Betternet


ProPrivacy.com Postići
2 od 10

Sažetak

Ovaj Betternet pregled se bavi i plaćenom „Premium“ i besplatnom VPN uslugom. U njemu ćete otkriti razlike između dvije usluge. Otkrio sam da je besplatna verzija prilično korisna unatoč posluživanju oglasa. S druge strane, plaćena usluga nema sve potrebne značajke da bi se uistinu mogla smatrati premijom i malo je spora.

Betternet je pružatelj virtualne privatne mreže (VPN) s 38 milijuna korisnika širom svijeta. To je besplatna usluga koja je u posljednjih godinu dana naišla na brojne kritike. To se uglavnom događa iz CSIRO studije koja je otkrila da poslužuje reklame svojim korisnicima. Međutim, ista studija otkrila je da 75% besplatnih VPN aplikacija koristi slično praćenje za posluživanje oglasa.

To je jedan od razloga zašto ProPrivacy.com redovito podsjeća potrošače na razliku između plaćenih VPN-a i besplatnih VPN-a. Pokretanje VPN-a nije lako - ili jeftino. Tako je uobičajeno da besplatne VPN usluge stvaraju prihod posluživanjem oglasa. Je li Betternet kriva za to? Da. Je li išta gore od ostalih 75% besplatnih VPN-a vani? Pa, s 14 knjižnica za praćenje posluživanja oglasa možda i nije gore, ali u tome je definitivno bolje.

Ovaj je pregled nad najboljom (plaćenom) uslugom Betterneta. CSIRO studija nije kritizirala plaćenu uslugu Betternet i nije oglašena. Kao takav, bilo kakve pritužbe zbog besplatnog VPN-a Betterneta ne odnose se nužno na premium uslugu.

Ako vam je besplatna usluga Betternet VPN jedino zanimljiva, provjerite odgovarajući pododjeljak u nastavku. Za sve ostale, zaronimo i provjerite može li se plaćena usluga Betternet natjecati s drugim premium VPN uslugama.

 • Pros
 • Nema reklama na premium verziji
 • Velike brzine veze
 • Sedmodnevno besplatno probno razdoblje za vrhunsku uslugu
 • 30-dnevno jamstvo povrata novca za vrhunsku uslugu
 • Besplatna verzija
 • Cons
 • Loša pravila o privatnosti (prikuplja i prodaje podatke o aktivnostima korisnika)
 • Besplatna verzija poslužuje oglase (ima knjižnice za praćenje)
 • Čuva dnevnike (besplatna verzija)
 • Surađuje s vlastima na informacijama
 • Propuštanja IP adrese i sustava domena (DNS)
 • Bez prekidača
 • Spore veze (u besplatnoj verziji)
 • Besplatnu uslugu imaju samo američki poslužitelji

Značajke

Plaćeni Betternet plan pruža sljedeće značajke:

 • Poslužitelji u deset zemalja: Hong Kongu, Singapuru, Japanu, Australiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Kanadi i sedam američkih gradova. S besplatnim VPN-om pretplatnici dobivaju pristup samo jednom poslužitelju u SAD-u koji se dodjeljuje nasumično.
 • Pet istodobnih veza
 • Nema oglasa (za razliku od besplatne verzije)
 • Besplatan pristup proširenju preglednika za Chrome
 • Aplikacije za Windows, Mac OS X, iOS i Android
 • OpenVPN enkripcija

Brzina i performanse

Izvrsio sam testove brzine iz Velike Britanije, koristeći beta.speedtest.net. Za svaku sam kategoriju izvršio pet testova. Bazni testovi rađeni su i za SAD i za Veliku Britaniju bez VPN-a. Koristio sam testne servere u SAD-u (New York) i Velikoj Britaniji (London). Nizozemski VPN poslužitelj testiran je s testnog poslužitelja u Londonu. Američki poslužitelj u New Yorku testiran je s testnog poslužitelja u New Yorku.

