ЦлоудАлли


ЦлоудАлли је резервно решење за коришћење облака у облак које је први пут представљено 2011. године. Развила га је израелска фирма која има канцеларије у САД-у, Великој Британији и Аустралији. Услуга омогућава предузећима или појединцима да лако праве резервне копије својих датотека са више мрежних платформи за складиштење података. Помоћу ЦлоудАлли-а корисници добијају могућност омогућавања прављења резервних копија на већем броју платформи - уз могућност управљања архивама и враћање изгубљених или оштећених података из било којег тренутног снимка..

ПроПриваци.цом Резултат
8 од 10

Резиме

Сигурно чување у облаку је одличан начин да се осигура да су ваши подаци заштићени од случајног губитка уређаја, неисправности или злонамјерне интервенције; попут хакерских или рансомваре напада. Када се то догоди на већини облачних платформи, ти подаци се неповратно губе. На пример, помоћу Дропбок-а, немогуће је опоравити датотеке које су случајно или злонамерно уништене - чим се празна мапа испразни; датотеке су заувек нестале.

Због повезане природе платформи за складиштење у облаку, те СааС услуге могу бити потенцијалне жртве хакирања изазваних пхисхингом. И под тим околностима, искусни губитак података може бити веома скуп. ЦлоудАлли има за циљ да реши овај проблем пружањем аутоматизованих резервних копија за све ваше налоге за складиштење на мрежи.

ЦлоудАлли је сервис сигурносне копије у облак који омогућава предузећима или појединцима да лако праве резервне копије датотека са сервиса као што су Оффице 365 Бацкуп, Дропбок, ГСуите, СалесФорце, Бок или СхареПоинт Онлине. ЦлоудАлли осигурава да се сви подаци похрањени на тим мрежним СааС платформама редовно сигурносно копирају у Амазон С3 стораге, што га штити од случајног или злонамјерног губитка на тим трећим странама. Помоћу ЦлоудАлли-а претплатници добијају неограничен простор за резервне копије Амазона, који је тренутно доступан за брзо и лако враћање или извоз података..

Цене

ЦлоудАлли се може купити као претплата било месечно или годишње. Претплата ће покрити само једну услугу одједном, тако да ћете морати платити за сваку засебно ако вам је потребно више резервних копија из више услуга.

Једномјесечни уговор коштат ће вас 3 УСД и испоручује се са резервном копијом за једног корисника или с 10 ГБ података (у зависности од услуге коју желите направити сигурносну копију). Годишњи уговор коштат ће вас 30 УСД, чиме ћете уштедјети 6 УСД од укупне месечне цене. Овај трошак се сматра прилично разумним. Иако, на пример, желите да направите резервну копију Дропбок и Г апартмана, мораћете да платите 60 долара годишње, што је поприлично скупо. А ако желите да поново похраните 20 ГБ података уместо 10 ГБ, коштаће вас двоструко (6 УСД месечно).

Ако намјеравате користити ЦлоудАлли за посао, можете подијелити број корисника који имате у ГСуите или Оффице 365 Бацкуп-у и количину Дропбок података које имате (на примјер), а твртка ће вам дати понуду за израду сигурносне копије целокупног предузећа и свих његових појединачних корисника. Фирма ће обезбедити попуст од 10% фирмама са 100+ корисника и / или 500ГБ + података.

Такође је вриједно напоменути да је могуће бесплатно користити услугу 15 дана, што значи да можете да је тестирате без ризика да бисте видели како функционише.

Карактеристике

  • Израда резервних копија са Мицрософт Оффице 365 Бацкуп или Г Суите (укључује диск, е-пошту, контакте, календаре, задатке и такође са веб локација Г Суите).
  • Израда резервних копија е-поште путем ИМАП-а са било које услуге е-поште / клијента
  • Израда резервних копија са СхареПоинт-а, ОнеДриве-а, МС-група, оквира, резервних копија Гоогле Теам Дриве-а или Дропбок-а (датотеке, документи и листе).
  • Израда резервних копија Салесфорце (окружења у песковном окружењу, стандардни објекти, прилагођени објекти, документи, прилози, брзи феедови & Метаподаци).

