ЦоунтерМаил


 • Цене

  Фром $ 29,00
  / месец дана

ЦоунтерМаил је сигуран провајдер е-поште са седиштем у Шведској. Ово је држава у којој влада полако постаје инвазивнија и где је могуће да се приватне услуге натерају са налогом да открију информације о својим корисницима. То је такође нација која је изложена раду са америчком владом.

ПроПриваци.цом Резултат
7 од 10

Резиме

Упркос томе, овај провајдер е-поште има велику репутацију. Фирма тврди да се фокусира на пружање једноставне услуге Вебмаил која је и сигурна и лака за коришћење. Теоретски, ово чини услугу добром за почетнике који желе да пређу на шифровану пошту из Оутлоока или Гмаила.

Штавише, чини се да би лежерни поглед на њену веб локацију открио провајдера који на прво место поставља приватност и сигурност података. Дакле, да ли је овај провајдер е-поште све оно што треба да се догоди? И да ли је вредно потрошити ваш тешко зарађени новац на?

Куицк Статс

 • Земља
  Шведска

Колико кошта ЦоунтерМаил?

ЦоунтерМаил омогућава корисницима да бесплатно пробају услугу седам дана. Међутим, фирма истиче да постоје одређена ограничења:

пробни рачуни пробних рачуна

Премиум рачуни се могу купити за три периода претплате, сви ти планови долазе са истим карактеристикама и 4 ГБ шифрованог простора за складиштење. Шестомесечна претплата кошта 29 долара, једногодишња претплата кошта 49 долара, а двогодишња претплата вратиће вам само 79 долара.

Те цене нису претјерано скупе. Међутим, оне су скупље од осталих значајних услуга попут Тутанота и Постео; који обојица пружају своје услуге по 13,68 УСД годишње.

Свако ко жели да користи прилагођени домен мораће да плати једнократну накнаду у износу од 15 долара. То није неуобичајено, јер многе сигурне услуге е-поште наплаћују фиксну стопу за преношење (или постављање нових) поштанских сандучића прилагођеног имена домена.

Сваки корисник који се бори са капацитетом од 4 ГБ има могућност проширења своје поште. Корисници могу бирати између 250 МБ и 1,75 ГБ додатног простора. То се наплаћује као једнократна паушална цена за проширење капацитета складиштења, а кошта 19 долара за 250 МБ, 35 долара за 500 МБ, 59 долара за ГБ више и 89 долара за 1,75 ГБ. Ово није претјерано важно ако се узме у обзир да је ријеч о једносмјерној.

Плаћање претплате може се извршити путем кредитне картице, Паипала, жичаром или Битцоин-ом. Могућност коришћења Битцоина може омогућити људима да се приватно претплате док и они користе ВПН да прикрију свој ИП.

веб страна

Преглед функција

 • ОпенПГП шифровање
 • Подршка за ПГП / МИМЕ
 • Веб сервери без диска
 • Сигурни обрасци
 • Подршка за Андроид, Виндовс, МацОС Кс и Линук
 • Динамички алиаси
 • Филтер за поруке / Аутоматски одговор
 • Анонимна заглавља е-поште
 • ИМАП за коришћење клијената треће стране
 • Опција УСБ тастера
 • Менаџер лозинки
 • Подржани прилагођени домени
 • КСМПП сервер за ћаскање
 • Плаћања у Битцоин-у су прихваћена
 • КСМПП сервер за ћаскање

Приватност

ЦоунтерМаил је сигуран провајдер е-поште са седиштем у Шведској, локација која се не сматра сјајном за приватност због сталних директива о обавезном задржавању података које присиљавају ИСП-ове да чувају историју и метаподаке веб страница током шест месеци. Међутим, вреди приметити да ове директиве не утичу директно на провајдере е-поште, а чини се да шведски даваоци интернетских услуга ионако одбијају сарадњу..

Шведска је део већег споразума о надзору 14 Очи, што значи да сарађује са 5 чланова Очи за обављање надзора. Штавише, закон усвојен 2009. (Форсваретс радиоансталт, ФРА) омогућава Националној радио-управи за одбрану да прислушкива сав телефонски и интернет саобраћај који прелази границе Шведске из разлога националне безбедности. Иако се закон треба применити само на међународни веб саобраћај, ФРА се користио да оправда неселективно скупљање скупних података.