Pogledajte naše objašnjenje pune brzine ispitivanja za više detalja.

VPN je znatno usporio brzinu preuzimanja. Dobra vijest je da su brzine prijenosa ostale prilično slične i bez uključenog VPN-a. U britanskim testovima, britanski poslužitelj Betternet smanjio je prosječnu brzinu veze sa 48,20 Mbps na 18,62 Mbps. Nizozemski poslužitelj uspio je malo bolje. Prosječna brzina preuzimanja tijekom pet testova bila je 29,86 Mbps. Iako su to prilično velike kapi, one nisu najgore što sam vidio u bilo kojem dijelu mašte. I dalje možete reproducirati u HD-u.

Performanse na njujorškom poslužitelju bile su lošije. Moj bazni test iz Velike Britanije u SAD postigao je prosječnu brzinu od 38,78 Mbps. Betternetov poslužitelj u New Yorku smanjio mi je prosječnu brzinu preuzimanja na 7,82 Mbps. Nije sjajno.

Provjerio sam na mreži i čini se da sam imao sreće sa svojim brzinama preuzimanja. Pretplatnici se često žale na još sporije brzine. Većina ljudi ne vjeruje da se Betternet može upotrebljavati za deblokiranje struje jer je previše spor i rezultira puno punjenja.

IP cure i DNS curenja

Provjerio / la sam propuste Internet Protocol verzije 4 (IPv4) i DNS putem ipleak.net. Ove testove sam obavljao dok sam koristio poslužitelj Betternet Londona. U oba ispitivanja, Betternet za Windows nije pokazao curenje IP-a ili DNS-a na mom sustavu. Nisam uspio testirati IPv6 propuste jer moj davatelj internetskih usluga (ISP) ne pruža IPv6 veze.

Proširenje preglednika Chrome proxy uzrokovalo je curenje DNS-a i curenje putem weba u stvarnom vremenu (WebRTC). Kao takav, ne preporučujem upotrebu privatnih proširenja preglednika Betternet za privatnost. Za deblokiranje sadržaja oni mogu dobro funkcionirati, ali za prikrivanje onoga što ste učinili na mreži morat ćete se držati cjelovite VPN usluge.

Treba izbjegavati proxy preglednik Firefox. Ne skriva čak ni vašu pravu IP adresu i doslovno je potpuno beskoristan.

Usluge struje

Pokušao sam pristupiti uslugama streaminga iz SAD-a iz Velike Britanije koristeći VPN kako bih prikrio svoju stvarnu lokaciju. Nisam mogao pristupiti gledati američki Netflix koristeći premium VPN spojen na američki poslužitelj. No, stranica ABC omogućila mi je gledanje emisije bez ikakvih problema. Betternet VPN je također uspješno deblokirao NBC.com. Ispitao sam britanski poslužitelj da vidim mogu li gledati iPlayer i ustanovio sam da dobro funkcionira.

Cijena

Za pristup premijskoj verziji Betterneta prvo morate preuzeti besplatnu verziju. Pomoću tog softvera možete nadograditi. Betternet VPN premija dolazi samo u jednom planu, s varijacijama cijena na temelju razdoblja pretplate. Predavanje duljeg razdoblja omogućava vam jak popust na vjernost. Tri su cjenovne opcije sljedeće:

Možete se pretplatiti na mjesec dana, šest mjeseci ili godinu dana. Proces plaćanja postavlja ponavljajući ugovor o naplati. Ako ne otkažete ugovor prije nego što se pretplata završi, Betternet će vam automatski naplatiti još jedno razdoblje.

Politika povrata za Betternet

Betternet pruža 30-dnevno jamstvo povrata novca kako biste omogućili testiranje premium usluge. No, povrat se ostvaruje samo ako ste koristili manje od 50 MB podataka. Kao takav, morate vratiti novac tijekom 30-dnevnog razdoblja i uz minimalnu upotrebu. 50 Mb je vrlo mala količina naknade za upotrebu. To znači da se, u stvarnosti, vrlo teško kvalificirati za povrat. Ovo je stvarno značenje: to je najgora garancija povrata novca od 30 dana koju sam vidio sa VPN-a.