Поставити

Прво што треба да започнете са коришћењем ЦлоудАлли-а је налог треће стране који је окупан са датотекама које желите да направите резервну копију. Ако већ имате Гоогле налог, ДропБок налог - или неку другу услугу са које га можете резервно копирати - онда сте спремни да искористите услугу.

У сврху нашег тестирања, поставили смо привремени Дропбок налог како бисмо у њега поставили тестне резервне датотеке и након тога се пријавили за бесплатно пробно коришћење ЦлоудАлли-а. Да бисте то учинили, једноставно пријеђите на његову веб страницу и слиједите упуте на почетној страници.

Веб локација ЦлоудАлли

Да бисте се пријавили, све што требате је да наведете своје име, адресу е-поште и лозинку. Након тога сте спремни да кликнете Пријави се.

пријавите се за бесплатно пробно време

Затим ћете добити потврдни емаил и када кликнете на везу за активирање, моћи ћете да се пријавите на контролну таблу услуге.

додајте резервну копију

Као што видите, додавање налога за који желите да направите резервну копију у ЦлоудАлли је лако од почетка. Открили смо да је читав поступак постављања много бржи него што се предвиђало и требало нам је само неколико минута.

Лакоћа коришћења

Када је ЦлоудАлли инсталиран и активиран, остало је само да додате налог за који желите да направите резервну копију. Изабрали смо Дропбок и од нас се тражило да унесемо име за резервну копију.

детаљи администратора дропбок-а

Кликом на потврдни оквир потврдиће се Дропбок и, све док сте већ пријављени на свој налог, од вас ће се затражити да пристанете да приступите ЦлоудАлли приступу.

Дозволе звуче мало у потпуности. Међутим, ЦлоудАлли захтева приступ за обављање радњи као било који члан тима како би могао да направи резервне копије података сваког корисника на Дропбок налогу. Ово је неопходно за пословне кориснике који желе да направе резервне копије својих пословних датотека - и није од значаја ако сте једини корисник вашег Дропбок налога.

сигурносна копија и опоравак

Клик на Дозволи моментално пружа ЦлоудАлли приступ без да вам заправо пружи лозинку за услугу. То се постиже коришћењем ОАутх токена који се може опозвати у било којем тренутку.

Повратак на ЦлоудАлли, наш налог је сада показао активну везу са нашим Дропбок налогом. На овој страници успели смо да поставимо фреквенцију прављења сигурносних копија било на сваки дан, свака три дана или недељно. Остављали смо га Даили, мада смо време резервне копије променили у подне, тако да што пре изврши прво спремање.

подешавања резервних копија

Наш ЦлоудАлли налог је постављен да сачува наше податке на Амазон С3 серверима у Ирској, опцију коју смо одабрали током фазе регистрације..

Након што су ваше поставке сачуване, спремни сте за подешавање сигурносне копије рачунара фреквенцијом коју сте одабрали аутоматски. Да бисте то учинили, померите се до вашег налога и кликните на активирај у десној страни корисничког имена.

активирати резервну копију

Једном када је активиран, ЦлоудАлли ће правити резервну копију ваших датотека када треба аутоматски. Можете се одлучити за паузирање сигурносних копија у било које време. Ако више желите, можете ручно да питате и ЦлоудАлли Резервно копирање. Одлучили смо да наставимо и направимо прву резервну копију.

дугме бацкупнов

Ово је променило наш статус у У процесу. Израда резервне копије трајала је мање од једног минута, али то је само зато што смо имали само неколико тестних датотека за израду резервних копија. Ако у Дропбок-у (или другим рачунима) имате огромне количине података, ово ће трајати дуже.

Клик на активност у менију на левој страни ЦлоудАлли-а омогућава вам да видите тачно шта ЦлоудАлли ради. Ово је добар начин да пратите сигурносне копије и обавештења. Као што видите, наша прва резервна копија је успешно завршена.

