b.VPN


 • Cenitev

  Od 7,50 USD
  / mesec

ProPrivacy.com Rezultat
8 od 10

Povzetek

V tem pregledu b.VPN poiščem nizozemskega ponudnika VPN, ki ponuja profesionalno storitev. 24/7 podpora strankam in učinkovite proticenzurne tehnologije so najpomembnejše točke. Izboljšati bi bilo mogoče (nobenih dnevnikov, hitrejše zmogljivosti in večjega števila povezanih naprav je dovoljeno), a na splošno sem s storitvijo precej zadovoljen..

Hitre statistike

 • ProPrivacy.com SpeedTest (povprečno)
  33 Mbps
 • Hkratne povezave
  2
 • Države
  11
 • Pristojnost
  Nizozemska

Lastnosti

 • Podjetje VPN ima sedež na Nizozemskem
 • Na voljo je 18 strežnikov v 11 državah
 • Naenkrat lahko povežete dve napravi, vendar samo eno, ki uporablja OpenVPN, in eno, ki uporablja L2TP
 • OpenVPN prek tunela SSH
 • "Tunel SMOKE"
 • 24/7 podpora strankam
 • P2P je dovoljen

OpenVPN prek tunela SSH

Ta funkcija omogoča skrivanje OpenVPN povezav znotraj tunela TLS / SSL. TLS / SSL je šifriranje, ki ga uporablja HTTPS. Povezave VPN, speljane skozi te predore TLS / SSL, je zato zelo težko ločiti od običajnega prometa HTTPS. To je zato, ker so podatki OpenVPN oviti v dodatno plast šifriranja TLS / SSL. Ker tehnike Deep Packet Inspection (DPI) ne morejo prodreti skozi to "zunanjo" plast šifriranja, ne morejo zaznati šifriranja OpenVPN "znotraj". To je zelo uporabna funkcija, saj bi morala biti sposobna premagati številne oblike VPN blok.

SMOKE tunel

Poleg tega, da lahko OpenVPN skrijete znotraj tunela SSH, b.VPN ponuja še eno tehnologijo, namenjeno porazu VPN blokov. Poimenovan "SMOKE", to je protokol po meri, ki doda dodatno zamračenost za vsak paket. b.VPN trdi, da lahko SMOKE dobi to VPN na Kitajskem, Iranu, Omanu, Turčiji in Rusiji. Več podrobnosti sem vprašal v službi za podporo družbe b.VPN:

"Gre za polimorfni tunel UDP, ki ima veliko širši spekter zmogljivosti za prehod skozi DPI. To je edino, kar na Kitajskem deluje stabilno, za razliko od Obfsproxy, ki ne deluje že skoraj eno leto. Smoke ima obrambno taktiko proti GFW (Great Firewall of China), ki duši pakete in lahko skače po velikem obsegu mrežnih IP-jev in pristanišč brez odklopov. Prav tako ima mehanizem za varnostno kopiranje paketov za obnovo poškodovanih paketov s strani GFW. Prepričani smo, da je edino to stabilno, saj imamo zunaj testno skupino. "

b.VPN mi je TeamViewer omogočil dostop do osebnega računalnika na Kitajskem. Tako lahko potrdim, da sem se uspel povezati prek SMOKE in dostopati do spletnih mest, ki so tam ponavadi cenzurirane.

Obiščite b.VPN »

Hitrost in zmogljivost

Testiranja so bila izvedena z uporabo vlaken v omrežju 50 Mbps / 3 Mbps. Izbral sem povezavo UDP OpenVPN s pomočjo stopnje "bralnega" šifriranja b.VPN.
Prenesi

Grafi prikazujejo najvišjo, najnižjo in povprečno hitrost za vsak strežnik in lokacijo. Za podrobnejše informacije oglejte si razlago s celotnim testom hitrosti.

Izvedel sem tudi nekaj testov za primerjavo uspešnosti različnih protokolov, ki so na voljo. Ti rezultati so dovolj spodobni, vendar se ne ujemajo s tistimi, ki jih ponujajo vrhunski ponudniki VPN.

Med uporabo odjemalca b.VPN Windows nisem zaznal puščanja DNS IPv4 ali WebRTC. Juhu! Upoštevajte, da moj ISP (Virgin Media UK) ne podpira IPv6, zato ne morem preizkusiti puščanja IPv6. Kot je razvidno iz zgornjega posnetka zaslona, ​​b.VPN uporablja Google DNS, da izvede prevod DNS.

Vse zahteve DNS so posredovane prek b.VPN, zato Google ne ve, kdo jih je naredil. Zato tega ne štejem za problem. Ameriški Netflix je zaznal, da uporabljam proxy in zavrnil predvajanje. To vključuje, ko sem povezavo preusmeril skozi predor SSH. BBC iPlayer pa je deloval povsem v redu, ko je bil povezan s strežnikom v Veliki Britaniji.

Druge platforme

Cene in načrti

b.VPN ponuja preprost načrt "ena velikost ustreza vsem". Začne se pri 9,99 USD na mesec in pade na 7,50 USD na mesec, če kupite letno naročnino.

b.VPN cene

Kot zelo moteč in precej nejasen pojavni pas na vsaki strani spletnega mesta poskuša povedati, b.VPN trenutno ponuja popust. Tako dobite letno naročnino za samo 36 USD (3 USD na mesec). Programsko opremo lahko v eni uri prenesete in uporabite za popolnoma brezplačno preskusno različico. Za to niso potrebni nobeni podatki o plačilu. To ni zelo dolgo, vendar bi moralo biti dovolj, da potrdite, ali storitev deluje za vas in da zaženete nekaj preverjanj uspešnosti, če bi bili tako naklonjeni. Med brezplačno preskusno različico lahko dostopate do številnih strežnikov b.VPN, vendar ne vseh.

