CloudAlly

CloudAlly je sigurnosno kopiranje u oblaku koje je prvi put pokrenuto 2011. Razvila ga je izraelska tvrtka koja ima urede u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji. Usluga omogućava tvrtkama ili pojedincima da lako sigurnosno kopiraju svoje datoteke s više mrežnih platformi za pohranu podataka. Pomoću CloudAlly-a korisnici dobivaju mogućnost omogućavanja sigurnosnih kopija na brojnim platformama - uz mogućnost upravljanja arhivama i vraćanje izgubljenih ili oštećenih podataka s bilo kojeg trenutnog snimka..

ProPrivacy.com Postići
8 od 10

Sažetak

Sigurno pohranjivanje u oblaku je izvrstan način da se osiguraju podaci da budu zaštićeni od slučajnog gubitka uređaja, neispravnosti ili zlonamjerne intervencije; poput hakiranja ili napada ransomwarea. Kad se to dogodi na većini oblačnih platformi, ti se podaci nepovratno gube. Na primjer, pomoću Dropboxa nemoguće je vratiti datoteke koje su slučajno ili zlonamjerno uništene - čim se mapa Otpad isprazni; datoteke su zauvijek nestale.

Zbog povezane prirode platformi za pohranu oblaka, te SaaS usluge mogu postati žrtve hakiranja uzrokovane krađanjem identiteta. A pod tim okolnostima, iskusni gubitak podataka može biti vrlo skup. CloudAlly želi riješiti ovaj problem pružanjem automatiziranih sigurnosnih kopija za sve vaše internetske račune za pohranu.


CloudAlly je sigurnosna kopija usluga u oblak koja omogućuje tvrtkama ili pojedincima da jednostavno naprave sigurnosne kopije datoteka poput usluga Office 365 Backup, Dropbox, GSuite, SalesForce, Box ili SharePoint Online. CloudAlly osigurava da se svi podaci pohranjeni na tim mrežnim SaaS platformama redovito sigurnosno kopiraju u Amazon S3 pohranu, što ga štiti od slučajnog ili zlonamjernog gubitka na tim platformama trećih strana. Pomoću CloudAlly-a pretplatnici dobivaju neograničen prostor za pohranu sigurnosnih kopija u Amazonu, koji je odmah dostupan za brzo i jednostavno vraćanje ili izvoz podataka.

cijena

CloudAlly se može kupiti kao pretplata na mjesečnoj ili godišnjoj osnovi. Pretplata pokriva samo jednu uslugu odjednom, tako da ćete morati platiti za svaku zasebno ako vam je potrebno više sigurnosnih kopija s više usluga.

Jednomjesečni ugovor koštat će vas 3 USD i isporučuje se s rezervnom kopijom za jednog korisnika ili s 10 GB podataka (ovisno o usluzi koju želite sigurnosno kopirati). Godišnji ugovor koštat će vas 30 USD, čime ćete uštedjeti 6 USD od ukupne mjesečne cijene. Ovaj trošak smatra se prilično razumnim. Iako, na primjer, želite stvoriti sigurnosnu kopiju Dropbox i G paketa, morat ćete plaćati 60 dolara godišnje što počinje biti skupo. A ako želite pohraniti 20 GB podataka umjesto 10 GB opet, to će vas koštati dvostruko (6 USD mjesečno).

Ako namjeravate koristiti CloudAlly za tvrtku, možete podijeliti broj korisnika u GSuite ili Office 365 sigurnosnoj kopiji i količinu Dropbox podataka koje imate (na primjer), a tvrtka će vam dati ponudu za izradu sigurnosne kopije cjelokupnog poslovanja i svih njegovih pojedinačnih korisnika. Tvrtka će pružiti popust od 10% firmama sa 100+ korisnika i / ili 500GB + podataka.

Također je vrijedno napomenuti da je uslugu moguće besplatno koristiti 15 dana, što znači da možete bez ikakvog rizika testirati kako biste vidjeli njezinu izvedbu.

Značajke

  • Izrada sigurnosne kopije sa Microsoftovog sigurnosnog kopija 365 ili G Suite (uključuje pogon, e-poštu, kontakte, kalendare, zadatke i s web mjesta G Suite).
  • Izrada sigurnosnih kopija e-pošte putem IMAP-a s bilo koje usluge e-pošte / klijenta
  • Izrada sigurnosnih kopija s SharePoint-a, OneDrive-a, MS-grupa, okvira, sigurnosne kopije Google Team Drive-a ili Dropboxa (datoteke, dokumenti i popisi).
  • Izrada sigurnosnih kopija (Sandbox okruženja, standardni objekti, prilagođeni objekti, dokumenti, privitci, feedovi brbljanja & metapodataka).

