ДелетеМе

ДелетеМе
је услуга која омогућава корисницима интернета да очисте свој дигитални отисак помажући им да обришу своје податке код водећих посредника података. Као резултат брисања личних података из водећих служби за прикупљање података попут Спокео, БеенВерифиед и Интелиус, корисници могу смањити количину личних података које се појављују у резултатима Гоогле претраге. У овом ДелетеМе прегледу размотримо цену, једноставност употребе, сигурност и још много тога.

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

ДелетеМе је у власништву компаније Абине, Инц., технолошке фирме са седиштем у Бостону, САД. Поред своје премиум ДелетеМе услуге, Абине нуди и добро познати Блур манагер. Обе услуге су усмерене на пружање приватности корисницима интернета. Међутим, Блур се може бесплатно користити и концентрише се на сигурно управљање лозинкама и блокирање адблоцкинг / трацкер-а.

ДелетеМе тврди да су уклоњени 20 милиона лични уноси из база података брокера података


ДелетеМе је први пут представљен 2010. године. За кориснике који плаћају ДелетеМе услугу пружају мирни осећај тако што осетљиви лични подаци не седе около на серверима који чекају да буду хаковани.

Чак и без сјецкања да бисте се бринули, агрегати података могу бити велика бол. Брокери података остварују профит продајом ваших података трећим лицима. То значи да, иако имају ваше податке у својој бази података, ваше информације се могу ширити без вашег знања или пристанка.

Штавише, због тога што се ваши подаци појављују на веб локацијама за прикупљање података - вероватно је да ће се неки од ваших личних података можда појавити у резултатима претраге на мрежи. То може негативно утицати на вашу приватност, а лична сигурност може бити угрожена пружањем хакера неким информацијама потребним за извршавање напада друштвеног инжењеринга (лажно представљање). Под најгорим околностима, ваши подаци би се чак могли користити за превару или крађу идентитета.

Цене

Свако ко жели да искористи Абинеове услуге ДелетеМе може то учинити путем три различита плана претплате:

  • Основни план ће омогућити једном кориснику интернета да уклони своје податке са веб локација посредника података током једне године. Овај план кошта еквивалент 10,75 УСД месечно (129 УСД наплаћује се годишње).
  • Корисници који се одлуче да плаћају 19,08 УСД месечно (наплаћује се 229 долара годишње) могу да обришу податке за две особе из база података брокера за годину дана.
  • Коначно, корисници се могу одлучити да плаћају за два корисника да би им се подаци брисали током две године по цени од 14,99 УСД месечно (349 долара наплаћено двогодишње).

ИзбришиМе цене

Као што видите, ДелетеМе је прилично скуп. Пошто је уклањање ваших података са веб локација посредника података трајни процес (који захтева редовне провере да бисте видели да ли су ваши подаци поново додавани) ДелетеМе није доступан као једнократна куповина. Уместо тога, сви који су заиста забринути због уклањања њихових података због приказивања на веб локацијама за прикупљање података и резултатима претраге морају услугу плаћати у недоглед.

Ово је прилично велики недостатак ове врсте услуга и значи да ће одузимање података са веб локација бротера података бити стални трошак.

Какве податке уклањају?

Свако ко се одлучи да се претплати на ДелетеМе може очекивати да ће информације о себи бити уклоњене од водећих посредника података. Ово укључује уклањање њиховог имена, адресе, старости, телефонског броја, адресе е-поште, фотографија - па чак и фотографија свог дома - из база података.

Испод је снимак снимака онога што можете сазнати о просечној особи ако их тражите на мрежи. Ово је врста уноса са којом је ДелетеМе осмишљен да бисте се решили.

Информације о Доналду Ј Трумпу од твртке ДелетеМе

Због тога, као резултат коришћења ДелетеМе-а, подаци претплатника неће се појављивати у резултатима претраживања на мрежи. То јест, осим ако резултати претраживања не приказују информације које се налазе на законитим сервисима веб локација где их је корисник дао директно - или када се лични подаци из неког разлога појављују на веб локацијама. За такве захтеве за уклањање, уклањање резултата претраживача подразумева позивање на право да се заборави (тренутно није доступно у САД - али је доступно у ЕУ).