Bolja opcija je korištenje sedmodnevne besplatne probne verzije premium računa. Nažalost, za korištenje besplatne probne verzije morate unijeti podatke o svojoj kreditnoj kartici. Ako ne otkažete u roku od sedam dana probnog razdoblja, Betternet će vas automatski staviti na mjesečnu tarifu, što je najskuplji plan. Kao takvu, otkažite prije isteka sedam dana ako ne želite uslugu.

Internet stranica

Web stranica je profesionalna i laka za kretanje. Ne postoji ogroman broj stranica na web lokaciji. Posjetitelji se usmjeravaju na besplatni gumb za preuzimanje aplikacije. Frustrirajuće ne možete vidjeti cijenu premium usluge bez preuzimanja besplatne aplikacije. U stvari, nikad ne biste znali da je Betternet VPN imao vrhunsku uslugu od posjećivanja web stranice.

Na kraju sam na stranici „Kako zarađujemo“ (i u nekoliko odgovora prikazanih u bazi znanja centra za pomoć) našao premium uslugu..

Glavni izbornik web stranice namjerno vas prati tokom kretanja prema dolje, što je korisno. Na desnoj strani pronaći ćete vezu za preuzimanje VPN klijenta. Ako ćete koristiti besplatni VPN ili želite pristup premium usluzi - uključujući i 7-dnevno besplatno probno razdoblje - morat ćete kliknuti ovdje.

Postupak

Pridržavanje aplikacije Betternet nije teško. Jednostavno prijeđite na web mjesto i preuzmite preko desnog kuta pri vrhu stranice. Kada pokrenete aplikaciju, ona će vas pitati želite li isprobati premium VPN sedam dana. Ako želite koristiti besplatni VPN, odbijte. Nakon što se aplikacija pokrene, i dalje je možete nadograditi na premiju (uključujući upotrebu sedmodnevne besplatne probne verzije).

Nisam mogao vidjeti premium plan u aplikaciji dok nisam isključio svoje blokade oglasa (Privacy Badger i ABP). Ovo je čudna pogreška jer sam koristio samostalni VPN za Windows - a ne Chromeov nastavak.

Nakon što nadogradite na premiju odabirom plana i plaćanjem (ili odabirom besplatne probne verzije za sedam dana), možete odabrati jednu od deset lokacija zemlje. Da biste se povezali, jednostavno odaberite poslužitelj s popisa i pritisnite gumb "Poveži". Pronašao sam VPN da se brzo povežem i bez problema.

Kad se uspostavi veza, štit postaje plav i izgleda radostan ako vam zna da je sve u redu.

Prijaviti se

Ako se prvi put prijavljujete na Betternet, predlažem vam da upotrebite opciju "Isprobajte besplatno". Iako se ovo vodi na skuplji mjesečni plan, možete jednostavno otkazati besplatno probno razdoblje i pridružiti se pomoću godišnjeg plana ako želite uslugu. Korištenje besplatnog probnog razdoblja će vam dati dobru predstavu o tome kakav je Betternet i omogućiti vam da odlučite želite li uložiti.

Kliknite na zeleni gumb kako biste se prijavili za besplatno probno razdoblje. Ovo otvara stranicu u vašem zadanom pregledniku na kojoj morate ispuniti podatke o kreditnoj kartici.

Kada je vaša kreditna kartica autorizirana, crtani štit na web mjestu postaje sretan i zelen. Provjerite u pristigloj pošti fakturu iz Betterneta - sada imate račun u iznosu od 0 USD. Znat ćete da ste krenuli profesionalno jer će štit u aplikaciji sada imati vijenac.

Aplikacije

Kao premium kupac možete odabrati poslužitelj s popisa poslužitelja. Nažalost, ovo je sve što možete učiniti. Betternet ne dozvoljava korisnicima da mijenjaju VPN protokol niti određuju žele li koristiti OpenVPN protokol za kontrolu prijenosa (TCP) ili korisnički datagram protokol (UDP).