Шведске власти такође имају моћ присиљавања добављача шифрованих услуга да „наруче особу која зна о функцији рачунарских система или мерама које се користе за заштиту [жељених] информација, да пруже информације потребне за омогућавање извршења налога. "Дакле, могуће је да се ЦоунтерМаилу теоретски може уручити налог који га присиљава да дешифрује било коју е-пошту која је у стању мировања шифрирана..

Срећом, ЦоунтерМаил пружа потпуну ен-то-енд енкрипцију за своју услугу, што значи да корисници могу сами да одлуче да управљају кључевима података о својој е-пошти. Ово узима моћ да дешифрује е-пошту из руку ЦоунтерМаила и значи да шведска влада не би могла приморати фирму да обезбеди приступ тим подацима е-поште.

С друге стране, морате веровати да ЦоунтерМаил ради оно што обећа са вашим шифрираним кључевима (и да софтвер тајно не прослеђује вашу лозинку и кључеве фирми). Нажалост, то је слепи скок вере, јер ЦоунтерМаил ради на софтверу затвореног кода који није јавно доступан и никада није третирао ревизију. Као што је случај са свим услугама приватности затворених извора, то може бити довољно да неке људе искључите из услуге.

Шта више, ЦоунтерМаил од корисника захтева да из приватних кључева избришу свој приватни кључ (што значи да је ту и за почетак, што дефинитивно звони неким алармним звонима). Такође, питали смо фирму о ажурирању мојих ПГП кључева на оне које већ имамо, а фирма ми је рекла:

служба за кориснике на пошалној пошти

Чудан је предлог да они желе да им пошаљемо приватни кључ е-поштом, цела поанта ПГП-а је да само ви имате свој приватни кључ, елиминишући потребу за поверењем било којим трећим лицима. Дакле, зашто се чини да ЦоунтерМаил намерава да уведе тај елемент поверења?

Као и увек код е-поште, неки метаподаци (предмет, ИП адреса, до / од, информације о потписивању ДКИМ-а, заглавље референце итд.) Доступни су добављачу е-поште како би се пружила услуга слања е-порука и ових података теоретски би се могли побрати или пренијети властима.

Да би донекле ублажио овај проблем, ЦоунтерМаил брише сву ИП адресу са заглавља порука е-поште. ЦоунтерМаил такође обећава да никада неће логовати корисничке ИП адресе на својим серверима. Стога је један од ретких добављача е-поште за који се може сматрати да нема дневника. Да би то постигао, ЦоунтерМаил користи посредничке сервере без диска како би прочиштио ИП адресе пре слања шифрованих порука на своје голе метал сервере. Овај систем "филтрирања" осигурава да се случајно не евидентирају никакве ИП адресе на тврдом диску компаније.

На мрежи смо проверили политику приватности фирме, али веза у подножју веб странице не повезује се с правилном политиком, што је више него тривијално. Потпуна политика у складу са ГДПР-ом би ову услугу учинила много лакшом за препоручити, поготово имајући у виду да је то компанија из ЕУ.

Коначно, фирма не користи колачиће на својој веб локацији, а Бадгер приватности није открио трагаче. Компанија такође обећава да ће избрисати све податке о трансакцијама у року од две недеље. Међутим, ако плаћате ПаиПалом или картицом, докази о трансакцији постоје на другом месту.

Сигурност

Каже се да је ЦоунтерМаил прилагођена уградња СкуиррелМаил-а (који је ГПЛ отвореног кода). Међутим, компанија је брзо истакла да је њихова модификована верзија затвореног кода.

Услуга омогућава корисницима да потпишу и шифрирају е-пошту у оквиру свог прегледача користећи потпуно ревидиране стандарде ОпенПГП шифровања. Прилози се такође могу шифровати. Плус Цоунтермаил увек шифрира све што је у стању мировања похрањено на својим серверима (укључујући и обичне текстуалне поруке).

ЦоунтерМаил користи стандардну имплементацију ОпенПГП-а. Потпуно управљање кључевима доступно је за контакте, али је неортодоксно за ажурирање сопствених. Цоунтермаил је лако интероперабилан са свим осталим ПГП услугама е-поште и спреман је за слање шифрованих порука е-поште чим отворите рачун. ПГП кључеви се генеришу у вашем претраживачу и чувају на шифрираним серверима ЦоунтерМаил-а.

Вриједно је напоменути да ЦоунтерМаил подразумевано чува ваш приватни кључ за шифровање (у шифрованом стању).

Међутим, она никада не чува вашу лозинку која је потребна за дешифрирање кључа за приступ порукама. То звучи разумно и могло би бити повољан компромис због практичности, мада је дефинитивно сигурније да кључ никада не напушта сопствену радну површину. Корисници могу да одлуче да избришу свој кључ са сервера фирме да би га локално чували ако желе.