Стога, вриједно је напоменути да ДелетеМе није чаробни штапић који вас чаробно чини да нестанете из резултата Гоогле претраге. Али, радије је да је услуга дизајнирана тако да уклони ваше податке од посредника података - што има секундарни ефекат чинећи да неки од ваших личних података нестану путем интернета - на местима где корисник интернета никада није пристао да се ти подаци размењују..

За претплатнике који се одлуче уложити у ДелетеМе претплату, врсте услуга за које могу очекивати да ће им се подаци уклонити су следеће (ДелетеМе тренутно уклања кориснике са око 38 услуга укупно):

Компанија за шта се користи
Бели Верифиед Провере
ПеоплеСмарт Јавни записи
Спокео Пеопле Сеарцх Енгине
ПеекИоу Пеопле Сеарцх Енгине
Аддрессес.цом Провера предузећа и идентитета
Интелиус Јавни записи & Бројеви телефона
ПеоплеФиндерс Јавни записи
Вхитепагес Јавни записи
Вхитпагес Про Јавни записи
Напредна претрага људи Пеопле Сеарцх Енгине
Једноставна провјера позадине Провере
Иеллов Пагес Посао & Појединачне листе
ЗабаСеарцх Пеопле Сеарцх Енгине & Обртање претраживања телефонског броја
Претраживање људи Пеопле Сеарцх Енгине
УС Сеарцх Провера позадине, обрнуто тражење телефона & Подаци о својини
АниВхо Пеопле Сеарцх Енгине & Обрнути број претраживања
ДекКновс Пеопле Сеарцх Енгине
Финдер е-поште Претраживање е-поште
Приватни детектив Пеопле Сеарцх Енгине
Публиц Рецордс.цом Јавни записи & Провера позадине
Јавни рекорд сада Позадина Проверите Претрагу телефона
Тхе Публиц Рецордс.цом Јавни записи
Телефонска књига Публицк Рецордс & Бројеви телефона
Фрее Пхоне Трацер Реверсе Пхоне Лоокуп
Неигхборс.ме Јавни записи
УСА Пеопле Сеарцх Пеопле Сеарцх Енгине & Обртање претраживања телефонског броја

Као што видите, наведени посредници података углавном се налазе у САД-у. То је зато што је ДелетеМе услуга са седиштем у САД и плаћате да ваши подаци буду уклоњени из западних сервиса за обједињавање података.

Као резултат, ове услуге о вама које посједују посредници података у иностранству можда неће бити успешно уклоњене овом услугом. Ово је мало ограничење услуге ДелетеМе, што може значити да више привлачи становнике САД-а.

С друге стране, наше је разумевање да онај ко рукује кампањом ДелетеМе бави се истраживањем како би пронашао ваше податке на мрежи, и ако је агент ДелетеМе у стању да нађе ваше податке на било којој услузи где може да се уклони - уложите све напоре да уклоните то ће бити направљено. Такођер је вриједно напоменути да веб странице у САД-у често садрже податке о страним резидентима, тако да је ДелетеМе још увијек користан чак и ако нисте резидент САД-а..

Лакоћа коришћења

Употреба Абине ДелетеМе је изузетно једноставна. Једном када се корисник претплати, мора почети са пружањем свих података о себи које жели уклонити из база података агрегатора. Фирма пита кориснике за детаље као што су њихово име, адреса, датум рођења, бројеви телефона и било који псеудоним који имају или имена која су претходно била позната (дечије име, уобичајена погрешна писања итд.)

Подаци о кориснику

Корисници могу додати онолико адреса, имена, е-маила и телефонских бројева који се односе на себе и ако забораве неке детаље, могу започети нову кампању након што је прва урађена. Након тога, корисници морају да додају, пошаљу е-пошту или факсом ДелетеМе слику своје возачке дозволе, пасоша - или неке друге личне карте - да би проверили да ли су они за кога кажу да јесу. ДелетеМе треба ову редиговану верзију вашег ИД-а (можете сакрити фотографију и ИД број) како би вас уклонили из неких услуга.

отпремите идентификациону картицу

Давање ваших осетљивих личних података ДелетеМе-у може се чинити помало контрапродуктивним крајњем циљу добијања приватности. Међутим, ово је једини начин на који фирма може да избрише ваше податке, тако да изгледа разумно да ДелетеМе-у дате ПИ ако заиста желите да услуга функционише.