Zapravo, Betternet nedostaje sve VPN značajke koje bi obično dovele do toga da uslugu nazovemo "premium". Nema prekidača za ubijanje, nema zaštite od propuštanja DNS-a, nema automatskog povezivanja, ne skrivanja i nevidljive tehnologije. Niti postoje mogućnosti prosljeđivanja porta. Ništa. S obzirom na to da se radi o plaćenim uslugama, to je potpuno podrezano.

Da biste odabrali lokaciju poslužitelja, kliknite na "Odaberi virtualnu lokaciju". Dobivate deset zemalja i sedam gradova u SAD-u. Ovo je razumna količina izbora. Međutim, s obzirom da na tržištu postoji puno VPN-ova s ​​više od 50 zemalja u svom repertoaru, teško da će to biti fantastično.

Da biste se prebacivali između lokacija poslužitelja, kliknite novi poslužitelj. Ne trebate prekinuti vezu prije prebacivanja poslužitelja i ponovnog povezivanja - to će učiniti automatski.

Ostale platforme

Betternet podržava mobilne korisnike s Android VPN i iOS VPN aplikacijama. Podržavaju Windows korisnike, a imaju i sjajan Mac VPN klijent. Nažalost, oni ne nude Linux VPN, pa ako je ovo vaš glavni OS možda ćete trebati razmotriti druge mogućnosti. Proširenje za preglednik dostupno je za Chrome i Firefox.

Nažalost, proširenja preglednika nisu dobro dizajnirana i imaju brojne pogreške. Chromeovo proširenje lažiralo je o lokacijama poslužitelja (UK server mi je zapravo pružio IP adresu u SAD-u). Proširenje za Firefox uopće ne radi ispravno. Sve u svemu, preporučam da se u potpunosti ne držite tih nastavka.

Proširenje za Firefox

Proširenje za Firefox proxy je katastrofa. Da biste ga natjerali da radi, prvo morate slijediti vodič iz njegovih FAQ-a. Slijedite upute da se proširenje doista poveže s ispravnim proxy serverom neugodno je. Čak i kad vam bude teško da to napravite, proširenje ne može sakriti vašu pravu IP adresu. Betternet bi tu aplikaciju trebao samo izbrisati, ali iz nekog nepoznatog razloga i dalje je pruža. Preporučujem da se klonite ovog produžetka. Mogu samo pretpostaviti da Betternet drži ovo proširenje dostupnim kako bi usluga izgledala bolja nego što stvarno jest.

Proširenje za Chrome

Proširenje za Chrome puno je bolje nego što je to Firefox. Međutim, on i tamo ima čudnu bugu. Povezivanje s britanskim poslužiteljem ne radi uvijek, a testovi korištenjem ipleak.net otkrili su u nekim slučajevima američku IP adresu, a u drugima američku IP adresu. To je frustrirajuće ako posebno želite koristiti britanske usluge, tako da možete gledati BBC iPlayer u inozemstvu!

Za razliku od proširenja za Firefox, Chromeov je program očito noviji (ima isto grafičko sučelje kao i trenutna verzija aplikacije), a posao zaista dobiva. Ako namjeravate koristiti ovo proširenje, preporučujem da pazite gdje vas je zapravo povezao.

Kada uključite Chrome proširenje, ono će preuzeti postavke proxyja vašeg preglednika Chrome. To je proxy, a ne potpuna VPN usluga. Također se vrijedi sjetiti činjenica da je otkrilo da ovo proširenje ima i curenja DNS-a i WebRTC bugova (ti otkrivaju gdje ste stvarno). Iz tog razloga, proxy aplikacija Betternet Chrome dobra je za deblokiranje sadržaja, ali ne i za privatnost ili sigurnost.