Postaviti

Prvo što trebate započeti koristiti CloudAlly je račun treće strane koji je opskrbljen s datotekama koje želite sigurnosno kopirati. Ako već imate Google račun, DropBox račun - ili neku drugu uslugu s koje ga možete sigurnosno kopirati - tada ste spremni iskoristiti tu uslugu.

U svrhu našeg testiranja, postavili smo privremeni Dropbox račun za postavljanje testnih sigurnosnih kopija datoteka i nakon toga se prijavili za besplatno probno razdoblje CloudAlly. Da biste to učinili, jednostavno prijeđite na njegovu web stranicu i slijedite upute na početnoj stranici.

Web stranica CloudAlly

Da biste se prijavili, sve što trebate je unijeti svoje ime, adresu e-pošte i zaporku. Nakon toga ste spremni kliknuti Prijavite se.

prijavite se za besplatno probno razdoblje

Zatim ćete dobiti potvrdnu e-poštu i kad kliknete na vezu za aktiviranje, moći ćete se prijaviti na nadzornu ploču usluge..

dodajte sigurnosnu kopiju

Kao što vidite, dodavanje računa za koji želite napraviti sigurnosnu kopiju u CloudAlly je lako iz pokretanja. Otkrili smo da je čitav postupak postavljanja mnogo brži nego što se predviđalo i trebalo nam je samo nekoliko minuta.

Jednostavnost korištenja

Ako je CloudAlly instaliran i aktiviran, preostaje samo dodati račun koji želite izraditi sigurnosnu kopiju. Odabrali smo Dropbox i tražili smo da unesemo ime za sigurnosnu kopiju.

detalji administratora padajuće kutije

Klikom na potvrdni okvir provjerit ćete se na Dropbox i, sve dok ste već prijavljeni na svoj račun, od vas će se zatražiti da pristanete dati CloudAlly pristup.

Dozvole zvuče malo u potpunosti. Međutim, CloudAlly zahtijeva pristup za obavljanje radnji kao bilo koji član tima kako bi mogao izraditi sigurnosnu kopiju podataka svakog korisnika na Dropbox računu. Ovo je potrebno za poslovne korisnike koji žele sigurnosno kopirati svoje poslovne datoteke - i nije od značaja ako ste jedini korisnik vašeg Dropbox računa.

sigurnosna kopija i oporavak

Klik na dopustiti trenutačno CloudAllyu pruža pristup bez da u stvari pruža vašu lozinku za uslugu. To se postiže korištenjem OAuth tokena koji se može opozvati u bilo kojem trenutku.

Povratak na CloudAlly, naš je račun sada pokazao aktivnu vezu s našim Dropbox računom. Na ovoj smo stranici mogli postaviti frekvenciju sigurnosnih kopija bilo svakog dana, svaka tri dana ili tjedno. Ostavljali smo ga Daily, iako smo promijenili vrijeme izrade sigurnosnih kopija u podne, tako da što prije izvrši prvo spremanje.

sigurnosne kopije

Naš CloudAlly račun postavljen je za spremanje naših podataka na Amazon S3 poslužitelje u Irskoj, opciju koju smo odabrali tijekom faze prijave..

Nakon što su vaše postavke spremljene, spremni ste postaviti sigurnosnu kopiju računa na frekvenciji koju ste odabrali automatski. Da biste to učinili, pomaknite se prema dolje na račun i kliknite na aktiviraj s desne strane korisničkog imena.

aktivirati sigurnosnu kopiju

Nakon što se aktivira, CloudAlly će sigurnosno kopirati vaše datoteke kada to treba automatski. Možete odlučiti pauzirati sigurnosne kopije u bilo kojem trenutku. Ako želite, možete i ručno zatražiti CloudAlly da Rezervno sada. Odlučili smo nastaviti naprijed i stvoriti našu prvu sigurnosnu kopiju.

gumb za sigurnosno čuvanje

To je promijenilo naš status u U procesu. Izrada sigurnosne kopije trajala je manje od minute, ali to je samo zato što smo imali samo nekoliko testnih datoteka za sigurnosnu kopiju. Ako u Dropboxu (ili drugim računima) imate ogromne količine podataka, ovo će trajati duže.

Klikom na aktivnost u izborniku s lijeve strane CloudAllya možete vidjeti točno što CloudAlly radi. Ovo je dobar način za praćenje sigurnosnih kopija i obavijesti. Kao što vidite, naša prva sigurnosna kopija uspješno je završena.

aktivnost dovršena

Da bismo pregledali postupak vraćanja datoteka, odlučili smo obnoviti sigurnosne kopije. Klikom na Vrati omogućeno je odabir sigurnosnog kopiranja računa, a CloudAlly vam daje mogućnost vraćanja ili preuzimanja podataka. Odlučili smo ući u naš Dropbox i izbrisati naše datoteke.