Вриједи напоменути да је немогуће повратити ЦоунтерМаил рачун ако изгубите лозинку. Приватни кључ се шифрује помоћу ваше лозинке и оба су потребна за приступ налогу. Из овог разлога је од виталног значаја да се увек сетите своје лозинке.

ЦоунтерМаил је Јава окружење за веб пошту која се покреће у вашем прегледачу. То значи да је сервис рањив на одређене Јава нападе (оператор сервера може притиснути злонамерни код који ће прегледач једноставно прихватити). Да бисмо били поштени у Цоунтермаил-у, то се односи и на све Јава и Јавасцрипт вебмаил интерфејсе. Да бисте избегли било какве могуће експлоатације, биће потребно да користите ИМАП или СМТП за приступ услузи са самосталним клијентима е-поште треће стране, као што су Тхундербирд или Енигмаил.

Вриједно је напоменути да је могуће поставити псеудониме е-поште за свој налог, што вам омогућава да подесите насумичне адресе које прослеђују у вашу главну пошту. Оне се могу креирати за имена домена цоунтермаил.цом или цмаил.ну. Ти привремени псеудонимери могу се избрисати кад год желите и могу се користити за заштиту ваше примарне поште у поштанској пошти.

Међутим, постоји проблем са заштитом који долази са псеудонимима који се користе у ЦоунтерМаил-у. За разлику од неких других провајдера који на црну листу додају да ће се псеудоним користити поново након што је креиран, ЦоунтерМаил омогућава да се рециклирају. То значи да ће, након што затворите псеудоним, неко други створити исти псеудоним и на крају примити е-пошту која је првобитно била намењена вама. То представља значајан ризик по безбедност и приватност.

Коначно, проверили смо услугу помоћу Куалис ССЛ Лабс да проверимо квалитет њене ССЛ / ТЛС имплементације и са задовољством смо открили да фирма има А +. Фирма такође пружа заштиту од ССЛ напада Ман-ин-Миддле додавањем РСА и АЕС-ЦБЦ енкрипције испод стандардног ССЛ протокола. Као такав, Цоунтермаил пружа четири слоја заштите за корисничке податке: ССЛ енкрипција, сесијска енкрипција, ОпенПГП енкрипција и диск шифрирање на страни сервера за податке у мировању..

Такође вреди поменути; можете се одлучити за куповину УСБ кључа који садржи датотеку с кључевима за пријаву на свој налог. Ово осигурава да чак и ако неко ваши лозинку или погоди вашу лозинку, никада неће моћи да приступи вашем налогу без физичког кључа. Ово је једини облик потврде са два фактора који фирма пружа.

Лакоћа коришћења

Лако је набавити претплату на ЦоунтерМаил и за подешавање бесплатног налога за е-пошту нису потребне претходне адресе е-поште, телефонски број, право име или други лични подаци. Након што прође 7-дневно бесплатно пробно раздобље, морат ћете доставити уплату, а ако то учините, фирма ће знати ко сте. Међутим, обећава да ће избрисати ове податке о трансакцији након само две недеље, што је добро. Поред тога, за додатну приватност можете изабрати да платите Битцоин-ом.

Једном у интерфејсу за веб пошту, навигација је једноставна и кориснике се поздравља е-поштом с добродошлицом који стиже шифриран ПГП-ом. Ова се порука аутоматски дешифрује користећи ПГП кључ који се генерише када се пријавите. Свако ко има постојећи ПГП кључ може да ажурира своје кључеве слањем поруке фирми и достављањем свог јавног кључа. Ова страна услуге је одлична за почетнике.

Увоз контаката је једнако једноставан. Једноставно кликните на контакте и затим их увезите. ЦоунтерМаил подржава ЦСВ и вЦард формате тако да можете да се увозите са било којег претходног добављача е-поште. Открили смо да функција функционише без проблема, када се користи ЦСВ функција.

цоунтермаил увоз контаката

Увоз и извоз кључева за шифровање из поставки ЦоунтерМаил-а је такође једноставан, а постоје водичи ако су вам потребни. Ако некоме пошаљете е-пошту користећи Цоунтермаил, порука ће аутоматски шифрирати кључ који се налази у вашем кључу. Ако није пронађен ниједан кључ, бићете обавештени да вас обавештавате да требате да га додате.