Једном када сервис има ваше податке, може започети поступак тражења посредника података да уклоне ваше податке из своје базе података. То се постиже слањем захтева за одјаву са захтевом да се ваши подаци уклоне из тих услуга. Додуше, то је нешто што бисте могли и сами да урадите. Дакле, плаћате погодност, за разлику од услуге коју можете добити само путем ДелетеМе-а.

Процес

Преношењем података у ДелетеМе започиње ваша прва кампања. Претплатници могу избрисати онолико података о себи колико желе и могу додавати додатне додатне скупове података док иду заједно. Ово осигурава да се било које претходне адресе или више адреса (ако имају, на пример, више од једне куће) успешно уклоне из база података брокера података.

Заштита приватности је у току

Једна ствар коју ваља имати на уму је да морате да сачекате да вам ДелетеМе пошаље извештај о трајном захтеву пре него што будете у могућности да додате додатне податке у своју кампању. Фирма нам је рекла:

„Ако заборавите да додате било какве податке (псеудониме, прошле адресе итд.) У образац података ДелетеМе, можете их додати у било којем тренутку на листу података тако што ћете се пријавити на свој налог. Ако сте већ добили свој први ДелетеМе извештај (са неким информацијама недостају), можете затражити "ад хоц" извештај нашег тима за подршку како би се нове информације укључиле у процес извештавања. Ваше нове информације биће укључене у све будуће извештаје. "

Стога не можете ажурирати кампању првог дана, већ морате прво сачекати да се фирма прво позабави оригиналним захтевом. Из тог разлога, вредно је осигурати да га први пут исправно набавите и пружите све адресе, псеудониме и друге податке које желите да обришете пре него што притиснете тастер Ентер.

Након што се ваши подаци успешно уклоне, фирма ће проверавати свака три месеца да ли су посредници података поново прикупили податке о вама. Ако их има, процес ће се поновити како би се осигурало да се ваши подаци поново избришу из тих база података.

Сви претплатници добијају детаљан извештај о статусу након сваке сесије уклањања, што јасно објашњава који су подаци уклоњени и са којих услуга. Стога, иако ДелетеМе тврди да услугу обавља током годину дана, оно што уствари ради јесте да четири пута обришете ваше податке. Једном када се придружите, а након три месеца протекне шест месеци, а након девет месеци. Након тога ће проћи годину дана и доћи ће време да се плаћа нова претплата.

Такођер је вриједно напоменути да претплатници могу на свој рачун додати онолико људи колико желе. Док сваки нови појединац мора бити плаћен по једног по цени

Приватност и сигурност

Сједиште у САД-у не сматра се добром локацијом за заснивање услуге приватности. САД су дом за издавањем налога и издавања налога који омогућавају влади да приморава компаније не само да чувају и дају све податке владиним обавештајним агенцијама - већ и да то чине у апсолутној тајности.

Амерички закони значе да је потенцијално могуће да је ДелетеМе већ уручен налогом који га присиљава да задржи све податке које му доставите. Да је то случај (а не постоји начин да се сазна) ваши подаци би могли бити у процесу слања америчкој влади од стране ДелетеМе-а.

Ако се овај проблем са приватношћу не уклони, можемо се обратити њеној политици приватности да видимо шта гарантује фирма за ваше податке. Политика приватности обећава да неће продавати податке о клијентима и каже да ће податке користити ДелетеМе и њени трећи добављачи само за потребе пружања услуге. Из правила:

„Многе компаније профитирају од својих корисника продајом њихових података, али то никада нећемо учинити. Ми користимо само податке које прикупљамо о начину на који људи користе наше производе и нашу веб страницу за изградњу бољих производа. Никада нећемо делити никакве личне податке о вашој мрежној активности или их користити за појединачно циљање. Ако одлучите да се пријавите за наше билтене или примате е-маилове ажурирања блога о приватности, повремено ћемо вам слати е-поруке са купонима, најавама и вестима о Абине-у. “

У политици се такође наводи да:

„Неке од наших других услуга (попут ДелетеМе) такође могу захтијевати дијељење података за пружање услуге, попут захтјева да веб странице трећих страна (посредници података и агрегати података) уклоне или потисну ваше личне податке са својих веб страница. Да бисмо испунили ваше захтеве за одустајање, можда ћемо морати да идентификујемо посреднике који броје податке који су у списку, што нужно захтева дељење делова ваших података с њима. "

Овај део политике приватности објашњава да ће фирма морати да дели ваше податке са фирмама које броје податке да би их могли обрисати. Једна мала забринутост је да ДелетеМе изјављује да посредници података могу „уклонити или потиснути“ те податке. Оно што изгледа проблематично је да ДелетеМе потенцијално може да проследи неке податке брокерима података и агрегаторима информација које тренутно немају.