Betternet Besplatno VPN

Možda je najbolja stvar u besplatnoj aplikaciji Betterneta da je možete koristiti bez predaje bilo kakvih osobnih podataka - čak ni adrese e-pošte. Kad je to rekao, Betternet instalira brojne biblioteke za praćenje na uređaj na koji instalirate besplatni VPN. To se radi kako bi se shvatile vaše sklonosti i poslužile reklame na vašoj IP adresi.

Nadalje, oglašivačkim tvrtkama s kojima Betternet radi (Anchor Free i sve njegove pridružene tvrtke) dopušteno je instalirati dodatne kolačiće na vaše uređaje kako bi držali karticu o tome rade li oglasi (ako zapravo posjetite jednu od web lokacija koje oglašavaju , znat će da je oglas Betternet uspio zanimati vas).

Ako vas to ne muči, onda je Betternet prilično dobar besplatni VPN koji će vam omogućiti da deblokirate sadržaj. Ako se tiče privatnosti i sigurnosti, preporučujem potraženje negdje drugdje

Da biste koristili besplatnu uslugu, Betternet traži da preuzmete nekoliko aplikacija koje preporučuje i pogledate nekoliko promotivnih videa. Ovo je pored praćenja oglasa i kolačića spomenutih u politici privatnosti.

Služba za korisnike

Premium korisnici trebali bi imati mogućnost pristupa podršci putem aplikacije. Da biste to učinili, kliknite na izbornik hamburgera u gornjem lijevom kutu, a zatim na sljedećem ekranu "Kontaktirajte nas". U ovoj fazi morate navesti prirodu zahtjeva za pomoć.

Nažalost, klikom na bilo koji od tih izbora samo se otvara vaš preglednik na njegovoj standardnoj početnoj stranici. Čini se da je aplikacija gadljiva i Betternet se nije trudio popraviti to: briga za kupce ne čini se visoko na dnevnom redu..

Kao takav, morat ćete posjetiti web mjesto da biste pristupili službi za pomoć. To čak može biti frustrirajuće jer u glavnom izborniku nema očite veze za korisničku podršku. Da biste ga pronašli, pomaknite se prema dnu početne stranice i kliknite na "Centar za pomoć."

S obzirom da najbolji pružatelji VPN-a (koji koštaju sličan iznos) imaju podršku 24 sata dnevno, Betternet ne ispunjava obećanje da će biti "pravi" premium VPN.

Centar za pomoć je stranica na kojoj možete tražiti uobičajene odgovore na probleme. Najčešća pitanja kategorizirana su po operacijskom sustavu. Pomoć možete potražiti pomoću okvira za pretraživanje iznad tih gumba operacijskog sustava.

Tim za pomoć Betterneta

Da biste dobili pomoć, otvorite kartu za podršku klikom na "Pošaljite zahtjev" pri vrhu centra za pomoć.

Nakon odabira teme poruke, u nastavku se pojavljuju druga polja. Uz uobičajene podatke poput e-adrese (kako bi mogli odgovarati), morate navesti čitav niz podataka, uključujući zemlju u kojoj se nalazite i koji operativni sustav koristite. Otkrio sam da je ovo prilično invazivno, ali na sreću ne morate ispuniti svako polje da biste postavili pitanje. Ispod je moj pokušaj da otkrijem što šifriranje koristi Betternet:

Kada kliknete „Pošalji“, dobit ćete e-poruku s automatskim odgovorom. Odgovor na vaš zahtjev za pomoć stići će i e-poštom. Primit ćete daljnju poruku e-pošte koja će vas zatražiti da postavite račun za podršku na web mjestu Betternet.

Možete provjeriti svoju 'aktivnost' (ulaznice za podršku) ako se prijavite u centar za pomoć s adresom e-pošte i zaporkom. Na odgovore podrške možete odgovoriti e-poštom ili pomoću evidencije ulaznica u centru za pomoć.