Шта више, слање порука колегама Цоунтермаил корисницима (или Хусхмаил корисницима) не захтева да већ имате кључ примаоца у кључу. Уместо тога, услуга аутоматски преузима кључ за вас. Ово вам дефинитивно штеди време и омогућава вам да лако шаљете сигурне е-поруке другим корисницима, што је, опет, идеално за почетнике.

Вриједно је напоменути да ако одлучите да из сигурносних разлога избришете свој приватни кључ за шифровање са Цоунтермаил сервера, нећете моћи да директно видите поруку у интерфејсу веб поште (велику грешку коју су пријавили корисници). Уместо тога, морат ћете преузети поруку као прилог, сачувати је као текст, а затим је локално дешифрирати.

Ово захтева мало времена, али је једини начин да користите ЦоунтерМаил са 100% контролом вашег приватног кључа. Опет, ово је осећај као да ЦоунтерМаил присиљава људе да предају свој приватни кључ, што ме чини нелагодном.

Ако попут нас желите да избришете свој приватни кључ са његових сервера, то можете учинити тако што ћете се кретати до Подешавања > Подешавања > Сигурност и кључеви. Овде можете одлучити за преузимање кључева и брисање приватног кључа.

подешавања контра-поште

Иако је ЦоунтерМаил мало кратак функција у поређењу са многим добављачима е-поште, ипак има неколико додатака које вреди поменути. Функција Сафебок омогућава вам сигурно чување белешки, доступан је календар и корисници добијају КСМПП сервер за чет који је компатибилан са Јабба клијентима.

унос у сигурни пошта

Додуше, ипак је мало танак на терену у поређењу са многим другим услугама (чак и онима које коштају око половине).

Кориснички сервис

Сви купци могу затражити тим за услуге купцима за помоћ приликом коришћења система карата на његовој веб локацији. Обавештење о одговору шаље се у примљену пошту. Поставили смо низ лаких и шкакљивих питања са становишта почетника да видимо како ће тим реаговати.

Одговори су обично долазили у року од три до четири сата, а тим се чинило истинским и корисним. Ово је део услуге који је дефинитивно плус. Међутим, имајте на уму да је из нашег искуства корисничка подршка доступна само током радног времена у Европи, тако да у зависности од тога где се налазите можда ћете морати дуже да чекате.

На својој веб страници доступан је ФАК и база знања који садржи различите водиче и одговоре на важна питања. Блогови који објашњавају аспекте услуге као што су сервери без диска и шифрирање сесије су добро написани и пружају корисне информације.

Закључак

ЦоунтерМаил би требао бити једноставан за употребу, а на много начина и јест. Аутоматска додјела ПГП кључа приликом пријаве је одлична и сигурно значи да корисници могу ускочити у дубини и почети слати друге шифриране поруке ЦоунтерМаил-а (и Хусхмаил-а) одмах из оквира.

Међутим, за свакога који већ има ПГП кључ, замена кључева које фирма аутоматски додељује - са оним који сте већ провели у дељењу са вашим контактима није одмах очигледно. Исто важи и за постављање ЦоунтерМаил-а за рад на клијенту треће стране путем ИМАП-а, могуће је, али чак и ако следите упутства може се осећати помало застрашујуће..

Када су у питању додатне функције; све је доступно у року од неколико кликова. Међутим, не можемо вам помоћи да осећамо да постоји нешто у интерфејсу што новорођенче не чини да се осећа као код куће. Свакако нема пријатну естетику неких од својих конкурената. С друге стране, не би требало дуго да се неко поврати, јер фирма пружа пуно могућности подршке и водича.

У целини, ова услуга делује мало танко на терену у погледу карактеристика које имају у виду трошкове. Чињеница да је затворени извор дефинитивно је разочарање, с обзиром на нагласак који се ставља на приватност и сигурност на целој веб страници.

Ако све функционира како је тврђено, поштено је рећи да је ЦоунтерМаил изузетно сигуран и ефикасан провајдер е-поште. Без ИП евидентирања је нестандардна функција која овог провајдера сврстава у релативно малу групу сигурних добављача е-поште. Али, морате водити ЦоунтерМаил на његову реч, и, ако сте параноични, то је сигуран провајдер посла.

С друге стране, за људе који желе да се одјави од Гоогле-а и желе услугу која им омогућава да почну слати ПГП шифриране е-поруке, а да не морају ништа да науче о управљању кључевима (све док могу убедити све своје пријатеље, чланове породице и контакте да такође користите ЦоунтерМаил) ово би могло да пружи врло изводљиво решење.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me