активност завршена

Да бисмо прегледали поступак обнављања наших датотека, одлучили смо да опоравимо резервне копије. Клик на Врати омогућава вам да одаберете резервни резервни рачун, а ЦлоудАлли вам даје могућност да обновите или преузмете податке. Одлучили смо да уђемо у наш Дропбок и обришемо наше датотеке.

брисање датотека

Пошто су датотеке сада избрисане, наставили смо их и враћали их.

вратити или преузети са дропбок налога

Одлучили смо се ипак да обновимо; лијепо је видјети да је могуће преузети све као зип датотеку ако је потребно. Ово олакшава или превоз података путем ЦлоудАлли-а или враћање налога за складиштење у облаку који је био хакиран или је случајно избрисан.

преузимање архивске листе

Клик на Врати резултира добијањем поруке која наводи да је заказана обнова. И на екрану активности видели смо да је обнова завршена, па смо се вратили на Дропбок да видимо да ли је успело. Како смо се надали, наш Дропбок је имао обновљену фасциклу са садржајем претходно избрисаних докумената.

обновљене ставке

Закључно, ЦлоудАлли је услуга која вас нежно води кроз поступак резервне копије или обнављања. Употреба ЦлоудАлли-ових функција изузетно је једноставна и дефинитивно је погодна за људе који нису технички и почетнике. Уживали смо у свему око коришћења услуге и немамо апсолутно никаквих притужби на њену функционалност.

Одлука о коришћењу ЦлоудАлли-а углавном се своди на то да ли верујете услузи да заштити своје податке...

Приватност и сигурност

Да бисте направили сигурносну копију својих података у ЦлоудАлли-у са треће стране у облаку за складиштење података, морате ЦлоудАллиу омогућити приступ тим рачунима. Међутим, будући да би давање ЦлоудАлли-а лозинкама било проблематично у погледу приватности и сигурности, ЦлоудАлли користи ОАутх да створи токен који пружа приступ заснован на дозволама.

ОАутх је признати отворени стандард за делегирање приступа који корисницима апликација и услуга дозвољава да веб локацијама или апликацијама трећих страна одобри приступ њиховим информацијама о другим услугама без давања лозинки у ствари директно.

Ово омогућава ЦлоудАлли корисницима да ограничавају приступ тим услугама за потребе креирања резервних копија и ништа друго. То такође значи да корисници могу опозвати ауторизацију у било којем тренутку без бриге о потреби да ажурирају лозинку - мада то би, у сваком случају, саветовали..

Када подаци ЦлоудАлли предају облак у облак, фирма користи сигурне сервере који подржавају ССЛ (ХТТПС). Теоретски, ово омогућава сигуран пренос који је сигуран против напада човека у средини. Међутим, проверили смо ЦлоудАлли-ове сервере који користе Куалис ССЛ Лабс да провере имплементацију његове ТЛС сигурности и открили смо да је добила само Б због слабе имплементације размене кључева (нема савршене тајности напријед). Ово је мало забрињавајуће јер значи да се сигурност слоја транспортног слоја не проводи онако како би требала бити.

Једном када се подаци преносе путем ТЛС-а на његове Амазон С3 сервере, ваши подаци се чувају у мировању користећи снажну АЕС-256 битну енкрипцију на страни сервера. Ова шифрирање се омогућава коришћењем јединствених кључева за енкрипцију за сваког појединачног претплатника, а ти јединствени кључеви се чувају у изолованом и сигурном стању на засебном Амазон С3 серверу. ЦлоудАлли наводи да само „врло ограничен број чланова основног тима ЦлоудАлли-а“ икада има приступ тим кључевима.

Вриједно је напоменути да будући да су ти кључеви похрањени на страни сервера, то значи да ЦлоудАлли корисници недостају на златном стандарду за сигурност складиштења у облаку без шифрирања од краја до краја. Као резултат, подаци које складишти ЦлоудАлли потенцијално су рањиви на хаковање или нежељене упаде од стране запослених у ЦлоудАлли-у.