Varnost in zasebnost

Uporabniki OpenVPN lahko izbirajo med dvema nivojema šifriranja: Običajno (šifra Blowfish-128 s overjanjem hash-ov SHA-1) in Močna (AES-256 z avtomatskim hash-jem SHA-256). Vse OpenVPN povezave uporabljajo RSA-2048 in Perfect Forward Secret. Oglejte si ta članek za popolno razpravo o pogojih šifriranja VPN. Različica tl; dr je, da je šifriranje, ki ga uporablja b.VPN, dobro. Še posebej, če je izbrana Močna šifriranje. b.VPN ima sedež na Nizozemskem. Nizozemska je vohunska partnerica Nine Eyes NSA, nizozemska vlada pa izvaja precej nadzora lastnega nadzora.

Ponudniki VPN na Nizozemskem ne zahtevajo vodenja dnevnikov. Žal b.VPN, čeprav ne vsebuje dnevnikov uporabe, vodi nekaj dnevnikov povezav: "Ne ohranjamo nobenih dnevnikov o dejavnosti uporabnikov (ne preverjamo in ne beležimo uporabniškega prometa), hranimo dnevnike, potrebne za infrastrukturo, ki je (Connection IP, čas, trajanje, uporaba pasovne širine). “Na splošno me ta raven vodenja dnevnikov ne moti preveč. Resnično paranoičen pa se mora zavedati, da bi se lahko vsaj teoretično takšni dnevniki uporabili za identifikacijo posameznika z znanim internetnim vedenjem prek napada za časovni napad. "B.VPN nima težav s hudournikom med uporabo svoje storitve.

Enostavnost uporabe

Spletno mesto je videti dovolj pametno in vsebuje vse informacije, potrebne za pridružitev in povezavo s storitvijo. Pojavno pojavno pasico, ki se pojavi na vsaki strani, ki oglašuje letno diskontno ponudbo b.VPN, zelo moti. Prav tako bi raje, da bi bilo na voljo več tehničnih informacij in da je v pravilniku o zasebnosti ("sporazum") jasno zapisano, da se vodijo nekateri dnevniki povezav. Namesto tega se primarno ukvarja s tem, da vam pove, kaj ni dovoljeno med uporabo storitve. Angleži, ki se uporabljajo na spletnem mestu, pogosto ne piše domači govornik, vendar je razumljiv.

Podpora

Podpora za klepet v živo je na voljo 24/7. Odziv je bil hiter, prijazen in koristen. Za več tehničnih vprašanj sem moral poslati e-poštno tehnično ekipo b.VPN-a, vendar sem na splošno prejel dobro informacijo s pol ure oz..

Vpiši se

Kot smo že omenili, lahko prenesete odjemalca VPN in preizkusite storitev uro, preden se morate prijaviti. To je dovolj neboleč postopek, čeprav ne odobrim količine zahtevanih osebnih podatkov. Veljavni morajo biti samo e-poštni naslovi (in za enkratno uporabo), vendar še vedno raje ne bom zahteval. Poleg običajnih plačilnih sredstev b.VPN sprejema morebitno anonimno plačilo prek Bitcoina. To je super, vendar ne pozabite, da bo ponudnik VPN vseeno poznal vaš pravi IP naslov.

Odjemalec VPN b.VPN za Windows

Po meri odjemalec Windows je samo OpenVPN. Morebitna težava pri tem je, da imate hkrati dovoljeno le eno povezavo VPN. Izgleda precej nezahtevno, vendar delo opravi. V meniju Napredne nastavitve lahko izberete raven šifriranja, OpenVPN prek predora SH in predor za dim. Na žalost ni vključeno stikalo za ubijanje.

Aplikacije po meri OpenVPN so na voljo za Mac OSX, iOS in Android (+4.0.3). Za te platforme so na voljo tudi ročni vodniki za nastavitev L2TP / IPsec in / ali OpenVPN ter nekaj drugih (na primer L2TP za telefon Linux in Windows). Prilagodljive datoteke .ovpn je mogoče uporabiti v katerem koli sistemu, ki podpira odjemalca OpenVPN.

Aplikacija za Android

Aplikacija Android uporablja OpenVPN. Kot pri namiznem odjemalcu sem videl še več aplikacij, ki izgledajo swish, vendar deluje dobro. Povezavo OpenVPN lahko usmerite skozi predor SSH. To je edina Android VPN aplikacija, za katero vem, da ponuja to funkcijo. Žal ta funkcija ni podprta v aplikaciji za iOS. Z mobilno aplikacijo ni mogoče izbrati stopnje močne šifriranja. Iskreno, redno šifriranje (Blowfish-128 s SHA-1 avtentikacijo) bo večini uporabnikov več kot dovolj. Med uporabo aplikacije nisem zaznal nobenih puščanj DNS ali WebRTC.

Končne misli

Še posebej me navdušujejo 24/7 podpora za stranke in napredne tehnologije zakrivljenosti, ki se ponujajo. SMOKE dobro deluje znotraj Kitajske, aplikacija b.VPN za Android pa je edina, ki trenutno ponuja VPN prek tunela SSH. To pomeni, da bi b.VPN odlična izbira za uporabnike v krajih, kot je Kitajska, ki poskušajo blokirati uporabo VPN.

Obiščite b.VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me