Tim za podršku reagira polako. Čini se da agenti ne znaju "tehničke" detalje o usluzi. To je prilično tipično i nije posebno zabrinjavajuće. Međutim, ono što zabrinjava je da Betternet nije uspio pronaći nijedan dobar odgovor ni nakon što sam je pritisnuo. Svaki put kad sam pokušao, morao sam čekati oko jedan dan na odgovor, koji je tada sadržavao malo do nikakvih vrijednih podataka.

Štoviše, iako Betternet obećava bolja vremena odziva na premium usluzi, iz mog iskustva to se čini da nije istina. Na kraju sam se odlučio odreći svoje uloge „misterioznog kupca“ i počeo sam se čistiti profesionalnim VPN recenzentom. Čak i tada su odgovori trajali godinama, a Betternet me nije dostavio važnim detaljima šifriranja koji su mi trebali.

Privatnost i sigurnost

Nažalost, Betternet ima sjedište u Kanadi, koja je jedna od nacija u sporazumu o nadzoru pet očiju. To znači da Betternet nije u zemlji za koju smatramo da je dobra za privatnost.

Evo obećanja o privatnosti Betterneta s njegove početne stranice:

Unatoč ovom obećanju, politika o privatnosti kaže da Betternet vodi evidencije veza (korišteno vrijeme veze i propusnost). Osim toga, uprkos tome što kaže da neće prikupljati nikakve „osobne podatke koji se mogu prepoznati“, Betternet ne određuje što se smatra osobnim podacima. IP adrese nigdje u pravilima o privatnosti nisu navedene kao osobni podaci.

To znači da je moguće da se napad vremenske korelacije instalira na korisnike Betternetovih premijskih i besplatnih usluga. Ova vrsta napada koristi vremenske oznake veze i zapise IP adresa.

Ovo je loše napisana politika koja ostavlja previše pitanja bez odgovora da bi se pružio duševni mir.

Uz to, Betternet otkriva da će predati evidencije svojih veza nadležnima. Ovo stvarno nije sjajno za privatnost; na tržištu postoji puno drugih VPN-ova koji ne vode zapisnike veza. Postoji i mnoštvo VPN-ova koji čuvaju zapise veza - ali nisu pohranjeni zajedno s IP adresama. To je u redu - naziva se "objedinjenim" zapisima veza. Pozivamo Betternet da razmotri promjenu svoje politike o privatnosti i prestane pohranjivati ​​IP adrese s vremenskim oznakama veze.

keksi

Uvjeti pružanja usluge Betternet (ToS) omogućuju trećim oglašivačima isporuku kolačića na vaše uređaje. ToS objašnjava da je to kako bi se omogućilo oglašivačima da procijene učinkovitost svojih kampanja. Betternet također kaže da nema nikakvu kontrolu nad praksama tih trećih strana. Napokon, Betternet se oslobađa svake odgovornosti za gubitak ili štetu koju uzrokuju te treće strane. To je zabrinjavajuće, posebno kada shvatite da nije jasno da li se to događa samo u besplatnoj verziji.

Sumnjam da, budući da plaćena verzija ne isporučuje reklame, ne isporučuje ni kolačiće. Međutim, politika privatnosti ovo ostavlja kao sivo područje. Koliko znam, politika zakonski dopušta tvrtki da isporučuje kolačiće i reklame čak i na premium verziji.

S obzirom na cijenu premium VPN-a, ova politika o privatnosti napisana je loše, namjerno je neinformativna i suprotna je tvrdnjama o privatnosti na web mjestu. Dobar VPN uvijek se ocjenjuje u skladu s njegovom politikom privatnosti. U tom trenutku Betternet pada na prvu prepreku. Ako se tvrtka želi shvatiti ozbiljno, premijska verzija treba vodonepropusnu politiku privatnosti.

sigurnosti

Betternet ne stiže s pojedinostima o svojim standardima šifriranja. Prema mom iskustvu, to je uvijek slučaj s VPN-ovima koji imaju slabu ili zastarjelu enkripciju. Betternet FAQ kaže da VPN koristi OpenVPN sa AES-256 enkripcijom, a također ima i L2TP / IPSec sa 128-bitnim ključem.