Obriši datoteke

Nakon što su datoteke sada izbrisane, nastavili smo ih i vraćali ih.

vratiti ili preuzeti s dropbox računa

Odlučili smo se ipak obnoviti; lijepo je vidjeti da je moguće preuzeti sve kao zip datoteku ako je potrebno. To olakšava ili prijenos podataka putem CloudAlly-a ili vraćanje računa pohrane u oblaku koji je bio hakiran ili je slučajno izbrisan.

preuzimanje arhivskog popisa

Klik na Vratiti rezultira dobijanjem poruke koja navodi da je zakazano vraćanje. I na zaslonu aktivnosti mogli smo vidjeti da je obnova dovršena, pa smo se vratili na Dropbox da vidimo je li uspjelo. Kako smo se nadali, naš Dropbox imao je obnovljenu mapu predmeta koja sadrži prethodno izbrisane dokumente.

restaurirani predmeti

Zaključno, CloudAlly je usluga koja vas lagano vodi kroz postupak izrade sigurnosne kopije ili obnove. Korištenje CloudAlly-ovih značajki vrlo je jednostavno i definitivno je pogodno za nestručne ljude i početnike. Uživali smo u svemu u korištenju usluge i nemamo nikakvih pritužbi na njenu funkcionalnost.

Odluka o korištenju CloudAlly uvelike će se svoditi na to vjerujete li usluzi da će zaštititi svoje podatke...

Privatnost i sigurnost

Da biste napravili sigurnosnu kopiju podataka u CloudAlly s usluge pohrane u oblaku treće strane, morate CloudAllyu omogućiti pristup tim računima. No, budući da bi pružanje CloudAlly-a sa vašim lozinkama bilo problematično u pogledu privatnosti i sigurnosti, CloudAlly koristi OAuth da stvori token koji omogućuje pristup temeljen na dozvolama.

OAuth je priznati otvoreni standard za delegiranje pristupa koji korisnicima aplikacija i usluga dopušta da web stranicama ili aplikacijama treće strane omoguće pristup njihovim podacima na drugim uslugama, a da pritom zapravo ne daju lozinke izravno.

To korisnicima CloudAlly-a omogućuje pristup ograničenim pristupima tim uslugama za stvaranje sigurnosnih kopija i ništa drugo. To također znači da korisnici mogu opozvati autorizaciju u bilo kojem trenutku bez brige o potrebi ažuriranja zaporke - iako bismo to u svakom slučaju savjetovali..

Kad podaci CloudAlly prenose podatke "oblak u oblak", tvrtka koristi sigurne SSL (HTTPS) servere. U teoriji, ovo omogućava siguran prijenos koji je siguran protiv napada čovjeka-u-sredini. Međutim, provjerili smo CloudAllyjeve poslužitelje koji koriste Qualys SSL Labs da provjere implementaciju njegove TLS sigurnosti i otkrili smo da je postigao samo B zbog slabe implementacije razmjene ključeva (nema savršene tajnosti naprijed). To je malo što se tiče jer znači da se sigurnost sloja transportnog sloja ne provodi onako kako bi trebala biti.

Jednom kada se podaci putem TLS-a prenose na njegove Amazon S3 poslužitelje, vaši se podaci pohranjuju u mirovanju koristeći snažnu AES-256 bitnu enkripciju na strani poslužitelja. Ta se enkripcija omogućuje korištenjem jedinstvenih ključeva za enkripciju za svakog pojedinog pretplatnika, a ti se jedinstveni ključevi pohranjuju u izoliranom i sigurnom stanju na zasebnom Amazon S3 poslužitelju. CloudAlly navodi da samo "vrlo ograničen broj članova osnovnog tima CloudAlly-a" ikad ima pristup tim ključevima.

Vrijedno je napomenuti da budući da su ti ključevi pohranjeni na strani poslužitelja, to znači da korisnici CloudAlly-a nedostaju zlatnom standardu za sigurnost pohrane u oblaku bez enkripcije od kraja do kraja. Kao rezultat, podaci pohranjeni u CloudAlly potencijalno su ranjivi na hakiranje ili neželjene upade od strane zaposlenika CloudAlly-a.

