaciju.

Novac se izravno ulaže u uslugu, skalirajući ovisno o podršci koju dobiva u određenom trenutku. Ostajući transparentan, Disroot svojim godišnjim izvješćima stavlja na raspolaganje zajednicu za preuzimanje i prikazivanje grafikona po mjesecu za napredak tekuće godine.

Disroot značajke: pregled

 • Jedan besplatni alias (više dostupan za pristaše)
 • Račun za pohranu od 1 GB (može se nadograditi na 10 GB po cijeni od 0,15 EUR mjesečno za svaki dodatni GB)
 • Privitaka e-poštom iznosi do 50 MB
 • Prenesite više datoteka
 • Kompatibilnost s različitim uređajima zahvaljujući IMAP / POP3
 • E2E enkripcija e-pošte s OpenPGP-om
 • Filtar neželjene pošte i virusa (s mogućnošću za listanje)
 • Prilagodljivi filtri - za automatsko razvrstavanje e-poruka po dolasku
 • Neograničene adrese filtra za održavanje uredske pošte
 • Identiteti (potpisi)
 • prosljeđivanje
 • Brza pretraga
 • HTML e-poruke
 • Paket aplikacija, uključujući oblak, kalendar, galeriju i bilješke
 • Zatražite isporuku i pročitajte potvrde
 • Konac
 • Automatski dodajte primatelje u vaš adresar

Klijent tvrtke Disroot RainLoop

RainLoop je klijent e-pošte otvorenog koda s elegantnim sučeljem na kojem se temelji Disroot. Organizacija očito stoji uz poslovicu „ako se nije prekršila, nemojte popraviti“, jer je Disrootova implementacija identična standardnoj ponudi.

Disroot klijent Rainloop

Možete jednostavno prilagoditi stvari dodavanjem vlastite robne marke tako što ćete se upustiti u administrativnu ploču i prenijeti svoju pozadinu. Ovo je minimalistički, a opet lijep dodir koji se može vidjeti na web klijentu. Vaša adresa e-pošte vidljivo je prikazana u gornjem desnom kutu, dok se vaš preostali prostor za pohranu može pronaći u donjem lijevom dijelu postotka. Ako miš zadržite iznad toga, reći ćete vam koliko vam je ostalo u MB-u, tako da možete iskoristiti svoj ograničeni prostor.

Prisutne su većine značajki, kao što je uredno kompaktan prikaz s navojem, mogućnost stvaranja podmapa i označavanja stvari pročitanih skupno. Posebno mi se svidjela mogućnost traženja isporuke i čitanje potvrda što bi moglo biti korisno za radna mjesta. Nažalost, ne postoji način da unaprijed postavite automatizirani odgovor za vrijeme odlaska, primjerice na godišnji odmor.

Ne postoji Disroot aplikacija za radnu površinu, ali njezina podrška POP3 i IMAP znači da će raditi s bilo kojim klijentom na OS X, iOS, Android, Windows i Linux. Tu su i RainLoop dodatak dostupan za Nextcloud na radnoj površini i Android skladište koje sadrži Disroot s F-Droida, ali obje su metode pomalo one koje nisu dobro upućene u tehnologiju.

Disroot privatnost ponude?

Transparentnost je srž Disroota, s dugotrajnim Pravilima o privatnosti koji tvrde da "ne čitaju / ne gledaju niti obrađuju vaše osobne podatke, e-poštu, datoteke itd." Tri administratora prema zadanom imaju pristup vašim informacijama, ali im pristupaju samo prilikom rješavanja problema ili kada se vjeruje da su Uvjeti pružanja usluge prekršeni. U oba slučaja, Disroot će zatražiti dopuštenje prije ili vas obavijestiti o radnjama poduzetim prema računu.

Naravno, organizacija eliminira većinu detalja potrebnih za otvaranje računa, prihvaćajući anonimna korisnička imena i različite načine plaćanja koji vam omogućuju da date što manje informacija ili onoliko koliko vam je ugodno. Prilikom postavljanja računa morate navesti postojeću adresu e-pošte, ali ona se koristi isključivo u svrhe provjere, a ne pohranjuje se na Disrootovim poslužiteljima. Zapisi se čuvaju samo u dijagnostičke svrhe i pohranjuju se ne duže od 24 sata, osim ako izričito nije drugačije navedeno.

Disroot je u potpunosti usklađen s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i omogućuje vam kontrolu nad svojim osobnim podacima. Organizacija vas upozorava da biste zbog svog ugrađenog sustava mogli biti izloženi web trackerima poput Facebook-a, Twittera i Googlea, ali to ovisi o načinu korištenja pruženih usluga i onoga što vam drugi ljudi šalju e-poštom..

Koliko je sigurno Disroot?

Disroot je naizgled neugledan u odjelu osiguranja, za tvrtku koja se tiče privatnosti. Njegova primarna usluga u oblaku temelji se na Nextcloudu, koji je trenutačno isključen enkripcijom zbog dugogodišnjeg problema s desktop aplikacijom. Usluga e-pošte s funkcijom RainLoop odustaje od naprednog standarda šifriranja (AES), ali štiti pristup svojim poslužiteljima umetanjem podataka u SSL / TLS, pod uvjetom da i primatelj podržava takvu vrstu šifriranja. Ona također ima ugrađenu podršku za GPG enkripciju, iako je to imalo problema u prošlosti.