Изгледа да политика приватности такође наговештава да неки посредници података могу „потиснути“ уместо да обришу ваше податке. То значи да, након одређеног временског периода, брокери података могу поново почети да обрађују ваше податке (и потенцијално ће имати неке додатне исјечке података о вама који сте добили од ДелетеМе). Ово је ограничење услуге, јер иако ДелетеМе може учинити све што је у њеној моћи да тражи од посредника података да обришу ваше податке, он заправо не може гарантовати да ће ти посредници података у потпуности избрисати све ваше податке. Могуће је да ће посредници података изабрати да ваше податке ставе на лед.

Дакле, да ли се одлучите за коришћење ДелетеМе врти се око неколико важних разматрања: да ли можете то да приуштите. Да ли верујете америчкој влади (и можете се придржавати могућности да америчке власти пресрећу ваше податке). Без обзира да ли верујете фирмама које броје податке да трајно обришу ваше податке, а не да их само „потискују“ у одређеном временском периоду.

Кориснички сервис

Кориштење ДелетеМе-а није комплицирано и чини се да нема разлога зашто би корисник требао контактирати корисничку подршку да би сервис исправно радио. Међутим, за оне који имају проблема или не могу нешто да разумију, могуће је контактирати подршку.

Веб страница има контакт образац и центар за помоћ који је испуњен корисним ФАК-има, а током радног времена у САД-у (од понедељка до петка од 9х до 17х по источном времену) корисници могу постављати питања и путем ливе цхат-а на својој веб локацији..

контактирајте нас

Одлучили смо да испробамо контакт образац и са задовољством смо открили да смо добили одговоре врло брзо. То значи да нећете имати проблема са постављањем питања о коришћењу услуге, чак и ако је ливе цхат затворен.

Закључак

Претраживање имена и адресе на мрежи обично узрокује појављивање пуних или делимичних резултата на веб локацијама за прикупљање података. Обично ће такве странице вршити редиговање неких информација - иако ће и даље бити очигледно да је пронађена тачна особа. Веб локације попут Спокеа затим траже од заинтересованих да плате за преглед цијелог досијеа за ту особу.

Ако имате претплату на ДелетеМе, обављање ове врсте претраживања не би требало да резултира тако да се подаци не појаве на било којој од ових веб локација посредника података, што значи да ваши подаци више нису у продаји. Дакле, да ли ради?

После наше почетне кампање открили смо да је наше податке заиста много теже пронаћи. Све веб локације посредника података са којима је контактиран заиста су обрадили захтев ДелетеМе-а, што значи да је наш дигитални отисак масовно побољшан коришћењем услуге, што значи да је фер рећи да ова услуга ради све што обећа..

Додуше, постоје неке потенцијалне бриге око њене америчке базе. Да би ДелетеМе могао да обави своје услуге, морате директно да дате своје личне податке, што значи да фирма добија много осетљивих информација о вама које би потенцијално могле да преносе америчкој влади..

Ми бисмо радије да ДелетеМе има седиште у Швајцарској или Холандији; земље које имају бољу заштиту приватности података о потрошачима и у којима не постоји потенцијал да власти тајно прикупљају податке без да се потрошачи изричито информишу о томе. Међутим, ово је мања препирка која ће се односити само на људе са, посебно повишеним моделима претњи.

Такође је тачно да ДелетеМе пружа услугу коју су потрошачи могли учинити сами. А, по нашем мишљењу, најбољи начин да заштитите своју дигиталну приватност је увек да се минимизира ко има ваше податке. Из тог разлога, то радите сами је вероватно боља опција.

Наравно, заправо ићи напријед и контактирати са брокерима података како би их тражили да уклоне ваше податке може бити дуготрајан и мукотрпан процес. Из овог разлога је разумљиво ако радије плаћате ДелетеМе.

Неким корисницима интернета плаћање 10,75 УСД месечно обезбедиће одличну вредност за новац - посебно ако сте резидент САД-а чији се подаци означавају са великим бројем мрежних посредника података.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me