Bez obzira smatrate li ovu sigurnost dovoljnom za vaše osobne potrebe, svodi se na vaš osobni model prijetnje. Važno je razumjeti da bi CloudAlly teoretski mogao pružiti vladi pristup svim vašim podacima ako joj se uruči nalog. Kao rezultat toga, moramo savjetovati da je jedini način da svoje podatke ispravno osigurate na oblačnim poslužiteljima - bez brige o privatnosti ili sigurnosti - upotreba sigurnog davatelja podataka u oblaku koji pruža punu e2ee.

S jedne strane CloudAlly je GDPR i HIPAA kompatibilan. S druge strane, priznaje dijeljenje agregiranih podataka s trećim stranama

Zatim smo provjerili politiku privatnosti da bismo dobili neku ideju o tome kako CloudAlly može postupati s vašim podacima tijekom postupka izrade sigurnosne kopije. Pravilo potvrđuje da će zaista predati vaše podatke nadležnim vlastima ako za njima bude uručen nalog. Također ukazuje da može istražiti vaše podatke ako smatra da ste prekršili njegove Uvjete korištenja. Ono što se tiče je da se čini da formulacija daje dozvolu za pokretanje istrage vaših podataka čak i samo radi provjere sumnje u "potencijalna kršenja."

Tvrtka također priznaje da može koristiti i otkriti vaše osobne podatke trećim stranama u zbirnom ili anonimnom obliku. Agregirani podaci ne bi trebali predstavljati nikakav rizik za pojedince, iako su istraživanja pokazala da se prethodno anonimizirani podaci mogu ponovno identificirati kod pojedinaca.

Činjenica da bi se sigurnosno kopirani podaci mogli analizirati kako bi se stvorio tok prihoda čini se sumnjivom - i nešto smo skloni tome da skrećemo u korist usluga koje obećavaju privatnost podataka. S druge strane, CloudAlly tvrdi da je u skladu sa GDPR i HIPAA.

Ima međunarodno priznatu akreditaciju za upravljanje informacijskom sigurnošću putem programa Cloud Security Alliance STAR pomoću CSA-ove Matrice za upravljanje oblakom. Stoga bi teoretski trebalo da podatke osigurava na odgovarajući način. Kao i uvijek, morat ćete napraviti procjenu rizika kada se odlučite za korištenje ove (i drugih) usluga sigurnosne kopije u oblaku.

Služba za korisnike

S CloudAlly korisnici dobivaju izvrsnu korisničku podršku zahvaljujući 24/7 chatu uživo. Isprobali smo chat uživo i otkrili da agenti mogu biti korisni i dobro upućeni u uslugu. Agenti vam mogu pomoći da saznate podatke o usluzi ili da vam pomognu da postavite svoj račun kako biste pravilno napravili sigurnosnu kopiju.

resursi na web lokaciji

U gornjem nav izborniku pronaći ćete padajući izbornik Resursi. Ovaj će vam izbornik omogućiti navigaciju do puno korisnih informacija. Uz često postavljana pitanja (FAQ), postavke i korisničke priručnike, bazu znanja i videozapise,

Web stranica također nudi koristan blog koji sadrži informativne članke o različitim temama oko sigurnosnih kopija i sigurnosne kopije.

Sveukupno, otkrili smo da su resursi dostupni na web mjestu fantastični. Pravično je reći da je cijela web stranica osmišljena tako da pruža obilje informacija o usluzi i puno pomoći da se postavite i radite - bez obzira na to koja vas platforma zanima.

vodič saveznika u oblaku

Zaključak

CloudAlly je sigurnosna kopija usluga u oblak koja je vrlo intuitivna, jednostavna za postavljanje i korištenje dodira. Web stranica je vrlo dobro postavljena i objašnjava sve o usluzi koja se možda pitate. Ova je usluga idealna za pojedince ili poduzeća koja traže automatizirano sigurnosno rješenje za svoje podatke.

10 GB prostora za pohranu za 3 USD mjesečno nije skupo, ali imajte na umu da će se taj trošak povećati za dodatnih 3 USD mjesečno za svaki dodatni blok od 10 GB koji vam je potreban.

CloudAlly nije usluga koja omogućuje šifriranje od kraja do kraja i ne radi s bilo kojim servisima koji pružaju e2ee. Dakle, ako vam treba sigurno skladištenje, bolje je kupovati negdje drugdje. Uz to, usluga ne obećava privatnost i zato što u vašem imenu drži vaše ključeve za šifriranje; moguće je da je tvrtka mogla pristupiti vašim podacima ili izgubiti vaše podatke zbog hakiranja.

Bilo da se to tiče, stvarno se svodite na vaš vlastiti model prijetnji. No općenito, ovo je dobra sigurnosna kopija od oblaka do oblaka koja dobro radi svoj posao.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me