Nažalost, ne objašnjava gdje se koriste ovi različiti protokoli za tuneliranje. Na radnoj površini ili mobilnim aplikacijama ne postoji opcija za promjenu protokola šifriranja. To znači da neke verzije softvera Betternet pokreću OpenVPN, dok druge pokreću L2TP / IPsec. Zamolio sam Betternet da mi kaže koji klijent vodi koji protokol, ali nisu odgovorili. U stvari, moja ulaznica je prešla iz "otvorenog" u "riješeno" bez ikakvog odgovora tvrtke.

Također nisam mogao dobiti informacije o tome koja metoda provjere autentičnosti koristi Betternet. Osoblje mi nije moglo reći koja se enkripcija koristi za uspostavljanje sesije i distribuciju ključeva, veličinu hash-a ili provjeru autentičnosti. Pored toga, nisam mogao otkriti razliku između enkripcije na podatkovnim i upravljačkim kanalima - ili ako Betternet VPN implementira Perfect Forward Secrecy.

Ovo su važni detalji. VPN enkripcija jaka je samo koliko je njena najslabija točka. To znači da, iako je „OpenVPN“ koji implementira „AES-256“, Betternet zapravo može biti niži od naših strogih minimalnih standarda sigurnosti. To bi olakšalo upadanje u VPN tunel i otkrivanje onoga što radite na mreži. Bez tih podataka ne mogu vam reći koliko je Betternet siguran. Da bismo bili sigurni, moramo pretpostaviti da je slab.

VPN-ovi koji ne otkrivaju šifriranje uvijek nedostaju na ovaj ili onaj način - jer dobro šifriranje vrijedi vikati s krovova o tome.

Protokoli šifriranja

Završne misli

Volio sam:

 • U aplikaciji Windows nema curenja IP-a ili DNS-a
 • 30-dnevna garancija povrata novca
 • Jednonedjeljno besplatno probno razdoblje
 • Besplatno VPN
 • Jednostavan za korištenje

Nisam bila sigurna u:

 • Provedba enkripcije nije jasna.
 • Politika privatnosti ima previše sivih područja.
 • Sa sjedištem u Kanadi (dio sporazuma o nadzoru pet očiju)

Mrzio sam:

 • Usporava veze
 • Bez prekidača
 • Nema automatskog povezivanja
 • Nema prikrivenog načina
 • Nema zaštite DNS-a od curenja
 • Slomljen dodatak Firefox
 • Chrome proširenje šalje promet iz Velike Britanije na američki poslužitelj
 • Spremnost za suradnju sa sudskim nalozima
 • Ograničenje podataka za povrat od 50 MB (suludo malo)
 • Moguće je ubrizgavanje JavaScript-a
 • Grozna korisnička podrška

Betternet premium aplikacija vrlo je osnovni VPN softver koji nema nijednu značajku koju obično dobijate s premium VPN. Tijekom vremena testiranja premium aplikacije, ustanovio sam da je to adekvatan VPN koji mi omogućuje streamanje bez previše problema. Međutim, ponekad se uspori i uzrokuje puno punjenja. Iako se čini da se Betternet premium prikazuje kao oglas (uopće ga tijekom svog korištenja nisam primijetio), pravila o privatnosti su kratka i ostavlja previše sivih područja da biste se osjećali sigurno. Osim toga, aplikacije za proširivanje preglednika (proxyji) ne vrijede da ih instaliraju: na tržištu je jednostavno previše sličnih proizvoda koji rade puno bolje.

Besplatno, Betternet poslužuje oglase i sporo je. Međutim, koristi se ljudima koji očajnički trebaju besplatan VPN (primjerice, za obilazak blokova vijesti u oštrim političkim režimima). To je reklo, samo ne mislim da Betternet vrijedi platiti nikakav novac. Kao takav, preporučam da potražite negdje drugo doista vrhunsku uslugu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me