Било да сматрате да је ова безбедност довољно адекватна за ваше личне потребе, своди се на ваш лични модел претњи. Оно што је важно за схватити је да би ЦлоудАлли теоретски могао да обезбеди влади приступ свим вашим подацима ако јој се уручи налог. Као резултат, морамо саветовати да је једини начин да своје податке исправно обезбедите на цлоуд серверима - без бриге о приватности или безбедности - употреба сигурног провајдера за складиштење у облаку који пружа пуну е2ее.

С једне стране ЦлоудАлли је ГДПР и ХИПАА компатибилан. Са друге стране, признаје дељење збирних података са трећим странама

Затим смо проверили политику приватности да бисмо добили неку идеју о томе како ЦлоудАлли може третирати ваше податке током процеса израде резервних копија. Политика потврђује да ће заиста предати ваше податке властима ако се на њима уручи налог. Такође указује да може истражити ваше податке ако сматра да сте прекршили њене Услове коришћења. Оно што се тиче је да се чини да формулација даје дозволу за покретање истраге ваших података чак и само да провери сумње у „потенцијална кршења.“

Фирма такође признаје да може користити и открити ваше личне податке трећим странама у збирном или анонимном формату. Агрегирани подаци не би требали представљати никакав ризик за појединце, мада су студије показале да претходно анонимни подаци могу бити идентификовани код појединаца под неким околностима.

Чињеница да би се резервни подаци могли анализирати да би се створио ток прихода чини се сумњивом - и то је нешто чему ми склонимо у корист услуга које обећавају приватност података. С друге стране, ЦлоудАлли тврди да је у складу са ГДПР и ХИПАА.

Има међународно признату акредитацију за управљање сигурношћу информација путем Цлоуд Сецурити Аллианце СТАР програма коришћењем ЦСА-ове Матрице за управљање облаком. Стога би теоретски требало да податке осигура на одговарајући начин. Као и увек, мораћете да направите процену ризика када одлучите да користите ове (и друге) услуге резервног копирања у облаку.

Кориснички сервис

Уз ЦлоудАлли корисници добијају одличну корисничку подршку захваљујући свом 24/7 ливе цхату. Испробали смо цхат уживо и открили да агенти могу бити корисни и добро упућени у услугу. Агенти вам могу помоћи да сазнате информације о услузи или да вам помогну да подесите свој налог да бисте правилно направили резервну копију.

ресурси на веб локацији

У горњем нав нав менију ћете пронаћи падајући мени са ознаком Ресурси. Овај мени ће вам омогућити да се крећете до многих корисних информација. Са ФАК-ом, упутствима за постављање и корисничким приручницима, Базом знања и видео записима, све само један клик,

Веб локација такође нуди користан Блог који садржи информативне чланке о различитим темама око сигурносних копија и безбедности сигурносних копија.

Све у свему, пронашли смо ресурсе доступне на веб локацији фантастичним. Поштено је рећи да је целокупна веб страница осмишљена тако да пружа обиље информација о услузи и пуно помоћи да се подесите и радите - без обзира за коју платформу сте заинтересовани.

водич за савезнике у облаку

Закључак

ЦлоудАлли је сервис сигурносне копије у облак који је веома интуитиван, једноставан за подешавање и додиривање у употреби. Веб локација је изузетно добро постављена и објашњава све о услузи која би се могла питати. Ова је услуга идеална за појединце или предузећа која траже аутоматизовано рјешење за израду сигурносних копија за своје податке.

10 ГБ простора за складиштење за 3 УСД месечно није скупо, али имајте на уму да ће тај трошак порасти за 3 УСД додатни месечно за сваки додатни блок од 10 ГБ који вам је потребан.

ЦлоудАлли није услуга која пружа шифрирање од краја до краја и не ради са било којим сервисима који пружају е2ее. Дакле, ако вам треба сигурно складиштење, боље је куповати на другом месту. Поред тога, услуга не обећава приватност и зато што у вашем имену држи кључеве за шифровање; могуће је да је фирма могла приступити вашим подацима или изгубити ваше податке због хакирања.

Било да се то тиче вас, стварно се сводите на ваш сопствени модел претњи. Међутим, генерално, ово је добра сигурносна копија од облака до облака која добро ради свој посао.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me