Disroot vam pomaže zaključati račun putem dvije različite vrste dvofaktorske provjere autentičnosti (2FA): vremenski utemeljene metode s jednokratnom lozinkom (TOTP) kao što su Google Authenticator ili Universal U2F uređaji poput USB ključeva. Uvijek preporučujemo 2FA zasnovanu na hardveru, jer je najsigurniji, ali priznajemo da je TOTP pristupačniji na više platformi.

Organizacija je poduzela mjere predostrožnosti protiv najgorih slučajeva primjenom enkripcije diska u Disroot. To pomaže u sprječavanju curenja podataka prilikom krađe poslužitelja, oduzimanja vlasti ili fizičkog zlostavljanja na bilo koji način.

Koliko je jednostavno Postavljanje pogrešno?

Dosadno, Disroot ne pojednostavljuje prijavu na svoje usluge. Glavna Google pretraga usmjerava vas prema njegovoj prijavi u oblaku, što zauzvrat ne uključuje ili povezuje na listu za prijavu. Umjesto toga, od vas se očekuje da dođete do odjeljka "Zaboravili ste lozinku?", Kliknite "otkaži", jer očito još nemate lozinku i tek vam se nakon toga prikazuje opcija "Nova registracija korisnika"..

Budući da Disroot dopušta oporavak lozinki, ne pretplaćuje se na potpunu politiku nulte znanja. Međutim, pri prijavi vam je oprezan pristup, s robusnim zahtjevima i pokazateljem koji vam govori koliko je jaka vaša lozinka. Pokušavajući prikupljanje podataka svesti na minimum, Disroot traži samo:

 • Korisničko ime (ovo može biti anonimni pseudonim)
 • Lozinka
 • Adresa e-pošte u svrhu potvrde

Korisničko ime

Nakon što ispunite zahtjev za besplatnim računom Disroot, morat ćete kliknuti na priloženu vezu ili unijeti kôd poslan na vašu e-adresu za potvrdu. Zbog toga sam stvorio pregršt problema jer je prvom e-mailu trebalo duže vremena od automatskog vremenskog ograničenja od 15 minuta na web mjestu. Ako aktivno ne kliknete na web stranicu kako biste osvježili odbrojavanje tijekom čekanja, stranica će isteći i naizgled će zahtijevati da ponovite postupak iznova.

Vaša nova adresa e-pošte @ disroot.org automatski se stvara pomoću vašeg korisničkog imena, ako vaš račun bude odobren.

Web stranica i korisnička podrška

Moji problemi s web stranicom proizlaze iz prekida veze s cloud.disroot.org, gdje se usluge nalaze i temelje se na informacijama disroot.org, gdje je list za prijavu. Treća web stranica zove user.disroot.org koristi se kao User Self Service Center, gdje se mogu izvršiti promjene računa. Kretanje između ove tri nepotrebno je teško sa stvarima skrivenim na vrlo specifičnim putevima, ali ih se lako može riješiti jednostavnim hipervezom "prijava / prijava" i opcijom početne stranice.

Početna stranica Disroot.org

Suprotno tome, Disrootova služba za korisnike bila je besprijekorna s odličnim vremenom odziva 2 sata i jasnim, preciznim odgovorima. Većina problema može se riješiti pregledom informacija koje se nalaze na odjeljcima o nama, uslugama, blogu, vodičima i često postavljanim pitanjima na web mjestu, ali agenti pružaju sigurnosnu mrežu za platformu koju vodi zajednica.

Moje posljednje misli o Disrootu

Disrootova politika privatnosti privlačna je i s pravom je tako u svijetu u kojem vas drugi davatelji pregledavaju zbog podataka usmjerenih na oglase. Ne može postići istu razinu pogodnosti kao i neke komercijalnije ponude, ali bez oglasa, bez praćenja i na umu samo istinske slobode, privatnosti, federacije i decentralizacije, vrlo je malo onih koji mogu podnijeti prednost -Teo s Disroot-om i na slobodnom i na plaćenom tržištu.

Besplatna verzija već je potpuno opremljena usluga koja nudi kalendare, kontakte, dostupne bilješke i, što je najbolje, pohranu u oblaku. Ali tu uslugu sigurno vrijedi platiti jer Disroot mjesečno naplaćuje protuvrijednost šalice kave.

Nažalost, njegova nizozemska baza poslovanja sve je teže preporučivati ​​više od konkurencije, pogotovo ako ste spremni platiti. Na primjer, Posteo možda nije toliko temeljit u svojoj politici privatnosti, ali nudi malo sigurniju opciju od samo 1 EUR mjesečno, a sjedište je u Njemačkoj, zemlji poznatoj po strogom stavu o privatnosti.

Općenito, Disroot je nevjerojatno impresivan uslugom vođenom u zajednici koji će zasigurno ugoditi većini koji će se odvojiti od stega Googlea, Microsofta i drugih korporativnih titana. Strast koja stoji iza projekta je osvježavajuća promjena tempa koja će samo obogatiti platformu koja se kreće naprijed.

prozodija

 • Besplatno uz jeftine nadogradnje
 • Naglasak na privatnosti, smanjenju podataka, praćenju nula, zelenoj energiji, održivosti, socijalnoj pravednosti
 • Možete zatražiti povezivanje vlastite domene ako ste pobornik
 • Potpuno istaknuto: pohrana u oblaku, kalendar, kontakti, bilješke, kompatibilnost s više klijenta, podrška za povlačenje i ispuštanje
 • Čisto i prilagodljivo korisničko sučelje

kontra

 • Nema dostupnih .com adresa
 • Smješten u zemlji "Devet očiju"
 • Nema značajku automatskog odgovora
 • RainLoop je napisan na PHP-u, jeziku na strani poslužitelja za open source
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me